42876

banner
  • unrealnoise
    még a végén a pCARS is hamarabb kijön...
  • endy papp
    Mire megjelenik......ha így haladnak vele ahogy eddig..... már "elavult" lesz
    Jövő karácsonykor kiderül.....talán,min is piszmogtak éveken keresztül
  • Alexease
    A Kunos Twitterbe neha beleolvasok, es sokszor van bug es egyeb kod piszkalas tucatjaval. Valszeg most jon ki az uj es meg be nem fejezett engine egyrmekbetegsege, megtuzdelve azzal, hogy erdemben tavasszal kezdte bele epiteni a veglegesnek szant online, AI es jatekomod dolgokat.

Bugosan nem fogjak kiadni, foleg ha a korabban maceras online reszt, vagy az ujdonsagnak, es az eladhatosag miatt sokat szamito AI/jatekmenet reszt erinti.

Ez lazan atcsuszhat jovore, akarmennyire is szeretnek ebbe az evben kiadni.

Vegleges csak elorendeles utan lesz (uzletpolitika:P), aminek az atfutasa legalabb 3-4 het, es azt a korabbi baki miatt mar csak akkor jelentik be, ha mar 100%-os, es 1-2 hettel az elorendeles elott.

Ha november vege elott nincs elorendeles, akkor valszeg over, mert december 20 utan mar nem hinnem hogy szeretnenek megjelenni.
  • lac coo
    Jah, megint totál csend van, egy árva mercedes képecske volt ....
  • Alexease
    Mar a sokadik hete bejelentett uj promo videot, amit akkor nezegetett Kunos, es tetszett neki, nagyon orizgetik:) Ugy nez ki abban az egy videoban fog kicsucsosodni az AC promo kampanya:D
    De uj weboldalrol is volt szo, ug ynez ki azzal is varnak...
  • wright
    Én voltam a láma.Köszönöm.
  • Alexease
    A palyavalasztasnal kepernyo jobbfelso sarok.
  • Alexease

• Solt
    Na asszem majd kipróbálom a demót... a hangja nagyon tetszik, de igazából ennyi! :)
  • wright
    Hogyan lehet régi autókkal új pályákon menni?Vagy csak én vagyok láma és ezért nem találom?
  • b-type
    Ez olyan mint amikor kijött a GTR (hogy vártam), aztán Brno-ban 60-nál eltolta az orrát a Ferrari...
    utcai gumin, a fordommal elfordulok úgy és ott 60-nál.
    ..
    Akkor rá is jöttem hogy nagyon rossz GT versenyző lennék :))
  • precise

http://uk.ign.com/articles/2013/09/30/are-you-ready-for-the-most-exciting-era-of-racing-games-in-40-years?page=3
  • GPx8
    Úgy állj hozzá, hogy nem szimulátor, hanem autós játék.
    Akkor tetszeni fog, főleg esőben.
    (Hamar rá fogsz jönni, hogy qrvajó F1-es pilóta lehtnél...) :D
  • Solt
    És az eddig F1 szériából melyik a leginkább "szimulátor"? Vagy, hogy képzeljem ezt el? Olyan mint mondjuk a Dirt3?

Egyébként, hogy őszinte legyek kurvára nem érdekel az F1, csak pont ezt a videódat láttam meg máshol, és a hangoktól felállt a ... szőr a hátamon! :D
  • lac coo
    12 órát toltam bele 3 nap alatt, szóval vagy tényleg jó játék, vagy velem van baj :)))
  • precise
    Szimnek fos. Hangulatra jó.
  • Alexease
    A „semminel” (AC ) sokkal jobb;)

Nem szim, de nem is gagyi. A kormanyzast kicsit szokni kell, alapbol a cokpit nezetek szarok, a regi autokhoz nincs hpattern+3pedal tamogatas..., de figyelembeveve a nagykozonseg es a multiplatform igenyeit, eleg jol osszerakott program.
    A teljes F1-es korites (autok, palyak, pilotak, bajnoksag, szabalyrendszer, lebonyolitas, szimulalt dolgok) karpotol az „egyszerubb” kezelesert. Szimulatorbol ugy sem lesz ilyen soha;)

Ha egy kicsit nehezitem a korulmenyeket, akkor meg egyedul is elvezetes:)

• Solt
    És milyen? Én még egyiket sem próbáltam... :)
  • Firerock
    +1
  • lac coo
    Ki nem ? :)
  • Solt
    Urak!

