Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barcalaci84
elpattant:) de csak összeszedte a kerekeket:)
Alexease
<#idiota><#zavart1>

Alexease
<#guluszem1><#taps>
barcalaci84
éppen hazaestem a q végére, de jó volt így elsőre , csak jó lett volna ha nem húzom ki a pedál kábelt a 9-ik körben és nem egy fél perc alatt jövök rá h miért nem megy a verda:)

http://www.youtube.com/embed/J7p5kjqF274
Firerock
???
annyit hozzáténnék hogy mod- autóval ha leveszem a grafikát minimumra,akkor is ugyanaz mint közel maximumon.

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

lac coo

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

koszi, olvasgatom, 2009 ota akkor lenyeges valtozasok nem voltak, a masik, hogy a lag-et nem emlitik benne, logitechrol pedig ilyet is olvastam.
Volt nalam egy G25 regen mikor iRacinget megneztem, majd megint elkerem.
A rumble vagy vibra fícsört akkor nem tartja sokra a cikkszerzo, lehet az FFB mellett kormanyon nem kell, de akkor is pl. az ulesben hangulatos ha a razoko megraz, es erzed a valtast is.
A kormanyokra ad ki rumble jelet az AC?
b-type
Melbourne, kipróbáltam, szép és jónak tűnik. <#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Igaz nem ma írtam, de javarészt még igen aktuális:
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz

Ha ezt alaposan elolvastad, utána a cikk topikjában szívesen válaszolok a kérdésekre.

alma2
Szerintem olvass utana, nezz meg par videot, ezerszer ki lett mar vesezve ezer forumon, itt senkinek nem lesz ereje, kedve ebbe belemenni :) Vagy csak probalj ki egy normalisabb kormanyt egy normalisabb jatekkal, pl ezzel. aztan mindenre megkapod a valaszt.
De miert kellene cockpit barmilyen kormanyhoz is. Meg a t500-at is siman ket mozdulattal felteszed az iroasztalra, aztan ha nem kell, leveszed a pedalt meg arrebb tolod a labaddal, ha nem azon akarod mindig pihentetni a labad.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 21:32:36

szerintem

Nem erzem hogy keves az analog pozicio amit tud a joy, de lehet. A kormanyhoz valami cockpit is kell, foleg ha valtos, pedalos.
Melyik a legjobb kormany? A G25 meg G27-nek tenyleg van lag-je?
Na es a kulonbozo kormanyokon az FFB mellett vannak rumble effektek is? Ezek szabvanyositva vannak, vagy ahany annyifele?
Az ACban az xbox joy-on most az oldaliranyu erok vannak megjelenitve, razassal. A forza4ben job megoldas volt, gyors es lassu razkodas, gyors pl. mikor egy motor uveghangon ment, vagy kezdeti megcsuszas, lassu razkodas mikor razoko, gyep, es egyet rantott valtasnal.
Gondoltam kipróbálom a Monaco-i pályát. Végül 46 kört mentem a Formula Abarth-al. Igazán tetszik.
alma2
kormany es az ffb nem egy dolog.
Ha csak abba belegondolsz, hogy a kontrollereden kb 10 poziciot tudnal max barmikor megkulonboztetni, amig kitolod jobbra, addig barmilyen kormanyon ami elfordul 2xx fokot maris 100-nal van ez a szam. Vagyis 10x finomabban tudod iranyitani.
Aztan mi van azzal ami 900 fokot fordul pl.

Az ffb jo dolog, nagyon sok jatekban gagyi es semmi plusz informaciot, segitseget nem ad, csak az elvezeti faktort probalja novelni. a veletlenszeru razkodasaival, rangatasaival. De egy normalis jatekban sokat hozzaad, mint pl ebben. Itt erzed, ahogy csokken a tapadas, ugy egyre kisebb az ellenallasa a kormanynak. Ha csuszik mind a 4 gumi, akkor gyakorlatilag 0-ra csokken. (leszamitva a kormany felepitesebol adodo fix ellenallast)
Aztan akar erezheted ahogy a kocsi tomegkozeppontja kiul az egyik oldalara, az uthibakat, es sokmindent. gamepaddal olyan jatszani, mint gumival dugni egy csunya not, nem sok elvezetet ad :) De persze attol meg tud hatekony lenni jo kezekben.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 20:46:47

szerintem

b-type
na?

Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.19. 18:45:15

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hogyan tudtok a hataron autozni ilyen keves kormanymozdulattal? En regebben probaltam kormanyokat, de arra jutottam, a FFB inkabb csak egy plusz nyug, g-erok nelkul. De ehhez a finom kormanyzashoz lehet hogy hozzasegit egy jo kormany? Lehet erezni a megcsuszasokat rajta? Ha mar a fenekunkkel nem erezzuk. En xbox kontrollerrel nyomom, persze meg tanulni kene a finomabb mozdulatokat.
Firerock
Az miért van hogy gyári pályán,gyári autóval hibátlanul megy a játék,viszonylag magas beálltásokkal,akár 15 ai-val is. De amint az autó,vagy a pálya nem original akkor a practice is teljesen használhatatlan,mert 5 másodpercenként 5 másodpercre megakad.

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

b-type
Nulláról nagyon szép munka. Nem is gondoltam.
Ezek szerint azért ha nem is felhasználóbarát, de hazsználható az editor ha ilyen cuccokat lehet építgetni.

Alexease
Megnetem megegyszer, ezt nullarol csinalta. Es eleg korrekt, normalisan meg vannak csinalva a texturak is, mar elo van keszitve az esohoz es tukrozodeshez is, mint a tobbi gyari palya.
Alexease
Donington ranezesre (editor) nullarol keszult vagy egy nagyon lecsupaszitott SRW konvert. De latszik, hogy "szabalyosan" akarja osszerakni, minden normalisan el van nevezve, group-ok vannak, van visual es physics road, minden utkozo reszhez kulon object es hasonlok.
Talan SRW (ami jo mert szkennelt), csak leszedett rola minden csicsat, es majd aprankent felepiti. Igazabol csak igy tud normalisan mukodni.
Alexease
Meg nem probaltam oket, de tioppeltem volna (azert is irtam a LOD-okat:P) hogy valszeg valamelyik vagy mindketto kicsit lassu lesz. Az eredei Codies cuccokon rengeteg object van, ami itt mar nincs vagy leszedtek, pl. 3D-s fak, animalt 3D-s kozonseg, zaszlok es kismillio egyeb. Itt eleve lecsereltek lapokra a fakat es kozonseg sincs. De eleve sok az object, az ilyen konvertekhez tuti kellene majd a group/LOD vagy egyeb beallitas.
Az ugribugrira visszatérve, nézzétek meg ezt a videót (főleg 8:25-től)amit barcalaci készitett egy online tesztről, még annó vagy 2 hónapja. ugye neki 100/50 megás nete van, nekem pedig egy 5/1 mikrós net,és ráadásul kőlföldről vagyok. A teszten a pingem olyan 40-50 körüli lehett.
Ebből is csak arra következtetek, hogy a program frissitéssel lett valami elszurva, mert annó szép folyékonyan működött a multi, és akkor még ráadásul nagyobb volt a gépigénye is. a szélárnyékos frissités óta van ez, de nem hiszem hogy az csinálná, csak azóta a frissités óta el lett valami szurva a kódban sztem.
http://www.youtube.com/embed/iy6REH6qSMU
Utoljára szerkesztette: Csori23, 2014.08.19. 16:20:51

Gigabyte 990FXA-UD3 rev4.0, AMD FX 8320 (4,5Ghz), Kingston HyperX 16 GB DDR3 1600MHz, GeForce GTX 970 G1 OC-4GD, FSP Raider 750W, C400-MTF Lenovo SSD 256 GB, 3x22" LCD Logitech G27

b-type
China az nálam kicsit darabos, magányosan is be-be szaggat. Monaco jó.
Donington kellemes meglepetés, volt már fent egy, annál jobb jóval, csak kicsit vakít. :) Ez honnan van?

Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.19. 15:47:47

Tágytalan, megtaláltam... :)

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Sziasztok! A ghost-ot nem lehet kiexportálni valahogy belöle, hogy meg tudjam valakivel osztani?

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Alexease
Igen, Kina is F1 konvert. Jo az, sot, telejsen latvanyos alap, csak jo lenne ha folytatnak, rendberaknak, foglalkoznanak vele (LOD-ok, groove, shaderek, kesobb vilagitas, aztan eso). Bar mar a mostani allapotaban is sokkal tobb munka van, mint az eddigi legtobb F1C/rF1 konvert palyakban.
alma2
Igen, kina, jo kis nyomvonala van, meg ezek az epuletek is nagyon frankok.
Akkor biztos ez is f1 konvert?
de jott meg ki par palya a heten. meg a lenti corvettbol is uj beta.
De ezeket minden nem vak ember latja, ha akarja :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 13:27:33

szerintem

Alexease
Az elozo 2 beta teljesen jo volt, verseny is volt vele, ezt meg nem teszteltem.
Gadfly13
A videón is látható Corvette-t próbálta már vki? link
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.08.19. 13:21:26

simraceseries.com

Alexease
Az a Monaco F1 2013 konvert, de teljesen jo. Codies-bol nem olyan egyszeru konvertalni, mert rengeteg apro object van rajtuk.
Gadfly13
Tényleg jónak néz ki! <#eljen> A másik pálya gondolom Kína nem?

http://www.youtube.com/embed/NQadJTCOi2w

simraceseries.com

alma2
Hogy valami izgalmasabbrol is legyen szo szamomra ismeretlen modder, ket uj palyaval allt elo.
Az egyik a kedvencem, de csak biztos a varosi kornyezet miatt. Teljesen jok es szepek (foleg monaco), maris jatszhatok!
monte carlo

Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.19. 13:01:54

szerintem

Alexease
Ez az APP rendszer, ami itt van (Python), eleve necces. Hasonloan "olcso" es "egyszeru" megoldas mint a tobbi. Persze nem tudom, hogyan van osszedrtotozva az engine-nel, de azt mar tobbszor irtak, hogy vannak benne olyan megoldasok, ami akkor is fut, szamol, ha nincs "kinyitva".

Az ilyeneket komolyabb helyeken sajat API-val oldjak meg, ami rendesen ossze van drotozva az engine-nel, sajat taszkot es fix eroforrast kap.
Itt meg a teljesen alap, gyari cuccok is ezzel futnak, atlagos, lassabb gepen erezheto/lathato/merheto fps eset jelent az egyszerubbek ki-bekapcsolasa is.
Gadfly13
@Laci
Ebbe a szerver replay dologban Szabinak van igaza! Akik komoly bajnokságokat rendeznek, ott a BT mindig a szerver replay alapján vizsgálja a dolgokat, mert mindenki a szerver felé kommunikál és pl. rF-ben a szerver replay mindig több infót tartalmaz (ezáltal a mérete is mindig nagyobb), mint bármelyik kliensé. Nem feltétlen az számít, hogy kinek milyen nete van, mert Te lehet, hogy az M7-esen száguldasz fel BP-re, viszont sosem lesz annyi infód azokról akik a 4-es úton robognak fel BP-re, mint magának a szervernek, hiszen minden adat a szerverhez érkezik és nem biztos, hogy mindent 100%-ban fog közölni veled a 4-es úton lévőkkel. ;-)
Persze ezek nagyon mikro eltérések csak, de az elmúlt évek alatt nem 1x találkoztam olyannal, hogy be kellett kérni az adott versenyző mentett replay-ét, mert teljesen más látott, mint amit a szerver rögzített. Általában ilyenkor mindig az a végeredmény, hogy az érintett fél el van csúszva és azért lát mást, mint ami valójában a szerveren történik. Tehát a szerver replay a legprecízebb replay, nincs nála jobb (még terrabites nettel rendelkező pistikének sem a kliens oldalon). :D
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.08.19. 12:17:58

simraceseries.com

Alexease
Kliens oldalon tuti jol menti a replay-t, vagis azt amit latsz. Ket hasonlo atom jo ping-es gepen ugyan az lehet a helyzet, vagy legalabbis szemmel nem lathato, ertekekre elhanyagolhato

