Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Ha a forum pucolas helyett 1-1 mondatban segitenenek, es nem a titkolozassal foglalkoznanak, a modok is gyorsabban es szebben keszulhetnenek el.
lac coo
Jah tudom, az nem is normális az tuti ! 😊
De valahogy ilyen konvertek kellenének, és néhány mondattal támogathatnák is néha ...😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
A Nord-os fickonak nagy turelme lehet es sok-sok ideje😉 Azt meg a manualis material szoveges megoldassal csinalta.
lac coo
Hát mûködik itt minden vagy fog, de persze semmi extra, de még azt sem nagyon magyarázzák el az embereknek. Nem értem miért jobb a sok-sok ,gagyi konvert. Minimum szint a Nord lenne ...

Pl, az Aostás srác az XYZ tengelyes buggal szívott, véletlenül sem valami AC ember segített volna neki 😊))

Alexease
Lenyegeben a modolas resze is olyan, mint a tobbi: van benne, mukodik, hasznalhato, de nincs igazan kitalalva, es kicsit rosszul van talalva😉

Az AI-t is elkezdtek piszkalni (<#idiota>), kiadta, javotott rajta, azota ugy van es szoba sem kerult😉
lac coo
Hát biztos vannak jogosak is, de igazából ez nem egy mezei fórum, hanem egy hivatalos, illene kicsit tapintatosabb stílust elõvenniük 😊

Mondjuk a legjobbak a kényes témák, azokat szó nélkül bezárják aztán túl van tárgyalva 😊

Alexease
Valszeg vannak durva emberek, gondolom nehez esetek is😊 Sok-sok torlest es "fenyegetozest" lattam en is, tuti vannak erosen jogosak is.
Vagy beken kellene hagyni a forumot vagy kellene egy plusz ember aki ezzel foglalkozik (kommunikacio).
lac coo
Mondjuk én semmit nem hánytrogatok fel, csak ez a moddolás dolog tényleg gáz.
Rá lehet jönni, bár nem ismert rafináltságok biztos vannak benne, de alapvetõen egyszerû, épp ezért egy egy oldalas leírásban korrektül el tudnának mondani mindent.
Ehelyett az van, hogy ne piszkáld ! 😄D

barcalaci84
ez igaz...
de olyan dolgokat elvárni egy félkész játéktól mint egy 6 -7 éve kész játéktól az azért furcsa...
pont ez mutatja szerintem h milyen jó a játék jelenlegi fázisában is , h az eddigi összes szim erényeit akarjátok azonnal látni benne, és ezeket hánytorgatjátok fel...
szerintem világos volt amikor fizettetek ajátékért h mit fogtok kapni...
és szerintem már többet kaptunk mint amire pl én számítottam...
van a piacon elég sok kész szim is mégis úgylátom h nem csak én hanem nagyon sokan vagyunk úgy h erre a félkész játkra pazaroljuk az idõmnket leginkább...és szerintem nem csak szivatjuk magunkat...
lac coo
Amúgy az a pályamodellezõ gyerek egy bunkó .....
Játssza az agyát, keménykedik, pedig gyakorlatilag három mondatban választ tudott volna adni.
Nagyon nem bújom az AC fórumot, de ahol láttam a nevét ott általában "instant ban (TM) " -el fenyegetõzik ...<#gun>

Alexease
Ma mar, leszamitva a mega-giga-multiclass kiadokat es jatekokat, minden program alpha-beta-earlyacces 😊))
Ebbol a szempontbol az AC valoban jol all, az atlaghoz kepest eleg jol foglalkoznak vele.
lac coo
Az eaelyacess jobban hangzik, mint a rohadtul el vagyunk maradva sose lesz kesz 😊

