Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
Vagy csak nekem nincs még elég tapasztalom vele? 😊
Írjon valaki aki autózásra használja és hasznosnak is érzi. 😄 Gyõzzön már meg. 😊
Látszik hogy annyira folyamatos, merev, fix az a kormány (FF😎, hogy totál természetes. Ehhez képest egy G25/27 egy lötyögõ szar. 😄 Ezt az FFB lyukra értem. Ha az nem lenne, akkor az is természetes érzést adna. 😊
Sok G25-öt próbáltam már, és óriási különbségek voltak/vannak! Volt amelyiknél bazira érezni lehetett az FFB lyukat, volt amelyiknél szinte alig, és azzal sokkal jobbakat is tudtam driftelni. Mindezt más kormányával, szóval a megszokás kizárva.
Egy kicsit bátorkodok visszatérni az rF és rF2-vel kapcsolatosan a megcsúszásra és megfogásra. A korábban bepostolt GSC:Camaro SS videóról jutott eszembe, hogy én követem Niels Youtube csatornáját és ott van jó pár érdekes videó. Amit Ö kihoz az rF-bõl (és persze nem publikál) az jól mutatja a benne lévõ lehetõségeket.
Vagy a nagyon korai GSC Camaro:
http://www.youtube.com/watch?v=uV-8jZTpzAU
Ezért szidom mindig csak óvatosa az ISI munkáját. Vannak benne lehetõségek, de amit tõlük kapok az mégis magyarázatra és erõs kompromisszumokra szorul.
Ha van otthon TrackIR-ed es valami tablet-ed, probald osszehozni, hogy a tableten jatsz, amit elotte a fejedre drotoztal😊
Egyébként meg megértem, eleinte én is csak pislogtam amikor a TrackIr-t magyarázták nekem! 😊 Aztán amióta kipróbáltam, el sem tudom képzelni az ArmA-t, vagy a repkedést nélküle! 😊
www.smart-bus.hu
De teny, ahogy irtam, lehetnek anomaliak. Ha elfordulsz a szekkel vagy allva nyomod es ugy fordulsz (a valosagban is), akkor termeszetesen a sisak is fordul a fejeden, a jatekban nezelodik, es mar kesz is a teljes kaosz😊
De aki igy hasznalja, az megerdemli😄DDD
www.smart-bus.hu
Na igen, pár óra után lehet egy kis zavar az "erõben"! 😊)
www.smart-bus.hu
Ha oda akarsz celozni (arra forditani a torzsed) ahova eppen nezel, akkor teljesen reflex-szeru lesz, amikor az egeret balra huzod, a fejed is forditani fogod jobbra.
A sisak nagysagrendekkel jobb. Engem csak a fokuszalas tavolsaga aggaszt, foleg hosszabb tavon (folyamataos 1-2 ora).
Állok egy helyben a fegyverem, törzsem elõre mutat, a célkereszt pont középen. Elfordítom az igaz fejem balra ezzel a vacakkal, azt látom hogy a fegyver és célkeresztet marad jobb oldalt, ugye ?elhúzom az egeret balra a fejem után amerre nézek két dolog lehet: vagy az igazi fejem mard elfordítva és akkor csak a kép forog elõttem és a fegyver marad jobb oldalt, vagy összhangban fordítom visszafelé (jobbra ) az igazi fejem és akkor visszakerül a fegyver-célkereszt középre. Nem ?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
De olyan fps-ben, ahol fuggetlen tud lenni a mozgas/celzas/fejmozgas, 4 gombbal itanyitod az embert (plusz 2-3: ugrik, gugol, hasal), az egerrel a celkereszte,t es a sisakkal a nezelodest, ott sem lehet gond. Mivel TE forditod a fejedet, mindig fogod tudni (erezni😛), merre van pontosan a fejedhez kepest az elore. Ha nem, akkor ott mar szervi problemak vannak😄DD
A celzassal ismet nem lehet gond. Latod magad elott 3D-ben a fegyvert es a celkeresztet. Amugy is, ahova nezunk oda celzunk, vagyis reflexbol fogja mozgani az ember az egeret a fejevel/latoszogevel egyutt.
Ekkor ezzel a kütyüvel jobbra áll a fejed, de a karaktered elõre megy, és elõre is céloz. Ez a zavar igaz? Ilyenkor ahogy fordulsz vissza balra, hogy a fejed egyenesen elõre nézzen, húzod vissza az egeret is, és ezáltal a játék közben a karaktered ugyanarra megy tovább, de a fejed újra elõre néz...
