Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És az eddig F1 szériából melyik a leginkább "szimulátor"? Vagy, hogy képzeljem ezt el? Olyan mint mondjuk a Dirt3?

Egyébként, hogy õszinte legyek kurvára nem érdekel az F1, csak pont ezt a videódat láttam meg máshol, és a hangoktól felállt a ... szõr a hátamon! 😄

www.smart-bus.hu

lac coo
12 órát toltam bele 3 nap alatt, szóval vagy tényleg jó játék, vagy velem van baj 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Szimnek fos. Hangulatra jó.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Alexease
A „semminel” (AC <#idiota>) sokkal jobb😉

Nem szim, de nem is gagyi. A kormanyzast kicsit szokni kell, alapbol a cokpit nezetek szarok, a regi autokhoz nincs hpattern+3pedal tamogatas..., de figyelembeveve a nagykozonseg es a multiplatform igenyeit, eleg jol osszerakott program.
A teljes F1-es korites (autok, palyak, pilotak, bajnoksag, szabalyrendszer, lebonyolitas, szimulalt dolgok) karpotol az „egyszerubb” kezelesert. Szimulatorbol ugy sem lesz ilyen soha😉

Ha egy kicsit nehezitem a korulmenyeket, akkor meg egyedul is elvezetes😊

És milyen? Én még egyiket sem próbáltam... 😊

www.smart-bus.hu

Firerock
+1

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

lac coo
Ki nem ? 😊

Urak!

F1 2013-t tolja valaki?

www.smart-bus.hu

Remek!😊 Ki kellene próbálni...
Csak ez az Assetto Corsa nem akar megjelenni, hogy a fene vinné el.)
Alexease
<#eljen> Lesz mit tesztelni😊

Nem hiszem hogy mukodne a 900 fok, mivel animalva van a kormanyzas, nem tud atfogni a pilota.
Ginger17
off
Bezegg a GTR2-höz, a PnG-s srácok dolgoznak rendesen. Kint a v3.1! 😊
Apropó, azt nem tudja valaki, hogy a PnG modban be lehet-e állítani, hogy a virtuális kormány is 900 fokot forduljon?
on

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

Alexease
Az ilyen roffenesek miatt erosen kerdeses, hogy mikor lesz ebbol valami hasznalhato: „344 errors, 14 warnings, I am 2/3 in .I need 110% on the reactor.” 😄DD
Alexease
Rendes pitmunkasokat osszerakni nem olyan egyszeru.
Meg ha el is tekintunk az olyan dolgoktol, amit multkor irtam: rosszkor, rossz helyre all be az ember, rosszul (elol-hatul, oldalt, ferden stb.), es megoldjak ugy hogy csak akkor jelennek meg (oda teleportalodnak😛) a munkasok, akkor is van meg jonehany macera.

Az autok meretei sem stimmelnek, foleg nem a kerek poziciok es meretek, es a tankolas mar eleve extras. De van auto/sorozat amit kezzel emelnek, van ami magat emeli, egyszerre vagy csak oldalankent cserelnek stb.
Ezekhez nem eleg 1 animaciot legyartani, emberenkent kellene pozicionalni mindent, rengeteg parameterrel es interaktivitassal.

A lenyeg, ez meg egy nagyobb ceget is megizzaszt, Kunoseknak meg ez a nyalokas cucc is teaser-showba illo lett😉
Alexease
Hozzaszolasokbol😊
- „They are actually painting the pit boxes”
- „What was that....it look liked a synchronized swimming event...”
- „LOL @ Kunos Simulazioni’s head of the teasing department.”
Elsõre olyannak tûnt mintha festõ hengerrel festenék a falat<#falbav>
.....csak ennyire futotta nekik......biztos szorítja õket a soha nemlétezett megjelenési határidõ.
kezd olyan lenni ,mint anno Twin Peaks sorozat a tévében.
Már senki nem tudja mikor kezdõdött el és miért,mirõl is szólt,no és mikor lett vége,de sokat beszéltek róla......<#wave><#mf1>
Ginger17
Mi meló lehetett összeprogramozni, hogy ilyen szépen, szinkronban dolgozzon az összes nyalóka. <#banplz>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

lac coo
Akkó nem kell !!! 😊

Alexease
Kunos kozben megerositette, ha jol lattam, hogy nem lesz pit munka, csak az a nyalokas ember😉
Más a szükség, mint a hülyeség. Tehát ha választhatok egy 110+ DDD-s mellû és valami lapulevél közül akkor hülye lennék a lapulevelet csapatni, de ha nincs választásom akkor szükségbõl használom a lapulevelet.

