Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barcalaci84
egy setupot lökhetnél közösbe😊
lac coo
Picsaba. Egyszer van jo auto, pont akkor tulorazok estig ! 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

macleody
Tegnap ktm-eztünk két haverral Imolán. A rajtvonal környékén mentünk gyökketõvel pár centire egymás után, egyszercsak haver autója átment ufóba. Vagy 300 métert repült elõre pörögve, az egyik kanyarban ért földet a kavicságyban. Csinos volt 😊
bardocz
Elsõ kerék széttartásra másnak is 0,28 a legkisebb érték? Tehát negatívba át se lehet húzni.
barcalaci84
Megbizunk bölcs valasztasaidban😊
Amúgy ez lotus h-váltós?
barcalaci84
Kellene 😊
Kiírtam a ma esti Fun futamot, ami a kocsi és pálya kombót illeti érkezett kérés, így az teljesítjük: Lotus Elise SC S2 - Nürburgring GP!

Elsõ booking 20:00-tól 20:07-ig, utána 30-40 percenként újabb menet! <#kacsint>

További infók itt: Assetto Corsa - Nyílt szerver!

Holnap is lesz futam, a linkelt topikban lehet kérni pálya és kocsi kombókat és mi igyekszünk minden kívánságot teljesíteni!

ma lesz valami fun?

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Mindenkinek piros a kis nyíl a neve alatt, ez azt jelentheti, hogy neked nagy a pinged. Ezért is lehetett anomália az ütközéssel.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

BooMiller
Így van ki kel várni, ez nem mamut cég...

barcalaci84
Igazából én azt látom h egy ideje már alig van olyan ficsor, ami már a 0.1ben is benne volt...jó darabig az update -ekben ezeket oldották fel... De egy ideje már egyre inkább kerülnek be olyan fejlesztések amik a "semmibõl jönnek"...
Túl nagy kovetkezteteseket már nem lehet levonni a meglevõ fajlokbol...
Pl: az új fajta felhõk is váratlanul érkeztek 😊
Alexease
Lesz normalis utkozes es tores modell is, ahogy irtam, elobb utobb bekerul az ODE (vagy nem, es visszavalt PhysX-re😛).
Amit irtam csak annyi, hogy a kibontogatott autoknal es palyaknal EN nem lattam jelen vagy jovobe mutato technikakat.

De ez termeszetesen nem jelent semmit😊
Lehet, ha bekerul az ODE (vagy akarmi), akkor majd atbarkacsoljak a palyakat es az utkozes reszeket is. Igazabol az mar "csak" object nevek, beallitasok es scriptek kerdese. Es mivel "kesz" engine-t epitenek be (igy "nincs" vele munka), eleg gyorsan ossze lehet majd lapatolni.

Lasd. iR. Ok mar regen "mukodnek", ennel sokkal komolyabb technikaval. De megis nekialltak sajat engine-t fejleszteni, mar vagy 1-2 eve (urkozesi es gyurodesi modellek, mozgathato cuccok, riggid body es emg ki tudja mi...). De ok megtehettek, csak erre a poziciora kulon szakembert alkalmazzanak.

De ehhez (AC) az engine-hez es jatekhoz, boven jo lesz egy ODE (vagy PhysX 😄). Egyelore oruljunk, hogy szinte elso huzasra "tokeletesen" (hasznalhatoan😛) mukodik az online.
Alexease
Igen, egy repuloszim sokkal egyszerubb, legalabb amennnyire ertelme-lehetosege van megcsinalni. Persze ha szuper aramlasfizikat es valami hasonlokat szamolgatnanak, gyorsan meghalna a gep😊
Az auto macerasabb, mert rosszabb eredmenyt ad az egyszerusites.
Szerintem ez nehezebb, mint a levegõben leszakadó alkatrészek modellezése. Szélirány, mozgási energia, gravitáció...ballisztika és kész. Jó tudom azért ennél bonyolultabb, de egy autószimulátornál négy keréken a földön tuti, hogy sokkal összetettebb.

