Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már egyszer írtam hosszabban erről a szinkronos váltó, aszinkron váltó, szek. váltó dologról. Meg lehetne csinálni, nem lenne túl nagy meló, és sokat dobna az élethűségen. Addig marad így, ahogy van. Amikor számít az idő, ott úgyis mindenki pillangóval megy, mindegy, hogy GT3 vagy ezerötös kör lámpás.<#smile>
lac coo
Hát ha nincs fizikai h váltó , akkor értem, persze, ne váltson egy pillanat alatt aki pillangózik, de ha van h váltó akkor elég vicces néha 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Ez igazabol nem hiba, hanem "ilyen" 😊
De CSAK gyari (es URD/SimDream - lenyegeben ezek is gyariak😊) cuccokra erdemes alapozni, a modok nagyresze (ha egyaltalan mukodik) sokszor total kaosz😉
Az nem baj, így szimulálja, hogy utcai váltó van, és nem tudsz olyan gyorsan váltani. Azok milisec-ok, amit Alexease írt.

Mentem SRS-en BMW H-váltó, végig heal and toe. Elég munkás így😊 Viszont a második menésnél a 2 kör végén megint nem intett le. Csinálok valami ebédet, és 2 körül megnézem a Fun2 szervert, hátha.
lac coo
Minden esetre választható opcióként bekerülhetne, hogy azoknál az autóknál, ahol olyan a váltó visszafelé kelljen kuplungolni ..
gondolnám nem olyan nehéz megcsinálni ....De sokat dobna rajta .

Ginger17
Akkor nem nálam van a hiba.
Ennyi nekem elég. Köszi a segítséget mindenkinek. 😉

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

lac coo
Az a halamom, mikor jo gyorsan valtok de a gep lemarad, es valtas vegen adok egy kis frocsott uresben, pedig en mar vegeztem 😊)

Ginger17
H váltó, Pro mód
Az összes ilyen autónál így van.

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

bardocz
Most átraktam pro módba, és sérül a váltó.
Alexease
A valtokerdes eleg macera, valszeg egyelore kicsit trukkozve es/vagy egyszerusitve is van. Nem feltetlenul expert szamitasok alapjan hatarozza meg a mukodeset😉 Az tudna pontosabbat mondani, aki osszerakott valamit nullarol, es ennek is rendesen utananeett, erdeklodott, tesztelt.

De amit korabban neztem, igazabol csak "varazs" ertekek voltak, autokra jellemzo tol-ig szamok. Pl. menyi ido a min/max valtasi ido (amig a valtas megtortenik). Vagis mindegy, hogy "en" milyen gyorsan pakolgatom ide-oda, az "igazi" (a jatekban) nem fog atkerulni olyan gorsan. Igy ha gyorsan atlokom, es leugrom a kuplungrol, attol meg "rossz" lesz, mert a progi nem fejezte be a valtast. Ezzel nincs is gond. Azert egy igazi valtokar es valtas, es a G25 "pucukajanak" hasznalata kozott eleg nagy elteres van😉

Plusz ezekhez a "szamokhoz" vannak egyeb "szorzok" is, ami egyszerusit vagy nehezit.

Amug a sokfele valto es hasznalata miatt, rendesen szamoltatni bonyi, ide felesleges.
bardocz
Kipróbáltam. Egyesbe simán berakja álló helyzetben, 0 RPM, és elindul gázra. Viszont váltásnál recseg a váltó, és amíg nem passzol a fordulatszám, addig nem veszi be a fokozatot, és adja a recsegő hangot, de nem sérül.
lac coo
En a nordot eleve skippelem, itthon elautozgatok rajta, de versenyre a hatam kozepere se kell 😊)

Eleve en csak este erek ra .

Laccoo egy H váltós menet az SRS szerón?
A DTM BMW egy Tourist kört nem élt meg<#buck> A második teknőnél már teljesen offoltam a váltót.<#whatever>
lac coo
De az Alfa GTA viszont meg már bonyolultabb, az is engedi úgy ahogy, de ott folyamatosan sérül is a váltó, illetve visszaváltásnál már nagyon ritkán sikerül ..

