Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam Jonas
Azért azt tegyük gyorsan hozzá, hogy a Nissan egész hétvégén elég jó volt, a kvalin volt valami mûszaki hibájuk, ami miatt ennyirõl a végérõl kellett indulnia Buncombe-nak, de ez az érdemébõl nem von le semmit sem. De mondjuk, vagy 10 Gentlemen Trophy-s emberkét nem nehéz így lenyomni. 😊

TeeBeee
Azért ebben egy jó verseny mérnök keze is benne van. <#eljen>

barcalaci84
Így nyilván nehéz megfogni mert nem leírásis alapján neked úgy van beállítva mintha IFA-t vezetnel😊
barcalaci84
Profilerben illetve játékban is 900rá allitasnal van 1:1es kormányzás...
A steering sensitivity persze a legalacsonyabb értékre h ne legyen sebessegerzekeny a kormányzás...
bardocz
Beállításoknál a kormánynál nincsen olyan csúszka, vagy érték, ami a linearitást befolyásolja? Ha van, állítsd be, hogy teljesen lineáris legyen. Lehet sebességérzékenynek van nevezve, nem tudom, sose állítgattam, nekem alapból jó volt.
Most egy elég amatõr kérdést teszek fel, remélem nem gond 😊 Szóval az a problémám, amirõl szó is van, történetesen az, hogy 900 fokos beállítással egyszerûen képtelen vagyok olyan jól menni, mint alacsonyabban, mivel nagyon nehezen tudom csak összeszedni az autót, ha kitör. Nagyon nem szeretném levenni a kormányszöget, mert kényszeresen ragaszkodok a legvalósabb és legnagyobb kihívást jelentõ beállításokhoz.

Amire viszont ki akarok térni, hogy lehetne beállítani, hogy szikronban forduljon az én kormányom és a játékban lévõ? Azt figyeltem meg, hogy hiába fordulnak ugyanakkorát, a G27-em elforgatásának elsõ felében (gondolom olyan 250-270 fok lehet egy irányban) sokkal kevesebbet fordul a játékban lévõ kormány. Aztán ha továbbfordítom, akkor megcserélõdik és a játékban lévõ kormány hirtelen elkezd gyorsabban fordulni, mint amennyit a G27-en. Gondolom valami áttétel beállítás lehet, hogy lehetne ezt módosítani? Én nem szeretném, hogy a fordítás elsõ felében ennyivel lassabb legyen a virtuális autóm kormánya, mert így pont a kisebb korrekciók igényelnek nagyobb fordítást és ott vesztem el az irányítást. Nem lehet valahogy beállítani, hogy az egész tekerés során teljesen arányos legyen a fordulás?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

hat szereld le a szekedrol a gorgoket, meg hegeszd ossze, hogy ne forogjon ide oda, meg a biztonsag kedveert rogzitsd magad pl. gumipokkal 4 ponton 😊

barcalaci84
értem , de egyébként az ffb értékre is hiába lehetne szûrni , mert nincs 2 ugyanolyan kormány azonos típuson belül...
haverom g27-én 90% tûnik ugyanolyan erõsnek mint az enyémen a 70 %
semmivel nem kapnál jobb képet ez alapján sem igazán...
a más márkák kormányinál meg erleve máshogy is mûküdik az ffb...
Így van, egyáltalán nem ellene szól. Sõt senki ellen nem szól, csupán annyit említettem meg, hogy jó lenne, ha több feltétel szerint lehetne szûrni, hogy reálisabban lehessen hasonlítani az idõket.

www.smart-bus.hu

Akkor alaposan félreértettél... Dehogy akarok ilyet mondani!!! 😊 Rengeteg tehetség van, akik pár kör után másodpercekkel jobb idõt mennek mint én 100 kör után... Nincs ezzel gond... Én csupán annak örülnék, ha lehetne az említett feltételek alapján is szûrni... 😊

G25, 900 fok, 101% FFB driverben, 95% a játékban, bár néha lejjebb kell vennem, mert a görgõs irodai szék nem túl alkalmas játékra! 😊

www.smart-bus.hu

Ne értsd félre, senki sem kérdõjelezi meg az ügyességed és tehetséged, mint többen is gratuláltak és én is emelem a kalapom. Attól, hogy kontrollerrel mész jól látszik, hogy ismered az egésznek a fizikáját is.

Janraki
Annyira éreztem, hogy ez lesz az egészbõl...

Igen, aki ismer, vagy versenyzett velem tudja, hogy a kezdetek óta gamepaddal versenyzem. Annak idején erre volt lehetõségem, így ezzel kezdtem el. Aztán az agyam, a reflexeim, a kezeim annyira rá álltak erre a kontrollerre, hogy marha sok idõbe tellene átállni kormányra. Mivel már évek óta csak funolok ezekkel a játékokkal, ezért nem is tervezem, hogy kormányt vegyek(most nem is telik rá 😊 ).

