42876

banner
  • bardocz
    "either pure or drifting to a hypothetical Hill Climb"
    EZAZEZAZEZAZ, monza meg hasonlókat már le is tojom :DDD
  • cstibikeee
    Luca Sodano interview
  • lac coo
    Nekem az nem baj, ha egy sim foghato, fun :) Ezeszer volt rola szo, de egy sim nem attol sim, hogy nehez....FVA pl, elsore kifejezett sinauto az F1, de ha tempot akar menni az ember eleg virgonc, de foghato , fun.....
  • Alexease
    Aristotelis meg tavaly decemberig hivatalosan a Power&Glory-t csinalta, mint fonok. En abbol ket dolgot vizionalok: egyreszt a HC szimekkel ellentetben valszeg „baratsagosabb” lesz a kezeles (szim lesz, de foghato), masreszt remelhetoleg mar megvan alapozva a modolas es a modok hattere:)

A P&G (most azt hasznalom a GTL es az rF1 HGT helyett) ahhoz kepest hogy GTR2 alapu, eleg jol beallitott cucc. Sim&Fun;P
  • b-type
    na sejtettem hogy szomorú, de most így újraolvasva...
    nem vagyok ám ennyire elégedetlen a szimekkel, csak már vagy 3 hónapja hogy eldurrant a Capri blokkom (túlfújtam), és azóta még semmi. hiányzik :(
    ...meg tegnap Simraceway, driftmod (Mitsu' vs. Supra), és kiábrándító volt, annak ellenére hogy ment az autó keresztbe végig.
    Nincs ekkora elvárás az AC-n, mint írtam, de azért szeretném, ha finomság lenne. :)
  • lac coo
    Én F40-el tuti esek-kelek, de akkor is várom, mindig nagy kedvenc volt :))
  • b-type
    csak zavar, de én ki fogom kapcsolni, ahogy mindig is kikapcsoltam. Inkább a videó váltotta ki, a játéktól más dolgokat várok....bár sikeres lenne az éppen még normális mértékben, jobban ne :))
    Próbálgatok én is mindenfélét (kivéve iRacing), de valahogy megváltoztam :))
    online próbálgatom magam, hogy mennyire vagyok gyors, de sztem egyre kevésbé....és feszt azon kapom magam, hogy csak gyakorlom a kuplungolást, és gázfröccsözést (pár évre abbahagytam).
    rF2 Clio vs. Skippy...én megyek a Clio-val, és így minden váltást kikuplungolva vagyunk egálban...mosolygok magamon.
    Nagyon fontos lenne az élethűség, ami viccesen hangzik hiszen mind szimesek vagyunk, de már kicsit elteltem a féligazságokkal.
    a nehéz szim sem szim ha nem stimmel, a könnyű meg pláne nem. Ezért kedvelem a lassú autókat, még ott valahol elfogadható határon van a szimuláció, aztán néha avigyorgás elfedi, hogy a valósághoz köze nincs, néha az online izgalom fedi el, néha meg a szépség, vagy a hangulat.
    Mit szövegelek már...szal az F40 sem lesz egszerű, mert az egy nagyon hangulatos kocsi, és mellette nem könnyű...amennyire tudom persze. :)
  • lac coo
    Tabletem van ,meg egy monitor... Ennyi van a készletből :DDD
  • Alexease
    Foleg, ha lenne 3 monitorom es tabletem hozza, de nincs;DDDD Sot, meg kartyamn sincs, hogy meghajtsak 3 monitort:P Sot-sot, ha Kunos kitalalja a veglegesre, hogy only DX11, es nem indul el DX9-en, akkor mar el sem tudom inditani a progit:DDDDD

Amugy engem sem zavar az anim, persze lehetne jobb, de ezen is csak az latszik, hogy mennyire van ideuk es lehetoseguk az ilyen es egyeb munkasabb/gondolkodosabb dolgokat kidolgozni.
  • lac coo
    3 monitor, kormány kéz kikapcs, nézet előre tolva műszerfal elejéig, tablet kijelzés ...azt jó az ! :P
  • Alexease
    Sajnos ez is eleg Kunos megoldas: van, mukodik, de nem melyedtek el a problemaban:D Pedig ez 1 honapos video. Ezt programozni is kell, vagyis kerdeses a veglegesben milyen lesz. De mivel most szamit a latvany es a hasonlo dolgok, valszeg megcsinaljak.

