Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Igen, de most a problemad a virtualis kormannyal volt, es az iR-ben azt egyaltalan nem lehet allitani😉
De a kormanyzashoz is kellett nekik 2-3 ev, mert autonkent kalibralni kellett. De a nagy elonyuk meg volt (ami ide se artana, jo lenne, de nem lesz😛), hogy autonkent menti automatan a konfigot!
Most mar az iR-ben is csuszkaval lehet allitani a kormanyt (driverbol veszi az adatokat), teljesen jo.
De szerintem az nKP sem volt jo, mert lehetett allitani, de meg sem😊 A hozzarendeles fix volt. Azert tunt jonak, mert minden autoban lehetett kormanyattetelt allitani, hogy hozza lehett loni.
Danecay
Ezért nem szoktam pluszban még szándékosan nehezíteni a helyzetemet lõrésnyi kilátással. A SHIFT sorozatban éreztem elõször komfortosan magam cockpit nézetben, nem éreztem azt, hogy korlátozva vagyok a kilátásban és élvezet így az autózás.

Alexease
Igen, de az igaziban van terlatas „melysegelesseggel” (fokuszalassal), a szimulatorban meg minden egy lap😄
Erre lehetne az a megoldas, hogy az auto belso reszeit fokozatosan elhomalyositanak, de az sem jo, mert az ember ugy is a monitor sikjara fokuszal, hulyen nez ki.
Ez max 3 monitorral es 3D-ben mukodne. Kisebb-nagyobb vagyon;D
lac coo
Nekem a netkar pro, vagy iR megoldás teljesen jó. semmi dolog nincs vele 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
En is szeretek lejjeb ulni, mert igazabol sem latok ki nagyon az autobol;😄D
Alexease
Annyi ertelme van, hogy ha egy autonak 900 fokos a kormanya, es a kormanyszoge meg ennel az autonal (Lutus Elise) is nagyobb (nem 27 fok hanem pl. 30-40), raadasul az attetelt sem lehet allitani, akor annak aki kisebb fordalu kormannyal tolja (180-360), szivas lenne uton tartani, annyira rangatna jobbra-balra.

Lasd a kepedet (#1740), 250-es kormanynal, koppanason, maxon van a kerekelfordulas.

Igy a csuszkaval lejebb lehet venni aranyosan, es bar akkor nem fog sose a vegeig kifordulni a kerek (#1740 1. kep), de versenypalyara nem is kell.

A palyaautok mostanaban amugy is 400-550 fokos kormannyal mennek, es nem 27-40-es kormanyszoggel, hanem 15-20-szal.
Érdekes, én is szeretem a szimulátorokban látni a virtuális kormányt, holott igazi autót vezetve soha nem látom, ill. nem fókuszálok rá soha...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

lac coo
Én magasabbra is szoktam, így olyan érzésem van mintha alig látnék ki a kormány mögül 😊

De régebben használt már nem jön be nekem, fura, hogy vagyok én, van a karom, van egy kormány, utána még egy kar, még egy kormány ... 😊))
Persze három monitor lenne az igazi, de az egyelõre csak álom 😊

Alexease
En is jobban szeretem ha kozelebb van, es majdnem olyan szogben latom ahogy kellene. De ki skompromisszum azert van, a #1704 videoban latott az altalanos. Neha kicsit kozelebb, de tavolabb nem nagyon.
Ginger17
Komoly ez a fejtegetés. Én csak azért dobtam fel a témát, hogy az azért elég röhelyes, ha minde egyes autotipusnál külön be kell majd állítani a kormányszöget a driverben. Remélem az beállítás amit Alex talált, mûködni fog rendesen. Azon az Y-os forduláson jót röhögtem... de basszus, tényleg így van. <#idiota>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

lac coo
Nekem bejön mostanában ez a mûszerfalig látszódó nézet, igaz kevesebbet látok, de majd figyel az aki többet lát mellettem ! 😊))
Viszont térben tök jól érzem magam. ülök a székben elõttem a kormány karnyújtásnyira, utána egy kis szünet aztán jön a monitor a mûszerfaltól 😊

bardocz
Kell neked túlbonyolítani a dolgot, nekem van egy 22 colos monitorom, 1 méterre az arcomtól, a kormány teteje épp hogy belelóg a képernyõbe, de jóez nekem 😄D
lac coo
Na úgy van értelme, köszi !
De akkor most hogy sikerült ezt a csúszkát megcsinálni neki, igazából nem is értem mire való, vagy mi volt a célja tulajdonképpen ? 😊

Mert így bajban lennénk mi is, ha a nagy getrealban kijönne egy 1200 fokos autó 😊)9
Vagy a kisebbekhez meg mindig át kellene állítani driverben a fokot ...