Annyit azért elmondanék, hogy ha milliónyi idõm, és motivációm lenne hogy átálljak, akkor ezeket az idõket kormánnyal is meg lehet futni, mivel az egész a vezetésrõl, illetve a kocsi beállításáról szól.
Szerintem felesleges kormányszögekrõl, meg hasonlókról beszélni, mivel mindenki a legoptimálisabb beállítással fog körözni, kinek mi jön be, mivel élvezhetõbb az egész.

Tequila - Gabor Bernhardt

Most ne haragudjatok már, de olyan dolgokon filozofáltok, amit ezek szerint még nem próbáltatok.
Próbáljátok ki, és dobjátok fel a videókat nekem és a többieknek azokkal a 2mp-es elõnyökkel...

barcalaci84
amúgy te milyen kormányt milyen ffb-vel használsz?
barcalaci84
persze értem én csak nekem úgy jött le h azt akarod mondani h pl rsr-es top idõk biztos nem 900 fokon történtek...kötve hiszem h egy fanatec CSW-t egy világcsúcstartó csak a csúcs miatt 270 fokon használná...
így pedig igen is nagyon jól lehet hasonlítani az ottani idõk döntõ többségéhez, aminek az eredménye az h lassúak vagyunk😊
Az FFB-hez még annyit, hogy minél gyengébb, annál gyorsabban tudod forgatni a kormányt, ami például Monzában a célegyenes utáni két kanyarkombinációban azért igencsak elõny.

www.smart-bus.hu

Kurva ügyes... Én végig sem tudnék menni gamepaddal! 😄 Emelem kalapom elõtte...

www.smart-bus.hu

Még mindig nem a WR a lényeg, hanem az azonos feltételek. 😊 Nyilván egyénileg eltérõ, hogy kinek mekkora elõnyt jelentenek az említettek, de az tény, hogy elõnyhöz juttatnak. A kormányszög sem a T125-nél jelent igazán elõnyt, hanem mondjuk az E30 nál... Ezért említettem azt.

Egyébként én rühellem az OW-t, csupán azért próbáltam ki, hogy lássam mennyire vagyok lemaradva a linkelt WR idõkhöz képest... Ezért használtam az õ setupját, ezért emeltem a pályahõmérséklet... Akkor vettem észre, hogy valami nem stimmel (gamepad) amikor megláttam a videót! 😊

www.smart-bus.hu

barcalaci84
persze h mindegy, nem is ezen "vitázunk"...hanem tényeg érdekel h valóban igaz-e h ha levenném a kormányszöget akkor gyorsulnék-e 2 mp-t? én nem hiszek benne...
a hotlaprank nem oldja meg a versenyszituációt, de aki szerintem wr idõt tud kipréselni magából az versenyen is egész ügyes lehet😊
de tényleg szívesen megnéznék egy összehasonlítást valami gyors pilótától mondjuk 900 meg 270 fokon
Csak hogy beleszóljak:Amúgy nem teljesen mindegy ki milyen idõt megy?-majd ha lesz online akkor úgyis kiderül ki mire képes!Szerintem nem igazán mérvadó a hotlap rank,fõleg ha nem pro rank (mondom ezt úgy,hogy elég szép idõket szaladtam,nem sok idõ beleölésével)A versenyszituációk nem a hotlap rank fogja megoldani.A futamokon derül ki,mennyire egyszeri alkalom egy jó kör futása...
bardocz
Az iR-ben is sokat hozott egyenesben<#idiota>
barcalaci84
a h váltós résszel persze egyet értek és a nézettel is...
a h váltós kocsik idejeit én se veszem komolyan még ha használja is az illetõ a h váltót, de amíg nincs rendes meghibásodás stb addig tényleg min 1 mp-t lehetne nyerni állítólag csak azzal h váltásnál nem emelem fel a lábamat a gázpedálról...de ezt majd javítják...
barcalaci84
a másik dolog meg h én 900 fokon használom a játékot , de attól az általad említett lotus t125 akkor is csak 360 fokos...
Szabi
Teqi évek óta gémpadal játszik 😄

"Nulla tenaci invia est via"

barcalaci84
thrustmaster f430-cal toltam elég sokat az assetto corsat az elején...
270 fokos ugye , de nem hiszem h ha most visszaraknám akkor wr futnék az általad említett pályán , pedig én most 2mp-n belül vagyok...
az általad említett videó állítólag kontrolleres, ezért tényleg nem lehet hozzá hasonlítani érdemben, de a döntõ többség a wr-es idõkek tuti 900 fok és kényelmes ffb beállítás mellett van...
ffb-t én se használom 100%-on játékon belül hisz akkor durván clipping-gel a kormányom...
az ffb-nek sem az a lényege h szétrázzon , hanom h visszajelzést adjon az útról , megcsúszásokról...
érdemes megnézni egy srác videóit (valami chriss) aki wr közeli idõket megy és semmi különöst nem látni benne...
Soft:

Neked is fel van nyomva a levegõ hõmérséklet, ezért nem PRO RANK-os a köröd. Én PRO RANK alaján szûrve 28-ik vagyok.
Azért ismétlem ennyit magam, mert sokszor elhangzottak az egyenlõ feltételek, legalább a látható beállítások legyenek egyformák. Nyilván erre találták ki a PRO RANK-ot is.
AC-ben egyelõre nem látom (szerencsére) a túl irreális kezelést, de pl GT6-ban a legjobb idõket mindig kilincsel elõre lehet elérni. Bármilyen autóról illetve pályáról van szó. Gondolom minden játékot szimulátort ki lehet tapasztalni, hogy milyen módszerrel lehet még jobb, és ez nem biztos, hogy olyan módszer ami az életben is mûködne.

Próbáld ki mondjuk az E30-l... 900 fok, 100% FFB, H váltó, belsõ nézet, vs 270 fok, gyenge vagy nulla FFB, gépháztetõ nézet, pillangó váltó.

Alacsony kormányszög + nulla FFB = gyorsabb kormány mozdulat, plusz a kerékvetõ nem tépi ki a kezembõl a kormányt. A linkelt WR videón jól látszik, hogy ennek mi az elõnye. Magas FFB-vel nem lehet ilyen agresszíven támadni a kerékvetõt, és nem tudod ilyen sebességgel mozgatni a kormányt sem. A nézet és a pillangóváltó elõnyeit gondolom nem kell ecsetelni.

A történet pedig nem arról szól, hogy emiatt nem megy az ember fia WR idõt, hanem arról, hogy nem azonosak a feltételek, és így nem sok értelme van az összehasonlításnak az 50. helyen sem...

Jelenleg a Monza + Exos párossal a 17. helyen vagyok, ha lesz egy kis idõm meg gyomrom hozzá, akkor megnézem mekkora elõnyt jelentenek a fentebb soroltak.

www.smart-bus.hu

bardocz
A halkabbik visítás<#idiota>
bardocz

Nem az autókezelés miatt rakom be, hanem csak hogy mekkora állat ez a fazon 😄 Amúgy ez a visító hang, ami itt hallatszik van teljesen elszúrva a GT3-as BMW-ben. Itt tisztán hallatszik, hogy a sebességtõl, és attól függ, hogy nyomja-e a gázt, nem a fordulatszámtól.
barcalaci84
de milyen irreáis gépjármû kezelésre gondoltok?
ezt nem értem igazából...( és itt nem a kontrolleres körökre gondolok)
néztem hétvégén a monzai gt3 endurance futamot , durván tolják neki amire itt biztos rámondanák egyesek h ez már nem reális autókezelés 😊
Ahogy lentebb is írtam, ha az RSR-en a körödnél ott szerepel a P betû azaz PRO RANK-os kört futottál akkor elvileg nem trükköztél semmivel.
Amúgy a belinkelt WR-es videóbol az sem derül ki, hogy milyen idõt futott. Egyáltalán miért kellett a replay-bõl kivenni az infókat?
Nem is azt mondtam, hogy bárki csalna vagy trükközne. Csak az észrevételeimet írtam le, hogy nem pontosak az adatok.
Én minden kanyarban illetve kigyorsításkor otthagyok fél másodperceket, ha az egyik sikerül a másik nem. Simán el tudom képzelni, hogy ezeket az idõket meg lehet csinálni. De én is úgy vagyok mint Alex, egy pontig élvezem aztán amikor már nagyon irreális "gépjármû kezelést" kellene erõltetni, feladom 😊

barcalaci84
a stabiltást írja nálad, illetve abs-re 1%-ot ír...
érdekes valóban és biztos nem tökéletes a rendszer
én speciel nem is raktam fel , viszont szoktam nézegetni mert egy jó támpontot ad...
de aki azt hiszi hogy a top idõket valamilyen segítséggel, kormányszög vagy ffb trükközéssel érték el az szerintem nagyot téved...
A nem PRO rank-os körök semmit sem érnek. Kapcsoljatok ki minden segítséget és legyen minden alapbeállításon. A lentebb kitárgyalt Monza WR körnél például fel van emelve a levegõ hõmérséklete 36 fokra, ezáltal a pálya hõmérséklete 41 fok, lehet hogy ez is sok mindent megváltoztat. A belinkelt videóban nem látszik a végsebesség sem.
Tegnap kipróbáltam én is az RSR-t. Monza / Lotus Exos 125 hotlapot mentem 56. vagyok. Az észrevételeim:
Segítségek racer módban voltak ahol van stabilitás segítség és ABS is. Az RSR rendszer viszont azt mondja hogy ABS OFF, pedig minden féktávon világított az abs "lámpa" 😊
Aztán pl. látom hogy "tripple screen ON" Hát jó is lenne de nincs 3 monitorom és menüböl is single screen van beállítva. Szóval ez sem megbízható.