Pár óra játék után simán összeszokik a kéz meg a fej, így olyan simára össze lehet hangolni ezt a mozdulatsort, hogy a képernyõn semmit nem veszel észre a karakter mozgásán...
www.smart-bus.hu
A legnagyobb elõnye például akkor van, amikor hasalsz egy bokorban... ha nem használok TrackIr-t, akkor ahogy forgatom az egeret, az egész karakter pörög hason fekve, ami messzirõl is jól látszik, ráadásul a növényzet takarásából is kilóg így. Ha TrackIr-t használok, akkor a karakter törzsét irányítom ( vagyis a fegyver csöve oda néz, ahova az egeret fordítom ) csak az egérrel, a feje pedig az én fejmozgásomat követi. Így amikor körülnézek a törzs mozdulatlan,( ezáltal a fegyver is ) és csak a fej mozog, ami nem olyan feltûnõ, plusz a takarásból sem lógok ki. 😊
Ez a kütyü is így mûködik szerintem, csak itt ugye nem kell a szemedet állandóan a monitoron tartani, és emiatt ez sokkal kényelmesebb lehet... 😊
"Ha fejemmel együtt fordul ,akkor hogy kerül az én igazi fejem úgy elõre, hogy a játékban is elõre nézzen?"
Úgy, hogy a játékban is külön mozog a törzsed és a fejed! 😊 Az egérrel irányítod azt, hogy merre menj és ezáltal a fegyver csöve merre nézzen, a kütyüvel közben meg arra bámulsz amerre akarsz... elõre mész, de oldalra nézel, aztán visszafordulsz... 😊 A TrackIr videó amit linkeltem nem adja vissza?
www.smart-bus.hu
De mindegy, nekem sehogy nem kell, én még a hírös 3D -vel se vagyok kibékülve, jobb szeretem a 2D filmeket ....3D-ben csak a színház jó ! 😄D
Persze ha valaki allva jatszik kontrollerrel, a program nem korlatozza a fejmozgast (hatra is tud fordulni😊), es a jatekosunk testbol is fordul, akor mar lehetnek erdekessegek😄DD
elfordulsz a fejeddel balra miközben elõre mész a billentyûvel, van ilyen az ember feje forog a nyakán . De a célkereszt elmarad a jobb oldalon. Valamit látsz amerre fordultál, utánahúzod az egeret, vagyis a kurzort amire lõni akarsz akkor hogy lesz ??? Csak a célkereszt kóricál össze vissza a képen vagy a nézet is tovább fordul még jobban balra ? Ha célkeresztet végig középen van sehogy nem jó, szerintem nem is mûködne egyáltalán úgy. Esetleg ha nézel ahová akarsz, és a kurzort oda igazítod ahová akarod akár a látómezõd sarkára.....De ha közben máshová nézel folyamatosan korrigálnod kell. És két mozdulat után merre van az "elõre" ...?
Sehogy nem fér ez az én fejembe 😊Repülni ok, autózni ok, de fps tuti nem jó. De vakon tapogatni mindent...azt azért kipróbálnám a helyedben,,,😊
FPS-ben miért keverednél el? Fejeden van ez a kütyü, a billentyûzettel meg az egérrel ugyanúgy irányítod a karaktert.
Valahogy így, csak ennél már nem kéne a monitorra mereszteni a tekintetet. 😊 Vagy nem jól gondolom?
www.smart-bus.hu
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
Mindegy vegyél, nem azért mondtam, én biztos vagyok benne , hogy nem felelne meg nekem. F1-hez talán jó, de ott meg mit forgolódjak 😊))
FPS-ben öt másodpercenként elkeverednél .lehetne resetelni mindent, kicsit elkapod a fejed, a kurzor ott marad, utána keresed megint máshol van ...az tuti nem jó, az viszont hót biztos 😊))
Oda lõ, ahova a fegyvert fogod... Mintha TIR-t használnál! 😊
www.smart-bus.hu
Szerintem nagyon kevés dologra lesz ez jó, nem hiába nem volt eddig, technikailag gondolom nem egy hihetetlen nagy durranás ....
Nekem tuti nem kellene, inkább egy három monitoros cucc, ha már lenne pénzem 😊
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu