42876
-
#6170 Azért az alap pályák elég magasra tették a lécet. Van olyan szimes ismerősöm aki azt vallja, hogy neki elég 2 párhuzamosan futó kanyargós vonal és kész is a pálya... azért szvsz ez nem így van. -
#6169 Hát azért van rF-hez elég sok jó pálya .... Főként a maga idejében jónak számító Simbin cuccok vannak elég szép számmal, de egyedi készítésű is volt azért. Gondolom itt is lesz, a pályák nem olyan veszett vad dolgok, szépek, de semmi extra .... -
Timbu #6168 Szerintem - mivel moddolható - nem az autók, hanem a pályák fogják a szűk keresztmetszetet jelenteni. Járművekből az rFactorhoz is viszonylag sok igényes mod készült, viszont nem konvertált jó minőségű pályából nincs olyan sok. -
#6167 Kamu...Email gyujtes ! :)))) -
#6166 Drift pályáról nem is beszélve. -
#6165 Hát igen, ahhoz sok mindent kéne csinálniuk, erőforrás meg nincs, BRZ viszont pont jó lenne a mostani pályákhoz/fizikához. -
#6164 Hillclimb lesz, de egy magione jellegű kis pályán is bőven el lehetne lenni, kézifékkel fordulva minden kanyarban. -
GPx8 #6163 Ha készítenek hozzá megfelelő pályákat is. -
#6162 Impreza WRC, Group A. Én ezekből válogatnék. -
#6161 Én is Subarura szavaztam, viszont sajnos olyan sok szavazatot nem kapott, remélem azért majd valamikor bekerül pár Subaru.(BRZ GT300 jó lenne) -
#6160 Ezmiez ? Kis adatgyujtes... ? -
Solt #6159 Ennyi... :D Persze, ha a Lancia alatt a Delta HF Integrale-t is értik, akkor már kérdéses a dolog! :D -
#6158 Én is gondolkodtam, hogy honda, toyota, vannak jó kocsijaik, aztán észrevettem, hogy ott a listában a Subaru, szóval vége a gondolkozásnak :D -
Solt #6157 Subaru... és akkor jöhetnek a murvás pályák is. Ilyen fizikával valószínűleg elélveznék féltávnál! :D -
#6156 Leszavaztam a Honda-ra :)
-
#6155 Jól látom, hogy csak egyre? -
#6154 Itt lehet szavazni, hogy milyen autó márkára van igény! -
#6153 Mindegy, jo ez igy, koszi, meg tudom csinalani amit akarok. -
#6152 Ezert mondtam, kicsit barkacs jellegu a dolog, minden auto mas megoldassal van csinalva, ahogy fejlodott a cucc vagy eppen ahogy sikerult;) -
#6151 Itt az alapszínt a metal detail dds adja, szépen csempézi, a matricát a festés alfája szűri ki (fehér: matrica, fekete: alap szín), a fényességet és a tükröződést megy egyszerre szűri a zöld katymasz ... szóval van itt káosz néha (nekem ...) :)
-
#6150 De ha berakok egy carpaint_detail .dds-t a skinbe, akkor ugye az lesz az autó színe , ebben az esetben viszont a Carpaint_D_white.dds alfája nem fényességet szabályoz, hanem a matricákat lehet kimaszkolni vele .....Nálad gondolom a sárga szín a mapon van "festve" ...
De akkor értem, úgy látszik ennél az autónál csak együtt lehet állítani a tükröződést-fényességet ...Lotusnál megy külön is . Valóban nincs két egyforma cucc benne :))
THX !!! -
#6149 A motorhazteto balodala fenyes, jobboldala matt.
A kek X egyik egyenese metal (amelyik fenylik), a masik normal. -
#6148 Az a zold szin azert zold, mert a keszitonek az tetszett:) Amugy semmi koze az autohoz, azon a mappon a feher resz jelenti a lenyeget.
Es igen, az szabalyozza a csillogast/tukrozodest (Carpaint_D_white_map.dds). Az alpha csatorna semmit nem csinal.
A fenyesseget (fneyes-metal), a masik texturan lehet allitani, az alpha csatorna reszben, amelyiket a mappot is fensteni kell (Carpaint_D_white.dds).
-
#6147 Nem, nem jól értelmezed :)Vagy inkább cifrán kérdezek :))) -
#6146 Szerintem ne 1bit-es alphát használj, hanem interpolated alphát, arra lehet szürkével is dolgozni, úgy tudsz kevésbé csillogós textúrát csinálni. Már ha jól értelmeztem a kérdést. -
#6145 Upsz, sorry, ezt nem ide akartam ! :) -
#6144 Alex, ezek a zöld színű mapok hogyan működnek ? Nem jövök rá ....Az tuti, hogy az szabályozza a shine-t, tükröződést de mit, melyik RGB csatornát hogyan kell festenem ? Nem bírok vele :)
Ha belefestek fekete színnel, akkor ott se csillogás se tükröződés, de gondolom valahogy ezeket külön külön valahogy az RGB csatornák szabályozzák nem ? Csak ha igen akkor hogyan ?
Alap fényezésre a textura alfacsatornája szűri ki a "matricákat", de jó lenne leszedni róla a tükröződést, úgy hogy egy ici-pici shine maradjon rajtuk .....Itt a carpain white map-ra festettem feketével, ez így leszed mindent ....
-
#6143 Pontosan! Én is ezt mondtam csak másképp. Rosszabb, nem reális!
3 monitoron sokkal közelebb áll a valósághoz, szinte lelassul (az 1-hez képest) ahogy írtam. :)
Én 1 monitoron sokkal gyorsabbnak (és szarabbnak) érzek mindent. :D Vagy nem látom amit kéne vagy nem látom amit kéne. :D És a térérzet nyilván rosszabb ezért gyorsabbnak is tűnik. :P
Alex nekem fogalmam sincs milyen FOV-al megyek, mert minden programban máshogy írja. :D AC 3 monitorhoz nem ír FOV-ot... Mindegy mire állítom akkor is ugyanaz marad. :D Nem ez az egyetlen dolog ami másképp (vagy sehogy sem) működik 3 monitor esetén AC-ben. :)
-
#6142 Az 1 es a 3 monitoros sebessegerzetet CSAK ugy erdemes hasonlitani, ha mindket rendszer ugyanolyan, korrekt FOV beallitassal megy.
Nem erdemes az 1 monitoros, altalaban beletorzitott FOV erteketek hasonlitani, az elvileg normalisan beallitott 3 monitoroshoz.
Egy darab 24-es monitort, 1 meter tavolsagbol bamulva, a korrekt FOV beallitas ~30 fok.
Ki az aki 30 fokon tolja 1 monitorral?:) Nekem az 50, de inkabb a 60 fok ami jo:)
Harom 24-es monitor ~120 fok (mivel a ket szelso dontve van), igy csak a kozepsot nezve, biztos rosszabb a sebessegerzet, mint egy duplan beletorzitott 1 monitoros cuccnal.
De 3 monitornal ki az aki csak a kozepsot latja?:) Most a csolatokat es a ket szelso monitor kikapcsolt allapotat ne vegyuk figyelembe:D -
#6141 Akkor örőm és bóddóggság:):)) -
#6140 Na ebben viszont egyet értek, ezért is linkeltem a CXC-s videót. -
#6139 Mindent értek amit írsz, nem vagyok retardált. :)
...csak nem mindennel értek egyet, de az ugye nem baj?
Amiről EREDETILEG szó volt:
1x40" VS 3x24" szerintem szélesebb képet ad a 3 monitor cm-ben mint 1 TV, ergó élethűbb, szebb, jobb, tutibb.
-
#6138 Keres egy három monitoros videót majd takard le a két szélsőt ;) Sokkal rosszabb a sebességérzet egynél ...! -
#6137 Szerintem fordítva. :D 3 monitoron kisebb a sebességérzet, mivel óriási teret látsz, ahhoz képest (érzetre) "lassú" a tempód.
1 monitoron olyan mint ha egy kis lyukon néznél ki, és úgy a kis tér csak úgy robog el melletted... Kb olyan ez mint ha az autóban haladás közben előre nézel (3 monitor) meg ha oldalra (1 monitor). Melyiken nagyobb a sebességérzet? :P
De igazából nem a sebességérzet a lényeg hanem a tér érzékelése, ebben jó a 3 monitor. Nagy kép, nagy tér, nagy út, kevés műszerfal/beltér, pont amire szükség van, szinte kinyílik a világ és a pálya az ember előtt. :P "Lelassul az idő és a tempó" ezért lehet pontosan vezetni. :)
1 monitoron valamit mindig be kell áldozni valami másért. Vagy sokat látsz a térből de keveset az útból, vagy széles utat látsz de semmit a térből...
40-es moncsinak sincs nagyobb előnye, mert hiába magas a kép, ha oldalra kevés. :D Tetőkárpit és a műszerfal nem érdekel, ezért fölösleges a bazi nagy monitor. Annyival nem jobb amennyivel drágább 3 monitor esetén. :P
Ahogy TeeBeeee is írta, kinek hogy jön be és mekkora a pénztárcája. :) -
#6136 Nem tudom hogy nem akarod érteni vagy nem érted valójában... 23-as moncsi kicsi!4 Amit Endy írt a 3x27 az határeset valószínűleg el lehet vele lenni.
Személyes véleményem a 3x40+:))
A 3x23 viccesen hat számomra hogy a kormány akkora majdnem mint a monitor.... 40-nél meg mintha ott ülnél akkora a cucc..
Részemről ennyi volt a triplemoncsi téma:) -
#6135 Erről beszéltem én is.. persze veri a 3xmoncsi az 1xTV.. de a 3xTV meg agyonveri a 3xmoncsit:DD -
endy papp #6134 Mivel látom a monitorok a téma,egy picit én is hozzá tenném a magamét.
TV vs 3 monitor.
Egyértelműen a 3 moncsi veri torony magasan a TV-t.
Először 52" TV-n toltam de hamar rájöttem ,annyira nem gyerebe.
Így az marad TV nézésre.
Igaz életben nem tudtam kipróbálni a 3 moncsis rendszert de amit vidiken láttam róla már meggyőző volt így váltottam és nem bántam meg, itt jobban érzem a sebességet,persze az életet nem kárpótolja de arra is vannak rendszerek csak azok több millába fájnának.
Így a 3x27" már szerintem elég, nekem legalább is.
Nem mondom hogy a 40" nem lenne jobb de ott már sok minden más is bejátszik amit már lehet hogy én is feleslegesnek tartanék,de kitudja talán még egyszer eljön az az idő is.......
Persze ehhez a felbontáshoz már(5900x1080) kell egy komoly vidi kari is(hogy a többiről ne is beszéljek),a pCars,AC és a hasonló graffal megáldott játékok már igénylik, ha csak nem minimum grafikával akarja valaki használni.
Most ezek, jelenleg közepes beállításokkal 6970-el aránylag szépen futnak ,de nekem ez kevés így a váltás mellet döntöttem,ami a vidi karit illeti.
Hogy mennyit fog jelenteni az új még nem tudom de remélem még az idén be tudok róla számolni,ha a Jézuska is úgy akarja
Bocs hogy picit hosszú lett.
-
Solt #6133 Ne nagyon várd... legalább 2-3 év kell még neki mire lesz olyan hardver ami rendesen kiprésel belőle fix 60 FPS-t. -
Solt #6132 Most komolyan odaül bukóban egy ilyen kütyü elé, és pillangó váltóval és autómata kuplunggal használja az Elis-t? :DD Rúgnám bokán... balfasz... :D -
#6131 Én a lotto ötöst várnám meg ....