Alexease
Igen, en😊 Ket egyszeru oka van.

1. Lejebb van a kormany mint a monitor, nem latom az enyemet vezetes kozben😉 Munka gepem van, nem jatekra van beallitva az asztal/monitor/stb.

2. Csak 1 monitorom van, az sem 1 meteres, igy ha olyan latoszoget allitanek be rajta, hogy a valos mereteket es latoszogeket lassam (hogy ertelme legyen elottem a kormanynak), akkor a latoszog negyede maradna meg az egeszbol😉

Probald ki: hajts drotbol egy monitor meretu negyszoget, ulj be egy igazi autoba, tedd magad ele a drotmonitorodat 80–100cm-re, es probalj csak azon tajekozodni;D<#zavart1><#idiota>
Alexease
Megneztem a kodot. Van a video menuben virtualis kormany allitasi lehetoseg (Lock Virtual Steer), csak meg nem mukodik. Vagyis a veglegesben lesz ra lehetoseg bekapcslni, es akkor barmilyen kormanyszognel szinkronban lesz.
lac coo
Mondjuk mindegy engem nem érint, csak elég értelmetlennek tartom, ha ez szándékos .
Késõbb ha állítok egy F1 kormányszögén elmászik az animáció vagy mi a fene ? 😊))

Ha már van benne kormány , illene normálisan mûködnie, ez így végtelenül gagyi, engem sem izgat nagyon , jó lenne kikapcsolni a fenébe, de akinek kell, mert szereti az tuti elégedetlen lesz .

Bár meglepõdnék, ha a végeleges ilyen lenne, ezt már csak megoldja normálisan 😊)

Danecay
Én leginkább az utat nézem! 😊

bardocz
Van aki 2013-ban nem kapcsolja ki a virtuális kormányt, és inkább kettõt néz?<#idiota>
lac coo
Jó, attól függ honnan nézzük ! 😊))
Vagy az animáció bugos rossz, és eleve kizárják a régebbi kormányosokat, hogy normális látvány mellett játszanak, vagy az egész rossz úgy ahogy van, ha egyszerû csicsa animációt állítok nehogy már átállítsa a setupot! 😊

Akárhogy is, ez úgy szar ahogy van, szerintem .eleve nem értem minek keverni, újitani ,mikor semmi értelme mert ki lehet játszani ???

Amúgy pont az baj, hogy a virtuális kormányhoz van rendelve, ha azt piszkálom más autót kapok ! 😊 Ennek köze nem kéne , hogy legyen hozzá ...

Alexease
Ez nem baromsag, ez teljesen jol es logikusan mukodik😄
A lenyeg, hogy nem a virtualis kormanyhoz van allitva/rendelve a dolog, hanem a valodihoz es az autohoz, ugy hogy kozben fix az attetel.

Egyszeruen a virtalis kormeny nincs leprogramozva, hogy annak az attetelet is lehessen allitani.

Vagy, ha Kunos a jatekban talalhato allitast annak gondolta, akkor bugos es/vagy rossz😄
lac coo
Hát ez így baromság !😊
Bár nem jellemzõ manapság, de azért tuti vannak szép számmal akiknek nincs 900 fokos kormányuk, no most õk vagy bámulják a veszettül tekergetõ virtuális pilótát, ami elég gagyi látvány, vagy beállítják jól és egy szûk visszafordító csak Y-ban fog nekik sikerülni? 😊

Nem értem miért van köze az egyszerû animációnak, ami lényegében csak effekt, csicsa, az autó setupjához ?

Én még ilyent nem is láttam, régebben belõttük 270-re, ha lehetett a virtuális kereket is, aztán ugyan annyit fordul a kocsi mint másnak ...

Az állítható animációnak pont az a lényege, hogy ne gagyi módra pörögjön a játékban a kormány, hanem ugyan azt csinálja mint az igazi.

Régeb rF1-ben is be lehetett lõni a látványt, régi kormányomon belõttem 270-re, szépen szinkronban ment, de sehol nem kellett Y-ban megfordulnom ...

Alexease
Igen, ez igy jol mukodik. Csak kicsit mas a hozaallasa, technikaja.
- Itt az autonak fix 900 fokos kormanyelfordulasa van.
- Fix es nem allithato a kormanyatttetel, ami ennel az autonal 16:1-hez, ami a 900-as kormanynal, faltol falig 56 fokos kerek elfordulas.
- A driverben beallitott kormanyszog jelenti a teljes hasznalhato forgast. Ehhez rendeli hozza linearisan a jatekban beallitott elfordulast.

