42876

banner
  • bardocz

Pedig fel kellett volna borulnia

Kipróbáltam a játékban, de nem hiszem, hogy több kört meg fogok vele tenni :D Annyi elég volt, hogy bementem 2:20 alá imolán.
  • Alexease
    Mert odaig tart a rugo. Elsore azert ment lejjebb, mert elotte csutkan bent volt, es erosen kirugta magat
  • lac coo
    fiat 500-nál nekem úgy tűnik mintha beragadna a , nem lógja k imagát másodszorra ...
  • lac coo
  • Alexease
    Nem volt semmi frissites, a hiba az on keszulekeben van:)
  • Alexease
    Biztos hogy nem az, eppen az a lenyege, hogy ezek az APP-os ECU-lehetosegek autospecifikusak. Olyan mint az iR-ben az onboard lehetosegek, csak itt sokkal kevesebb van es nem lehet gombokhoz rendelni.
  • MauroN
    Köszi.
  • wright
    Sziasztok.
    Volt valami frissítés tegnap óta,ami miatt felére esett az fps a játékban?Steam profilnál nem látom.
  • Ginger17
    Akkor ez nem is az a TC, mint amit segítségként be lehet állítani a menüben? Megnézted azt is? Nagy poén lenne.
  • szancsopanza
    Túlvezérlés, mint az "erősítőnél" csak itt nem tudod szét*ni az előerősítőt. :)
  • Solt
    Az első hozzászólás beállításai közt én nem láttam sebességfüggő kormányzást! :) A többit meg próbáld ki... én is pesszimista voltam, de bizony nem rossz! :)
  • Alexease
    A driver es a jatek FFB ero allitas mas. A driverben 100% felett mar csak tulvezerles van.
  • Alexease
    Ott a beallitasok kozott van egy-ket erdekes: sebesegfuggo kormayzas, allando kozepre huzas stb. Nem biztos hogy kovetni kellene;)
  • Alexease
    Az a G25 ffb lyuk nem tudom honnan jon, de az eros tulzas;) Biztos nem olyan jo, mint egy 800k-es kormany, de a lyukas-szartol nagyon messze van.
    Max a G27, aminel valtoztattak a fogazason, ott talan erezni valami negativumot.
  • lac coo
    Dehogy ugyanaz :)
    Ha a 100% a max ero onnan mar nincs feljebb :) De itt van tovabb is, de nem erosebb lesz hanem az ffb gorben a csucs ertekeket tulvezerli, zakatolsabb, rangatosabb lesz, itt speciel egy allando zaj is jelentkezik ilyenkor....
  • bardocz
    iR-ben mindegy volt hova tekertük a driverben, akkor is volt ffb clipping(?), és azt csak a játékban történő állítással lehetett kiküszöbölni.
  • NIBI
    Mondjuk ez a driverben mennyi a kormány ereje ez oly mindegy ha a progiban visszább veszi az ember és hát bepipálja hogy a game kezelje úgyis. :P
    olyan ez mint ha van embernek egy erősítője. Hiába tolod fel a winbe (ez lenne a driver) a hangerőt 200%-ra (hülyeség de példa), ha az erősítőn (ez lenne a game) úgyis lejjebb veszed... :)
    Tehát a 100-100 ugyanaz mint a 200-50. Másik példával. :)
    Tehát hiába teszed a driverben 100 fölé akkor sem lesz kisebb az FFB lyuk mivel a game kezeli a kormányt. (Feltéve ha a game-be kisebb értéket állítasz.)
    Most erről a kormány beállításról jutott ez eszembe.