F1 2013-t tolja valaki?
  • Fox44
    Remek!:) Ki kellene próbálni...
    Csak ez az Assetto Corsa nem akar megjelenni, hogy a fene vinné el.)
  • Alexease
    Lesz mit tesztelni:)

Nem hiszem hogy mukodne a 900 fok, mivel animalva van a kormanyzas, nem tud atfogni a pilota.
  • Ginger17
    off
    Bezegg a GTR2-höz, a PnG-s srácok dolgoznak rendesen. Kint a v3.1! :)
    Apropó, azt nem tudja valaki, hogy a PnG modban be lehet-e állítani, hogy a virtuális kormány is 900 fokot forduljon?
    on
  • Alexease
    Az ilyen roffenesek miatt erosen kerdeses, hogy mikor lesz ebbol valami hasznalhato: „344 errors, 14 warnings, I am 2/3 in .I need 110% on the reactor.” :DDD
  • Alexease
    Rendes pitmunkasokat osszerakni nem olyan egyszeru.
    Meg ha el is tekintunk az olyan dolgoktol, amit multkor irtam: rosszkor, rossz helyre all be az ember, rosszul (elol-hatul, oldalt, ferden stb.), es megoldjak ugy hogy csak akkor jelennek meg (oda teleportalodnak:P) a munkasok, akkor is van meg jonehany macera.

Az autok meretei sem stimmelnek, foleg nem a kerek poziciok es meretek, es a tankolas mar eleve extras. De van auto/sorozat amit kezzel emelnek, van ami magat emeli, egyszerre vagy csak oldalankent cserelnek stb.
    Ezekhez nem eleg 1 animaciot legyartani, emberenkent kellene pozicionalni mindent, rengeteg parameterrel es interaktivitassal.

A lenyeg, ez meg egy nagyobb ceget is megizzaszt, Kunoseknak meg ez a nyalokas cucc is teaser-showba illo lett;)
  • Alexease
    Hozzaszolasokbol:)
    - „They are actually painting the pit boxes”
    - „What was that....it look liked a synchronized swimming event...”
    - „LOL @ Kunos Simulazioni’s head of the teasing department.”
  • endy papp
    Elsőre olyannak tűnt mintha festő hengerrel festenék a falat
    .....csak ennyire futotta nekik......biztos szorítja őket a soha nemlétezett megjelenési határidő.
    kezd olyan lenni ,mint anno Twin Peaks sorozat a tévében.
    Már senki nem tudja mikor kezdődött el és miért,miről is szólt,no és mikor lett vége,de sokat beszéltek róla......
  • Ginger17
    Mi meló lehetett összeprogramozni, hogy ilyen szépen, szinkronban dolgozzon az összes nyalóka.
  • lac coo
    Akkó nem kell !!! :)
  • Alexease
    Kunos kozben megerositette, ha jol lattam, hogy nem lesz pit munka, csak az a nyalokas ember;)
  • precise
    Más a szükség, mint a hülyeség. Tehát ha választhatok egy 110+ DDD-s mellű és valami lapulevél közül akkor hülye lennék a lapulevelet csapatni, de ha nincs választásom akkor szükségből használom a lapulevelet.
  • Alexease
    OK, ezzel nincs is semmi gond. Senki sem mondta, hogy csakis HC felszerelessel lehet autos jatekot iranyitani es elvezni. A jatek elmenye barmivel jo, amire lehetoseg van vagy akinek ami tetszik.

Ebbol indult ki a dolog, ahogy irtam, szukseges az eladasok miatt, hogy minden kontrollerrel elvezetes legyen egy program.

De a jatekelmenyen felul, foleg a szimeknel, belathato, hogy a jatek kezelese is hozza tartozik a szimulaciohoz, es igy a jatek elmenyehez is.
    Ezert probalnak szimulatorok lenni, azon felul, hogy nagyreszt jatekelmenyt nyujtsanak.

Ezert egy kormany nagysagrenddel noveli az erzest. Hasonloan az egyre jobb FFB-khez, tobbpedalos rendszerekhez, egyre komolyabb valtokhoz, kijelzokhoz. De ott van a meg a tobb monitor (= nagyobb valos latoszog), a cockpit, hangrenszer, es vannak olyanok, akik regebben komolyabb futamokhoz kesztyut es cipot huztak, es kabala sapkat vettek fel:))))

Ezert Fox nem azert irta, hogy nem lehet billel/gamepad-del rendesen iranyitani valamit, mert lehetetlen vagy nincs meg az elvezet, hanem azert, mert azon keves programokat, amelyeket megprobalnak ilyen iranyba fejleszteni, nem lehet rendesen kihasznalni az egyszerubb kezelessel.

Persze lehet hasznalni, lehet elvezni, lehet ugyanolyan vagy gyorsabb kort futni, de azert mas.

