Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Palya szempontjabol nagy "szerencseje" az AC-nak, hogy ennyire fapados es lenyegeben semmit nem tud: nincs dinamika, napszak , idojaras-eso-szel, realroad, animaciok, mozgahtato objectek, dinamikus utkozes modell stb. 😊

Lenyegeben egy szep render, egyszeru de latvanyos shaderekkel.
Nincs piteles, kerekcsere, tankolas, tores-javitas, zaszlok, szabalyok... lenyegeben semmi😉 Belepsz, ledaralsz 5 kor verssenyt es kilepsz😊

Erre tokeletesek lesznek a konvert palyak😉
Foleg ugy, hogy ha eddig a barkacs kezzel szerkesztett Blender modszerrel igy osszeraktak, akkor a sajat "editorral", teljesen jok lesznek.
sertrex
Ez itt a rekám helye. <#circling><#eljen><#taps>

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

sertrex
Szerintem praktiszra be lehet lépni csak többször kell a join-ra kattintani. Meg az elõbb is kiléptem és utána visszaszámolt a join-ba és újra be tudtam lépni. De lehet, hogy azért mert elõtte bent voltam. nem tudom. <#nemtudom>

11 palya 15 nyomvonallal (forras) - ebbol 1 palya a drag, 1 meg a drift, igy marad 9/13, ebbol Spa es Nordschleife meg se jelent, marad 7/11. 😉
barcalaci84
Igazából semmivel sem nehezebb Public meccset találni mint pl egy F12013-ban volt megjelenés után... Csak ott lobbinak hivtqk a bookingot... 😊
Az invite viszont sokat.segített ha haverokkal akart menni ad hoc az ember...
Alexease
Persze, lehet talalni free szervereket, ha mindenkeppen online-t akarsz, azzal nincs gond, foleg ha mindegy mikor, kivel, mivel.

De ha "minosegibb" magyar, ismeros, megbizhato szervert szeretne az ember, agyament arkad es kilepegetes nelkul, akkor maceras az AC lobby listazas.

Persze, ehhez 10x nagyobb magyar aktivitas es letszam kellene, hogy egy teljes nap folyaman, mindig legyenek valahol.
Erre sajnos keves az osszesen 10-15 aktiv ember😊
lac coo
Viszont népszerû, divatos, moddolható ...
Most hogy van SDK is, két héten belül jobbnál jobb pályák jönnek majd.
És azért a Nord se ronda pálya ....

Többi sallang felesleges, intro meg ilyen vackok, minek , 😊))
Az nem tart ott egy usert sem ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Ez két vasárnapi autósnak tûnik, akik Michelisznek képzelték magukat. 😄DD Csak poénkodok. 😞
Én nem is vagyok most Mecsek közelben. De ilyen idõben biztos nem "raliznék". <#shakehead>

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

Ennyi. A Grid meg a többi árkád játék nagyobb vonzerõt jelent a többség számára, ezzel nem lehet mit tenni. Õk játszani, kikapcsolódni akarnak, és nem valamiféle viruális karriert bejárni.

Az AC pályafelhozatala minden tekintetben egy fos. 4 éves fejlesztési periódus után mindössze tizeniksz (mennyi is pontosan? 15-17? 😄) pálya? Ez vicc. A legutolsó autós játékban is több van, van olyan, amiben ennek a triplája úgy lazán. Márpedig a bõséges tartalom biztosítja azt, hogy ne unjon rá hamar az ember a dologra.

És mondom: A játék rémes "szárazsága" is taszító lehet. (Értem ezalatt, hogy semmilyen körítés nincs hozzá, semmiféle kedvcsináló, valami dinamikus menü, jó kis hangulattermetõ intró, az égvilágon semmi. Ennél unalmasabb töltõképernyõvel pl. én még nem találkoztam. És márpedig de, manapság elvárás, hogy ezek is egy produkció részei legyenek. Ha nem, akkor oda a szélesebb közönség.)

