42876
-
#3519 Uh, elég volt ezt ma reggel végig olvasni, fel is röhögtem párszor. Amúgy jó móka lehet ha hozzá szoksz, de konkrétan autóversenyben nálam megbukik a dolog a sok billentyű, váltó meg buttonbox nyomkodás miatt.
Egy kicsit bátorkodok visszatérni az rF és rF2-vel kapcsolatosan a megcsúszásra és megfogásra. A korábban bepostolt GSC:Camaro SS videóról jutott eszembe, hogy én követem Niels Youtube csatornáját és ott van jó pár érdekes videó. Amit Ö kihoz az rF-ből (és persze nem publikál) az jól mutatja a benne lévő lehetőségeket.
Vagy a nagyon korai GSC Camaro:
http://www.youtube.com/watch?v=uV-8jZTpzAU
Ezért szidom mindig csak óvatosa az ISI munkáját. Vannak benne lehetőségek, de amit tőlük kapok az mégis magyarázatra és erős kompromisszumokra szorul. -
#3518 :) -
#3517 De csak ugy doccenhet az osszhang, ha a testeddel is fordulsz.
Ha van otthon TrackIR-ed es valami tablet-ed, probald osszehozni, hogy a tableten jatsz, amit elotte a fejedre drotoztal:) -
Solt #3516 Rosszul fogalmaztam... nem, ha nem hiszed, hanem, ha ki szeretnéd próbálni, hogy meggyőződj róla! :)
Egyébként meg megértem, eleinte én is csak pislogtam amikor a TrackIr-t magyarázták nekem! :) Aztán amióta kipróbáltam, el sem tudom képzelni az ArmA-t, vagy a repkedést nélküle! :) -
#3515 Értem mit írtok, nem azzal van bajom, magyarul én azt mondom, össze lehet hozni azt az anomáliát forgószék nélkül is, ha kicsit döccen az összhang az egér és a fejem között... -
#3514 Nem mondom , hogy nincs igazad, mert miért mondanád egyébként, de nekem ez így elméletben elég nyakatekert :) -
#3513 Mar en sem tudom mashogy elmagyarazni:)
De teny, ahogy irtam, lehetnek anomaliak. Ha elfordulsz a szekkel vagy allva nyomod es ugy fordulsz (a valosagban is), akkor termeszetesen a sisak is fordul a fejeden, a jatekban nezelodik, es mar kesz is a teljes kaosz:)
De aki igy hasznalja, az megerdemli:DDDD -
#3512 No mindegy,nekem három monitor kell, nem ilyen vásári bazár. Főleg mert ezek szerint én az első öt percben kómába esnék tőle ! :))) -
Solt #3511 Nagyon elkalandoztál! :D Leegyszerűsítem, pont ugyanúgy van minden mint élőben! Ha nem hiszed el, gyere próbáld ki... ;) -
#3510 Na ezzel van a bajom ! az teljesen életidegen, hogy ha csak 45 fokban nézek oldalt, mondjuk balra. a fegyverem ugye a képen kicsit jobbra van, de egész a bal szélen meglátok valakit, az tuti, hogy ösztönszerűen arra is fordulok és meg is rántom irányba a fegyvert is .Tehát egy irányba mozog mindkét tengely, és abból a végén anomália lesz. Azt meg én nem tudom elképzelni, hogy élő ember levetkőzi ezeket a relflex mozgásokat .... Nem beszélve a véletlen, kicsi , akaratlan egérmozgásokról, a sok kicsi összeadódik folyamatosan, és a vége az lesz, hogy én előre nézek a karakter meg oldalra :) -
#3509 Jol szetoffoltk a topic-ot, ha valaki jon, azt hiszi megjelent a program. Vagy legalabb egy uj iPAD-es video:DDDDDD -
Solt #3508 Persze, ez így igaz, de ilyen dolgokat már nem akartam megemlíteni, mert Laccoo végképp elveszti a fonalat! :D
Na igen, pár óra után lehet egy kis zavar az "erőben"! :)) -
#3507 Ha a celkereszt es a torzs fixalva van egymashoz kepest (NEM mozgatod kulon a celkeresztet!), akkor ahogy az egeret balra huzod, a 3D fejed is forog vele, vagyis a kep is amit a sisakban latsz.