A virtualis kormeny csak 900-as beallitasok mellett lesz szinkronban.

Vagyis lenyegtelen mit allitasz a driverben, a teljes elfordulast a game/real aranyaban tudod kihasznalni.

Pl. a real: 900, attetel: 16 FIX:
- driver: 900, game: 900 game/real: 1 teljes elfordulas: 1*56=56°
- driver: 450, game: 900 game/real: 1 teljes elfordulas: 1*56=56°
- driver: 220, game: 220 game/real: 1 teljes elfordulas: 0.24*56=13°
Ez igy van... Regi momomat "bekalibraltam" a jatekban. Belotte 230 fokra.. Igy min. kb 6-7 palayacsik kene, hogy meg tudjak fordulni. A szukebb fordulokat pedig 40Km/h alatt tudtam csak bevenni <#idiota>

Utanna belottem 540-re es minden jobb lett.
hezi
Olyannal találkozott már valaki, hogy a menüben érzékeli a kormányt, be is lehet állítani, de ha belépek a pályára, akkor nem érzékeli, csak a billentyûzettel lehet bõgetni a motort?

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

lac coo
Jaja...

De értitek, egy régebbi 270 fokos kormánnyal játszó ember nagyobb körben tud csak megfordulni mint egy 900 fokos, ha beállítja az animációt rendesen a kormányához?

bardocz
Pedig az nKp-ben a kormány rész tökéletesen mûködött, egyszer beállítottam, hogy 900fokos, és tádám, többé nem kellett hozzányúlni.
lac coo
De az úgy elég gáz 😊))

volt valami topik hasonló témában, ember nem értette különbözõ beállításokon miért megy tök más idõket, de mire beraktam volna a képeket bezárták 😊))

Nem úgy hangzik, mintha jó lenen így... 😄 Az lehet amit írtál, nem csak a virtuális kormányt állítja, hanem vele együtt a kormányszöget is...

www.smart-bus.hu

lac coo
Driverben 900 fok, játékmenüben 1180 fok, annyit fordul a kerék mint amikor 900 fokra van állítva a menüben, utána megszûnik az FFB és üresben forog a kormányom.
ez biztos jó így ?

bardocz
Nem repül, hanem kigurul a pályára, mivel sebességben van, és a techdemoban a kocsi nem fullad le.
lac coo
Én még semmiféle ilyen röpködõs,földbe süllyedõs, kigurulós bugot nem láttam, hál istennek ....

Nekem is csinált már ilyet, de nem tudom mi elõzte ezt meg... 😊

www.smart-bus.hu

bardocz
Nektek is van olyan bug, hogy amikor a pályán megnyomjátok a back to pit-et, és sebességbe van hagyva a váltó, akkor a kocsi elindul a menüben, neki a falnak, és kigurul a pályára. Igazából nem biztos, hogy a sebességbenhagyás okozza, mert másodszorra nem sikerült elõhoznom.
lac coo
Vagy valamit megint nagyon nem értek, és ennek így kell lennie 😄DDDD

De szerintem a kormány lock a játékban össze van kapcsolva kormányzással és együtt állítódik mindkettõ .Vagyis az animáció csak párhuzamosan a kerékkel , kormányzással tud mûködni, ha vágjuk az animációt, ott megáll az autó kereke is .

lac coo
Kipróbáltam, de eleve valami anomáliára gondoltam.
eddig azt hittem, a játékban a kormányszög csúszkája csak a virtuális kormányt állítja, de nem, az autó kerék elfordulását is😊 Valami bug, vagy túl sok mindent kiszedegettek a demoból, nem tudom ...

De szerintem elég meredek, hogy ha látványra normálisan van beállítva a virtuális kormány, akkor az autó teljesen mást csinál két különbözõ kormánynál,fõleg,hogy ennél az autónál elvileg nem setupolható a kormányszög (sem ...) 😊)

Ginger17
Próbáld ki! Semmi értelme (úgysem használja így az ember), de nyugodtan próbáld ki! Tehát driverben és progiban is 250 fokon a kormány... próbálj meg kimenni a boxba, a szervizúton, ahol kell, a szalagkorlátok között.<#zavart1>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

lac coo
Hat de hogy hogy nem fordul rendesen ? Tok mindegy mennyi a driverben, koppig tekerve a jatekban ugyanannyit ter ki a kerek mint 900 foknal koppig tekerve...Virtualis kormanyt most hagyjuk, az csak latvany elem.