barcalaci84
mivel akarja megtömni a zsebét Kunos?
agyba -fõbe lehet már moddolni a játékot kezdetek óta...
most adtak egy plusz editort , amit eredtileg késõbb akartak odaadni...
egy early acces game-rõl beszélünk...(több leírást adhatnának, de gondolom nem voltak felkészülve arra h most adják ezt ki)
nézz már körül hogy más early access game.eknél mi van...
ritka fecske az AC...
nehogy azt mondd nekem h használhatatlan a játék és kevés a tartalom , mert az egy vicc...
hiba , javítani való , hiányzó dolgok rengeteg van még , de ajelenlegi tartalom is bõven a sok kategória...
Alexease
Egyelore az online-t kellene rendberakni, egyszerubb lenne az elet, valszeg a nepszerusege is novekedne.
bardocz
Az elején mindennel együtt kellett volna kitolni, és amiért a legjobban sír a nép, azt javítani elõször, majd így lépegetni tovább.
Adam Jonas
"Az AC-t ugy kellett volna bevezetni, hogy letiltani a mai napig a modolast es a lehetoseget is (csak sajat dolgokat olvasson be), es az editor kiadasaval parhuzamosan kitolni a laza 10 oldlas leirast, cimszavakban. Plusz egy nyers es egy kesz palyat (ugyanazt)."

Ezzel a felével azért nem értek egyet, mert ha megvásárolsz valamilyen programot, akkor azt valószínûleg használni is szeretnéd, ami két dolgot von maga után:
a) Tele van gyári tartalommal, használod mindet, örülsz
b) Kevés a gyári tartalom, nem örülsz -> elkezdesz hozzá plusz tartalmat keresni, az ügyesebbek meg plusz tartalmat készíteni hozzá

Na mármost, mivel a) nem valósul meg (még jelen pillanatban sem), ezért logikus lenne, hogy a b) következzen...de nem, mert Kunos-ék hülyék ilyen téren, és szeretnék jól megtömni a zsebüket.

Az ultragáz az lesz egyébként, hogyha a program véglegessé válása felé adják ki a tutorialt, majd kiderül, mint a multiplayer-nél, hogy tele van orbitális nagy hibákkal, és akkor még várhatunk jobb esetben 1-2-3, rosszabb esetben fél - 1 évet, mire kijavítják....

(Konkrétan ezért lenne jó, ha menet közben ezt a részét is csinálnák, mert akkor az ilyen téren elõjövõ problémákat is ki lehetne javítani idõben, és nem okozna átlagos morálcsökkenést a dolog.)

barcalaci84
ebben egyetértünk😊
de gondolom akik az "ajtót ki tudják nyitni"amúgy is , azok szépen rájönnek h mit h kell vele csinálni...mégha rendes leírással egyszerûbb is lenne nekik is...
de tényleg jobban elõre kellett volna gondolkozniuk...most is...
Alexease
<#idiota><#taps>
Lol, jól rászóltál, hogy verdás, ezt most fedeztem fel 😊

Alexease
Az a tutorial video kb. annyira hasznos, mint az autovezetes oktatasnal, hogyan kell kinyitni az ajtot😄
Az editort Kunos csinalta meg az nKP-hez, ahhoz lettek hozzadrotozva az uj dolgok.

Azert "kellett" kiadniuk az editort, mert durvan elszaporodtak a barkacs konvertek, es meg aki akart sem tudott elfogadhato minosegu palyat csinalgatni.

Ahogy elobb irtam, a legtobbszor magukat szivatjak meg, elore gondolkodva nem lett volna ilyen kavaras.
Alexease
Az ISI azert kicsit mas, 15 eve ugyanaz a rendszer, es valtozasoknal (F1C->rF1->rF2) mindig ugy volt megoldva, hogy lenyegeben "kompatibilis" maradjon.

Az AC macerasabb a sajat editor miatt, mesze nem tud annyit mint az rF2, de amit tud, az viszonylag egyszeruen tudja.

Pl.a mai Groove tema: modellezd le, nevezd el, ird be a konfigba, es kesz. Ezt dinamikusan mutatja es majd egyszer szamolja. Ennyi. Nem hightech vagy nextgen, de (majd) mukodik, es a celnak boven megfelel. Igazi Kunos-trukk😛

Az eso/viz vaszeg ugyanigy lesz. Plusz layer/mask az aszfalton, ami OK, az tukrozodik, globalisan allithato szazalekban.