Alexease
OK, ezzel nincs is semmi gond. Senki sem mondta, hogy csakis HC felszerelessel lehet autos jatekot iranyitani es elvezni. A jatek elmenye barmivel jo, amire lehetoseg van vagy akinek ami tetszik.

Ebbol indult ki a dolog, ahogy irtam, szukseges az eladasok miatt, hogy minden kontrollerrel elvezetes legyen egy program.

De a jatekelmenyen felul, foleg a szimeknel, belathato, hogy a jatek kezelese is hozza tartozik a szimulaciohoz, es igy a jatek elmenyehez is.
Ezert probalnak szimulatorok lenni, azon felul, hogy nagyreszt jatekelmenyt nyujtsanak.

Ezert egy kormany nagysagrenddel noveli az erzest. Hasonloan az egyre jobb FFB-khez, tobbpedalos rendszerekhez, egyre komolyabb valtokhoz, kijelzokhoz. De ott van a meg a tobb monitor (= nagyobb valos latoszog), a cockpit, hangrenszer, es vannak olyanok, akik regebben komolyabb futamokhoz kesztyut es cipot huztak, es kabala sapkat vettek fel😊)))

Ezert Fox nem azert irta, hogy nem lehet billel/gamepad-del rendesen iranyitani valamit, mert lehetetlen vagy nincs meg az elvezet, hanem azert, mert azon keves programokat, amelyeket megprobalnak ilyen iranyba fejleszteni, nem lehet rendesen kihasznalni az egyszerubb kezelessel.

Persze lehet hasznalni, lehet elvezni, lehet ugyanolyan vagy gyorsabb kort futni, de azert mas.

Es a jatekfejlesztoknel akkor van gond (a gond persze koncepcio fuggo😛), ha a tudomany es az igeny megall azon a szinten, ahogy te is irtad, hogy „ gamepaddal is visszajöhet nem csak a vezetés audió/vizuális élménye, hanem a fizikális is”.😊
Nah, a szimeseknek ezekkel van a gondjuk, ezektol tartanak😄

De ettol meg lehet az a program jo, hasznalhato es elvezetes. Csak ezeknel a programoknal az auto igazi kezelesenek szimulaciojat, es igy a nehezseget es elvezetet, lescserelik „egyeb” jatekelmenyre, amit sokan mar nem biztos hogy elveznek😊

En is amelett vagyok, hogy egy programnot probaljanak meg minnel szelesebb kornek eljutattni (segitsegek, kontrollerek). Tobb bevetel, tobb fejlesztesi lehetoseg.
lac coo
Hát nekem az 500-600 alattiról valahogy nem egy Suzuki jutott eszembe 😊

"ami mondjuk 500-600 paci alatt van"

Azaz az ALATT-iakat lehet terelgetni normálisan.
Már az is határeset, persze sok minden egyéb paramétertõl is függ, de egy átlagos Opelt, egy Suzuki Swift Sportot (és most felsorolhatnék még ezer meg ezer egy dolgot) tök kényelmesen, még folyamatosan, "szépen" íven (!!) is tartva lehet vezetni, gamepaddal biztos.

Értem én, hogy kormánnyal az igazi, és is azzal tolom, de a vezetés élménye nem merül ki abban, hogy hé, öcsém, ha nincs kormányod, akkor te már nem is kapsz vissza semmit az élménybõl. Mert sebességérzet, határon autózás, harcok a tizedekért, századokért ugyanúgy meglehetnek gamepaddal is. Kormánnyal komolyabb, de csak ennyi. Persze a komolyabb kategórákban - mint emítettem - már vezethetetlen, de azt minden szimbuzi beláthatná, hogy gamepaddal is visszajöhet nem csak a vezetés audió/vizuális élménye, hanem a fizikális is. Mert bár FFB lényegében nincs, de attól vizuálisan szintén érzékeled a dolgokat. És azokat azonnal. (Nem kell itt most azzal jönni, hogy FFb nélkül szar az élet, volt nem egy high-end szimes kormány, ami alapból nem rendelkezett FFB-vel, sõt sokan régebben (bizonyos elõnyük miatt) azokat preferálták.