A booking elképesztõen rossz ötlet, a Kunos vagy kidobja ezt a "megoldást" nagyon gyorsan, vagy ezzel tökön is szúrta a saját produktuma multiját.
Alexease
Most nem tudom mennyi AC szerver fut (3-400?!), de a napi atlag felhasznalokhoz merten (3-500?!) biztos hogy sok. 1-2 ember /szerver, igy nehezen lesz tele 1-1 szerver😊

Itt forumon, ma van eddig 6-8 ember (nem szamoltam, uszkve). Ebbol nem jon ossze egy szerver😛
En spec dolgozom, nem tudok menni, masik ablakban csak irogatok, azert vagyok itt😉
De 6 oratol, ha lesz valami osszeroffenes, akkor tuti megyek.
barcalaci84
Amúgy én is simán szoktam találni jó versenyeket sok résztvevõvel..
Csak én szerettem ezeket az esti magyar osszeroffeneseket...
Ezért sajnálom h vége lett a rendes szervezesnek...
sertrex
Igazából nem sok idõ míg megnézem a szerókat. Játékosok szma szerint csökkenõ keresést listázok, kábé az elsõ 10-15 szerón vannak emberek, a többi üres. Ráadásul minden este 9-10 óra között van a csúcs. Egy perc alatt ki lehet nézni egy szerót. Az más kérdés, hogy ketten hárman szoktuk befejezni és ez tök mindegy, hogy magyar vagy olasz vagy bármilyen szerver, mindenhol ez van egy-két alkalom kivételével.

Gadfly13
Ha a bookingnak vége, akkor utána már nem fognak tudni csatlakozni egészen addig, míg újra át nem vált bookingra. Talán az esti idõszakban forgalmasabb lesz (talán).

simraceseries.com

Racedepartmenen jobban össze tudják húzni a játékosokat, nem ritkák az olyan versenyek, ahol 20-22-en is összejönnek. Folyamatosan, több szálon szervezik a futamokat, és hát eléggé összeszedetten, igényesen munkálkodnak azon, hogy a közösség tagjai egymásra találjanak a versenypályákon. Ha valaki nagyon akar jókat versenyezni, annak szerintem arrafelé kellene keresgénie és neveznie.
b-type
Persze biztos van aki továbblépett, jön az újabb Grid 😊)
pályával én bõven elvagyok, autóval meg pláne, ezzel nem tudok egyetérteni.
Nekem offline is jó lesz, szal persze szívesen körözgetek online, de, és ezt már elég régen leírtam, én azok közé tartozom akinek egy jó AI kell. 😊
Nagyon nehéz idõpontot adni, és tartani magam hozzá. Így hogy beugrok és szinte válogatás nélkül megyek valamivel ahol a legtöbben vannak így azért elvagyok a multival is.
De nekem tök mindegy hogy online mennyire lesz sikeres.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

sertrex
Köszi. közben ki is próbáltam a #2, Mugello-t. Köröztem egy kicsit de nem jött senki. Azután én is kiléptem. TéTézni tudok multi nélkül is. 😞

Gadfly13
Off:
Ma mi is terveztünk átugrani Orfûre, de végül itthoni punnyadás lett belõle. 😄

simraceseries.com

barcalaci84
Ott van a masters-es nevezos cucc ami még többet is nyújtana a sima szerverek olvasasan túl is...
Azt is csak minimálisan kéne atalakitani ahhoz h biztos Legyen h sokan leszünk este és még másoknak is megjohet a kedve a csatlakozashoz...
Off:

A mecseki "rallysok-nak". Ez ma történt épp arrafelé

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Alexease
En is azt nezegettem, lenyegeben eloszor magamnak irtam a programot, a barkacs es hasznalhatatlan AC lobby helyett😊 (Hasonloan az AC-be beepitett favorites es random AI erosseghez.)

Kitettem a masik monitorra a favorit listat, ami automatan frissitette magat, a masik monitoron meg toltam kozben AC-t offline vagy rF2-ot vagy iR-t. Ha valamelyik szerver kezdett nepszeru lenni, gyorsan mentem AC online-ba😄

Amiota "betiltottak", egyszeruen nincs kedvem AC-t inditani, frissitgetni azt a bena lobby-t, nezegetni a szamokat, es varni a csodara😉
barcalaci84
Hát nem tudom... Panaszkodó felhasználó vqn sok,én is szoktam 😊 De h jelenleg nem látok más játékot amit érdemesebb lenne elinditani az biztos...
És igazából nem is hallani annyira sehol h olyan nagy csalódottság lenne...
Csak nem olyan egyszerû h osszegyuljunk 😊
lac coo
Igen, az jó dolog volt ! Én mindig az alapján mentem valahová, játékban tényleg idõpocsékolás legtöbbször .