Ha oda akarsz celozni (arra forditani a torzsed) ahova eppen nezel, akkor teljesen reflex-szeru lesz, amikor az egeret balra huzod, a fejed is forditani fogod jobbra. -
#3506 Azert a TrackIR kicsit cumis, azt valoban szokni kell. Ott eleve termeszetellenes, hogy meg kell szokni, hogy a fejfoggassal ellentetesen kell a szemet forditani;) Raadasul a forgatasi szog mennyisege is zavaro, mert kivitelezhetetlen a realis fordulas es a szem osszehangolasa.
A sisak nagysagrendekkel jobb. Engem csak a fokuszalas tavolsaga aggaszt, foleg hosszabb tavon (folyamataos 1-2 ora). -
#3505 Bakker! :DDDD
Állok egy helyben a fegyverem, törzsem előre mutat, a célkereszt pont középen. Elfordítom az igaz fejem balra ezzel a vacakkal, azt látom hogy a fegyver és célkeresztet marad jobb oldalt, ugye ?elhúzom az egeret balra a fejem után amerre nézek két dolog lehet: vagy az igazi fejem mard elfordítva és akkor csak a kép forog előttem és a fegyver marad jobb oldalt, vagy összhangban fordítom visszafelé (jobbra ) az igazi fejem és akkor visszakerül a fegyver-célkereszt középre. Nem ? -
Solt #3504 Ha nem találod, gyere fel és próbáld ki nálam... ;) -
#3503 Ha bekotik a szemed, nem tudod megmondani, melyik iranyba forditottad a fejed?:)))) -
Solt #3502 Végem van! :DDDDDD -
#3501 Na, van valahol egy házi track ir, WII cucchoz, majd előkeresem :DDDDD -
Solt #3500 De nem felejted el, mert amikor az egeret elfordítod, akkor a karaktered törzse fordulni fog, ha pedig a fejed nem fordítod utána, akkor előre fogsz nézni, a karaktered meg nem arra fog menni amerre nézel! :) -
-
#3498 Azt értem, hogy célozni tudok így, de összekavarodnak a menetirányok ,ha nem figyelsz. Ha fejem és az egér nem ugyanazt csinálja akkor elcsúszik minden .... -
#3497 Elobb irtam;) Ha elore mesz es kozben balra nezel, utana balra huzod az egeret, akkor a fejed is balra fog fordulni. Nem all meg abban a pozicioban ahol volt, nem vagy te haziszarnyas:DDD -
#3496 De mi van ha elfelejtek visszafordulni a fejemmel és csak az egérrel fordulok ? :))) Utána hogyan tovább ? A fejem még mindig jobbra áll lde a karakteren már előre .... -
#3495 Amelyik programban nincs vagy nem hasznaljak a kulon celzas mozgast, ott a celkereszt a testtel egyutt forog. Az teljesen egyertelmu.
De olyan fps-ben, ahol fuggetlen tud lenni a mozgas/celzas/fejmozgas, 4 gombbal itanyitod az embert (plusz 2-3: ugrik, gugol, hasal), az egerrel a celkereszte,t es a sisakkal a nezelodest, ott sem lehet gond. Mivel TE forditod a fejedet, mindig fogod tudni (erezni:P), merre van pontosan a fejedhez kepest az elore. Ha nem, akkor ott mar szervi problemak vannak:DDD
A celzassal ismet nem lehet gond. Latod magad elott 3D-ben a fegyvert es a celkeresztet. Amugy is, ahova nezunk oda celzunk, vagyis reflexbol fogja mozgani az ember az egeret a fejevel/latoszogevel egyutt. -
#3494 Vagy másik dolog előre megyek, oldalra nézek, ez eddig vili...aztán egyenesbe hozom magam az egérrel, ha jól értem a törzs meg a fegyver is a nézés irányába fordul, de a fejem még oldalra néz !!! Utána hogy tudok megint arra az oldalra nézni, kitöröm a nyakam ? :))Egy reset gombbal el tudom képzelni, de az elég idegesítő , főleg ha nem találod meg vakon :)Nem új dolog ez, TPS-ben régóta lehet menetiránytól függetlenül nézelődni, de folyamatos resettel működik csak .... -
Solt #3493 Képzeld el, ahogy a kezedben van egy fegyver! Becélzol vele valamit... a törzsed és karod ahhoz kell, hogy célra tarts. Eközben a fejedet oda forgatod, ahova akarod! :) Itt is ez van... Célra tartasz, mész előre, előre is nézel... jobbra fordulsz a fejeddel, meglátsz valamit, odafordítod az egeret ( fegyvert ) is.
