42876

banner
  • Alexease
    Az hogy jelenleg "szar" az AI (nekem eddig nem volt vele gondom, bar csak rovig versneyeken teszteltem, a karriert el sem inditottam), elofordulhat. De a megjelenes es a multiplatform miatt ezt is, sokminden massal egutt, erosen vissza lett butitva/egyszerusitve. A megjelenes elott 1-2 hettel, en azt hittem, es mar elore rohogtem, hogy elcsusztatjak karacsonyig:D

De alapbol tuti jo lenne az AI. Alapbol ISI, ami nem rossz, van nehany ev tapasztalatuk. Az rF2-be eleg jot hegesztettek ossze, es az R3E-be is nagyonjol sikerullt tovabb piszkalni. A beta allapotok alapjan, a CARS-ban is legalabb annyit foglalkoztak vele es fejlodott, mint a progi tobbi reszevel. Valszeg jo lenne, de a megjelenes miatt tuti ez is erosen beta-s.

De az AI durvan relaltiv, sose lesz jo. Eleg csak az elozo online futam alapjan "kiprobalni".
    EN lassu vagyok, nekem pont jo, talan meg nehez is.
    Jon Tyuki, es ker kor alatt ad nekik 1 kort:DD
    Aztan jonnek a fun-szerver vadaszok, es fel kor alatt kipakoljak az osszeset a palya szelere;)
  • lac coo
    Hat ket masodperc tuti benne van mindenkiben, en altalaban mindig futok mindennel egy olyan idot, amit aztan soha meg sem tudok kozeliteni, csak loholok a szellemauto utan, es nem ertem higy tudtam ott ugy befordulni :))))
  • lac coo
    Nekem rettenet bejott az app, pirosra valt ha valaki kozel van, rebgeteg elsokanyart eltem mar tul vala :))
    Nem tul getreal, de ez van, egy monitoron nem latom ki hol van.
  • Jackal
    Ezt saját magamhoz írtam. Pedig nem bénáztam semmivel se jobban mint előtte. Már szétszedtem a kormányt, de holnap ha beülök tuti 2:15-öt megyek az első 3 kör alatt...
  • Tyuki80
    csak magamról tudok beszélni.Nem mentem padlófék padlógáz üzemmódban.Ellenben mikor a kanyarokba beérkezvén fékeztem,majd kanyarodtam,közben mindig kicsit megúszott a segge,de a fékezés után rögtön a gázzal tartottam meg a seggét,hogy ne csússzon tovább és rögtön kigyors jó tempóban folyamatosan adagolva a gázt.Ez az autó nem szereti a motorféket,ellenben sokat kell a gázzal játszani,mert hajlamos az orrát tolni.Egyébként az utóbbin segített, hogy a kerékdőlést levettem 5 ről 1-re.
    Laccoo!Ezt a helicorsát megnézem,mert most lehet segített volna,hisz a csákó-szerencsétlen elbújt vagy 5 mp ig a holttérbe.
  • BooMiller
    Folyamatosan van egy 31 fős Nord Turist szerver, mindenféle verdával:)
  • BooMiller
    Namost én látom hogy okos a PC AI:)) Főleg amikor a buszmegállónál (ami már nincs:)) a lassítóban úgy előz meg hogy a hurkára rámegy és egy méter magasban repül :DDD De jól bele gondolva ez a public szerver:)) szerencsére azt nem rakták bele hogy rajt után ha megelőzik akkor szembe fordul a tömeggel:DDD
  • Ratrak
    A pályanap, mint ötlet nekem is tetszik. Bevallom, még régebben próbáltam jönni néha pár funra, de miután olyan volt a hangulat, hogy ha valaki (nem feltétlen én, de néha én is) hibázott, akkor kb. azonnali tarkónlövést igényelt a szenvedő fél, feladtam a dolgot, tekintve, hogy nem vagyok egy zseni (értsd: lassabb vagyok a sokéves átlagnál). És hiába vagyok tisztában a korrekt és normális versenyzés szabályaival (a másiknak hely biztosításától kezdve a számottevően gyorsabb nem akadályozásán keresztül a kicsúszás után pályára visszatérésig), mivel sokszor korábban fékeztem, mint a zsenik, ezzel megzavartam őket, és én lettem a sz*rszemét, na itt mondtam azt, hogy oké, ebből nem kérek. Ezt Tyukinak írom, hogy én pl. ezért megyek AI ellen (ha éppen), mert az nem küld el az anyámba, ha hibázok (vagy nem is hibázok, csak csigább vagyok, mint más) Ez egy "pályanapon" nem lenne gond. Amúgy (a ki mire használja az AC-t témához) én inkább a küzdősebb autókat szeretem (RUF, Cobra :) ) és hotlapozgatok, próbálom őket kordában tartani, és élvezni, amikor véletlenül sikerül. Mostanság tolom a karrier módot is, nagyon jól megtanítgatja az autókat és a pályákat, van jópár fun dolog benne, amíg az ember nem ismeri sem az adott pályát, sem az adott kocsit. Remekül lehet pl. érezni a kül. Lotusok közti különbséget is szerintem. No, hát ennyit erről, gondoltam, hátha érdekes infó, hogy van ilyen is :)
  • lac coo
    AAz AI szar, teeljesseggel hasznalhatlan, vagyus szarul van megcsinalva, most ezen nen vitatkozom, meg az egesz PC n sem, biztos sokat szamol, akarcsak rf1, de kozepes, pont a sava borsa nincs meg benne .
  • sertrex
    Nem csinálták meg szarul. Gondolom te se próbáltad ki az összes kehetőséget, csak legfeljebb a lehetőségek 1%-ba piszkáltál bele. Autónként is eltér az AI képessége és pályánként is. Ez nem CM F1, hogy van egyfajta versenyformula és ahhoz szkripteltek mindent és tök úgy néz ki mintha tök jó lenne, csakhogy nem te játszol hanem a játék. ;)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.30. 21:42:31
  • Alexease
    Tuti vannak meg anomaliak, de mar nem lehet olyan veszes;)