##

precise:

Értelme? Szórakozás. Kikapcsolás. Régen már felhoztam példaként, de ott volt a Grand Prix 2 és Grand Prix 3, amelyeket billel toltam (gyerekként kormányra nem volt pénzem), és mégis hatalmas, szimes élmény volt számomra. A kanyarodási segítséget ugye nem lehetett kilõni, csak a többit, de ez a kötelezõ segítség olyan jó volt, hogy billel is simán lehetett az ezredekért harcolni, egyszerûen élvezet volt. Ma billel egy félszimnek, szimnek mondott valamit sem tudnék élvezni.

A GP3-ban ott volt az esõ, óriási taktikázások voltak, zseniális volt az egész hangulata, dinamikája, és hiába volt csak pötyögös a vezetés, a NORMÁLIS-an belõtt segítséggel, normálisan lehetett vezetni, harcolni.

GT5-ben pl a már említett gyengébb járgányokat gamepaddal kurva nagy lazaság és élvezet tolni, a fizika ugye nem himbilimbis, hanem következetesen "jó", (persze nem HC PC szint), de egy gamepados versenyzés, gyorskörözés sokszor még kényelmesebb is lehet, mint a kormányt elõvenni, beállítani, rögzíteni, etc..etc...

Szóval az élmények nagyrészét, akárki akármit mond, bõven visszaadja egy gamepaddal való irányítás is. Mondom én ezt, akinek van kormánya is, és persze azzal tolom mióta meglett a DF GT...
<#eljen>

Alexease
5-600LE-s auto nem eleg eros es gyors?!😊)))

A fo problema nem az uton tartas, valszeg meg egy fenyceruzaval is megoldhato, es nem is az, hogy azt meg elvezi is valaki, hanem amikor egy normalis szimulatorra, autosprogramra varunk, elsodleges hogy minnel tobb mindent probaljon (a lehetosegekhez kepest) szimulalni.
Es lehet hogy sokaknak furcsa, de az autot kormannyal, valtoval es pedalokkal iranyitjak😄D Igy ez is hozzatartozik.

Barmilyen autos jatekot lehet banannal tologatni, nincs vele gond, aki olyan elvezetre vagyik, van valasztasa boven, tucatjaval gyartjak nekik a jobbnal jobb programokat.

De ne is varja el, hogy komolyan vegyek, amikor megprobalja megmagyarazni a tutit😉
kérdés mi az értelme...

baromság. egy lassabb járgányt, mittudomén normális, hétköznapi személyautókat, meg úgy sok minden mást is ami mondjuk 500-600 paci alatt van, nos azokat kontrollerrel (gamepad) is simán és nagyon jól terelgetve, élvezetesen lehet íren tartani.

a gond a nagyon erõs, gyors gépeknél van.
lac coo
Az emeberek 90 %-nak az F1 2012 is megoldhatatlan vacak, mert lecsúszik az ívrõl 😊)))

Nem azt mondom, hogy egybõl nagyobb cég csinálja, de nyissanak felé, fektessenek be. Talán jobban felfigyelnek az emberek egy nagyobb cég ügyködésére.
bardocz
És attól, hogy nagyobb cég csinálja, majd mindenki szimezni fog? Ja, persze.
Pl nagyobb cégek teret engednének és/vagy támogatnák a szimeket. De ehelyett, gyártják szalagon a sz*rokat. Nem vagyok ellene a ki-be kapcsolható segítségeknek, de akkor csinálják meg jól.
Ja, kikapcsolja, persze...max az agyát.😄
bardocz
És hogy akarod megszerettetni, ha minden segítség ellen vagy, holott egyiket sem kötelezõ használni? Pont ez a lényeg, Pistike elkezdi kikapcsolgatni, próbálgatja, rájön, hogy nem is nehéz úgy, és mókásabb az autó irányítása, és átszokik.
Alexease
Vagy csak nyalokas ember lesz, ahogy a videoban is latszik😉
Szvsz. megoldják huszárvágással: amikor már jól beálltal (rfactor), akkor pattannak oda az emberek. A nyalókás ember pedig csak kienged.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Alexease
#3785, bar az barkacs😊

