Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez jó, hogy külön számol diffusort ( ha számol ..) pont most zsörtölõdtek a srácok rF2 topikban emiatt ....
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A P&G tényleg jó ötlet volt, de azt hiszem ki lehetett játszani egy minidvdvel, vagy valaki felrakta a netra a már kicsomagolt verziót.
Ha vkinek ez nem fér bele, akkor tarts meg magának a cuccait és akkor biztos nem lesz ilyen gondja, de az internet alapvetõ szellemiségével nem menjünk már szembe.
Ha pedig kereskedelmi célú tartalmat vesznek át, akkor számomra nagyon szimpatikus volt az a megoldás, amit a P&G is csinált, hogy kérte az eredeti GTL DVD. Ettõl még puffoghat a Simbin magában, de valós kár nem érte, meg amúgy se nagyon lehet tenni semmit ez ellen, a moddereket nem lehet megfogni.
Természetesen ez csak egy vélemény... tõlem is loptak már, mikor megtudtam, annyit kértem, hogy legyen megjelölve a forrás, elnézést kértek és megtették... többre jogalapon nem is hiszem, hogy lenne.
Vagy találnak valahol egy ilyen modellt és azt hiszik az free modell, pedig valami játékból szedték.
Pár éve nagy balhé volt a francia RBR fórumon hogy a RallyWorld modosok átraktak egy csomó kocsit Rfactorra, engedély nélkül, és ritka csúnyán. Pedig nagy részét biztosan engedélyezték volna, ha kérik. De nem tudtak mit csinálni ellene a franciák, belenyugodtak. Szerencsére, azóta mind grafikailag, mind hangban és fizikában is sokat fejlõdött a RallyWorld mod, van olyan autót amit teljes egészében õk gyártottak le.
Itt a lényeg, hogy a szerzõtõl kell az engedély.
Nem csak a 3ds fájl képez tulajdonjogot, hanem az ebbõl képzett konverzió is, ha csak máshogy nem határoz a szerzõ.
Persze az is elofordulhat (ha mar a hibanal az offline reszt is emlitette), hogy az utobbi idok "lenduletes" es felsikeres modolasai (palyak, autok) szurtak a szemet, tulsagosan szellosnek bizonyult a kod es a vedelem (ami az onlien miatt azert nem art ha mukodik), es kicsit atalakitgatta a dolgokat.
De az is lehet, egyszeruen csak nem jott ossze😛

