42876

banner
  • lac coo
    Én még autót nem láttam úgy viselkedni mint amikor ez pattog, vagy ahogy szemre is valószínűtlen módon egy szempillantás alatt lökdösi egyik oldalról a másikra.
    Nem hiszem el ,hogy te nem látod ezeket :)

Nyilván ha szépen megyek hiba nélkül lágyan akkor kevésbé látszik, de attól még ott van .

Most semmi nincs a gépen, legutóbb behalt úgy a win, hogy az istenért nem tudtam lelket lehetni bele, semmi program nincs még...
    De a legutóbbi BMW videóm is olyan mi a tököm ez, lehet nem értek hozzá, de akkor sem hiszem autó ilyenre képes :)))

Köridő az a szokásos nagy átlag, nem lassú nem gyors .
  • b-type
    Erre tök egyszerű a válasz: mert teljesen jó.
    Sztem neked a kormányt és az autót kellene megtanulni magadra hangolni, vagy, alkalmazkodni a kocsihoz. Ez sem ördögtől való, a nagy GT autóknál, a valóságos autóknál is vannak olyan jellemzők amit nem tudsz megváltoztatni, Az Aston és a Corvette nem egyforma, és nem tudod egyformára hangolni.
    Tehát ne akard betörni az autót, hanem használd a jellemzőit.

Anomália-ról: láttam én már FEKVŐ(!) lengéscsillapítást az rFactor-ban, és elég sokan játszottak vele, össze-vissza forgáspontokat, út alá helyezett benzintankokat..

Nem tudom nálad mi okozza a problémát, lehet tényleg venned kellene a fáradtságot és csinálni egy videót, mert addig nem értem.
    Az hogy mondod, az inkább összezavar, javarészt csak komolytalanná teszi a véleményed.
    Tudni kellene azt is hogy milyen köridőt mész, hogy egyáltalán jól vezetsz-e... Ezt nem bántásképpen, csak segítene megérteni, és ezáltal segít neked is.
  • lac coo
    Ilyen felfüggesztés kellene a ferrarira is :P
  • lac coo
    Jah, közben kipróbáltam.. :)

Hát ha olyanja van kerékvetőről lehuppanva ez is ugrál vagy mi ... :)Gondolom ha nagyon benyomódik a rugó akkor csinálja .
  • Alexease
    Bemasolod az Imolaba, es akkor lesz:) Max allitasz az attetelen.
  • lac coo
    Imola nincs ? :D Matchbox....? :D
  • Alexease
    Tessek: AC-BMW-M3-GT2-Vallelunga-MatchBox-Setup.zip

A kerekvetokkel ovatosan:P
  • lac coo
    Bmw gtre csinalj setupot, ami nem ugral :) Azzal nem birok ....
  • lac coo
    Megnézem, de nekem is van kemény setupom.

De mint mondtam talán a legjobb autó a KTM, nem abból a szempontból, hogy tetszik, hanem ebben nincs anomális, nem pattog, nem tolja az orrát, stb , nem akr driftelni, nem lökdösi a telo .

ezért írtam korábban , hogy valamiért AC-nek jelenleg nem tetzsenek az igazán kemény pálya autók ... A Lotusok is pont ilyen jók ....

Ilyen minőség lenne mindegyik autó, nem szólnék egy szót sem ! Hangsúlyozom, nem arról van szó, hogy maga az autó tetszik-e vagy a stílus amit nyújt, szigorúan csak anomáliák szempontjából ...
  • Alexease
    c:/Users/TE_NEVED/Documents/Assetto Corsa/ :)
  • Alexease
    Tessek, teszteleshez KTM setup-ok:)

Benne a default, es csinaltam bele egy Oversteer nevut. Nem verseny/korrekt allitas, csak "szelsoseg", hogy ilyen is tud lenni.
    Az alap inkabb biztonsagos utcai, a masik mar versenypalyas, kemeny, pattogos,

Vallelunga-n teszteltem, 2 masodperccel voltam gyorsabb a kemenyebb setup-pal, de szivatosabb is (kesobb kell visszavaltani es nagyobbat blippelni, mert konnyebben megforog).