Kivancsi leszek ra, mert OK hogy van, de a pit anim egy tonna mas problemat is felvet. Az hogy nem leht oket elutni, az egy dolog😊)) De mi van, ha az ember rosszul vagy rossz helyre all be? A rossz ehlyre meg talan OK, mert kulon intego animmal (Huzz innen!😛) meg lehet oldani. De ha rosszul, az macerasabb, mert addig integet amig nem sikerul centire pontosan vagy odebb tipegnek annyit, hogy jo legyen. Ezt erosen ketlem😊
Ginger17
Nnnnna... megvan, hogy min melóztak az utóbbi 9 hónapban. 😛
csapat animáció

Talán ez lesz a kövtkezõ lépés. De elõször meg kellene szerettetni a nyagyközömséggel a szimeket.
Alexease
Eredetileg semmmi sem lett volna😄 De miutan kiadtak a TP-t es sok visszajelzes erkezett, foleg szakteruletrol, igy el kezdtek beepiteni egy csomo jatekosabb elemet esetleg latvanyelemet, pl. karrier. Korabban az sem lett volna.

Gondolom szoltak nekik, hogy hiaba lesz szep es tartalmas, jo fizikaval, ha olyan fapados mint az nKP (meg ha AI-val is), a nagykozonseget nem fogja erdekelni.
Igazad van, viszont oda már elérkezhetne a sim világ, hogy igazi segitségek meg legyenek, ez alapján úgy értem hogy vegüyk alapul a Ferrari 458-at, ugye ott van a manettino, ott tekergetheted ugy vátlozik a segitségek segitsége, mint a TP-be a Lotus alap ABS-e, meg a játék saját ABS-e közötti külömbség, remélem az ilyenek beleteszik, mint ahogy a TP-s autónak is van a sarokban lent egy kapcsoló, amit nem lehet nyomkodni, de kellemes plussz lenne ha a végbe lehetne, és ugy is változna a dolog,
persze mindez valósághûen, szóval egy F40-ben max a fütést csavargathatod 😄
Egérrel nincs gond, csak az élménnyel.
Nem azt írtam, hogy egérrel kell, hanem, akinek nincs kormánya, attól még játszhat vele.

Csak így sikerült. 😊 Úgy emlékszek azt mondták nem lesz animált pit, de úgy tûnik, hogy igen.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200773470493068&set=vb.1651916137&type=2&theater
Fehercsoki
Szerintem nincs gond az egérrel.

De egérrel szar. Teljesen elveszik az az élmény egérrel irányítva, amiért leül az ember vele játszani.
Lfs-t is lehet egérrel irányítani, még sem szar...

Ne akarjon!😊 Ki nem sz*rja le!😄D Csúszkálni meg a jégpályán csúszkáljanak.😄 Autótologatóknak meg már van program. Én vezetni szeretem az autót, nem tologatni.😊

Allitolag pure szim lesz, jol hasznalhato segitsegekkel, ami nem bantja az alap engine-t. Vagyis nem a szokasos koztesre butitott dolog.

Jól hangzik.😊 Majd kiderül. Vagy beborul, ha nem lesz az.😄

Nem az a baj, hogy ha tele van segítségekkel egy program, hanem, hogy hogy oldják meg.
Alexease
De a nagykozonseg nem akar szimezni, autozni akar, csillogast latni es csuszkalni, elhinni, hogy o milyen fajan gyorsul es driftel.

Allitolag pure szim lesz, jol hasznalhato segitsegekkel, ami nem bantja az alap engine-t. Vagyis nem a szokasos koztesre butitott dolog.

Az iR is tele van segitseg lehetosegekkel, Ok is kenytrelenek voltak nyitni, sot meg tapipadrol is lehet iranyitani😄DDD
Fehercsoki
Eladásokat akarnak, ezért csúszik az egész...

felejcse😄 felejtse el.
Mi az, hogy "jó segítségekkel"?😄 Aki, szimulátor programmal akar játszani és élvezni annak minden lehetõségét, az felejcse el a bekapcsolható segítségeket. Máskülönben mi értelme? Autótologatásra már vannak programok...