Teny, a valtas anim maceras, lehetne irni extrem helyzeteket is: kormanyatfogas kozben valtas, amikor a bal kez meg levegoben van, igy a jobb lenyul a valtohoz, a kormany meg tekeredik tovabb egyedul:DDD Vagy hasonlok;P

De mashol vannak azert hasznalhao megoldasok, tokeltetes ugy sem lesz soha, ahhoz agyszkenner is kellene a kormany melle:) Ez csak hangulat dolog, de nem artana ha mukodne rendesen:)
  • lac coo
    De írják, hogy nem teljes még az animáció ...:) mondjuk mindig ezt mondják ! :))

Amúgy van ám régebbi Monza Ferrari videó is : :)))

• b-type
    annyira zavar ez a váltás...piszlicsáré ügy, nem is gond, de bár lehetne hogy bizonyos fordulat felett elvegye a kezét a kormányról és a váltón tartsa...az könnyebb lenne a szemnek. Persze a visszaváltások komplexebbek, de ott kevesebb idő van a szemnek észrevenni.
    na mindegy, napi szőrhasogatás megvolt :)
  • lac coo
    F40 +Monza TP2 ?????? Hogyne ! :))))

• lac coo
    Grafikát ismerem Tp alapján, tartalom az szerintem kiváló így elsőre el leszek vele egy évet, csicsát extrát nem várok, se esőt se éjszakát...csak jó , új, friss, korrektebb fizikát.... Talán én se csalódok akkorát, ha a fizika jó, nekem a többi már a bőven jó kategória ...
  • Alexease
    Azert pofazom ennyit, mert dolgoznom kellene, de nincs kedvem:DDD
  • Alexease
    Nekem nem, mert ahogy korabban irtam: en alapbol egy nagyon szep, fps-kuzdelmes, de agyon licenszelt tartalmas nKP2-ot varok;) Igy csak kellemesen csalodhatok benne;P

De figyelembe veve Kunos-ek programozo es eroforras lehetosegeit, mar ezt is szep eredmenynek tartom. Nem varom el, hogy iR/rF2/CARS szintu cuccokkal versenyezzenek, foleg nem minden funkciot/tudast/latvanyt/ujdonsagot egykalap ala veve.

Mindenbol egy kicsit, olyat ami fontos, ami belefer. A modern grafika, a pilota animacio, a friss fizika, a licenszelt es scannelt tartalom es az AI mar boven ujdonsagnak es elorelepesnek szamit.
  • Alexease
    A videon lathato auto tele van tekerentyuvel;)

A iR-ben minden ilyen kutyure, akar autonkent kulon elmentheto es betoltodo konfig van, amivel menetkozben, onboard lehet kapcsolgatni, allitgatni, tekergetni (kinek mi van otthon) a dolgokat, ami az autoban 3D-ben is mozog, allitodik.

Az AC-ben milyen lesz? A TP alapjan lesz valami: VERSENY KOZBEN egerrel kepernyon maszatolos, oldalrol elougro menu, abban piszkalos, klikkelos;D Nah ahhoz, komolyabb autoknal, 8-10 dolgot allitani koronkent, eleg expertnek kell lenni;DDDD

Persze, ez a TP alapjan, azota talan koppintottak valamit:D
  • lac coo
    Még a végén csalódás lesz az egész :)))))
  • Alexease
    Egyelore az AC, a latottak es hirek alapjan, nem tud semmit, igy valamit eleg jol titkolnak;D
    De ha mar titkolozni szeretnenek, akkor olyannal erdemes, amit a tobbiek meg nem tudnak. Amit a konkurencia mar tud, azzal nem sok ertelme van titkolozni:D
  • lac coo
    Azt nem értem mi a fenét titkolnak ezen ??? elég szép, jók a hangok, itt ugyan kicsit sántít nekem a féktáv, de gondolom még igazítanak rajta ....