De meggyőzhető vagyok, mert AC-ben még nem próbáltam ezeket a variációkat. :)
  • Solt
    ITT vannak a javasolt beállítások. Bár DFGT-t nem láttam, de azért érdemes lehet átnézni. Én a G25-höz az itt javasoltakat használom, és nekem így tetszik a legjobban...
  • NIBI
    És minden videóján látszik is, hogy totál lazán tud vezetni vele, minden rezdülést érez (ás átadja a kormány!), és lazán könnyedén lekezeli, nincs FFB lyuk meg stb... :) G25-ben meg akkora FFB lyuk van mint atom. :( Az nagyon el is rontja a kezelhetőséget meg mindent. Mármint ahhoz a szervós/villanymotoros izéhoz képest. :)
    Az árát elnézve biztos nem rossz, és nem kell hogy erős legyen nem attól jó egy kormány! Szervós autót is könnyedén vezet az ember, mégis pontosan, és jól érezni rajta mindent. :P
  • bardocz
    Nekem G25 van, gain 100%, gamma 1, minden más nulla. Driverben meg overall 100%, minden más nulla, így nálam jó.
  • MauroN
    Megvettem én is a játékot. Nagyon ígéretesnek néz ki.
    A Force Feedbeck beállításainál a Filter és a Damping mire szolgál?
    Valamint kb hova állítsam őket? DFGT-m van.
  • bardocz
    Ez az. 850k :DD
  • TeeBeee
    Nincs kihozva a kormányra semmi elektronika. Egy régi G25 karika, de gomb meg váltó nélkül. A lényeg abban a hatalmas villanymotorban van és persze a vezérlésében. Amúgy kemény, hogy gyakorlatilag mindig hideg, annak ellenére hogy hihetetlen FFB erőt tud.
  • bardocz
    Nem, az az általa írt ffb miatt van szerintem. Próbáld ki a formula truck simulatort, a reiza studios cuccát. Olyan, mintha nem is rFactor lenne, pedig valójában az :)
  • bardocz
    Ez valami saját kormány, talán a leo bodnar féle, ha az, akkor egy kurvadrága szervomotor van benne, és nagyon erős. Elfogadnám. Észrevettem, hogy a G25 ffb-je néha eléri a határt, a pedált jelző app mutatja mekkora az ffb ereje, és ha pirosba megy, az nem jó. És akkor érezni is, hogy rossz, hirtelen lesz egy konstans nyomaték, a max amit a kormány tud. Csak nem tudom, hogy ezt a driverben, vagy a játékban lehetne-e kiküszöbölni, most mindenhol 100%.
  • TeeBeee
    Ő mindig szépen vezet. :)
    Azt a nyomorult rF1-re kreált Honda NSX-ét is nagyon jól terelgeti. Kár hogy nem osztja meg a nagyközönséggel. És az a poén hogy akárhányszor nézegetem a videóit végül mindig telepítem az rFactort. Azután rájövök megint, hogy szar az FFB G25-tel és valszeg az ő kormánya dobja csak fel az egészet. Uninstall megint. :)
  • GPx8
    Ezen a kormányon nincs pillangó váltó?
  • b-type
    szépen vezet.
  • lac coo
    A gumik nekem annyira nem jonnek be, remelem azt is fimonitjak meg.....De sajnos ferrarin is lokdosi a felfuggesztes az autot, valami globalis bug/felkesz dolog lehet ez...Remelem osszehozza azert idovel, mert amugy rohadt jo. De szerintem itt mindenki rangatja az autot ebben a jatekban :)))))
  • Alexease
    Nem sima segitseg, az biztos. Erezni a diffin hogy mas-mas szogben es nyomatekkal kapcsol. Vagyis ertelmes allitas, nem sinauto-moka;P
    A felfuggesztes a kerdeses, hogy a lengescsillapitokkal mit csinal?
    Fix sebesseggel rangattam jobbra-balra, kozben kapcsolgattam a TC-t, probaltam erezni-latni, valtozik-e valami.

Mint ha kemenyedne valamennyit itt-ott (TC3/TC2):)

De engem kb. eddig erdekelt, mert ha meg az igazi valoban sinauto is, nekem full OFF-ban kell csak, mert amugy nagyon szarerzes vezetni:) Nekem mar a pillangozas is kicsit lehangolo:)
  • TeeBeee
    Niels is kipróbálta az AC-t. :)

Ha nem tudtam be tenni itt a link.
  • lac coo
    Nem tudom mennyire fogja bírni nálam az AI-t, a fülkés autóknál a kabin simán levesz csak önmagában 15 FPS-t a formulához képest :)))
  • lac coo
    Szerintem csak simán stability helpet rak mellé ...
  • bardocz
    Road legal tyres
    Street and semislicks are road legal compounds, used on the road. They wear out slightly. Their main problem is overheating, but after you have overheat them you can wait and start again, they can give similar grip even after lots of km's. In the end they will wear and lose grip totally.
    Street tyres optimum temp: 75°C - 85°C but "easy" under and over those temps. Very easy to overheat after some laps on a circuit, especially on fast corners.
    Semislicks: 75°C - 100°C but a bit less grip under that and overheat quite faster over that. They have more grip of course and can resist more fast laps, but do not like much abuse and drifting. They wear gradually and lose grip km after km.

GT2 slicks: The main difference of the GT2 cars is that manufacturers are actively developing tyres during the season and bring different compounds on the various tracks. We can't of course simulate specific compounds for specific tracks, but we offer 5 different compounds
    SuperSoft: 90-105°C Don't like to be driven under or over that range. They wear out very fast
    Soft : 90-105°C as Supersofts. they wear out fast
    Medium: 85°C-105°C as supersofts over their range. They wear out in a linear gradual way
    Hard: 80-100°C a tiny bit easier than supersoft outside their range but nothing too radical. They wear just a tiny bit after the initial laps and then stay quite stable for a long time until they start to lose lot's of grip
    SuperHard: 80-100°C as Hards. They wear a tiny bit and stay stable for lot's of laps until they let go.

