42876
-
Tyuki80 #40033
Ezt mondom!Mindannyian betegek vagyunk!! -
#40032 Komoly !!! :) -
Pitti #40031 Nem olyan rég találtam meg szüleim padlásán életem első kormányát amit teljes egészében magam építettem 1995-ben, az akkori Microporse F1GP2 nevű szimulátorhoz...itt kaptam meg a fertőzést és azóta több mint 15 kormány volt nálam használatban.
Íme:
-
Tyuki80 #40030 Ez a szintén olcsó hobbym,ami teljesen kiváltotta a makettezést.
Szóval én megértem ha valaki beleöl a szimezésbe sok pénzt.Én is befizetném,de már befizettem máshova. -
Pitti #40029 Nagyon komoly, ...és a fotós se ma kezdte..
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 12:00:11 -
Tyuki80 #40028 Persze!Ha szétnézel van még pár finomság feltöltve.
pl: Evo -
#40027 En repuloket csinaltam, eleg magas szinten, szep hobbi.
Nekem kepek n i ncsenek nagyon, mert akkoriban meg nem volt digitalis fenykepezes :)) -
Pitti #40026
Ott az összes kép a makettről van? bokám lef*som
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 11:49:00 -
#40025 Meg szimesek kozott sincs sok. Szerintem kb a magyarorszagi fanatec allomany cserel gazdat fel evenre, meg nagy ritkan ujgy vasarlo.:)
Lenyeg, higy draga. Persze kategoriajaban nincs is versenytars, szoval siman kerhet ennyit....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.02.10. 11:48:32 -
Tyuki80 #40024 Szép kis cuccod van így leírva!
Amúgy sztem tök igazad van.A hobby sosem olcsó mulatság...ezért hobby!Ha fotóznál, bringáznál, túráznál,vagy rc autóznál,horgásznál stb az sem lenne olcsóbb.
Én anno a gyerekek megszületése előtt rally maketteket készítettem,előbb magam szórakoztatására,majd versenyekre is.Az elején még egy autó meg volt egy 20 as ból kb és ennyi volt az összköltség.Majd jött egy komolyabb retuspisztoly,szobakompresszorral,jobb minőségű festékek,lakkok,matricák,kiegészítők stb.Rögtön vagy 50 be fájt egy 1:24 makett.
Igaz,rengeteget is tanultam abban a jó 12 évben,a festésről, fényezésről stb.Meg hát az utolsó autóim már rendesen több száz óra munkát igényeltek,hogy a legtöbbet kihozzam a kittekből és magamból.Mosonshown mester címet is kaptam.Egy szó mint száz,a hobby drága,de örömteli,kellemes időtöltést.
Ez az,amit a nők nagy része nem ért
Akit érdekel itt nézheti meg az építési naplót is: Ford Wrc
Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2017.02.10. 11:46:08 -
#40023 Mind fanatikusak vagyunk, de sokat szamit(penzen kivul) pl az ido faktor, ha egyszeruen nem tudok menni szimmel mert csalad munka stb akkor nem rakok bele milliokat akkor eleg a kommersz:) -
Pitti #40022 Jaaa, hogy úgy... úgy lehet hogy nem sok.... de kit nevezünk játékosnak? Mert van az ilyen hülye szimulátorbuzi 20+ éve mint én meg aki most töltötte le torrentről a pcarst. Persze kettő között van a többség, de a fanatec-hez tényleg kell egy kis fanatizmus is. Szóval csak azokat a játékosokat nézem akkor sok :)
Ha az összes jogosítvánnyal rendelkező magyar állampolgárhoz méred a 14 használt Ferrarit akkor az valóban nagyon kevés...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 11:26:11 -
#40021 Hat mihez kepest ? A jatekosokhoz kepest biztos nem.
Van az orszagba 14 db elado Ferrari, az sok vagy keves ? :)) -
Pitti #40020 Én nem tudom összehasonlítani a kettőt, szerintem nem is lehet, mindegyik más más élmény... És nem ítélem el ezt sem meg azt sem, mint ahogy a horgászokat vagy a vadászokat sem, akik ugyanúgy elköltenek majd egy millát a cuccra, és hajnali kettőkor kint fagynak össze a vadlesen...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 11:07:35 -
#40019 Az siman vallalhato meg! -
#40018 Nem csak a sved havas utakon, de nemsokara indul a trackday season:))
Ennyi penzt netto baromsag elkolteni jatekra...