barcalaci84
Ki mondta h nem fogják megcsinalni rendesen az ütközést?
Mert én csak azt olvastam eddig folyamatosan h az ütközést még nem rakták be,de hamarosan másképp lesz...😊
bardocz
Én ezt annyira nem értem, repülõsben megcsinálják azt, hogy darabok szakadnak ki a szrányból ahogy lövik, ott törik el, ahol eldarálták, kilövik a hûtõt, és felforr a motor, ellövik az egyik dugattyút, és nyomja az arcodba az olajat, és minden sérülés látszik, és hatással van a gépre, erre két autó összeütközését nem tudják megcsinálni.
lac coo
Jah, nem rosszbol mondtam. 😊

Nagy ritkan en is felhuzom magam ezen, de alapbol nem szokott erdekelni...Mondjuk mikor egesz este folyamatosan nem tudok az elso kanyaron tiljutni elve, az mar neha kiidegel 😊))

Öhöm, az nem ilyen egyszerû, hogy megogalmazzuk, és kész is. 😊
Az meg a másik, hogy ne az ütközésmodellekkel menjen el a 40-50-bõl még x fps. Én ezt nagyon nem szeretném, csak azért, hogy lássam leszakadni az elemeket az autóról. Én versenyezni akarok, lehetõleg ütközés nélkül.
Egy komplex fizikai modell meg megzabálná a gpu/cpu párost de nagyon.
barcalaci84
azért Alexease nem a kincstári optimizmusáról híres 😊és eddig általában Kunos-ék sokszor rácáfoltak a jóslataira...😊
bardocz
Ez szomorú, mert így rendes törésmodell sem lesz.
barcalaci84
a 0.4 elõtti verziók nem mûködtek rendesen online , illetve offline egy restart után...
ez már javítva...
barcalaci84
igen...érintetlenül tartalmazza a z eredeti (angol) 0.4-et+ a rádó feelinges új magyar hangokat...
és csak ki kell tömöríteni a játék fõkönyvtárába
Hát már nem is tudom 😊

oneal1
ami a droppboxban volt, ez már az egész progi, elég csak bemásolni?

!Forza Ferrari!

barcalaci84
0.4 -et próbáltad?
Az utolsó "balra melletted" csak egy naív jóslat volt <#nevetes1>
Amúgy nekem nem tudom miért nem akart tegnap mûködni, kapcsolgattam ide-oda de meg se szólalt.

oneal1
<#eljen>

!Forza Ferrari!

barcalaci84
Magyar/angol spotter 0.45
a magyar hangok kaptak egy kis rádiós feelinget...
videó róla:

letöltés:https://www.dropbox.com/s/j9bofzlauciwcla/spotterhuneng045.rar
Alexease
Az utkozes modell valoban gazos, es valszeg nem is fogja elerni a mai elvart szintet.

Kibontogatva az autot, jelenleg semmi extra technika nincs benne, de allitolag ODE-s lesz, vagyis (sokat) javulhat a helyzet.
De elnezve, valszeg maradt a regi megszokott dolognal: 1 darab utkozes object es annyi😉
Ma mar illene kasztni poziciokent es alkatreszenkent csatlakozasi pontokat csinalni, mas-mas rugalmassaggal, erokkel, leszakadassal, serulessel stb.

A palyakba jobban belelatni, az mar modolhato😊
Ott aztan semmi nincs. Lehet utkozni falnak es ennyi;P
Kulonszedve hogy szalakorlat, betonfal, gumi vagy gumifal, az eselytelen.
Gadfly13
A különbség csak annyi, hogy én néztem hátra ezáltal tudtam, hogy nem veszélyeztetek senkit. <#awink>
De igazából hagyjuk, mert ahány ember annyi vélemény. Utólag kicsit bánom is h belinkeltem, fõleg, hogy az illetõ is elnézést kért (amit én nem vettem észre). <#zavart2>

simraceseries.com

Mondjuk a kormányösszekötõnek már annyi volt az oldalba rúgástól 😊

Szerintem elég helyet hagyott a belsõ íven, ha nem ilyen szar az ütközésmodell akkor elmennek szépen. Mondjuk a kormányösszekötõ az tuti elgörbül...lásd Zengõ BMW 😊

lac coo
Te ugyanugy mentel vissza, rogton kersztben be a beslo ivre! 😊))
Lehet tevdek, de szerintem remelted higy ott van mar a masik auto 😊))