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Virtual SimRacing
Na ilyen kezdeményzések kellenek!
(Kicsit off😊Valaki korábban elkezdte csinálni a tavalyi Civic-et, abból lett valami?
Egyébként az M1en a Nagy Futam II beharangozójába ott forgott egy idei Civic Norbi festésével és egy gyári Citroen is, bár kicsit lowpolynak tünt.
(AC autókat és pályákat is láttam már 3d model "megosztós" lapokon)
SMCars-on szoktam nézelõdni, hát nagyon sokan vagy Lamborghinit, vagy Audi R8at, vagy valami BMW (mostanság az E30 M3 felkapott lett), amerikai Muscle-t modelleznek. Közbe meg nincs egy rendes modell pl a 06os Focushoz, mindenütt az ST változat van. (2005ös WTCC-s és N3as RWD-s ausztrál rally-s kocsinak jó alap lenne)
Már jó egy éve hogy valakik akartak BTCC modot az AChoz, nem akarok hülyeséget mondani, talán egy 1es BMW-t kezdtek el. Mondom valaki csinált már egy Audi-t az SMCarson, "Grid-Dirt" minõségben. Mondtam is a srácnak hogy kérdezze meg, de eléggé huzódozott, hogy neki jobb részletesebb modell kell.
Itt megnézhetitek azt a modellt, szerintem elég részletes...
http://p3d.in/u/LeMansRacer
Az az igazság hogy azért tûnik neked úgy hogy a modellre öszpontosítanak inkább mint a fizikára, mert talán könnyebb megtanulni a modellezés alapjait, mint a fizika készítését. Ahhoz hogy jó fizikát csinálj át kell látni az autó egyes részeinek futómû, fékek, gumik, stb valós mûködését.
Mostanság meg eltüntek a nagy modder csapatok ahol megvolt minden egy jó modhoz:
-3d Modellezõ
-2d Grafikus
-Játékba implementáló
-Fizika készítõ
-Hang készítõ
A modok nagy része csak úgy van összetákolva. Szereznek egy modellt, azt a tutoriálok segítségével, szebb, vagy csúnyább módon (sok sajnos utóbbi) berakják a játékba. (Rosszabb esetben más, már a játékban lévõ modból veszik) Valami fizikát csinálnak érzésre, meg valamii szép hangot kivesznek egy másik modból.
A rallypályákat azért egyszerûbb építeni, mint egy versenypályát, nem is kell annyira ügyelni hogy pl mindenütt valósághû legyen a kis házikó, vagy kerités, vagy a fák, bokrok. Hiszen mondjuk egy hosszabb pályán viszonylag keveset látod, míg elsuhansz mellette, míg egy körpályán többször is elhaladsz.
Azóta Hlavi is fejlesztgette, kialakította a 2013as szilveszter rally nyomvonalát. Készült egy csomó objektum hozzá. Külsõ házak, vezetéstechnikai centrumhoz
objektumok.
De nemtudom ez a szint elegendõ lenne e Asetto Corsahoz. Próbáltak mindent a lehetõ legkevesebb poligonból kihozni, hogy az Rfactorba jól fusson.
Tudom ACbe nem lesz konvert belõle, de az F1-2013 játékba milyen a ring, az sem élethû?
Amúgy én szimulátorba szeretem a ringet, még a motoros GP500ba is toltam rajta. 😄
Virtual SimRacing
Nahh hol van az a multi? <#nezze>#nezze><#integet2>#integet2>
Én sem szívesen adogatom oda senkinek a modelljeimet, kivéve természetesen a csapattagjainknak, ill megbízható forrásoknak.
Persze volt arra is példa, hogy meg sem kérdeztek, és sajátjukként tüntettek fel egy-egy modellt, ami a mienk volt. Többé kevésbé ezek is indokolják, hogy nem adjuk ki a kezeink közül a dolgainkat.
Ha esetleg szükséged van valamilyen adatra hozzá, akkor szólj és megpróbálom megszerezni (persze csak olyat, ami publikus).
Ha vmibõl létezik már valahol egy korrekt modell, akkor fel kell használni és kész a már meglévõ dolgokat (az eredeti szerzõ feltüntetésével), és a többi lényegi összetevõre koncentrálni.
Sztem Quattro és Atom 3D modell is létezik már, kb ugyan azt megcsinálni még egyszer csak azért, hogy saját legyen, véleményem szerint teljesen idõkidobás, mert nem ad hozzá az élvezeti/felhasználási értékhez. Persze ha azok minõsége nem kielégítõ, az más kérdés...
Mondjuk nekem is vannak félkész (negyedkész) termékeim.

Aki egy ilyet összehoz csak ért valamit a modellezõ progikhoz. Megmertem volna esküdni hogy a Forzából való ez a Sport Quattro modell, de a linken láttam hogy tényleg most készült. Még talán jobb is mint a Forzás, annak kicsit kerekebbnek tünik a lámpája:

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Ittmegtekinthetõ a fejlõdése, a beltér is önmagáért beszél (nem az rF1-2 szintû gagyi textúrás kormány meg mûszerfal, iskolapadból bele hegesztett bukócsõ és kész egy GT szintû versenyautó), a textúrákban mások is segédkeztek ( itt az összefogás Alexease!). 😄
Miért kellene komolyabban venni azt aki elkezd 10 autót és mutat egy videót ahol 4 kerék meg egy kasztni szerû akármi gurul az AC-ban? <#vigyor>#vigyor>
ahhoz, hogy ez játék legyen még irgalmatlan sok meló kell, azt tapasztaltam ,hogy aki így indít egy modot, abból soha nem lesz semmi .
“Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.” Steve McQueen
Es persze meg annak is orulnek, ha a P&G-t, aminek Aris volt a fonoke, mar 2-3 eve az AC-re fejlesztenek😄DDDDDDDD