Most vagy tényleg nem tud semmi különöset, vagy olyan sok extrát tud majd, hogy nem akarják, hogy a konkurencia is berakjon dolgokat őket követve :)))
  • lac coo
  • Alexease
    Igazabol van Ferrari vs. Monza, nem tudom miert sir a szam;DD
    Sot, mar 1 honapja kitettek, vagyis koran kezdtek a Monza GP promot;D
    Vagyis jobba ha csendben maradok:P

• Alexease
    De az a Ferraris vacak (szoszerint:P) egy szar:D Az meg simcade-nek is rossz. Raadasul nem ellenfel, nem konkurencia, mar reg kifutott dolog (a penzemmel egyutt:DDDD).
  • Alexease
    Termeszetesen a vegtermek a fontos, ha az egyszeru de jo, akkor az a jobbik;D Ahogy Kunos az nKP-vel kapcsolatban irta, hogy csak nehany tucat soros volt az FFB kodja;) De megis jobb eredmenyt adott, mint az agyon szimulalt rF1-ben;P

De azert, a jovore nezve, sokat szamit a belefektetett technika is.
    Most mar mindegyik programban alap, hogy kulon szamoljak pl. a kerekeknel a felnit-kopeny-karkaszt-futofeluletet=stb., ezeknek a tipusat, anyagat, melegedest, kopast, egymasra hato dolgokat stb.

Pl. az olyan elkapott megjegyzesk, mint az iR-nel volt korabban, hogy a melegedo es hulo fektarcsak/betetek mennnyire befolyasoljak a gumi mukodeset (melegedes, nyomasvaltozas, koipas stb.). Ezen izzadnak.

Lehet, hogy meg nem mukodnek meg ezek a dolgok ugy, ahogy kellene, de mivel osszetett a dolog, igy kell ido hogy kiforrjanak.

Az AC-nal az a nagy talany, hogy igazabol mit is tud az engine?! Mert ha ok is beepitettek ezt azt (a realroad-ot se felejtsuk el!), es a TP mar azzal egyutt ilyen jo, akkor valoban elorebb vannak.

De ha nKP-szeru, „egyszeru de jo” stilusu a megoldasuk, az jo, de mar nem is olyan valodi az elonyuk.
  • lac coo
    Hát abban a ferraris vacakban van egy pár ...:)

De egy F40 !!! Pontosan tudom hány meg hány ember vár rá hosszú évek óta,egy legenda, erre beraknak FB-re valami YT-os videót, a sajátjuk helyett ?!?!?! :D
  • Alexease
    Igazabol semmilyen Ferrari sincs, legalabbis en nem tudok rola;D Nekik meg van 1-2;)
  • Alexease
    De ha mar devmode-ban vegigkamerazzal Monzat, mar az is nagy szam. CSAK nekik van Monza-juk, raadasul scannelve! OK, van CARS-vban is, de Milan neven, home-made Google-Map keszitessel:)
  • lac coo
    Igen... F40 szimulátorban még nem volt, talán pc-n se nagyon, jó reklám lenne ...
  • Alexease
    Mar nem varom el, hogy valodi videot adjanak, foleg nem osszevagott reklam videot, mert az nem adnak, mert... mittudomen;D Majd a megjelenes utan:D Ugy mint a TP-nel, az elso video ami kikerult, egy full barkacs, gagyi, arkad szar volt;) Az ment korbe eloszor a net-en, mint AC TP:D

De nem hiszem el, hogy erre az alkalomra meg egy szokasos telefonos/tabletes kameras video sem fer bele, egy kor Monza-n, onboard, Ferrarival?!
    De hat ok tudjak.

Majd mindjart ramcafolnak, szokas szerint, es kitolnak valami tutit:)
  • bardocz
    Vagy ott a fél F1-es Lotus, érdekességként mehettek volna akár azzal is egy kört.
  • lac coo
    Jah, en sem ertem......Biztos van dolog epp eleg, meg sok is, de barmelyik teszter szivesen megcsinalna ....

