Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem 3db 27-es monitor van, kb 1500mm a két szélső monitor külső széle. A teljes kép kb 2m.
És így néz ki

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.27. 09:48:32

BooMiller
<#eljen>

Ha túl nagy a monitor, akkor túl nagy a műszerfal, a tükrök stb.. ezzel egyetértünk. Látni egykét videót ahol mint egy mozivászon előtt ül a pilóta és egy mozi méretű műszerfalat lát 😊 Mondjuk az nekem se jön be annyira 😊
A műszerfal, az A oszlop és tükrök legyenek kb akkorák mint a valóságban.

BooMiller
Nem ugyan olyan félre érted! Ugyan az jeleníti meg csak kicsi méretben az nem ugyan az😊

lac coo
Na ez az, ezt akartam hallani ,a kicsi ugyanolyan mint a nagy 😊

de mindegy, mert egyelőre se kicsi se nagy 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

BooMiller
És az nem zavar hogy egy mini törpe autóban ülsz csak az hogy nagyban😄DD

BooMiller
Aham ugyan annyi látszik ez egy 5 évesnek is megvan, csak nem látod sólyomszem😊

lac coo
Mármint a 3 kicsin ugyan az látszik, mint 3 nagyon 😊))
de mondom , engem még zavart is, hogy valami óriásautóban ülök 😊)

Ha választani lehet, hogy egy nagy vagy 3 kisebb, akkor mindenképp a 3 kisebb amin sokkal többet látni. Csak jó közel legyen. Látod a melletted lévő autókat, visszafordító kanyarokba be lehet nézni jó mélyen. 1db 16:9-es monitor akármekkora is nem fog akkora látószöget adni vagy csak nagyon irreális torz FOV-al.

lac coo
ebben nem győztök meg, ugyanannyi látszik mint 3 kisebben 😊

BooMiller
Te is akarsz 3 monitort csak 24 egérmozit😊)) Pénz kérdés sajna nem bolondság kérdése, valakinek az bolondság hogy autókázol nap mint nap😊

Ja és ugye olvastad hogy én 3-ról beszéltem azon több látszik😊
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.05.27. 09:07:10

lac coo
felületben igen, de több azon sem látszik ,csak nagyobban 😊)

De mindegy, bolond lennék 3 tv-t venni ,egyet se nem hogy hármat 😊)

BooMiller
😄D fovot ismered e?😊) De komolyan ülj bele a citromba 24-es monitort látsz magad előtt? 40-42 közelíti 3 monitorral a valós méretet szerintem.
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.05.27. 08:49:10

lac coo
En egyszer probaltam valami plazaban valami szimulator cuccot, nagy kepernyovel, nem tudom mekkora volt, de eleg nagyonnagy, es teljesen kellemetlen volt a meretben kb 50 cm es tukor a bal oldalamon 😊)))

arty
csak, hogy legyen másik vélemény is:

"Én a TV-ét monitornak használni dolgot két okból nem javaslom, egyrészt mert a TV-nek borzalmas az input LAG-ja, alig van 1-2 típus 40 ms alatt (ami még mindig rengeteg), másrészt mert 27'-es méret felett szerintem elviselhetetlen a Full HD felbontás pixelsűrűsége, egy 32-es TV képe monitor távolságból nagyon csúnya látvány az én szememnek."

Input lagnak utána kell járni, vannak "élhető" típusok, ahogyan monitorból is van "használhatatlan".

46" előtt ülök és az elviselhetetlentől nagyon messze van a pixelméret - antialiasing/downscaling segít a pixelesség ellen, az immerzió pedig össze sem hasonlítható egy negyed(!)akkorka kijelző által nyújtottal.

Ami pedig szintén fontos (lehet), az ára - relative olcsó, a fullhd mivolta pedig a pécé oldalon nem kíván emberfeletti beruházást.
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.27. 08:02:06

Forza.