Alexease
Igen, ha a jatekban tobb mint a driverben, akkor szorozza a fordulast😊
Ginger17
A driverben és a progiban is 250-et állítottam... (nem így használom, csak @precise hozzászólása alapján hülyültem). Ha a driverben 250, a progiban meg 900, akkor úgy tekeri a csávó a kormányt mint a félõrült... fordított helyzetben meg hiába tekered, az csak alig fordul a képernyõn. A Ferrari VA-ban az a 470-480 fok mûködött rendesen a képernyõn látottakkal szinkronban tekeredett a játékvezérlõ is - ha jól emléxem ott a virtuális kormányt nem is lehetett állítani. (Az rFactor ezt mondjuk megcsinálja alapból). Gondolom ezt oldja most meg ez a virtuális csúszka... de attól még nem fordul rendesen. <#zavart1>

Alexease
Hol allitottad be a 250 fokot? Ahhoz hogy valoban 250 fok legyen, a driverben kell beallitani, hogy fizikalisan annyit tudjon (annyit erzekeljen az AC) csak forogni a kormany.
Az AC kontroller allitasnal a virtualis kormany (Vagy a virtualis auto?! Egy auto van, nem lehet tesztelni, es az eppen 900-as😛) elfordulasat allitja hozza fizikalishoz es/vagy a linearitast szabalyozza.
Ha az auto kormanyzar 27 fok, a kormany a driverben 900 fok, es a jatekban 450 fok, akkor a fizikalis kormany 900 fokos elfordulasanal lesz igazabol csak 450 fokon, ami 13.5 fokos kormanyzar😊<#idiota>

Remelem lesz kesobb rendes beallitas is.
Ginger17
Kipróbáltam ezt a 250-es kormányszöget. Csak a poén kedvéért a pit kijáratnál nem fordul be az autó 10km/h-val sem a szalagkorlátok között. A visszafordító is küszködõs. Ezek után megpróbáltam forgolódni vele, mintha parkolnék valahol, de nem fordult az autó ... 900-on tökéletes. Olyan mint az igazi autó: nagy sebességnél kicsi korrekciók, 10 km/h alatt "kamionsofõr mód". <#smile> Ezek után nem tudom, hogy a lent belinkelt táblázat szerint át kell majd állítani a kormányszöget minden egyes autónál a szerin, hogy most éppne formula autóval, vagy egy utcai autóval tekergetek?

1:24:219 a pálya közepén voltam már 23:8 estimatedben.

(250-es kormányszög)

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

"AC forumon eddig osszesen csak 2300 regisztralt"
Ez nem csoda. Gyakorlatilag a nagyvilág számára az nKP tök ismeretlen, aki meg nem szim.-fan az nem fogja pénzért kipróbálni.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

lac coo
Én bízom benne, sõt valószínûnek tartom. Szerintem nagyobb para van bennük, hogy a DX11-es grafika mûködik-e becsülettel, a fizikában kicsit jártasabbak 😊)

Aztán persze a fene tudja, nem ez lenne az elsõ szim, ami nem toppos állapotban jön ki, emlékszem NKP-hoz hetente jött új gumi, hol alulkormányozott volt, hol nem, míg egyszer csak jó lett. 😊

Minden esetre az én még mindig 100-ban bízom bennük .

Minden bizonnyal nem az utolsó percig dolgoztak ezen amit kiadtak most, mert február 19.-én írták, hogy már pár hete befejezték a TP fejlesztést.
Alexease
Ugy ertettem, hogy 220 fok kornyeken, egyaltalan nem fogja a kormanyt, mindket keze a levegoben van, es a kormany magatol fordul tovabb😉
900 fokon hasznalom a kormanyt.
Szerintem az nem bug ,mivel akkora elfordulásnál ott álla keze(ott kell hogy álljon) mivel nem fordítja a kormit tovább.
Nem egy élõ ember hogy közbe esetleg a szabad kezével...máshova nyúlkáljon.<#wave>
Nézd meg ugyan ezt 525-nél, 900-ról nem is beszélve.
Itt a 900-as de csak a te kedvedért<#worship>
Kormány elfordításkor hova is tegyem a kezem?
Remélem, hogy igazad van.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Szabi
és január 18án bolti ár harmadáért lehetett kulcsot venni steamre 😄

"Nulla tenaci invia est via"

lac coo
amúgy szerintem ez nem a legutolsó verzió, valami korábbi készültségi szint ...
forumon nem igen foglalkoznak fizikai, grafikai bugokkal, hangokkal,ezekben elég magabiztosnak tûnnek nekem, sokszor elintézik azzal, hogy az 1.0-ában nem ilyen lesz ... nekem az jött le, legfõképp a stabilitást tesztelik, hogy fut az egyes hw-eken ...minden mást kb letojnak 😊