Az ABS szimulacio (legalabbis ezen az auton), annyibol all, hogy padlofek es szinkronizalja a negy kereket az aszfalthoz:D
    A koridoket meg nem is ertem, hogy mennek ilyen padlogaz-padlofek autoval 4 masodperccel gyorsabbat?! Tppem van: a drift-barat gumifizikaval, az ugyes ember kanyaronkent sokat nyer:D Es mivel en nem vagyok ugyes, igy logikus a kulonbseg:)
  • lac coo
    Én leszedtem a helicorsát, nekem az nagyon bejön, sok-sok-sok versenyemet mentette már meg.)))
  • lac coo

Az még rosszabb, ha megkapta csak szarul csinálték meg, engem ez már nem érdekel, én vagyok a játékos ! :))
  • Tyuki80
    Elég jó volt!Jókat csatáztunk.Az utolsó versenyen sikerült egy ügyes,gyors pilótát kiraknom a pályáról közvetlen a rajt után.
    Nem is értettem a szitut.Rajt első helyről,Hátranézek üres a 4. a 3.on egy srác,a második nem látszik,de ott van a srác,mert külső kamerára váltok,hogy megtudjam indul-e.Rajtot jól elkapva gyorsítok az első kanyarra középről,majd háromszor hátranézek,hova helyezkedik(de ő sehol) sebaj oldalra nézek kétszer de ott sincs.Húzódok kicsit balra,hogy jó ívről fogjam az első jobbost még egyszer odapillantok oldalra semmi és puff!Bakker!!Mugellon, a rajttól végig, a nem kicsi holttérben utazott szegény mellettem,erre kikoccintom.
    Már régen is ezt észrevettem,de kíváncsi lennék a véleményetekre.Ugye tényleg óriási a holttér?
  • Jackal
    Magát a játékot próbáltam, adtam neki esélyt, de egy óra után delete-format-sóval behintés, annyira felhúzott a gagyi érzés. Főleg Forma kocsiknál jön elő a satu gáz satu fék és megállsz pöccre 10 méteren belül minden kanyarnál. Elég csak meni egy pár kört spa-ban, aztán átülni ugyanazzal a kombóval ac-be és csodálkozni hogy minden második kanyarban vágódsz ki vele.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.05.30. 21:39:13
  • sertrex
    Biztosan megkapta, csak nem jó értékeken fut. Ha lett volna mondjuk még egy évük, akkor biztosan jobb AI-val jött volna ki a játék. Jut eszembe, az időjárási változókat még meg se említettem, hogy pl. az AI-ra hassanak valami módon olyasmik, mint ránk a viziulis korlátozások este és esőben, vagy ködben. De szerintem még lehetene oldalakon keresztül sorolni, hogy mit mivel kellene összekapcsolni, hogy az AI hozzánk hasonló módon reagálja le a pályán történő eseményeket. :)) Alapból mondjuk kellene írni neki egy működési szabályzatot, ami többek közt tartalmazza az összes géposztály minden szabályzatát. Ebben persze a gumiszabályoktól az utólsó csavarméretig mindennek benne kellene lennie. Azután a korábban már írt versenyzés filozófiára kellene megtanítani... stb... stb...