De egy atlagos 30-as pingnel, ami 15x tobb mint a tietek, mar mashogy nez ki a replay azon a kliens-en. Komolyabb temponal (>250km/h) az ~2 meteres tavolsag adatforgalmankent. Ha a lenti kliens pingeket nezzuk (#18552), ami konnyen elofordulhat, akkor az mar 8-10 meter is lehet.

Mashogy is lehet szamolni. Ha az atlag 30-as pinget nezzuk, akkor az lenyegeben 33fps vizualis adat;) (100-as ping felett, az mar csak 8-10fps:P)
Ezert nem mindegy, hogy a kliens oldalon hogyan interpolalodnak a dolgok. Nagy sebessegnel, (kicsit belassult) atlagos ping-nel metereket kell utana szamoljon (alapbol frame-enkent +-1meter).

Ha egyszer lesz szerver replay, abban csak az lesz benne, amit a szerver eppen megkap es/vagy kikuld. A kliens oldalon ismet lehetnek elteresek, amig megkapja/lehuzza az adatokat, atszamolja, interpolal, kirajzolja, replay-t eltarolja. Es itt az is kerdes, mit tarol el. A megkapott adatot vagy a mar kiszamoltat. Valszeg a kiszamolt, interpolalt cuccot.
Gadfly13
A tegnapi FUN-ra kicsit későn érkeztem, de ez a turbó nekem is kimaradt (nem tudom mi h volt beállítva mert nem nyúltam semmihez). Először szidtam én is a járművet, de pár kör után már jól esett vezetni. :-)
Viszont tegnap kaptam egy bugot! A 2. futam közepén csatlakoztam és mikor váltott a szerver a következő qualira, akkor kicsit szétesett a játék. A jelenség annyi volt, hogy kb. 200 méteres körzetben rajzolódott csak ki a grafika (fura volt látni, hogy a messzebb lévő dolgok folyamat rajzolódnak ki...rég volt ilyen élményem :P), viszont a poén az volt, hogy nem is jegyezte meg, mert a következő körben ugyan úgy rajzolódott az egész. Mikor a tükörbe néztem, akkor meg folyamat tűnt el. :) Ez mellé az autó is kapott egy olyan bugot, hogy kb. fele annyi ereje volt a motornak. 5.-be szinte nem is volt értelme felváltani és kb. 20 mp-vel lassabb kört tudtam vele menni. Ezt követően kiléptem, majd vissza és onnantól jó volt. (sethez 1x sem nyúltam)
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.08.19. 11:58:41

simraceseries.com

barcalaci84
Procis dolog van amúgy szerintem is a háttérben... Ezért lehet gond app is...
Nem netes gond abban biztos vagyok kb...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.08.19. 11:50:26
barcalaci84
Csak replay hitelesség szempontjából vizgaltam a 2 replay-t
A 2 átlagostol jobb net ugyanazt produkálja replayeben..
Ha lesz server replay 1x akkor valószínűleg ugyanilyen hiteles lesz kb..
A jelenlegi kliens replay jó képet ad arról h mi történt a serveren...
Mikrós netre persze nem hagyatkoznek... De durvább nettel rendelkező ember replay-re bátran..
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.08.19. 11:42:14
Alexease
De ne a te 100/50-es "szerver-szintu" net-edbol indulj ki, foleg ne olyannal ossze hasonlitva, ami meg ennel is gyorsabb:D
Inkabb egy atlagost kell nezni, ami tized ennyit tud, es a ping altalaban 30 kornyeken van. Ilyen atlagos ping-nel, nagy szelarnyekos temponal, kisebb net-es vagy procis anomalianal lazan lehetnek minimalis elore-hatra kuszasok.