A legrosszabb mikor épp elkerülnéd az ide-oda pattogó pörgõ forgó autókat, de akkora diavetítés lesz, hogy egyszerûen lehetetlen jól kijönni, gyakorlatilag tizedekre megáll a kép több másodpercen át. Tegnap egy futam alatt a második ilyen eset után ki is léptem 😞

gviski
Hát az ütközés model vicces :-) tegnap én is valakivel épp, hogy összeértem és ment is kapálni a kolléga :-(

Virtual SimRacing

kigyi
Nagyon fun amikor visszafordulsz és odébb tessékeled egy finom mozdulattal, az tetszett 😊
Az ütközésmodell tesztelését nekem is volt szerencsém tesztelni még a hétvége folyamán. Több esetben jártam így, hogy a visszatérõ autó okozott gondot én is okoztam, mert a tükörben semmit sem láttam és fogalmam sem volt arról, hogy ki merre meddig... 😞 Ugyan azokból baleset csak 1 esetben lett, de arról nem tehettem a megcsúszásom utáni forgás pont a kanyar belsõ ívének kerékvetõjénél végzõdött valaki meg érkezett hátulról. Tanulva abból, hogy gyorsan nem lehet eltûnni, mert kipörög a kerék és baj lehet belõle így szépen finoman maradtam az íven és gurultam elõre lassan sajnos a hátul érkezõ kolléga ménese szétszalad.

Viszont kisebb koccokat teljesen eltérõen modellezi le a játékmotor. Van amikor kis koccnál rettenetes erõk szabadulnak fel és csúnya vége lesz és a legutóbbi versenyemen kis koccnál csak éppen megmozdult az autó a kormányon éreztem, hogy contact volt, de semmi több én is és a kolléga is megúszta. Érdekes a dolog.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Gadfly13
Igen ott egy kicsit naivan próbáltam visszaforgatni az autót, de menet közben rájöttem, hogy nem F1-es gépben ülök. <#circling> Mondjuk a kormányom is kapott ott rendesen (belsõbõl látszik). <#smile>

simraceseries.com

Bár nagyon off topic, szemezgess bele a cikk hozzászólásaiba, leírtam ott a véleményem(meg is találod, ha azóta nem törölték ki felét).Fogalmam sincs ki a cikkíró, csak arról van képem amit leír.
Jó, hogy bevágtad a vétkes autó cockpit képét is, mert jól látszik, hogy a fekete BMW szinte alig látszik a tükörbõl és nagyon távol, ha nem használta a hátra illetve oldalra nézést akkor feltételezhetõ hogy nem látott. Nem akarom ezzel védeni mert pl azt nem értem miért ilyen meredek szögben jött vissza.
De jókorát belerúgtál te is az eset után... <#vigyor>

Gadfly13
Javítanom kell magam, mert jött az elnézés kérés privátba (csak most olvastam) úgy, h a korábban írtak nem érvényesek!

simraceseries.com

barcalaci84
Sajnos nincs rá mód....
Gadfly13
Volt itt napokkal ezelõtt szó a futamokon lévõ versenyzõi magatartásról ill. az AC ütközésmodelljérõl. Nos, tegnap szerencsém volt tovább gyûjteni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat a VSR által szervezett tesztfutamon. A videó jól prezentálja, hogy lehet az utolsó elõtti körben visszaesni az 1. helyrõl a 4.-re! <#vomit>

Az elsõ esetnél ugye ahogy kell és szabályos, körültekintés nélkül és persze merõlegesen kell visszatérni a pályára. <#falbav> Félreértés miatt nem vágtam ez miatt eret, hiszen ez csak egy tesztfutam, viszont egy sry v. hasonlót azért elvártam volna, ha már lekörözöttként és saját hibámból megfosztok vkit az 1. helytõl. De igazából lényegtelen, van így néha...

A második eset pedig az AC szenzációs ütközésmodelljét szemlélteti. Itt épp hogy összeértünk (még a fényezésnek sem kellett volna sérülni) és mint ha.......bár látjátok úgy is.