Az elso gyors, elnyujtott kanyarban az alap setup-pal csak gazelvetellel (eltolja az elejet), a masikkal lazan padlogaz, es meg 6.-at is valtani kell(ene):)

AC-KTM-XBow-R-Vallelunga-Default&Oversteer-Setups.zip
  • lac coo
    Nem számolom szemre mondom :)
    Sok hiba van benne, igazából nem gond , meg nekem is tetszik, sokat megyek vele ( vannak autók amik nem tetszenek , de az mindenhol van ...nem lényeg ).De vannak idegesítő hibái, vagy inkább félkész cuccai, Bízom benne Kunos majd jövőre nekifekszik, de addig ez ilyen .

Sín autónak nem mondanám ,.Az én összecsapott setupommal, ha nagyon gyors akarok lenni ,akkor már elég virgonc :) Csak néha nekilendül és pattog :)

De az FFB elég jól eladja az egész játékot, ez nem kérdés .
  • TeeBeee
    Jóvanna, nem gondolom, h mindenki hót hülye hozzá.
    Csak olyan fura, hogy (nemzetközi szinten is) senkinek nem tetszik a GT autó AC-ban. Sin autó meg minden. De komolyan mondom ennyire jól állítható autót én még nem láttam semelyik játékban. Mindent érezni rajta. És körbe menni könnyű, de gyorsan körbe menni már nehéz. Pláne majd ha online nyomjuk és ott liheg valaki a seggedben 10-20 körön át. Úgy el lehet dobni mint a sz*r.
    Nem akartalak kritizálni, csak fura hogy nekem profi, komplex cuccnak tűnik...szerintem mestermű, te meg azt számolod hogy hányat pattog meg ez sem jó az sem jó.
    Ne érts félre ez nem támadás meg ilyenek.
  • Alexease
    En is ezt akartam irni, setup-olni kell, mert alapbol minden kicsit lazabbra-autosabbra van veve (a nem allithato utcai cuccok felejtosek, de hat az utcai:P).

Pl. a KTM alapbol eleg jo, de megis kicsit billegos, kereszbe csuszos, padlogazas stb. De leultetve, kemenyitve a lengescsillapitokat, kemenyre veve a gumikat mar azonnal pattogosabb (nem ugralos:P), kemenyebb, sokhelyen felgazos mert keresztbe all nagyobb gaznal.
    Nem lesz annnyira alulkormanyzott erzes, jobban lehet pakolni a kanyarba, de vigyazni is kell vele, mert konnyen keresztbe all.

Pedig nincs benne se diffi se preload allitasi lehetoseg, ezt az egyszeru lengescsillapitoval el lehet erni.
  • bardocz
    Még a DFGT-ben is van valami, ami miatt a fék felkeményedik, nem értem a G25-ben miért nincsen alapból. Én most már azt szeretném az enyémmel, hogy a fékpedál mozogjon max 5 centit, akkor könnyebben át tudnék nyúlni a gázra róla, és amúgy sem kell több, hisz loadcelles.
  • lac coo
    Akkor kapj el kicsit rendesen egy két kerékvetőt, és tolj fel videót róla ...
    Miért kell rögtön azt hinni, hogy mindenki hóthülye az egészhez ? :DDD

Gondolhatod, hogy setupoltam, de akkor is ugrál, igaz nem 15 centit csak 5 -öt :D