Fene tudja, használni kell a kuplungot azt jóvan ! 😊))

Kipróbáltam én is😊 Vegyes a dolog, de a DTM-es BMW-t kell kipróbálni. Ha ott sem akad össze a váltó, akkor beállítási gond, ha az összeakad, akkor a többi jármű ilyen, ahogy Laccoo is írta. A Cobrával meg az Alfával simán tudtam váltani le-föl, csak akkor akadt meg, ha durván ütemtelenül váltottam vele, vagy pl. fölfelé jobban rajta maradt a gáz. A BMW-t viszont pengén kell vezetni kuplung nélkül, mert egyből összeakad. Álló helyzetben sem lehet sebességbe rakni, mert egyből kerreg.
lac coo
Megpróbáltam így ahogy a videódon van, a Cobra és a Kisfiat valóban engedi minden nélkül váltani, csak a gázt kell elvenni...
Az Alfa 155 viszont nem...

Írni kell fórumra, valami bug vagy csak egyszerű hiányosság .
Legalábbis én nem gondolom, hogy bármilyen fogazású váltó is van ezekben így lehetne váltogatni gond nélkül.....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.14. 10:31:48

És ez H váltóval van? Esetleg utcai autónál (szinkronos váltósnál) is ilyen? A pipát mindenféleképp hagyd bent, szóval legyen kipipálva.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.14. 09:57:59
Ginger17
Próbáltam mindkettőt... ugyan az van.
Sztem 0-ról újrarakom a progit (ráfér), hátha valami az idők során keresztbe veri - bár ki tudja. :/

Ginger17
Erről beszélek (a sebbességi fokozatot, meg a pedálokat nézzétek!) PRO módban van a cucc, semmi segítség.

A Barcalaci által javasolt pipa ki van véve, vagy bent van hagyva? Mert tegnap próbáltam, de nem H-val, és mint ha amikor be van pipálva, akkor realisztikusabbnak tűnne. Ha kivettem a pipát, akkor mintha kicsit finomabban váltott volna vissza.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.14. 09:50:27
Ginger17
Hol nézzem... a mechanikai sérülés az fullon van.

lac coo
Akkor probald a serulest megnezni, hatha ....

lac coo
Nekem sehogy nem veszi be, csak recseg.
Ha a rajtnal allva rakom sebessegbe akkoir is a elindul a verseny recseg az auto.
Probaltam mindenhogy de sehogy nem veszi be, se a griden, se versenyen , sehogy...

Ginger17
Ha egy kicsit "megkapargatom" a váltót (sárga legyen a hibásodás), akkor már nekem sem veszi be állóban, de addig simán. 😄

Ginger17
Viszon legalább sikerült egy probéámára leredukálni a kérdést. 😄 Jelesül:
"Kuplung nélkül ki tudja betenni 1-be a H váltós autókat induláskor Pro módban?"

Nekem gond nélkül megy. 😛

Ginger17
H váltó, semmi segítség, Alfa GTA?
Én minden további nélkül berakom 1-be, álló helyzetben.

Nincs ötleted?
Mi a f... van ilyenkor?

lac coo
Én alfavál megnéztem most, sehogy nem tudtam kuplung nélkül váltani, akárhogy raktam nem raktam sebességbe rajt előtt ....

Gadfly13

SRS szerver a szombatra kiírt DTM kombóval fut!

SZERVER: SRS FUN SERVER + SRS FUN SERVER 2 (szerver teszt jelleggel)*
|P|R|: |5|2|

AUTÓK:
Mercedes-Benz 190E EVOII
BMW M3 E30 DTM
Alfa Romeo 155 TI V6

PÁLYA:
Nordschleife

TeamSpeak IP: 79.172.212.194
TS jelszó: srs

További információk: LINK

Jó szórakozást!
<#wave>

*
Tegnap érthetetlen okokból vmi nem stimmelt az SRS szerver háza táján (ledobálások, lag stb.). Feltehetően vmi szolgáltatói hiba okozhatta jelenséget, éppen ezért indítottunk egy 2-es szervert is, amely teljesen más szolgáltató által üzemeltetett szerver.

simraceseries.com

Ginger17
Sziasztok! Nem fogom tovább feszegetni a korábbiakban tárgyalt "kell-e kuplungolni a váltáskor" kérdést, de engedjétek meg, hogy leírjam amit tapasztaltam - körüljárva a témát.