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.30. 21:37:41
  • Jackal
    Érdekes volt ez a mai. Eddig alig mentem a combóval, de első mért körön csináltam 2:16 elejét. Kiléptem, visszalépek a szerverre, utána ugyanazzal a setuppal se időmérőn, se versenyen nem ment 2:18 alá. Sztem valami nagy gixer van még mindig az engine-ben. (valami időmérős anomális)
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.05.30. 21:33:10
  • lac coo
    akkor most hajtsd meg a KTM-et ! :))

Én PC-nál levenném a tapadást, az aerot főleg aztán jó lenne :))

Mert hogy a kanyar kellős közepében tolok egy satut, amit bír a pedálom és semmi nem történik, ,az vicc :)

az FFB-ben talán igazad van, lehet jobb ez a gumis cucc...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.30. 21:35:17
  • Alexease
    Igazabol mindent szamol, valszeg nehanyszor tobbet mint az AC;) De sajnos a CARS-szal szemben megmaradt az eloitelet, es sajnos a progi sem olyan, hogy beul, megy, vigyorog, "sajnos" allitgatni kell.

Mar regen mentem AC-val, de igy most 1 versney utan hirtelen, ezzel az autoval (4C), igazabol eleg szegenyesnek tunik az FFB es a gumi:) Persze jo, elvezetes, beletalalt, kitutizta hogy jo legyen, de ertheto modon (Kunos egyedul van mindenre), megoldotta okosban:D

A FFB lenyegeben "csak" ide-oda hintazik, "beut" a felfuggesztes, "sebessegfuggoen" kozepre huz, tapadasvesztesnel meg elmulik. Persze, ezt jol csinalja, az aranyokba beletalalt;) De ehhez kepest a CARS felfuggesztes + contact-patch gumi-fizika szamitasa, azert urtechnika:D Az most maskerdes, hogy oda "csak" beulve nem jo, nem tetszik vagy hasonlo.

Tippem szerint, ha Kunos eleg bator, van inditttatasa, es elegge piszkalja a csoret, valszeg belevag o is a gumifizikabol erkezo dolgokba, bar valszeg nincsenek meg az alapok hozza.
  • lac coo
    Hát az eső, meg gumikopás-melegedés fizikát azt tuti nem kapta meg az AI :))
  • sertrex
    Néha úgy szidjátok az AC meg a CARS AI-ját, mintha már rég létezne a tökéletes AI és csak "ezek" nem tudják megcsinálni.
    Amíg csak abból áll az AI, hogy x pályán y idő alatt menjen körbe az ideális íven és a versenytársak csak mint kikerülendő akadály szerepelnek a programjában nem is lesz jobb az AI. Majd ha arra is meg tudják tanítani, hogy mi a fairplay, mi a győzelem és egyáltalán mi az hogy versenyezés, na akkor lehet ácsingózni az igazi ellenfél AI-ra. Majd ha megtanulja azt, hogy "a gazdája" milyen trükköket használ, milyen köridőket megy és tud ellene védekezni vagy jobb beállításokat csinál, hogy gyorsabb legyen, akkor meg majd inkább senki se fog akarni az AI ellen menni. Ott van például egy snooker játék AI-ja. Felteszem legerősebb fokozatra és nézem ahogy csinálja a maximum breakeket. :D Rohadt nagy élvezet. A CARS-ban korábban, lehetett állítani az AI inteligenciáját, védekező képességét, rizikó vállalását, agresszívitását, meg még volt néhány csúszka 0-100-ig és volt egy csúszka, ha sikerült egy jó beállítás, akkor azzal lehetet az egészet gyengébb-erősebb fokozat között még hangolni. Valami miatt ezt kivették és helyettesítették egy csúszkával, amivel a játékos tudja állítani az erősséget, de ez tartalmazza ugyanazon értékeket, amik korábban állíthatók voltak. A fejlesztők szerint 80-85%-on a legoptimálisabb az AI, mert ott nem nyomja el az agresszió a taktikai elemeket, satöbbi. Amelett megkapta ugyanazokat a fizikai jellemzőket amit mi használhatunk egy autónál, gumi meg hasonlók, de érhető okokból ezt az adatbázist rohadt sokáig lehetne finomhangolgatni minden autónál és minden pályán és a különböző versenyfajtáknál, föleg ahol többféle osztály is van egy versenyhétvégén. Szerintem ilyen "egyszerü" egy jó AI-t csinálni, ami mindenki igényeit kielégíti. Természetesen a teljesség igénye nélkül. :))