A futamot végül Leitner Norbi nyerte! Grat itt is! <#taps>

+még egy olyan kérdésem lenne, hogy a replay méretét a maximum 500MB-ra állítottam, viszont ebben az esetben is (nagy létszám esetén) kb. 4-5 kör kerül csak rögzítésre. Próbálkoztam, hogy a Replay.ini-ben átírom ezt az értéket magasabbra, de ez nem mûködött, mert továbbra is 500 megás mentések készültek. Van arra megoldás, hogy nagyobb és hosszabb mentéseket lehessen készíteni?

simraceseries.com

Ez miez? Valami Sims? <#idiota>

lac coo
De hûtõm nincs 😊))

Alexease
Kunosnak nagyon bejon ez a Google GO😊
barcalaci84
még utoljára annyit h készül az Androidhoz használható Rift is 😊
de nem kell félni a fejlesztõk szerint , mert nem kell majd hozzá a csúcs telefonos GPU...😊
kis fejlesztés majd biztos elkelhet mindenkinek, de nem kell rémüldözni..
Na mostmár tényleg befejeztem

ha neked rendbe van h eleve kiindulópontként dupla akkora gépigénnyel számol a cikkíró , akkor tényleg hagyjuk...😊
Szerintem olvasd el alaposabban! 😉

www.smart-bus.hu

barcalaci84
ezt írtam le , h a nagyon tájékozott cikkírónak milyen rengeteg dolog hiányzott a képletbõl...😊
a legalapvetõbb h azt se tudta hmekkora a felbontása a RIFT-nek valójában😊
így eleve dupla annyi erõforrásigénnyel kezdett számolni😊
annyit azért utána járhatott volna az emberek riogatásán túl , h milyen csöves VGA-kon tolják emberek otthon a dev1-et...a dev 2 meg csak duplaannyi pixel...
Nem kívánom ezt tovább ragozni, szerintem egyértelmûek a leírtak, de úgy látom egyedül vagyok ezzel! 😊 Majd az idõ eldönti, felesleges ezen vitázni, mert sok dolog hiányzik a képletbõl.

Egy dolog biztos, dev változatot tuti nem vennék, fõleg nem ennyiért.

www.smart-bus.hu

barcalaci84
ha az eddig megszokott asztali monitorokhoz nézzük , akkor talán sokak keveslik h elegendõ lesz-e az ugrás minõségben a dev1 -ben tapasztaltakhoz képest...(hiszen felbontásban talán kevésnek tûnik az ugrás így laikusként , egyszerû monitorhasználóként...
ezért idézném Tilus válaszát ezen aggályaimra miután próbáltam a dev 1 -et:

"1. Könnyen összezsirozódik a lencse. Hajtól, szempillától is! Igyekszem minden menet után törölgetni, de ez nem mindig valósul meg.
2. 65mm szemtávolsághoz készült. Ez az átlag. Van softwares korrekció, de az emberek általában nem tudják a szemtávolságukat...persze erre is van kalibráló progi, de az bonyolultabb folyamat, ilyen rendezvényen kizárt.
3. A felbontás DK1 esetében valójában a 1280x800 fele, azaz 640x800, de mivel 7" a kijelzõ és ennek csak a felét látod (5"-ra van tervezve és még abból se látsz minden pixelt) tehát ennek kapáshól számolhatunk a felével, azaz 320x400 közelebb áll az igazsághoz, viszont ezzel szemben a DK2 nem 320x400, hanem 960x1080 felbontással fog rendelkezni hiszen eleve 5" a kijelzõ.
4. lencsetechnológiából adódóan a kép szélén homány van és a pixelsûrüség is sokkal nagyobb a kép közepén. Ez nem gond, csak nem a szemeddel kell "odanézni" hanem a fejeddel.
Igy már remélem világos mindenkinek MEKKORA hatalmas elõrelépés a DK2 az elsõ verzióhoz képest. Durván 2.5 - 3x a pixelsûrûsége, ráadásul 75hz pentile matrix oled, lightboost szerû technológiával, azaz sem elmosódott sem kontraszthiányos nem lesz, viszont az utált pentile matrix ezúttal óriási elõny. Sokkal homogénebb, fésüsödésre kevésbe hajlamos képet fog eredményezni.