Cobra, gyorsulási pálya, semmi segítség, H váltó+kuplung (G27)

Állok;
Kuplung be + 1 fokozat;
Gáz le, kuplung fel (mint az iskolában) elindulok, minden váltáskor kuplung + váltás (ez eddig ok)

NODE

Restart Session (második próba).
Állok.
Kuplung nélkül berakom az 1. fokozatba (fordulat 0).
Gázt adok, semmi kuplung! Elindulok és minden egyes váltásnál, gond nélkül beveszi a sebességet, akár milyen fordulaton is váltok, abszolút semmi kuplungot nem használok!!!

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az első esetben (kuplungos indulásnál), már figyelni kell a technikára, mert akkor szépen működik a kuplung, nem veszi be a sebességet, ha rossz az időzítés... viszont a második esetben, mintha ezeket elfelejtené. Több autóval is próbáltam, és ugyan ezt tapasztaltam.

Megnéznétek ti is, ha van kedvetek, de aki lesz olyan szíves és megpróbálja, az szánjon rá időt arra kérem és ne egy váltás és 10mp teszt után írja ide be a véleményét, hogy hülye vagyok. Az érdekelne, hogy nálam van-e a gond, vagy ez progi hiba. Majd megpróbálok videót is készíteni.

Pokoljárás az Alfa Romeo GTA-val egész nap! <#vigyor>

A szerdán megjelent Dream Pack autó közül a mai napon az 1966-os Alfa Romeo GTA-é lesz a főszerep, ami a maga idejében rendre nyerte a különböző nemzetközi megmérettetéseket. Kezelése némileg más hozzáállást igényel, a kis méregzsák szereti elemelgetni a kerekeit és folyamatosan játszani kell a súlypontjával, nem adja könnyen magát! A szerver egész nap megy és néhány meglepetés vendég is felsorakozik a rajtrácson, gyertek! <#wink>

Infók: AC Dream Pack - FunDays

Illetve holnap este kerül megrendezésre a GT3 Tesztkupa Suzuka-i fordulja, ahol - ha a résztvevők is úgy döntenetek - bevetésre kerül az új Nissan GTR GT3 és a Corvette C7.R GTE is...

Huh, ez jól néz ki 😊 Várós!
b-type
érdekes, pedig 1700méter a különbség(19.1vs20.8km), ezek szerint ennyit számít hogy jóval tempósabban rugaszkodsz el, és jóval tempósabban érkezel meg.
Mentem a GTA-val is a Tourist-n 8:27-t de a replay mentése után lefagyott a progi (ez a második amióta megjött az 1.1, előtte összesen ha volt 2-3 fagyás), és már nem tette fel GTR Maters Rank-ra 😞
Sebaj, élmény lesz vele megint megfutni, eddig elkaptak az Alfa-k rendesen 😊)
Holnap szakítok időt a Mercedes-re is.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Tomo15

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A mai Mclaren f1 funon én is ízelítőt kaptam a híres Fanatec minőségből, ugyanis valószínűleg megsült valamelyik, de talán mindkét motorja a CSR Elite kormányomnak. Bármi is történt vele olyan "darabos" érzés amikor tekerem, hogy mindjárt kihajítom az ablakon. Nincs valakinek ismerőse, aki foglalkozik a javításával?
Előtte már 2-3 futamon részt vettem akkor nem volt semmi baj: 3-4 perc-el a futam előtt már fent voltam a serveren még a boxbol is kimentem. És mikor átváltott versenyre egyszerűen nem tett ki a rajtrácsra. Más is ragadt bent a boxba, de amíg én nem tudtam váltani ő simán odagurult a boxutca elejére mire elindult a futam. Ja és ebben a körben történt az is ami addig sose hogy 6. helyről átváltott 12. helyre a számláló és kb 1 másodpercre megakadt az egész játék.
Utoljára szerkesztette: nagy891229, 2015.03.13. 22:45:29
bardocz
Corvettenek milyen aero tapadása van, van az a rész, ahol a Sauber meg GTR is elemelkedik, és el kell vennem, ezzel meg padlógázzal át lehet menni kb.
lac coo
Nekem ma automata váltóval indult a nissan 😊))) Aztán megjavult .

arty
uhh, már engem idegesít az a rohadt egérkurzor.... 😄

Forza.

Tomsteel
P1-gyel kerek 10 másodperccel jöttem lassabbat teljes Nordon a touristhoz képest.