A tegnapi Imolan, folyamatosan Mooney mogott nem volt semmi gond. De a hosszu egyenesben, nagyon szelarnyekban, minimalisan lehetett latni hogy elore-hatra kuszik az autoja.
Lazan kinezem a engine-bol, hogy proci terhelesre is valtozhatnak ezek a dolgok.

Plusz tegnap betettem a kliens oldal multi log-ot (#18552).
Persze hivatalos info nincs rola, de az utolso szamok, konnyen elofordulhat hogy a kliens oldalon megjeleno pingek. Amit meg a jatekban mutat a jatekosok felett, az meg a szerver ping. Igy a valos ping (elteres) ami a kliens-nel megjelenik, ranezesre 3-4x akkora (100-200).
Alexease
Igazabol a tegnapi BMW jo auto lenne, de az a turbo kapcsolgatas nagyon nem kellene:) Nem tudom hogyan talaltak ki Kunosek. Vagy ha mar igen, akkor oldjak meg, hogy kormanyra lehessen tenni, autonkent legyen konfig es a Core-t futtatva is lehessen allitani (ilyen sose lesz:DDDD).

Meg persze a valtas problema, mivel ez nem pillangos, raadasul maceras gyorsitani es fekezni is, igy szethullik a mezony. De ketten egy ideig elvoltunk:)
barcalaci84
csak annyit akartam kihozni , h jelenlegfi replay fájlok nekem elég pontosnak tűnnek a játékban minden téren: ) (a hosszabb lehetne mondjuk:) )
sokkal hitelesebb a server replay se lesz , ha lesz egyáltalán...

tegnap ahol mentem (bocs a reklámért:) ) a saját replayemet összehasonlítottam az egyik másik játékoséval...(10 fő feletti server egyébként)
különbséget nem bírtam felfedezni a közeli szitukban sem...(mondjuk nekem 100/50-es netem van 2-es pinggel, a másik játékosnak még erősebb nete van ha jól tudom )
szóval éppen szerintem elég hiteles amit a replayben látunk...

más:
tegnap nem sikerült reprodukálni ott ezt az ugri-bugrit , pedig direkt erre mentem h minél többet legyek a serveren lévők szélárnyékában..mindenki ugyanazokat a biztosan jól működő appokat használta ha jól tudom...
remélem nem csak véletlen h most nem bírtam reprodukálni, és így lesz ma este is...
barcalaci84
Változás!!!!
ESTI FUN RACE SZERVER:
MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun
KEZDÉS: 2014.08.19. kedd 20:00 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY:20 PÁLYA: Blackwood 0.9.9
AUTÓ: Bmwgt3 ,Mclaren gt3

blackwood 0.9.9
a serveren 100%os gumikopás, 100%-os mechanikai sérülés és 100%-os üzemanyagfogyasztás lesz...
a pálya tapadása időmérőn 94 %ról (+-2%) kezdődik és folyamatosan javul majd kicsit... a verseny végére talán meg lesz a 100% tapadás ha sokan leszünk
Ez nem teljesen így van, de inkább nem megyek bele... a lelki békém érdekében <#pias>
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.08.19. 09:24:56

b-type
A turbó engem is meglepett :))
De a gyorsak nem csak ettől voltak gyorsak annyit azért le tudtam tesztelni, én 1kör70%, 1kör80%, 1kör 90%-ig jutottam aztán vége is volt a versenynek, mivel a 4-5. körben kapcsolódtam be a pálya széléről, a 90%-l volt meg a 2:04-s idő, de láttam 2:02-s időket is felvillanni.
Viszont a nagyobb erővel könnyebb menni szvsz, pl. pálya közepén a dombtetős bal kanyar, amit nem könnyű betalálni, az elég veszélyesen sodor kifele, aztán jön a szintén balos lejtő. Szal a dombtetőn nem csak úgy sodor aztán ki tudja hol áll meg ha nem találtál bele a fékbe és a ráfordulásba tökéletesen, hanem van benne kraft hogy kitolja a seggét, ezáltal fordulhat az orra.
Én bekapcsolt TC-vel mentem.