Ekkor ezzel a kütyüvel jobbra áll a fejed, de a karaktered előre megy, és előre is céloz. Ez a zavar igaz? Ilyenkor ahogy fordulsz vissza balra, hogy a fejed egyenesen előre nézzen, húzod vissza az egeret is, és ezáltal a játék közben a karaktered ugyanarra megy tovább, de a fejed újra előre néz...
Pár óra játék után simán összeszokik a kéz meg a fej, így olyan simára össze lehet hangolni ezt a mozdulatsort, hogy a képernyőn semmit nem veszel észre a karakter mozgásán... -
#3492 De célozni csak úgy tudsz az egérrel, ha szépen mereven nézel előre??? Vagy mi történik ha oldalra nézel és közben húzod az egeret? A videó alapján lemarad a célkersezt és úgy néz ki mint valami online céllövölde: kis kersztet húzogatsz egyik sarokból a másikba ... Csak egy idő után nem fogod tudni mondjuk egy ajtó előtt melyik billel fogsz belépni rajta mert jó eséllyel, bát látványra előtted van féloldalazást kell nyomni, hogy "előre " menjen ....ez így bóvli :))) -
Solt #3491 De ezzel a kütyüvel nem irányítod, ezzel csak nézelődsz! :) Úgy mint a TrackIr, gyakorlatilag a fejed mozog, a karakternek amit irányítasz pedig szintén a feje mozog csak. ArmA szériát én évek óta így játszom... :)
A legnagyobb előnye például akkor van, amikor hasalsz egy bokorban... ha nem használok TrackIr-t, akkor ahogy forgatom az egeret, az egész karakter pörög hason fekve, ami messziről is jól látszik, ráadásul a növényzet takarásából is kilóg így. Ha TrackIr-t használok, akkor a karakter törzsét irányítom ( vagyis a fegyver csöve oda néz, ahova az egeret fordítom ) csak az egérrel, a feje pedig az én fejmozgásomat követi. Így amikor körülnézek a törzs mozdulatlan,( ezáltal a fegyver is ) és csak a fej mozog, ami nem olyan feltűnő, plusz a takarásból sem lógok ki. :)
Ez a kütyü is így működik szerintem, csak itt ugye nem kell a szemedet állandóan a monitoron tartani, és emiatt ez sokkal kényelmesebb lehet... :)
"Ha fejemmel együtt fordul ,akkor hogy kerül az én igazi fejem úgy előre, hogy a játékban is előre nézzen?"
Úgy, hogy a játékban is külön mozog a törzsed és a fejed! :) Az egérrel irányítod azt, hogy merre menj és ezáltal a fegyver csöve merre nézzen, a kütyüvel közben meg arra bámulsz amerre akarsz... előre mész, de oldalra nézel, aztán visszafordulsz... :) A TrackIr videó amit linkeltem nem adja vissza? -
#3490 Szerintem nem jó ! :)Ha fejemmel együtt fordul ,akkor hogy kerül az én igazi fejem úgy előre, hogy a játékban is előre nézzen ? De bárhogy is van három csatornán játszani: egy nézelődik, egy céloz egy megy mozog négy-hat irányban ....úgy, hogy egymáshoz képest folyamatosan más helyzetben vannak ....az érdekes lesz ! :)
De mindegy, nekem sehogy nem kell, én még a hírös 3D -vel se vagyok kibékülve, jobb szeretem a 2D filmeket ....3D-ben csak a színház jó ! :DD -
#3489 Szerintem teljeen jo FPS-hez is. A fejed fuggetlenul forog a testedhez kepest, de ha valoban fordulsz (egerrel), akkor az a fejeddel egyutt fog forditani. Nem marad a fejed abban a pozicioban, es a tested forog alatta:D
Persze ha valaki allva jatszik kontrollerrel, a program nem korlatozza a fejmozgast (hatra is tud fordulni:)), es a jatekosunk testbol is fordul, akor mar lehetnek erdekessegek:DDD -
#3488 Szerintem nem jól gondolod. FPS-t irányítani négy tengelyen lehetetlen, egyikkel forgatod a fejed másikkal célzol. hogyan ? :)
elfordulsz a fejeddel balra miközben előre mész a billentyűvel, van ilyen az ember feje forog a nyakán . De a célkereszt elmarad a jobb oldalon. Valamit látsz amerre fordultál, utánahúzod az egeret, vagyis a kurzort amire lőni akarsz akkor hogy lesz ??? Csak a célkereszt kóricál össze vissza a képen vagy a nézet is tovább fordul még jobban balra ? Ha célkeresztet végig középen van sehogy nem jó, szerintem nem is működne egyáltalán úgy. Esetleg ha nézel ahová akarsz, és a kurzort oda igazítod ahová akarod akár a látómeződ sarkára.....De ha közben máshová nézel folyamatosan korrigálnod kell. És két mozdulat után merre van az "előre" ...?