GT3 slicks. The biggest difference between GT2 and GT3 cars are their tyres. GT3 tyres are fixed for the whole season and the organization decides what tyres the car have to use. We provide 3 compounds that are not equivalent to their GT2 counterparts (worse).
    Softs: 80-110°C . Wear VERY fast. We've been told that they were actually used only for a couple of times in qualifying.
    Mediums: 75-105°C Wear linearly and predictably. all around tyre
    Hard: 70-100°C Wear a tiny bit after a couple of laps and stay stable for a long sting. Not great grip but they are predictable and can be used in a wide variety of tracks and temperatures. Often "forced" by regulations on cars.

The hypercars slicks (Zonda R and 599XX) are a bit worse parents of the GT3 tyres. Let's say a generation behind. Rest of their characteristics is very similar to the GT3 tyres.

Vintage F1 67 Tyres
    We provide just one compound for such tyres, although we learned there were actually different compounds. As a matter of fact, there is documentation reporting that Jim Clark choose the tyre that permit him to slide more for the race at Monza. Unfortunately there is not enough documentation for the compounds so for now we stick with just one compound. If anybody has more info regarding the matter, I'd be happy to discuss with it.
    optimum range 50-90°C The tyres are good at low temps, and can withstand overheating pretty well. The tyre wear is gradual, you can expect to do a full race without problems, except if you overdrive and overheat them too much.

The tyre ranges are not perfect ranges but a min max range that you might not be able to understand a difference in tyre grip. Temperatures are also vary quite widely from straight to inside a turn, so optimally you need a tyre that stays at the lower end of the optimum temperature just before the braking zone and at the higher end of the optimum temperature at the exit of the turn. Not so easy to obtain.
    In AC going outside the optimum range, doesn't mean the car will become undriveable. This characteristic is a double sword. You might think the car is good, but you're not driving on the optimum grip, so you'll lose time without understanding it. There's depth to be found and explored within the AC tyre model.

Another hint for tyre temperatures, as in real life, use more camber to heat faster a part of the tyre tread and then this dissipate to the rest of the tyre. More camber, more heat, less camber, less heat.

Hope you find it interesting.

Aristotelis írta a fórumon, hátha valaki még nem látta.
  • Alexease
    Valamit tuti hogy szamol, nemcsak kiprogresgatlo. En eddig nem neztem, nem erdekelt, nalami mindig minden azonnal OFF:D De most kivancsisagbol kiprobaltam;)
    Valszeg ezert is eltero autonkent a TC-lehetoseg (van ahol csak 1 vagy 2), mert az autospecifikus stanilizalas is benne van.

Az hogy nem olyan modszerrel van/mukodik a kapcsolo mint az autoban, az ket dolog miatt lehet.

Vagy licensz (nem hiszem) vag inkabb nem akarta/tudta ilyen reszletesen megcsinalni a feluletet, lehetoseget, hozzarandelest.

Az iR-ben aert IS keszul tobbszor ennyi ideig egy-egy auto, mert ott minden autonkent programozott (kijelzok, kontroller konfig, onboard lehetosegek, 3D-s kutyuk stb).

De lehet, hogy egyszeruen a mod lehetoseg miatt volt kenyetelen kicsit egyszerusiteni, mert nagyon bonyolitott volna, ha minden auto teljesen egyedi felulettel, keretrendszerrel rendelkezik.
  • Alexease
    En is billel kapcsolgatom, de hivatalosan ez APP-nak szamit (ECU), csak gombok vannak hozarendelve.
  • NIBI
    Valami van a dologban, hogy stabilizál is, és a többi autónál is mert bekapcsolt TC-vel sokkal stabilabban át lehet rongyolni a kerékvetőkön. És nem azért mert TC nélkül kipörögne a kerék, hanem úgy sokkal jobban elpattog, kezelhetetlenebb a verda. TC-vel meg minden kisimul, mint ha valami elektronika (ami stabilizálja) is be lenne vele együtt kapcsolva. Biztos éreztétek már, remélem, mert másképp nem tudom leírni. :)
  • lac coo
    Hogy hogy az appok közt ? Én eddig billel kacsolgattam ezeket...
  • bardocz
    Ilyeneket tök jó lenne, ha leírnák valahol a fejlesztők.
  • NIBI
    Azt de utáltam. :D Be is kapcsoltam az automata motor indítást. :P
    Mondjuk attól még lehetne gombon a beindítás gyújtás stb de szerintem ez oly minimális dolog hogy tuti benne lesz, vagy már van? :D