Én élveztem, a körülöttem lévők már szerintem kevésbé, hogy gyakorlatilag kiszámíthatatlanul fékezgetek bele a pályába meg csúszkálok kigyorsokon : )
Kellemes meglepetés volt egyébként, úgy emlékeztem, hogy pillangos (mondjuk mindegyik az volt eddig :D) az 1M. A legjobb a célegyenes végén a sikán előtt fék 6-ból vissza 3 és 2.. nagyon táncol a hátulja, bazira jó érzés : )
De megevett mindenki reggelire.. ezt a turbót én nem is figyeltem, de fura volt, hogy volt akivel egyszerre jöttünk ki a kanyarból és állva hagyott pár pillanat alatt.
KTM-Aosta.Blackwood-Gt3,Nürburgring-Gp2 pl,ezeken szívesen mennék,de nem szeretném én ezt eldönteni,meghallgatnám mások véleményét is.
barcalaci84
ok ...mondj 1 kombót és már át is állítom...
barcalaci84
akkor saját replayben legalább van egy hiteles jó adat legalábbb egy autóról...server replaynél egyik sem az ,csak azt fogadjátok el hitelesnek...

ma már sokszor a versenyzőknek jobb nete van és erőssebb gépe mint a servereknek...ha a felhasználónál jól be van állítva minden akkor ugyanúgy átjön minden már egy modern játékban szerintem, átjárók ide-vagy oda...persze jó lenne ha lenne server replay , de semmivel sem hitelesebb ma már ...a többiek mozgásával sem látok gondot pl replayeimet nézegetve...

Szia!Nem akarok beleszólni,de ez ugye a tegnapi kombó?-Csak mert nem nagyon jött be senkinek,estek keltek az emberek,nem volt egy normális verseny sem,a másodikra ha maradtunk 7 en a 3.-ra meg 3-an,ha jól emlékszem.Érdemes lenne megfontolni,sztem senki nem fog jönni.
-Amit tegnap nem is értettem,hogy nálam alap turbón is tönkrement a motor,minden váltásnál sérülést jelzett-ellenben mások 100% os turbóval úgy hasították a köröket,hogy csak na.
swadawa: tegyél még bele 4 giga ramot és húzd feljebb azt a procit.Persze csak tuning hűtővel.

Gigabyte 990FXA-UD3 rev4.0, AMD FX 8320 (4,5Ghz), Kingston HyperX 16 GB DDR3 1600MHz, GeForce GTX 970 G1 OC-4GD, FSP Raider 750W, C400-MTF Lenovo SSD 256 GB, 3x22" LCD Logitech G27

inkabb a mervado az az fps mikor egyedul vagyok, practice, az 160 korul van de 150-180-ig ugralhat. FullHD, semmi afterprocess, world detail meg AA meg a tobbi szuro maximum, fust minimum, tukor asszem kozepes, tukrozodeshez is low-ra vannak allitva.
Ilyenkor gondolom a GTX660 a szuk keresztmetszet, vsync nelkul is turheto, versenyen az a 70fps koruli tegnap volt, de hasonlo versenyen volt 58 fps korul is, meg biztos lejjebb is, remelem a gyorsabb gep megoldja majd.
2-3s-kent 2s-ra megall, hat az valami nagy gebasz, az nem is tisztan fps gond, ha egyedul vagy akkor megvan a nagy fps? Mikor beszaggat, akkor amugy az fps hogy all?
F1 HUD app-ot letorolted?
Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.08.19. 06:55:10