Ja tudok a ki g29-el amit 58e vettem:)) meg a nyomorult 42 monitoromon amit 16e:))) csak okosan. -
Pitti #40017 valóban megérte... -
Pitti #40016 És tudsz vele menni ma este imolában 1.46 alatti köröket GT kocsikat kergetve? Majd utána rögtön Nordschlefén? Mindezt ingyen benzinnel ingyengumikkal
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 10:41:38 -
Nyiri #40015 Én 3 darab 24" monitoron játszom, Fanatec GT2 porsche kormánnyal és load cell-es fanatec pedállal és H váltóval. Nagyon távol állok a profiktól és alig van időm játszani, de mikor megvettem tavaly ezt a kombót, akkor jót akartam. Megkérdeztem olyanokat akik naponta játszanak és ezt ajánlották. Németországból "jófogásról" vettem az egész kombót 100.000 körül. Szerintem nagyon megérte. -
#40014 Most vettem egy forester xt-rt 2006-bol 230le 0-100 6sec kurva szorakoztato itt a hoban:)))))) 1500 euroert kb... Meg 15-20 liter:)) de jo a graf es szuper az ffb:)) -
Pitti #40013 Te is meglepődnél.... sokan vannak -
Pitti #40012 Azért egy kis könnyítést megengedek ám magamnak... egyébként nyáron amikor a PC melegét is a pofámba fújják a ventillátorok már nagyon közeli az élmény...:)
Különben meg a minap mentem egy szerveren ahol 0 fok aszfalt és 0 fok levegő volt beállítva... ki kellett nyitni az ablakot mert túl meleg volt hozzá... -
neilszab #40011 Dehát egy ilyen kocsiban van vagy 60 fok, akkor azt hogy akarod szimulálni? -
#40010 Sokan a francot.
De mint mondtam eddig meg valahigy elmegy kategoria volt, V1-V2 korszakban, most viszont mar huzos..... -
Pitti #40009 Én a meleg szobában nem veszek fel tűzálló kesztyűt, szóval semmilyen valós versenyzésre használatos nem jön szóba... decathlonban vettem teniszkesztyűt, vagy golfhoz való nem is tudom... nagyon kényelmes, nem meleg, kis gumipöttyök vannak rajta, szép is... de már ki van szegény, és az alcantara is...
kesztyűt könnyebben cserélek... egyébként át fogom bőröztetni a kormányt 15-20ezer a kormánybőrözés, és szebb lesz mint az új :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 10:12:31 -
#40008 Az OSW a felsorolásban a simracingbay és nem 300 hanem 410re jön ki szállítással együtt -
GeriDoc #40007 A második feléhez: Az alcantara valóban CSAK kesztyűben használva tartja magát valameddig, de úgy is koszolódik, kopik. De, ugye ezt is eszik az emberek. Ahogy sem a homológ, sem a kartos kesztyű nem igazán jó ide. Egyrészt sokkal többet van használatban, beleizzadunk, mert nem szellőzik, és nem igazán lehet kimosni őket. Ha fehér a felső része, akkor a lehúzásnál koszolódik, nagyon. A sok fel-le húzástól kinyúlik/elszakad a csukló résznél. Persze kesztyűje válogatja, de mindnek van valami baja. Én 6 félét próbáltam. Ami ide a legalkalmasabb, az a krossz/mtb kesztyű. Strapabíró, mosható, kényelmes.
Az első feléhez:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak azt tudnám, hogy akkor miért megy a sírás, hogy rákerült az áfa a tartalmakra.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.02.10. 09:37:52 -
Pitti #40006 Szerintem meglepődnél... nagyon sokan vannak akik fullos fanatec cuccal játszanak Magyarországon. használt hirdetésekben 2-3 hétnél tovább nem igen látok drága cuccokat se... és nem is nagyon találni csak néha néha... ozoli (iRacingről) is eladta a cuccait elég hamar és nem fillérekért.
Nekem a formula és a BMW M3 perecem van, hardverapróra kikerült egy porsche 918 kerék 90.000 volt az ára, szemeztem vele már egy ideje, harmadiknak kicsit túlzásnak tartom, de baromi jó fogása van annak az igazi bőrnek
A lényeg, hogy 2 hét alatt elkelt, 90db ezresért... és ez csak egy perec... legalább már nem sóvárgok utána....
Egyébként aki először az alcantarát kormányra húzta azt én húznám karóba... rossz a fogása, eszméletlenül koszolódik zsírosodik, pedig én csak kesztyűben használom,
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 09:26:30 -
Pitti #40005 Najó nem olyan mint a tietek, de mindig is volt h váltóm g25 óta... most ezt használom pár éve
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 09:16:26 -
#40004 A Fanatec nagyon belehuzott az arba...
Eddig olyan volt, hogy draga draga de egye fene, most viszont a kapasbol skippelheto kategoriba ment at.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.02.10. 09:12:18 -
GeriDoc #40003 A dd kormány meg ugyan annyival nagyobb élmény a v2 után, mint a v2 egy DFGT után, állítólag. Biztos, hogy nagyon jó, ez egyértelmű, de szerintem hazai viszonyokat nézve rohadt drága. Számomra is már a vicc kategória. Fanatec inverter 250 Euro. Ne má'. A három monitoros rendszer valóban sokat segíthet.