FFB hiánya miatt rosszabbat fogsz menni, mert nem érzed az autó tapadását. Kis kormányszögnél meg nem tudsz annyira pontos íven kanyarodni, bár gyorsabban reagál az autó, de "rángatod" a kocsit. Biztos van olyan félárkád game ahol ezt megteheted, az assetto nem olyan...
FFB hiánya miatt senki nem fog jobban menni, de rosszabbat sem kell neki.
A kormányszög meg izlés dolga. Attól sem leszel jobb.
Én sokáig kicsi szöggel mentem, majd nagyra váltottam. Se lassabb, se gyorsabb nem lettem, de elcsesztem vagy 3 versenyt mire megszoktam.
FFB nélkül meg az megy akinek nincs pénze FFB-s kormányra. 😊
Ez hülyeség. Azok mondják ezt, akik már csak ebbe tudnak kapaszkodni. Sok marhaságot olvastam már az évek során, de rendszerint olyanok írják, akik keresik az okot, hogy õk miért nem tudnak olyan gyorsan menni.
De ez még akkor is marhaság, ha a fenti okok vezérlik.
barcalaci84
ha tényleg ilyen durva elõnyt jelent a 0 ffb és a kis kormányszög akkor engem csúnyán félrevezettek... eddig mindig azt olvastam h 900 fokos kormányt kell venni és nem csak a feeling miatt...
a t500-at nem értem mire istenítik akkor h milyen bika ffb-je van...
azért rsr-en a top 5-ös idõket elég komoly cuccokkal futják ahogy nézem, nem hinném h ilyen mahinálás miatt...
már csak azért se nagyon akarom elhinni h ez olyan hatalmas elõnyt jelenthet , mert akkor pár kombón világcsúcsra lennék képes az állításod szerint, pedig valószínûbb szerintem h én nem vagyok elég ügyes...
Ezek nem fél másodperces elõnyök...

Nem problémázom rajta, csupán jobb lenne, ha ezek is lennének.

www.smart-bus.hu

lac coo
Csak en vagyok akkor komplett idiota, aki verseny elejen szarra fekezi a gumit, mert kopottan jobb ?! 😊 Nekem pl nincs is ido kirakva soha, lovesem nincs mennyit megyek 😊))) Mikor indult ez a hotlap cucc, mentem par idot azt annyi....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

barcalaci84
Mutatja h ki milyen vezerlovel nyomja, illetve h használ-e h váltót stb...
A kormányszöges és ffb-s dolog meg ha igaz akkor lehet be kellene szereznem egy genius-t hotlapozni :-)
Ha valaki tényleg fél secen belül van az ottani idokhoz akkor meg érdemes is ezen
problémazni...
Ha nõnemû, akkor még plusz a mellbõség is lényeges! 😄

www.smart-bus.hu

Alexease
Vercukor- es koleszterinszint, a feherversejtszam, dioptria es szemfenek-viznyomas, labmeret, alkarhossz es kezkozepcsont meretek😉
Váltó használat, FFB erõ, kormányszög, nézet. Ezek eltérõ használata több másodperces különbséget is jelenthet, ergo nem jelentéktelen információk.

Szívesebben hasonlitom az idõimet olyanhoz, aki nem alacsony FFB-vel és kormányszöggel játszik a gépháztetõn ülve, valamint H váltós autót nem pillangó váltóval használ.

www.smart-bus.hu

barcalaci84
Milyen plusz infót akartok még amit az rsr app nem mutat?
A verzioszam közti változások is olyan aproak h kicsit vicces ezen problemazni...persze ha 1-2 tizedre vagytok a wr-ektol akkor ez is komoly probléma😊
Jó dolog lenne a hotlapozás, csak sokkal több infó kéne a júzer beállításairól, hogy reálisabb képet lehessen kapni. Mondjuk részemrõl úgyis az a fontos, hogy élvezzem, az idõ csak másodlagos... 😊

www.smart-bus.hu

Szerintem is, bár ahogy Jacek is írta, tuti lesz majd nullázás... 😊

www.smart-bus.hu

lac coo
Gond nincs , persze, sõt nagy idõ, én egy fél kört megyek ennyi idõ alatt, csak nekem ezek nagyon furák, ez nem autó, át kéne modellezni X-szárnyúra ! 😄

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!