Az AC-t ugy kellett volna bevezetni, hogy letiltani a mai napig a modolast es a lehetoseget is (csak sajat dolgokat olvasson be), es az editor kiadasaval parhuzamosan kitolni a laza 10 oldlas leirast, cimszavakban. Plusz egy nyers es egy kesz palyat (ugyanazt).
barcalaci84
hamarabb volt a tutorial video mint h a pályaszerkesztõt kiadták...😊
ettõl függetlenül valóban adhatnának több leírást segítséget...
viszont gyakorlatilag 1 emberük van aki pályakészítéssel foglalkozik illetve az editort is gondolom õ csinálta...
közben Alexease-sel is veszekedik, moderál, néhol válaszolgat, meg csinálja a lézerscan NORD-ot...
értem én h többrevágytok stb de egy kis türelem nem ártana...
eleve ez nem is volt tervbe h most kaptok editort , ez csak 1.0-val jött volna , de megkaptátok hamarabb...
most meg az a baj h miért nincs több leírás...
türelem ...
Adam Jonas
Hoppá, egy kicsit benéztem, mert nem a konvertre gondoltam 😄 Hanem úgy alapvetõen a moddolásra.

Elég sok idõ kellett ahhoz is, míg kiadtak valami leírás-féleséget (inkább videót) a pályaszerkesztõhöz. ISI-be anno legalább volt annyi, hogy a béta mélyvízbe dobásával egy idõben már nyomta is kifele az alap tutorialokat/segédprogik egy részét a játékhoz.

barcalaci84
ma
lac coo
És akkor mikor adja ki az az Aostát ? 😄DD

Komolyan ilyenen feszültek be, hogy az ideális íven be van sûrítve a modell? Nem kell atomfizikusnak lenni senkinek, hogy erre rájöjjön 😊
lac coo
Amúgy valóban elég új megoldást találtak ki, én is bannolnálak, hogy ezt így nyilvánosságra hozod ! 😊)

lac coo
ezek valami álomvilágban élnek 😊))

Szerinted hány nap múlva lesz a scannelt _Spa és Nord minden más játékban ? 😊))

Alexease
Megvan😊)
Nah, ezek a kepek voltak, ami miatt beindult a balhe😊)))

Alexease
A galeriaban nalam meg fent van, de nem tudom a cimem😛

Igen, az fajt neki, hogy kibontottam, es meglatta mas is, hogy nincs semmi csoda, ugyanugy van osszerakva egy palya, mint minden masban😊

Az lett volna a normalis, ha mar magatol nem foglalkozik vele, akkor legalabb a torles utan leirja 4-5 sorban, hogyan mukodik a groove😊
lac coo
Közben megtaláltam...
Az a bajuk, hogy kibontotta berippelte az õ tartalmukat 😊))

Ha átküldöd azt a képet, vagy adsz egyet amin nem AC pálya van én berakom, kíváncsi vagyok arra mit szólnak ?! 😊)

Mondjuk amennyit tépte a száját, már azt is leírahatta volna a bárdosgyilkos gyerek, hogy hogyan is kell csinálni groovot ! 😛

Zöld utat adtak a konvertált NKP pályáknak.
Alex gondolom bemutatta a gyári AC pályák How its made részét... 😊
lac coo

lac coo
És abban mi volt a nagy titok ?? 😊)
Vagy mi nem tetszett nekik benne ?

Alexease
Kunos gozerovel dolgozik az ursiklo szimulatoran GoLang-re😉<#idiota> Az egyik hozzaszolasaban "uj ceges projectnek" emlitette😊
Alexease
A RACE 2014 mar nem lett volna kifizetodo😉 Foleg nem ugy, hogy szabadon szedik ki belole a cuccokat;P
Most "nullarol" kedtek valamit felepiteni, "felvasaroltak" az osszes hires moddert, minden levedtek (se ki se be), aztan kiderul mi lesz. Valszeg ok is ereztek, a modolasra alapozott programbol nem lehet megelni (lasd. rF2).
Ha rendberaknak a kormanyzast, gumit es FFB-t, jo lenne az az R3E...
b-type
...vagy késõbb.
Persze.
Azt is megtehetik hogy ma végleges verziószámot adnak ki aztán kész, elkezdenek valami mást, amiben nagyobb pénz van. késõbb kiadják Nordschleife-t DLC-t mindenki azt másolgat amit akar, közben meg nyaralnak. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ha így haladnak, nem sok idõ lesz arra a védelemre. Örülnek ha tényleg az 1.0-s játék kijön szeptemberig. 😊 vagy :S
b-type
Persze lett valami, csak Race 2014 nem.
...meg ugye arról volt szó hogy milyen jól moddolható a Race07..és ez mennyire jót tett a játéknnak, aztán most meg eljutottunk oda hogy azt ugyan nem folytatták, de tök jól levédett fizetõs tartalmakat forgalmaznak.. <#zavart1>