Kristóf?!
Nincsen,csak kicsit furcsáltam a megjegyzésed.Nem is értettem az ellenséges stílus mivoltát,mert elég sokat mentünk már együtt,de szerintem még rosszat nem nagyon tapasztalhatott felőlem senki.Igyekszem korrektül,de gyorsan versenyezni,a szabálytalanul megszerzett előnyt pedig mindig visszaadom ill visszaadtam.Így volt ez tegnap is.Tiszta versenyben nyertem,mert jobban összeállt a futamom,mint a többieknek.Szerintem a 10:59 es idő itt már nem egy rossz idő.Tekintve azt,hogy az este folyamán csak pár ember(2-3)volt képes 11 alatt menni.Azt nézve,hogy kb 0 előgyakorlással mentem,mint mindig😊,én elégedett voltam magammal.
Egy grat jobban esett volna,mint a kételkedésed.Elhiszem furcsa ,hogy nem a megszokott 2-3 ember került a dobogóra (ez engem is kicsit meglepett),de van ez néha így.
Nem szoktam,megharagudni!<#awink>Csak a csetben nem jött át,hogy viccelsz-e,vagy sem.
Amúgy meg nagyon jól éreztem magam.Iszonyat milyen csatázások voltak.Ilyen autóverseny lesz, amikor összekerül 10-15 ember akiknek nagyon hasonló a tempója.Na meg persze az a pár ufó!<#alien2>
Nincs gond amúgy.
BooMiller
GTA betyar kis gep😊

Az igazság az,hogy nem volt könnyű dolog belőni az autót a kvali hiánya miatt.Így az első versenyre kicsit a futóművön állítottam:kerékösszetartás,kerékdőlés és a váltóáttételt tettem hosszabbra(ez utóbbi hiba volt,mert lomha lett tőle a gép11:15 ös időket tudtam csak hozni,de így is 19. helyről meg lett a 6.)A második futamomra röviditettem a váltón,de az 5. sebességnek a vége kevés volt,mert a tempós részeken a lejtőkben már ledadogott 200 nál.Így számomra az utolsó futamomnál lett meg a jó beállítás,amikor rövidebb első 4 sebességgel,de hosszabb 5.-el mentem.(219 volt a vége,ha jól emlékszem,ebből 210 et hozott is a már említett helyeken),így ugrott a kanyargós részeken és a végsebesség is megvolt.
Az ilyen "egyszerűbb"autóknál szerintem a váltón kívül nagyon nincs sok jelentősége a setupnak,mert nem egy bonyolult technika,ellenben gyorsan vezetni már melósabb,de nagyon szórakoztató.
BooMiller
Mennyi a qhd moncsi input lagja? Ami neked van?

BooMiller
Azt tegyuk hozza hogy a mpnitorok tobbsegenek pont ugyan olyan szat az input lagja:ddd TV csak gaming modban szabad nezni merr akkor kiveszi az utolagos postprocesst, most pl a egyik legolcsobb tv a bestbuy LG IPS es 27millisec az input lagja+42 coll brutto 90e forint. Sonyk tudnak 20 alatt, de vannak monitorok amiknel 40-70 input lag van...

Én azt írtam, hogy 27-es felett lesz gáz... <#kacsint>
mod: ja, látom alul már 24-est írtam, ott csak elütöttem.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.27. 00:55:19

Itt az én Alfa Romeo GTA setup-om, egyszerű ökölszabályok szerint fickósítva, hogy jobban harapja a kanyarokat és jobban dobálja a farát a mókához! <#vigyor>

Itt találsz egy csomó használható setup leírást (magyarul is, csak görgess az aljáig <#wink>), ezek közül a leghasznosabb az első Setup Guide nevű táblázat, ami igen egyszerűen és tömören írja le, mi mit okoz, illetve itt van némi támpont a kezdéshez: nulláról kezdeni...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.27. 00:52:20

bardocz
Azért egy 27-es monitornál az 1080p még simán jó szerintem.
lac coo
Hát nem tudom, az arcba tolás kell szerintem ,hogy helyén legyen a szélvédő távolság, és 3X24 coll is már 150 cm szélesség...Az azért nem olyan rossz .