Nincs tuningolva a pedál, jóaz :) Más programban jó, itt is lehet jó, megoldható hogy mindenki használhatóra állítsa, itt nem .
  • TeeBeee
    Nekem van jobb ötletem: setupold a kocsit.
    Tegnap nekifeküdtem, 2-2,5 órát csak a BMW GT2@Silverston kombónak szenteltem, meg úgy egyáltalán az autó beállításának. Gyári beállításban a magasság 55 (mint egy rally autó), nyugodtan vedd le 25-re. Leng. csill. utat rövidítsd, kerékdőlést növeld, és hopp kiderűl, hogy nem leng az autó 3x, 4x oldalirányba. Ég és föld az autó a default-hoz képest.
    A pedálod (ha G25/27) miért nincs tuningolva házilag Nixim-mod féle gumival? Gyönyörűen meg tudod bármilyen gumi darabbal csinálni, nagyon a progiban sem kell állítani (nekem nem full lineáris 1-es, hanek 1,15 kb.)
    Így most már a fékezés az egyik legnagyobb öröm, amit a hardvereim közül szeretek.
    Szóval egy kicsit tájékozódjatok hogy miből mit lehet kihozni, a szimulátoros világ ilyen.
  • lac coo
    Bugos az gyors temponál is, valami iszonyat gagyi módon lökdösi a kasztnit :) Most nincs kedvem videózni, meg nem is akarom égetni nagyon az AC-t, én is abban bízom, hogy nekifekszik. De komolyan mondom, itt senk inem nyitja k ia szemét ?! :) GT autó ugrál, formula ugrál ,zonda ugrál ... :) Mikor áthelyeződik a súlypont egyik holtpontról, olyat lök rajta a lengéscsillapító, hogy csoda hogy nem borul fel :)Hogy nem lehet ezeket észre venni, vagy azt mondani rá hogy teljesen jó ? :D
    Hogy állóhelyzetben nem forog a kerék, vagy hogy állva és féket nyomva meg forog az annyira nem érdekel :)
  • lac coo
    Erre én is gondoltam, hogy talán azért fog ott fennt mert igaziból is ilyen, de gondoltam ennyire nem lehetnek naívak .... ez így rossz ! Loadcelles pedálom nekem se lesz egyhamar meg még sekinek kb :) Legalább fékerőt lehetne állítani :)
  • Alexease
    A fekpedal azert olyan amilyen, mert amugy ilyen:) Kicsit iR-style, de foleg inkabb a modern pedalokra van kitalalva, ami normalis nyomaserzekelos. Sajnos az "elavult" es amugy is unreal rugos fekpedalhoz (ami pedalut fuggo) ezek a szimek mar nehez(ebbe)en hasznalhatok.

Ezzel nincs gondom, de illene valami jobb fekpedal allitas a kontrollerben (az iR-jhez is!) mert azert a legtobb embernek meg ilyen pedalja van (es ilyen is lesz sokaig, az ara miatt:D).

Allitolag gumibakolva (gumilabdaval vagy hasonloval) hasznalhato eredmenyt lehet elerni, foleg a szaturacios beallitasokkal egyutt. De nem akarok/tudok barkacsolni:D
  • Alexease
    Allohelyzetben es lassu temponal (a kerekkel egyutt) valoban bugos, de allitolag X tempo felett mar jo. Tudnak rola, azt mondta Kunos, ezzel menni kell, nem allni vagy totymorogni:D
    Valszeg az 1.0 utan nekifekszik, aztan piszkalja. Ez valszeg nem egyszeru bug, foleg hogy fizikaval kapcsolatos, kicsit melyebben bele kell maszni.
  • bardocz
    Replaynél vettem észre a bmw-nél, hogy miután teljesen felütődik, nem indul el kifele rögtön, hanem picit bent ragad. Dehát nem lehet egy C2, ez tény
  • b-type
    Semmi bajom a lengéscsillapítóval.
    Absz. komolyan mondom, szal számomra nem 'egybites'. :)
  • lac coo
    Segítségehez hozzászólva: én van ahol használok ABS-t, nem azért mert igaziban is van, az nem érdekel , egyszerűen nehéz ilyen pici pedálúttal fékezni 8 nekem ...)