Alexease
Az free szerveres mokahoz (ismeros alapu, SG es egyeb ligak emberei), azert hatalmas segitseg lenne, ha nem tiltottak volna le a lobby szerver adatelereset.
Sokat szamitana, ha 2-3 szerver aktulais adata (auto, palya, jatekosok, hasznalat), folyamatosan, realtime mindenhol kint lehetne (forumok, bannerek, FB stb).

De igy, vakon eleinditgatni a Steam-et, AC-t, listazgatni, nezegetni, aztan varni, eleg idopazarlo:/

A fix IP-cimes szervereket, (elvileg) elerem SSL/HTTPS szerveren keresztul, de mar meguntam foglalkozni vele😉
Szerintem a legtöbb ember simán ráunt/csalódott a játékban. Biztos sokan meg is bántáka vásárlást, mert megnéztek pár videót, elsõ nekifutásra tetszett nekik, aztán mentek pár karikát és rájöttek, hogy ez nekik túl "komoly". A pályakínálat nagyon gyenge, a körítés leginkább a nulla felé konvergál, ez így egy nagyon gyér, rendkívül száraz, mondhatni, csak a hc közönségnek szóló produkció. Megeshet, hogy az Assetto Corsa még azelõtt kifut, hogy a végleges verzió megjelenne. Nem csoda, fejlõdés alig érzékelhetõ, kommunikáció/reklám megint a nullával egyenlõ, tartalom nincs. Mit vártak a Kunosék?
lac coo
Fékerõ állítás nélkül én nem igen akarnám azt használni. Még a túlérzékeny kormányt ki lehet trükközni, de a féket ...?! 😄D

Gadfly13
Ezek most sima (free) bookingos szerverek. Feliratkozós csak akkor van/lesz, ha komolyabb hangvételû rendezvényt szervezünk (pl. hétvégék).

simraceseries.com

barcalaci84
A T125 elég népszerûtlen, gondolom nem szeretnek esni kelni 😊
Alexease
Kunoseknak megeri foglakozni vele. Minimalis koltsegvetessel dolgoznak, 5-6 emberrel, nagyreszt otthonrol, a tamogatok miatt sok az ingyenes cucc (hardware-ek), es parhuzamosan tobb orszagban sok szimes cockpit akarmit uzemeltetnek (adjak a software-t, amiert valszeg folyamatos beveteluk is van).
Raadasul, tuti hosszutavban gondolkodtak, mert azert ok is tudtak, ebbol egyszerre nem lehet annyt eladni (fleg csak PC-re, ilyen rendszerrel), ami megerje a tobb eves fejlesztest.
Vagyis tuti jonnek majd szep sorjaban az uj cuccok, de csak majd szep lassan😉
Steam csoport - Assetto Corsa Hungary - 252 tag.

Nagy részének meg is van a játék gondolom, de nem mindenki van jelen fórumokon, bár ahogy nézem most az eseményeknél, itt is fel van/volt tüntetve verseny.
barcalaci84
Pont a ligaknal nincs igazán emberanyagja😊
A magot az sg a prohardver és a fb hirdetesek nyomán jövõ emberkék adtak az esti funokhoz...
3 hétig kvázi biztos pontként lehetett felmenni este 8 kor... 10-20 ember mindig volt... Szívesen mentem mert minden este valami új mókara lehetett számítani..
Mióta nincs idejük meghirdetni valami új mókát azóta nem is számít rá az ember h osszejon valqmi...
Alexease
Az eladasok titkosak, sose tudjuk meg😉
De 40E durvanak tunik, foleg a felhasznalok (ami elvileg korrekt Steam adat) szama alapjan. Ha csak minden otodik ember hasznalta csucsidoszakban, akkor is max 10E eladas.
Ez csak abból a szempontból lehet érdekes, hogy a késõbbiekben mennyire éri meg majd DLC-ket gyártani hozzá. Jó lenne, ha még jó pár évig jönnének a hivatalos tartalmak, nem beszélve a lézeres pályákról.