Két módja van annak, hogy megnöveld az általad látott kép méretét, vagy minél nagyobb kijelzőt veszel, vagy minél közelebb teszed magadhoz a kijelzőt. (példa: a régi konfigom)

Én a TV-ét monitornak használni dolgot két okból nem javaslom, egyrészt mert a TV-nek borzalmas az input LAG-ja, alig van 1-2 típus 40 ms alatt (ami még mindig rengeteg), másrészt mert 27'-es méret felett szerintem elviselhetetlen a Full HD felbontás pixelsűrűsége, egy 32-es TV képe monitor távolságból nagyon csúnya látvány az én szememnek.

Ha 24-es méret fölé akarsz menni, akkor a felbontást is növelni kell, QHD, 4K, vagy nem rosszak ezek a 21:9-es monitorok sem, többhöz volt már szerencsém, nekem nagyon bejönnek. Mos egy 32-es QHD monitort hajtok, szimulátorozáskor az arcomba tolva, ez így elég baba, de egy ugyan ekkora Full HD TV sztem használhatatlan. Ha meg messzebb tolod magadtól, akkor meg semmit sem nyertél vele...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.27. 00:32:07

KRi2
Tyuki: Remélem igazából nincs harag, csak félreértettük egymást, valami hülye idő miatt hogy ki milyen gyors, és remélem jössz máskoris<#wink>

lll l ll lllll l lll ll

Első körben állíts váltó áttételt esetleg,a többit hagyd. Ha a célegyenes végére 3 mp-et kapsz, akkor nem csak a beállítással vannak gondok. Valszeg túl későn kezdesz kigyorsítani. Nézzed a nálad gyorsabbakat, hogy hogy mennek, hol fékeznek, mikor gyorsítanak. Abból sokat lehet tanulni.<#wink>
mulli1986
Csak érdeklődés szintjén kérdezem, hogy ha ez volt az első alkalom, hogy használtad a vasat, akkor mégis hogy lőtted be a beállításokat? Én tavaly nyáron bújtam végig mindenféle futóműves egyetemi anyagot és netes cuccot, hogy ne legyek már tök sötét egy beállításhoz, de ezek a játékok nem éppen úgy működnek teljesen mint a valóságba. Arról nem is beszélve, hogy már a rajtegyenes végére volt 3 másodperc minuszom, pedig ugyanúgy tövig tapostam, mint mindenki más 😄
Szóval ebbe a szimulátorba mi ajánlott beállítás? 😊

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Na srácok ez a mai fun már nagyon hiányzott!Jó kombó,a szimes magyar mezőny színe java!Színvonalas futamok,nagy csaták,űridők,jó volt ez most nagyon.Az autót ma próbáltam először itt (szinte máshol sem mentem nagyon),de nagy feeling hajtani.Kicsit olyan 70-80 as évek beli olasz krimi hangulata volt,mikor a kanyarokban dőlt a kasztni😊
A legjobb időm 10:59,000 de Kiss Norbi 10:45 ös ideje valami hihetetlen volt.Ha nem a saját szememmel látom el sem hiszem.
mulli1986
Na voltam fent kicsit, de csak fél 9-től. Próbáltam az alfába valami driftbeállítást összehozni, nem is lett olyan rossz, de sokat kell faragni benne....

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

BooMiller
TV-ről van szó😊 Nagy vonalakban annyi a különbség hogy nem éleszti fel a gép😊

mulli1986
Most tök jól elbizonytalanítottatok 😄
Hol próbáljam ki ezeket? 40" os monitort még nem is láttam, csak tv-t 😄

arty
bájos az időnként feltűnő egérkurzor ott középen 😉

szerk: köszi h levetted 😊)) itthon is mmindig megőrjít...
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.26. 19:05:44

Forza.

alma2
Mielott beruhaznal ra probald ki valakinel, na meg azt is, hogy egy darab 37 " vagy nagyobb tv-t beteszel az arcodba, megnoveled a fovot, megkapod kb ugyanazt az erzest, harmad akkora gepigennyel, 0 maceraval. Nekem utobbi sokkal jobban bejon, igy ha neha ramjon ez a mania, akkor igy cselekszem.

szerintem

Nesuten

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

arty
3 db 22" nem lesz kicsi?