Sehogy nem fér ez az én fejembe :)Repülni ok, autózni ok, de fps tuti nem jó. De vakon tapogatni mindent...azt azért kipróbálnám a helyedben,,,:) -
Solt #3487 Akik komoly repszimeket használnak, azoknak egy X52 biztos van, arra is kismillió billentyűkombinációt fel lehet vinni! :)
FPS-ben miért keverednél el? Fejeden van ez a kütyü, a billentyűzettel meg az egérrel ugyanúgy irányítod a karaktert.
Valahogy így, csak ennél már nem kéne a monitorra mereszteni a tekintetet. :) Vagy nem jól gondolom?
-
#3486 Szerintem a nem nezni a valtot valtas kozben (vagy egyeb kezelofeluletet) vagy a full vakon kezelni a dolgokat, nem teljesen ugyanaz;) -
antiqueA #3485 Én ezt úgy tudom elképzelni - nagyjából - mint egy 3 monitor + trackIR. Nézd meg hogy fps-eznek, szimeznek vele, na ezzel is pont ugyan úgy kell majd, annyi különbséggel, hogy nem látsz ki belőle. Sztem simán hozzá lehet majd szokni. Egy következő generációja pedig lehet olyan lesz, amiből ki is lehet majd látni. -
#3484 Jah, sokan használnak olyan yojt :)))
Mindegy vegyél, nem azért mondtam, én biztos vagyok benne , hogy nem felelne meg nekem. F1-hez talán jó, de ott meg mit forgolódjak :)))
FPS-ben öt másodpercenként elkeverednél .lehetne resetelni mindent, kicsit elkapod a fejed, a kurzor ott marad, utána keresed megint máshol van ...az tuti nem jó, az viszont hót biztos :))) -
Solt #3483 A G940-en legalább 72 különböző funkciót tudok felvinni csak a gázkarra! :)) Ha hozzáveszem még a botot is, bőven elég ahhoz, hogy minden rendszert üzemeltetni lehessen. :)
Oda lő, ahova a fegyvert fogod... Mintha TIR-t használnál! :) -
#3482 Valami nagyon árkád repülésre jó lehet, de ahol 160 billentyű parancs van ... :) Fps ben a célzás lenne érdekes, hová lő ahová nézel vagy ahol a kurzor van, vagy a kurzort mi mozgatja ?
Szerintem nagyon kevés dologra lesz ez jó, nem hiába nem volt eddig, technikailag gondolom nem egy hihetetlen nagy durranás ....
Nekem tuti nem kellene, inkább egy három monitoros cucc, ha már lenne pénzem :) -
Solt #3481 Szerintem az is megoldható lesz, hogy a kezed valami kütyü segítségével megjelenjen virtuálisan a képernyőn és úgy tapogathasd a menüket... Vagy a műszerfalat ahol klikkelhetőek a kapcsolók! Egy DCS BS2-nél lehet elélveznék egy indítási procedúránál.... :))) -
Solt #3480 Váltó helyét érezni kell, FPS-nél én nem nézem a bill-t, már benne vannak az ujjaimban! :) Repülésnél ott a programozható Hotas, arra fel lehet programozni szinte mindent, el sem kell engedni a botot és a gázkart! :) Szerintem szokás kérdése... Eleinte biztos fura lesz...