Es a jatekfejlesztoknel akkor van gond (a gond persze koncepcio fuggo:P), ha a tudomany es az igeny megall azon a szinten, ahogy te is irtad, hogy „ gamepaddal is visszajöhet nem csak a vezetés audió/vizuális élménye, hanem a fizikális is”.:)
    Nah, a szimeseknek ezekkel van a gondjuk, ezektol tartanak:D

De ettol meg lehet az a program jo, hasznalhato es elvezetes. Csak ezeknel a programoknal az auto igazi kezelesenek szimulaciojat, es igy a nehezseget es elvezetet, lescserelik „egyeb” jatekelmenyre, amit sokan mar nem biztos hogy elveznek:)

En is amelett vagyok, hogy egy programnot probaljanak meg minnel szelesebb kornek eljutattni (segitsegek, kontrollerek). Tobb bevetel, tobb fejlesztesi lehetoseg.
  • lac coo
    Hát nekem az 500-600 alattiról valahogy nem egy Suzuki jutott eszembe :)
  • unrealnoise
    "ami mondjuk 500-600 paci alatt van"

Azaz az ALATT-iakat lehet terelgetni normálisan.
    Már az is határeset, persze sok minden egyéb paramétertől is függ, de egy átlagos Opelt, egy Suzuki Swift Sportot (és most felsorolhatnék még ezer meg ezer egy dolgot) tök kényelmesen, még folyamatosan, "szépen" íven (!!) is tartva lehet vezetni, gamepaddal biztos.

Értem én, hogy kormánnyal az igazi, és is azzal tolom, de a vezetés élménye nem merül ki abban, hogy hé, öcsém, ha nincs kormányod, akkor te már nem is kapsz vissza semmit az élményből. Mert sebességérzet, határon autózás, harcok a tizedekért, századokért ugyanúgy meglehetnek gamepaddal is. Kormánnyal komolyabb, de csak ennyi. Persze a komolyabb kategórákban - mint emítettem - már vezethetetlen, de azt minden szimbuzi beláthatná, hogy gamepaddal is visszajöhet nem csak a vezetés audió/vizuális élménye, hanem a fizikális is. Mert bár FFB lényegében nincs, de attól vizuálisan szintén érzékeled a dolgokat. És azokat azonnal. (Nem kell itt most azzal jönni, hogy FFb nélkül szar az élet, volt nem egy high-end szimes kormány, ami alapból nem rendelkezett FFB-vel, sőt sokan régebben (bizonyos előnyük miatt) azokat preferálták.

##

precise:

Értelme? Szórakozás. Kikapcsolás. Régen már felhoztam példaként, de ott volt a Grand Prix 2 és Grand Prix 3, amelyeket billel toltam (gyerekként kormányra nem volt pénzem), és mégis hatalmas, szimes élmény volt számomra. A kanyarodási segítséget ugye nem lehetett kilőni, csak a többit, de ez a kötelező segítség olyan jó volt, hogy billel is simán lehetett az ezredekért harcolni, egyszerűen élvezet volt. Ma billel egy félszimnek, szimnek mondott valamit sem tudnék élvezni.

A GP3-ban ott volt az eső, óriási taktikázások voltak, zseniális volt az egész hangulata, dinamikája, és hiába volt csak pötyögös a vezetés, a NORMÁLIS-an belőtt segítséggel, normálisan lehetett vezetni, harcolni.

GT5-ben pl a már említett gyengébb járgányokat gamepaddal kurva nagy lazaság és élvezet tolni, a fizika ugye nem himbilimbis, hanem következetesen "jó", (persze nem HC PC szint), de egy gamepados versenyzés, gyorskörözés sokszor még kényelmesebb is lehet, mint a kormányt elővenni, beállítani, rögzíteni, etc..etc...

Szóval az élmények nagyrészét, akárki akármit mond, bőven visszaadja egy gamepaddal való irányítás is. Mondom én ezt, akinek van kormánya is, és persze azzal tolom mióta meglett a DF GT...
  • precise
  • Alexease
    5-600LE-s auto nem eleg eros es gyors?!:))))

A fo problema nem az uton tartas, valszeg meg egy fenyceruzaval is megoldhato, es nem is az, hogy azt meg elvezi is valaki, hanem amikor egy normalis szimulatorra, autosprogramra varunk, elsodleges hogy minnel tobb mindent probaljon (a lehetosegekhez kepest) szimulalni.
    Es lehet hogy sokaknak furcsa, de az autot kormannyal, valtoval es pedalokkal iranyitjak:DD Igy ez is hozzatartozik.

Barmilyen autos jatekot lehet banannal tologatni, nincs vele gond, aki olyan elvezetre vagyik, van valasztasa boven, tucatjaval gyartjak nekik a jobbnal jobb programokat.

De ne is varja el, hogy komolyan vegyek, amikor megprobalja megmagyarazni a tutit;)
  • precise
    kérdés mi az értelme...
  • unrealnoise
    baromság. egy lassabb járgányt, mittudomén normális, hétköznapi személyautókat, meg úgy sok minden mást is ami mondjuk 500-600 paci alatt van, nos azokat kontrollerrel (gamepad) is simán és nagyon jól terelgetve, élvezetesen lehet íren tartani.

a gond a nagyon erős, gyors gépeknél van.
  • lac coo
    Az emeberek 90 %-nak az F1 2012 is megoldhatatlan vacak, mert lecsúszik az ívről :))))