De ott is van bug, pl ha a motorfék blokkolását is szűri !!! :)Az meg elég fura azért ....Vagy ha levegőben van a kerék akkor is villog valamiért.
  • lac coo
    Hát azért remélem az egy bites lengéscsillapító helyett lesz valami normális idővel :)))
  • Alexease
    Meg sokminden hianyzik, ami kesobb talan/valszeg lesz.
    Persze nem ugym ahogy korabban megalmodtuk, de az most maskerdes:D
  • b-type
    Ja, azt nem tudom :))
    Sztem ez a progi qva jó, jobb mint bármi amivel eddig mentem..a többi nem érdekel, csak ha van időm végigolvasni :)
    Lehet eltérő kormánybeállítás..vagy tényleg csak eltérő vélemény, Lehetetlen hogy mindenki egyformán lássa...pláne itthon :)
    De ez lényegtelen is, mert jó. Eleinte paráztam hogy elcseszik a javításokkal, de most már látom, hogy nem...van egy út amin mennek, és nem csábulnak.
    ..szal ha őket, fejlesztőket nem befolyásolja, és így nem kapok az eddigitől jelentősen eltérő játékot, akkor engem nem bánt :)
  • lac coo
    De az nem az igazi.... Felfüggesztést pl szerintem semmi nem állítja ....
  • lac coo
    Rákérdezzek ? :DDD
  • Alexease
    A negativumot nem a progira ertettem, inkabb a forum hozzaszolasokra;)
  • Alexease
    Igazabol a beallitasok egy resze meg van, csak nem elore programozott modon es nem autospecifikusan, hanem autonkent TC1-4 es/vagy ABS1-4 egyedi variaciojakent:)
    Persze profibb lenne egy WATER/RACE/SPORT funkcio gomb.
    Kesobb lesz elvileg E-Diffi es DRS allitas is (legalabbis ikonok vannak ra).

Esetleg meg kesobb lesz ra lehetoseg, Pythonbol osszelove, az ilyen elore programozott beallitasokra is. Pl.: WATER=TC4+ABS2+SC1+EDiffi2; RACE=TC0+ABS1+SC0+EDiffi0; stb.
  • Alexease
    Az autoba epitett "segitsegekkel" nincs gond, az termeszetes, az velejar. Az iR-ben is ott van minden, ami az igaziban is. Es ami allithato, az allithati is (plusz gombokhoz rendelheto), van ahol a kormanyszero is piszkalhato (hasonloan a zigazihoz):)

Amelyik proramban igy autonkent "bele van programozva", azzalnincs gond, az plusz elmeny, plusz tesztelesi lehetoseg.

A Ferrarinal eredetileg elvileg/allitolag nem is lehet kikapcsolni az ABS-t.
  • lac coo
    Nálam csak rossz visszaváltásnál megy el féktávon, gondolom olyan lassú tempónál mint a fékút vége már nem sokat számít a szárny ha van ha nincs ...
  • bardocz
    Főleg az szopó, amikor kanyarbejáraton még fékezel, pl Mugello első kanyar, és a szárny eltűnik, megy is el a segge.
  • lac coo
    Bár én károgok itt legtöbbet, vagy inkább csak én károgok :), de igazából mást ég én sem nagyon kapcsoltam be mióta van AC :)

Ami hiányzik nekem, az az igazi túlkormányzott érzés, kanyar közben kicsit sok, picit elindul a hátulja korrigálni kell ... Itt alig alig látok ilyent általában vagy jó a tempó vagy sok és alulkormányzott. Még szándékosan túlkormányzottra állítva se nagyon adja ....
    A másik ami nagyon zavar az a fék, jó lenne hosszabb pedál út , nekem ez nagyon harapós ....