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

lac coo
Én valamiért 40 000 -es eladásra emlékszem, régebben ezt okoskodtuk itt ki valamibõl ...😊

De annyira nem hat meg, lényeg, hogy nekem eladtak egy példányt belõle ! 😄D

Lehet, hogy elnéztem valamit. De gondolom, az eladás és felhasználók száma hasonló eredményt ad.

barcalaci84
8000 az akkor mikor ingyenes volt egy hétvégén😊
Amúgy 2700 volt a csucsuk ahogy az AC-nak is... De tényleg nem jelent semmit csak érdekesseg és szerintem meglepõ volt...
lac coo
Azért... Kicsit furcsállottam a ghosts tíz-ezres eladásit, mikor abból milliók szoktak fogyni, még PC-n is ... 😊

sertrex
Ezekre elõre fel kell iratkozni vagy elég csak booking alatt belépni?

Alexease
Az nem az eladas, az a 100-as felhasznalo lista alapjan bekerult top resz.
b-type
Sztem annyi az egész hogy nincs még tétje, ...amikor az rF indult hónapokig senki nem lépett ezért azért.
Ez megint egy 'platform' váltás, teljesen más környezet. A ligák is 'fun' szerverekkel operálnak.
én spec. semmilyen problémát nem látok, szinte minden nap futok valahol...ami jóval több mint amit régebben csináltam, amikor heti egy-két 'fun' majd kéthetente verseny, amire offline készültem kb. két nap.
Jelenleg nincs még olyan társaság sem amire építeni lehet, csak a ligáknál ami nem mi vagyunk,..jobban mondva nem én meg még páran itt.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

sertrex
Azt hiszem az. <#nemtudom> De az összes csúcsot kell összeadni vagy mi.

Alexease
Haat, nem tudom😉
A graf alapjan az F1 2013 ~2000 kornyeken volt atlagban, mostanaban ~1000, a legjobb napjan ~8000. Az AC atlagban ~600, a legjobb napjan ~2000.

De teny, szep eredmeny. De sajnos nem sokat szamit, az F1 ketszer annyiba kerul, plusz 2-3 platform, plusz minden evben megjelenik😉 A Codies-nek ez hosszutavu befektetes, 1 engine-re 3 programot (F1, Grid, Dirt) adnak (adtak) ki rendszeresen, mig Kunoseknak 1 lovesuk volt csak...

A Codies-tol (ugyanaz a rendszer es engine, csak tartalmat hegesztenek!) jon az uj Grid es az F1, a valtozasok miatt varhatoan magasabb eladasokkal mint eddig.

De szerintem felesleges hasonlitgatni.
barcalaci84
Igazából az online versenyek is sokkal jobbak mint amit én vártam a multi elõtt... Csak hát még kell hirdetni pár helyen és osszegyulni, és akkor már nem szokott gond lenni...
Csak ezt múlt hétfõn abbahagytak azok akik addig nagyon okosan szerveztek és egy más úton akartak akarják folytatni...
lac coo
Ez mi a tököm ?
COD Ghost ból eszerint alig adtak el valamit .....Ez amúgy biztos, hogy eladást jelzi, az szerintem titok Steamnél ...?

Ez vitathatatlan. 😊

barcalaci84
Attól függetlenül h sokat nem jelent, szerintem akkor is egy olyan dolog ami szimulatortol több mint meglepõ volt...
Egyszer a Videotonnak is sikerült bejutni a BL döntõbe, de azóta sajnos a közelébe se járt. 😞

barcalaci84
Persze h csak PC-s,de lenyomni egy ilyen címet akkor is meglepõ szerintem...
Multi megjelenése után lenyomta az F1 2013-at...annak legjobb napját is megdontotte(annak megjelenése után volt)...
Nem tudom mennyirõl álmodott, de a steames grafikon szerint ennyit adott el összesen. Akinek van kedve kiszámolhatja ebbõl, hogy mennyi is az annyi.

http://steamgraph.net/index.php?action=graph&appid=244210&from=0

lac coo
Hirdessetek meg kozosen negy-hat fele szervert, abbol kettot lehessen megszavani, talan ugy lesz ember egy egy versenyre.Vagy nem tudom ... 😊

Alexease
Kicsit osszehasonlithatatlan a dolog. Az a graf nem a multit mutatja, hanem a Steam felhasznalokat. Az F1 2013 napi szinten atlagosan meg mindig tobb. Raadasul 1 eves program, ami minden evben megjelenik. Raadasul 50EUR feletti arral! Plusz, ebben szerintem csak a PC-sek vannak benne, ami a Codies-nel nem biztos hogy a huzoero.