3 db 32"-en játszott haver az egyik ilyen szimbérlős cégnél és a másik gépen, amin én játszottam ott 3x40" volt és az volt az, ahol már "ott" éreztem magam és nem a "monitorokat láttam", ha értitek...
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.26. 17:40:40

Forza.

BooMiller
Nem tudod torzítani a képet a monitorokhoz képest, ezért lesz fals..

Gadfly13
A megfelelő arányok miatt magának a játéknak is támogatnia kell a 3 képernyős megjelenítést. Persze bármit meg lehet jeleníteni 3 monitoron, de ahol nincs támogatás ott max széthúzza aránytalanul a képet. Pont Pitti írt erről korábban a PC topikban, hogy ott nem igazán megoldott. link

simraceseries.com

mulli1986
Hát elég sok játékot láttam már több monitoron és nem igazán vágom, mi lehet a rossz benne. Leosztja a képet 3 felé és csoki. Az hogy néhány helyen az A oszlop nem az igazi, az sztem csak megszokás kérdése. A Lényeg, hogy láss eleget 😊
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2015.05.26. 14:55:40

Még azt kell tudnod mielőtt ilyen kiadásokra szánod el magad, hogy igazi 3 monitoros megjelenítést csak AC tud, talán még iRacing, de ott nincs tapasztalatom.
Egyéb játékoknál nem jó a kép 3 monitoron. Viszont AC megjelenítése kárpótol mindenért 😊

Ja így jó, ha a középső csak típusban márkában tér el akkor az teljesen jó lehet. Nekem is más típus a középső, igaz samsung mindegyik. Nagyon kicsit eltérés van a színek megjelenítésében, de a monitor menüjéből RGB fényerő kontraszt és gamma állítgatásokkal szinte tökéletesen egyformára hozható.

mulli1986
Erre meg megpróbálok benevezni, remélem hazaérek addig 😊

mulli1986
Úgy, hogy most van egy 22-es ASUS 1680*1050-es felbontással, és még venni akarok 2db 22 colosat szintén 1680*1050-es max felbontással. Nem kell sztem a 3 monitorhoz fullHD, így a kártya is jobban bírja, 3 ekkora monitor, meg sztem bőven elég 😊

Hogy érted, hogy a "középső tér el" a 3 monitornak egyformának kell lennie, méretben és felbontásban. Különben nem lesz "egyben" a kép.

Vannak nagyon jó kis demók, pl hullámvasút, vagy repülés a grand kanyonban, lehet nézelődni 3D-ben, tök jó, de ezzel vége is a szórakozásnak.
Pl én néztem vele 3D filmet, nagyon jó élmény, de a felbontás nagyon rossz. Főleg 16:9-es képnél még kisebb a kép szemenként. igazából kevesebb mint a negyede. Kinőttem már a 320*240-es avi-t 😊

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.26. 14:20:24

mulli1986
Akkor marad, hogy valamikor ha Győrben látok 2 22 colos monitort, akkor szépen megveszem őket. Elvégre, ha csak a középső tér el, akkor az még nem olyan gáz, főleg ha mind3 válaszideje és felbontása ugyanaz 😊

persze, hogy rosszabb. A 3 monitoron igazi élmény vezetni, ezen meg kiguvad a szemed, hogy láss valamit aztán úgyse látod 😊

Valahogy úgy, de annyira keveset látsz, hogy játszani nem jó vele. Lagozik is, pixeles is a nagyítón keresztül. A képet 960x1080-ban látod, viszont valódi 3D-ben, ha a játék támogatja a sztereoszkópos megjelenítést. Nekem LFS-el sikerül valós 3d képet kihozni vele, de nem tudtam leolvasni a műszerfalról az értékeket 😊
A lényeg, hogy fullHD kijelző nagyon kevés a két szem képét megjeleníteni. Majd talán a 4k, de az igazi az lenne, ha 4k lenne szemenként.

mulli1986
Fúú, ez kemény! és azt mondod, ez rosszabb, mint a 3 monitor?

Tudom, nagyon jól emlékszem rá 😊 én is nagyon lelkes voltam 😊