Mondjuk azt nem értem, miért gondolják, hogy valakit érdekel egy scannelt ponthalmaz ?! :)Mi a frászt nézzek rajta ....
  • lac coo
    Fene tudja, ezek a nagy dinamikus dolgok jo cuccok, de normalis ffb, fizika nelkul szart sem er......
    Azzal mondjuk vitatkoznek, hogy egy ilyen kis utcai autot konnyu osszehozni, igaz, hogy esetlen, de netkarosan minden rezduleset erezni lehet......Igaz, hogy rf ben van minden vacak, de szerintem tovabbra is bajban az engine a megforgasokkal......Hatalmas bajban....Ffb is felemas, ahigy btype irta olyan szinten tud bekemenyedni, hogy lehetetlen megfogni az autot miatta, mar amikor epp olyanja van, hogy hajlando barmire is reagalni korcsolyazas kozben.Tudom sokan nem ertenek ezzel egyet, at kell ulni nkp osellaba, es latni a csodat.....
  • Alexease
    Amugy nem akarom oket piszkalni, csak szamomra hihetetlen, hogy a hazi F1 GP-jukre keptelenek voltak osszehozni meg egy kameras vidot is, ugy hogy jelenleg EGYEDUL nekik van Monza es Ferrari licenszuk...
  • Alexease
    Meg jo hogy beirtam nekik az FB-re, az elozo kephez, a mai elso promo anyagukhoz, hogy ket kep per nap;)
    Igy a verseny elotti kepet megfejeltek egy masikkal is, hogy teljesen legyen a marketing az Olasz GP-re;DD
  • zzeN
    "Beindult" a marketing gépezet:D
  • Alexease
    A CARS celja egy jo szimulator, ami simcade-nek is eladhato, es akar ugy is kezelheto (bill/eger, sok segitseg). De kimondottan ugyanez a cel az AC-ban is. Enelkul nem eri meg uj programot fejleszteni es kiadni.

Az hogy mennyire lesz jo a CARS, azt nem tudni (meg van 6–12 honap fejlesztesuk).

A CARS-hoz azert kritikusabb barmit hasonlitani, mivel azt a full alpha, a nyers SHIFT-motor szetbarkacsolasa ota latjuk, hogyan szedtek szet, aztan epitik (irjak ujra) az alapoktol. Szinte teljesen bele latni minden technikai reszletbe, mi mennyire reszletes, hogyan mukodik, hol tart.

Az AC-rol semmit nem tudni. Legalabbis technikailag, hogy valosagban mennyire is komoly a hattere, milyen melyen masztak bele a fizikai dolgokba.

Persze a TP alapjan nagyon jo, de ossz-vissz egy viszonylag gyenge, baratsagos, utcai auto van benne, ami mashol meg nem nagyon van. Azt az erzest egy egyszerubb technikaval is ossze lehet hozni, egy jobb beallitassal.

Ha az ismert technikai hatter es megvalositas alapjan kellene osszehasonlitani az CARS-t es az AC-t, akkor a CARS sokkal komolyabbnak tunik. De mivel az AC-rol semmit nem tudunk, mert nem mondanak, nem mutatnak semmit, igy semmi ertelme az osszehasonlitasnak:)

Csak talalgatni lehet, hogy mennyire komoly az AC.

Peldaul a dinamikus idojaras. Az rF2/CARS-ban keszul rendesen. Halljuk, latjuk, teszteljuk. Az AC-ban csak annyit tudni, hogy egyelore nem lesz. De mivel technikai hir sincs rola, igy nem mindegy, hogy a megjelenesnel nem lesz, de mar MOST megvan alapozva, es hasonlo komolysaggal mint mashol; vagy jelenges semmilyen szinten nincs beletervezve.

De ugyanigy igy nagy a csend a 24 oras (ejszakai is) verseny, a realroad vagy a lathato toressel kapcsolatban.
  • lac coo
  • lac coo
    Nekem a fények tetszenek benne, végre úgy is érzem, hogy napsütés van... rF2 pl nálam iszonyat kontrasztalan ....
  • lac coo
    Carsban némelyik autó , amit nem piszkáltak még szét, eléri a régi rF1 szintet, ott is a kb közepes módokét.....amint nekiállnak "fejleszteni" a fizikát, gumit ffb-t, kuka az egész, sajnos .....