valszeg levédik majd, gondolom nem kapkodnak fûhöz-fához az elsõ DLC-ig van még idõ.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

barcalaci84
amúgy nekem is ez jutott eszembe...ha kijön pl septemberben a NORD , akkor csak simán be kellene jelenleg másolni a pálya fájlait...
mondjuk eleve most is lehetne simán warezzal is tolni...pár hete még sokakat is láttam warezzal a multiban...mondjuk mióta lehet kickelni azóta megunták h nem szeretik wreckereket...😊
Alexease
Az AC poligonokrol es optimalizalasrol annyit, hogy eppen valamelyik nap "szamoltam" meg, es Magione-n 2x annyi darap poligont es MB-ot foglal a kezzel modellezett fu, mig maga az egesz palya mindenestol😊
Ha Nord-ot is vegigfuvezik, az brutalis lesz😊)))
Alexease
Azert a SimBin a kezdeti F1C moding GTR2002-bol es kesobb a hivatalos GTR-bol, aztan az rF1 GTL/GTR2/RACE-bol eleg jol megszedte magat, kitermelt ket ceget (SimBin/SMS).

A SimBin a mai napig tolja, de most nem RACE-nek hivjak, amire evente jatekokat tolnak ki, hanem R3E-nek, amibe fizetos tartalmakat es "jatekokat" tolnak majd bele. (Plusz futnak sokhelyen a Simcenterekkel, pl. osszes DTM es egyeb valos futam.)

Amugy Kunosek nem tudom hogy gondoljak a komolyabb DLC-ket, amikor eleg komolytalan hozza a rendszer. Nem kell atomfizikus hozza, hogy ra jojjon barki, barmelyik tartalmat barmikor barhova lehet (egyelore) masolgatni😉
Valszeg a DLC-k elott valami vedelmet is be kellene epiteni, mert igy ennek nem sok ertelme lesz😉

A SimBin es az SRW eleg jo vedett, tartalom vasarolgatos rendszert epitett meg a 10 eves rF1 engine ala is. Persze, azokat nem lehet modolni...
barcalaci84
titkosított néven csak lacco serveren mehetnek majd😊
Támogatom az elképzelést! 😊 (mégha oult alatt is kell továbbadni)
barcalaci84
ne az AC pályákat rakosgasd át , hanem rf2-bõl a pályákat ide...😊
barcalaci84
a lézerscannelt Nordról:

no, the castle has not been scanned. 😞

the track is completely scanned and already imported.
Atm I meshed only the asphalt and we're at 42 milions of triangles (that will be heavily reduced with our algorithms)
Alexease
Toroltek, most nem talalom a linket😉

Amugy semmi extra nem volt. Felulrol az egyik AC palya egyik kanyarjarol csinaltam screenshotokat. Lehetett latni a modellt (poligonok), es kulon szedegettem a retegeket, hogy lassak, hogyan kell az idealis ivet es a groove-ot elore lemodellezni, beallitani, nevet adni neki es hasonlo.

Ha feltoltottem volna a modelt es megosztom, akkor logikus hogy gazos a helyzet. De nem. Sot, mar korabban is irtam, megtehetnem, hogy atrakosgatom rF2-be az AC palyakat, de NEM teszem, eppen Kunosek miatt.

Mindegy, a lenyeg, talan kicsit osszekapjak magukat, es ha nem is csinalnak DevKit kezikonyvet, legalabb itt-ott a kerdesekre valaszolni fognak.
BooMiller
Alex van valami pálya gyûjteményed?😊