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.30. 21:23:47
  • lac coo
    Legalább teszteljük a szar gépem, mennyit bír :)))
  • Alexease
    A free szever koreografiaja azert lazan meg van. Amig 2-3 emberrel pang a szerver, addig semmi. Ahogy eleri a 4-5-ot, felkerul a listaz elso reszebe, es mar jonnek is az emberek. Persze ezeknek a fele szokasos: mar a rajtracson szetutik egymast; barhol eloznek barhogy; kicsuszas es baleset utan azonnal restart; hatso regiobol kilpes; johet a kovetkezo szever:) De a stabil 5-6 ember utan mar eleg jol felkuszik (most 16), el tudom kepzelni milyen lehet:D
  • Tommy78
    Elég jól szàmolja. De gondolom még nem próbàltad, azért írtad ezt.
  • Alexease
    Egeszsegedre! :)
  • lac coo
  • Pitti
    Jó volt ez a kis verseny, nem sokszor állhatok dobogón ebben a csapatban, szóval köszi élmény volt :):)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.30. 21:02:42
  • arty
    be tudom lőni a képességeimhez :D

míg téged nem ..... ;))
  • lac coo
    Gondoltam több ember verődik össze .
  • Tyuki80
    Azzal nincs gond,hogy másnak van rá igénye.De én akkor sem fogom megérteni,mi a jó az Ai üldözésében....
  • Tyuki80
    Gyere!Már leszünk hárman!
    Laccoo nem sok a 30 perc kvali?
  • arty
    "Nem értem sokszor az igényt az ai-ért."

Tényleg nem érted, ez lejön a teljes hozzászólásodból. Fogadd el, hogy sokaknak van rá és kész.
    Persze nem ilyen retekszarra, mint ami az AC-ban van és nem is olyan ócskára, mint ami a carsban van.
  • Jackal
    Bárcsak ennyire pro lenne a cars, hogy ebből mindből számoljon egyáltalán valamit...
  • nagy891229
    Sajnos nincs fent senki pedig most mennék 1-t.
  • lac coo
    Elindítottam, köd az nincs nem tudom lehet-e, én nemtaláltam :))
    Versenyre visszaáll 95 %-ra a tapadás !!!! 20 kör egy százalék, lövésem sincs mi lesz a vége :)))
  • Tommy78
    Az M235i Racing àttétele se rossz, csak azt még àllítani se lehet a jàtékban.
  • Alexease
    Gondoltam megyek ezzel is azzal is nehany kort, kivancsisagbol, erzesre milyen egymas utan. Az AC-ban eleg jol be lehet loni a vegattetelt, kar hogy nincs ilyen hosszu egyenes:DDD

• Norbi1990
    Ez a Tatuus mekkora fos Monzán alap settel
  • lac coo
    No felnyolckor inditom a szervert, most ertem csak haza, fel ora idomero, aztan nyolc orakor 20 kor race .
    2 x es gumikopas,95 % rol indul a tapadas, a kronkenti javulashoz meg majd beirok valamit azt a fene se szamolja ki :)))
  • lac coo
    De senki nem mondja , hogy total rossz, meg elvezhetetlen, csak anyit mond mindenki,hogy AC jobb.
    Egyik vezetesi elmenyre epit , masik mar hajlamos a kamura, pl f1 verdat ott padlozod ahol akarod.
    De minden teren erezheto a kulonbseg, ami nem baj, mert tenyleg nem egy cellal keszultek.
    Az tuti hogy en nem pc vel allok neki csak ugy egyedul autozgatni, mint itt sokszor ktmmel ! :)
    Pc online mehet, igaz nem sok auto jon be, csak mukodhetnenek jobban a dolhok.
    De nincs itt eloitelet, bennem volt a legnagyobb fenntartas itt, megis azt mondom, hogy jo lett vegul, de az mesebeszed hogy handking tekinteteben odaer ac hoz...