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Valószínűleg csak annyit,hogy a P 1 -es meki nagyon lassú.<#banplz>Ezt borítékolta be a progi.<#csodalk>
Nem biztos, hogy bug. Ha a verseny kezdésekor (abban az 1-1,5 percben) lépsz fel a szeróra, akkor nem enged ki a rajtrácsra. A időmérést meg úgy számolja, amikor először átmész a rajt vonalon, és mivel a boxból rajtolsz, ezért az első kör végén mész át először, majd a második kör végén teljesíted az első teljes kört. Ez szerintem más pályán is így van, csak mivel rövid, nem tűnt fel senkinek, viszont itt 7-8 perc menés után kezded először, és az első időd 14-16 perc lesz. ha rendesen elrajtolsz, de az első körben be jössz a boxba escel és vissza mész, akkor sem áll meg az óra a kör végén, csak az első teljes kör végén. Ezt én is írtam korábban, hogy nem jó, de valszeg inkább ez van, amit most írtam. Vagy bug.<#zavart1>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.13. 21:43:38
Alexease
"...de addig sebességbe se tudtam tenni..." - mivel korabban, sokan trukkoztek azzal, hogy a pitbol indultak, es mire elindult a mezony, ok mar az elso kanyarnal tartottak😉
De amugyis, a pitbol csak a mzony utan lehetne elindulni, azzal nincs gond. De hogy nem tett ki a rajtracsra, az valszeg bug vagy anomalia vagy akarmi😊 A kort gondolom ugyan emiatt szamoleta el.
Alexease
Igazabol nagyon hasonlo gepeszkedos cucc, mint a C9, ez is 3 pedal, HPattern, brutal nyomatek stb. Online versenyezni "hasznalhatatlan", mert valszeg total egyelotlenek a feltetelek😉
Sajnos nagyon bugos a játék. Nem kerültem ki a rajtrácsra a boxbol kellett rajtolnom de addig sebességbe se tudtam tenni amíg zöldre nem váltott a lámpa a kör végén pedig nem nullázódott a számláló. 6. helyről egyből lecsúsztam 12.-re mennem kellett volna még egy harmadik kört is.
<#eljen>
Mai tapasztalat.<#whatever> Az SRS szeró megint ledobott 1.5 kör után. Ekkor ketten voltunk rajta azt hiszen Gingerrel. Tovább nem próbálkoztam, go GTR szeró, McLaren F1 GTR. Hát nem sokkal könnyebb vezetni, mint a C9-et. Valószínűnek tartom, ahogy tomsteel is, hogy a gumik rosszak, maga az autó nem lenne rossz. Ami a noobságot illeti, én pl. azzal sem értek egyet, hogy aki nagyon gyors, egyszerűen nem tud várni egy kicsit sem. Mivel random grid volt, előfordult, hogy hátulról rajtolt egy gyors pilóta és bár tudja, hogy az előtte levő lassabb, esetleg ügyetlenebb, ráadásul egy elég tréfás kocsival, de már az elején le akarja tolni. Természetesen az a vége, hogy belekergeti a hibába az előtte levőt, majd károg, hogy noobokkal van tele a szeró. Hozzáteszem ma Sipos Attinak sem sok tiszta köre volt, folyamatosan hibázgatott. Ez a pálya teljesen más hozzáállást igényelne mindenkitől - gyorstól, lassútól - mint a sima pálya. Itt a tömegben nem hotlapos tempót kellene erőltetni. Szerintem.

Egyébként 18:00-tól 20:10-ig mentem, és nem volt semmi gond a szerón a kapcsolatommal. Pedig az SRS szeró ma jobban tetszett volna.

Tyuki80!
Állunk a rajtban, te jobbra mellettem, erre azt mondja a spotterem, hogy slow car on the right. Jelent ez valamit?<#buck><#vigyor3>
Norbi1990
<#taps>
Tomsteel

Én csinálom. Hétvégén átnézem, hogy megy-e rendesen 1.1-gyel és publikálom az aktuális változatot. (leginkább futómű teszt jelleggel)

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Norbi1990
Igen. Offline semmi nem volt, online csinálta nekem csak.
Norbi1990
Már várom a Swiftet, hátha vki megcsinálja, biztos jókat lehetne ezzel csatázgatni, vonatozni 😄

Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.03.13. 20:38:22