U.i. Bocs, azt mindig elfelejtem, hogy a legtöbb ember nem azért fejleszt, hogy gyorsuljon. Ez csak az én agymenésem.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.02.10. 09:07:31 -
#40002 Vettel H valtot ? Milyet ? :) -
Pitti #40001 Mondanám, hogy a 3 monitor az alap egy komplett fanatec cucchoz, ezt már külön nem szoktuk említeni.. de akkor nagyképűnek tűnnék
Egy fogaskerekes FFB-s régi kormány után atülni egy szíjjas fanatecbe nagy élmény... én végigjártam a "létrát" nem volt nagy ugrás, mert mindig csak egy picit volt jobb kormányom az előzőnél. De pl mikor a v1 bázis után átülök a v2 bázis mögé akkora a különbség mint pl egy 1982-es skoda 120L és egy mai superb között... talán sejteti az élménybeli különbséget pl a g25 vagy dfp és v2 bázis között
Ui, a 82-es skodát kopott kormányművel gömbfejekkel kell érteni :):)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 08:26:24 -
#40000 Detto. Ami szereny cuccom van, azt mind az elmeny miatt vettem. -
El Gigante #39999 Nekem a 3 monitor hozta legjobban az élményt! Szerintem azt érdemes előtérbe helyezni (vagy VR)! -
Pitti #39998 Nem, nem, nem!!!! Nagyon sokan vagyunk akik nem azért veszünk építünk cockpitet, hogy gyorsabbak legyünk... ahhoz lehet, hogy elég lenne egy xbox controller és sok gyakorlás, sokkal hamarabb áttekerem a kormányt a kis joy-jal mint egy nagy kereket brutál ffb-vel.
A lényeg a lehető legigazibb élethű vezetési élmény, legalábbis nekem. Az utcai autókban H váltóval végigrugdosom a kuplungot órákon keresztül, körönként negyvenszer ha kell. Tuti, hogy lassabb vagyok mint aki pillangózza, na és? én közben végig vigyorgok...
Tény, hogy ezek nagyon drágák drágábbak mint kellene... De mint mondani szokták, minden annyit ér amennyiért el lehet adni...
Nekem V1 bázisom van... egy barátomnál próbáltam a v2-őt. elsőre nem sok különbséget lát az ember de a v2 simább, aprólékosabb, kifinomultabb FFB-vel rendelkezik. "Szebb" a vezetési élmény... a direkt hajtású osw kormányokat még nem volt alkalmam kipróbálni állati jó lehet...
Szumma szummárum, tegye fel a kezét az aki ilyen drága cuccokat azért veszi, hogy gyorsabb legyen...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.10. 08:03:02 -
#39997 Mindenekfelett igen, túl drága. Viszont azért jó lenne :)
Az élmény miatt elsősorban, elég régóta használok egy nagyon lestrapált belépőszintű kormányt, DFP-t és hát igen, nagyon tudnám élvezni egy jó kézifék, jó váltó, jó kormány nyújtotta érzést, és persze egy VR vagy három monitoros cucc nyújtotta látványt..
Nálam absz. nem a gyorsaság nyújtotta érzés a fontos, mint inkább a minél biztosabb autózás...amikor megyek egy rally pályán akkor az esélyt hogy megfelelő tempóban biztosan végigmenjek, mert ez jelenleg kb. 20-30%,...ha ezt fel tudnám tornázni 70%-ra az már oké, ehhez elsősorban szükségem lenne a jobb beláthatóságot nyújtó vizuális megjelenítésre cockpit nézetből, és egy jó kézifékre, illetve egy nagyon jó kormányra. Addig amíg ez nincs meg addig a sikerélmény nagyon kevés, a sikerélmény hogy megfelelő tempóban teljesítettem a szakaszt.
Néha leragadok AC rally ligafutamok közvetítésénél, és ha pont kifogom akkor nagyon bátortalan tempót látok, nekem az nem lenne elég
Utoljára szerkesztette: b type free, 2017.02.10. 07:59:12 -
#39996 No most jobb orszagokban tobb elmegy az evenkenti csaladi nyaralasra...ha mar komoly hobbi, akkor miert ne kolthetne ennyit el.
Nekunk meg tovabb EROSODNI ehhez....:)))) -
GeriDoc #39995 A Simracingbay-en a "legolcsóbb" a dd kormány, de ott is 300 000,- Ft. Plusz a kormány, ami, hogy legyenek rajta gombok, szintén olyan 100 000,-. Gomb nélküli kormány olyan 15-60 000,-.
A Fanatec kiadta a v3 pedált invert kerettel, 600 Euró. 250 Euróért adnak egy invert keretet.
Mondanám, hogy vicc, de inkább elszomorít, hogy emberek ezért képesek robotolni, hogy ennyit költsenek a semmire. Mert a legtöbbjük még csak nem is gyorsabb velük, mint akár egy G27-el. Meg aztán ha gyorsabb is, mi van? Itthon elmondhatja annak a 20-30 embernek, hogy ő gyors valamelyik szimulátorban? Mekkora érdem. -
#39994 Jo, ez mar egy vicc:))) Atlag ember ennyiert igazi autot vesz.