Arra én is nagyon számítottam, hogy minden autón viszonylag jól kidolgozott egyedi kütyük lesznek, a TP alapján még azt hittük :) Egyszerűen egy 458-as ezek nélkül valami olcsó replika csak .
  • b-type
    Én még el sem jutottam az új nyomvonalakig, jelenleg az autó módosításokat tesztelem :) a Fiat-tól kezdve.
    ..meg azon vagyok hogy megszabaduljak az eddig ismert vezetési segítségek előítéletétől.
    Sejtettem hogy ez a ló másik oldala, mert 'vérszimesként' hozzáálni sem lehet mindig, egyes autókba kikapcsolhatatlan dolgok vannak, nyilván a lelkemnek jó ha kikapcsolható...de most ettől igyekszem megszabadulni, és bekapcsolt ABS-szel is tesztelem, és talán...talán valamikor ráveszem magam a menetstabilizáló rendszerre is :)
    Elferdült a saját látásmódom is, és most szinte bűnös dolognak érzem...pedig az eszemmel tudom, hogy ezek a rendszerek már nem a '90-s évek eleji rendszerek, a jelenkor ABS sport rendszere már jóval bonyolultabb, és kifinomultabb..köridő szempontjából is.
    Tehát most a saját 'rátartiságommal' kűzdök. :)

DE az AI az nagyon jó lenne, multi is, de én szeretem a jól megírt AI-t is.
  • Alexease
    Ami egy kicsit csalodas, amit jobban vartam, jo lett volna ha olyan, hogy minden auto egyedileg megkapja a sajat onboard beallitasait.

Hasonloan az iR-hez, hogy minden auto total egyedileg van osszelove.
    Csak itt az "utcai" szintu lehetosegekkel es stilussal.

Vagyis pl. egy Ferrari kapja meg valoban a rendes mukodo kijelzojet es a menetdinamikai allitasait. Nem kell 3D-ben, de legalabb egyedi panelekkel.
    Vagyis a Manettinot az elore beallitott dolgokkal, a futomu kemenyitest, a multi kijelzot, vagy poen lett volna a GPS kepernyon a realtime palyanyomvonal.

• bardocz
    Igen, a futóművet így értettem, nem az egész van kicserélve.
  • Alexease
    En is elvagyok vele, de AI nagyon kellene:)
    Ha legalabb lenne gyari, korrekt hotlap adatbazis, es realtime kiiras a progiban es/vagy ha odaadta volna az osszes palyat, talan ki lehetne huzni egy ideig.

Most ujdonsagkent odaadta Vallelunga roviditett verziojat, 1 kanyarral:)

A kovetkezoben tuti hogy Mugello lesz, abbol is a rovidebb verzio, ismet plusz 1 kanyarral:D
    Esetleg Silverstone-bol a masik rovidebb nyomvonal (South/Club).
  • b-type
    Nincs itt negatívum sztem egy szál sem...
    Nálam is minden jó...a McLaren az elég hülye, de nálam érthető, ez a fékre felcsapódó hátsó szárny rendesen bontja az egyensúlyt kanyaríven.
    Mert egy unevezett stop&go pályán, ahol jellemzően egyenes és nagy fékek vannak ott oké.
    De pl. Imola-ra hangolni kellene, mert míg az első sikán féktávján hasznos mondjuk hasznos, vannak a pályán olyan kanyarok ahol hátrány hogy maxon kicsapódik, és hátul jóval nagyobb hasznos aero-t kapsz mint elől, és alulkormányozottság lesz.
    ...ha lehetne hangolni hogy milyen szögben nyisson, akkor még oké, de ami jó az egyik típusú pályára, az nem lesz jó egy eltérő karakterű pályán...ahogy a versenyautók aero-ja sem egyforma minden pályán.

Én egyébként tökéletesen elvagyok...az AI hiányzik, de egyébként messze kielégítő...a szimes parancsikonjaim hanyagolódnak, csak ez megy ha autót vezetni van kedvem. :)