42876

banner
  • Szabi #35029
    wháá
  • Skypack
  • lac coo
    Jaja , csak ugy .
  • Pitti
    A kormánykerék és a monitor között nekem kb 13-15 centi van. Úgy szoktam belőni a nézetet FOV-ot, hogy a műszereket lássam a kormánykerék alatt, de legalább a fordulatot, sebességet és sebességfokozatot. Nagyjából tök olyan minden mint élőben lenne :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.20. 12:42:00
  • Pitti
    Ja értem persze, nekem 27-es monitorok vannak aminek szélessége kb annyi mint amilyen messze ülök, így mindhárom monitor úgy van egyforma távolságra a szememtől, hogy pont 45 fok a szög.
    De az igaz, hogy úgy a legjobb ha a nézőpontra pont merőleges a monitor, főleg ha olyan kijelződ van aminek betekintési szögtől változik egy kicsit a színe, az enyém ilyen :):):)
    Azért 3x 200ezres monitorokra nem futotta...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.20. 12:32:36
  • lac coo
    Hat ahol ulsz, a fejedbol kiindulva meroleges legyen a monitor.
    De szerintem az nagyon lapos lenne, vagy tenyleg ugy kellene ulni , hogy a kozepso a kormany elott legyen :)

Meg nem tudtam nagyon kiprobalni mert kellet masik asztal gyorsba, de gondolom itt mindegy mert ugyis fordithato a ket szelso kamera .
  • Pitti
    Ezt én nem értem, milyen sugárra?
  • Jackal
    Mért nem a sugárra merőlegesen állítod be?
  • Pitti
    Nekem pont úgy van, nem sok...
  • lac coo
    45 fok a ket szelso ak harom monitornal az sok ?
  • lac coo
    Az akkor jol birja !
  • Alexease
    7-8 eves lehet, akkor vettem, amikor megjelent (meg a nagykerbol/VAM-bol hoztak, boltban elvileg nem volt). Type biztos tudja, egyutt voltunk:)
  • Alexease
    :)

[spoiler]
    https://www.youtube.com/watch?v=iWfKj187-4A
    [.spoiler]
  • Jackal
    Hiszed vagy nem, nagy bizonyossággal sejtem mit gondolsz és mégnagyobbal hogy milyen lesz majd a dk2-höz képest.
  • Szabi #35015
  • lac coo
    Hany eves az a kormany ?
  • goldboy
    Szem követő rendszer
    Ez egy német cég CES-en bemutatott fejlesztése, magyar újságcikkekkel szemben nem ez van a Fove-ban(az egyenlőre csak ígérgetés, meg render videók)
    Osztanám én is szívesen az észt, de csináljunk már egy külön szimulátoros VR fórumot, mert pont AC-ban az egyik leggyengébb a támogatás jelenleg.
  • Alexease
    Az akkori atlag kormanyhoz kepest igen. De akkor az atlag kormany ~35E volt (pl. Logi DFP), a G25-ot, megjeleneskor, ujonan 60-ert vettem;) Es azota azt hasznalom. Farokferos, de meg epeszu kateoria.
  • alma2
    ez kell az osszes cuccba, es johet a bazi nagy felbontasu panel, es a toredek gepigeny. Na meg a nyakfajas is csokkentheto, a kevesebb fejforgatassal, ami nem utolso szempont.

fove
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.19. 14:24:07
  • unrealnoise
    Nekem már a DK2 is a hóakurvaanyád érzést hozta el. Most szerinted a végleges szarabb lett vagy mi? Én vagyok a hülye, mert hiszek a tesztelők 100%-ának akik szerint jóval kényelmesebb és jobb lett a végleges Rift? És nem túlzok, nem találkoztam még olyan véleménnyel, aki szerint szarabb lenne a CV1. Van amiben a HTC jobb, de összességében a CV1 ütős.

"Az hogy te mit képzelsz az egy dolog, meg a valóság majd egy másik lesz. "

Jajj, de okos valaki hallod! Mert te aztán tudod mi a 100%-os valóság, és meg hülye vagyok és nem tudok olvasni mi? Jó neked, hogy tudod mit várok el egy ilyen eszköztől, tudod pontosan milyen véleményem volt a DK2-ről (kényeles, súly, kijelző, stb...), tudod azt is, hogy ehhez képest milyen a Rift, tudod, hogy nekem milyen véleményem lesz a mostani gondolataimmal szemben a végleges Riftről... Gratulálok!
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.19. 13:43:19
  • zimapeti
    VR összehasonlítás
  • unrealnoise
    Fantasztikus. az ilyen hgeadsetek a lutrik jelenleg. Milyen support van/lesz mögötte? Milyen aranyáron lesz? Milyen nehéz ez a kütyü (Gondolom jóval nehezebb, mint a CV1) és a felbontásból adódóan több kakaó is kell neki... Szóval ezzel most sokra nem mentünk. :D
  • lac coo
    Mikor a g25 vetted meg az is farokveros fajta volt ! :)
  • Alexease
    Amig nem alkalmas "tomeggyartasra", amig "teszteles" alatt van, addig kis pedanyszammal sok penzt kell beszedni. Persze most is kothetnenek szerzodest egy giga "kinai" ceggel, akik raallnak es millioszam tolnak ki negyed ennyiert, de amig nem "tokeletes" a cucc, hatalmasat lehet bukni rajta. Egy-ket evig tuti nem lesz senkitol ertelmes aron. Jo szokas szerint, az elso evekben ugy is a szethuzas az ur, a piac felmerese, a szeletek elosztogatasa. Az MS-nek es a Sony-nak is ugy erne meg, ha csoinalnanak sajatot, es nem egy harmadik cegnek a termekehez kellene "igazodni".

En ezek miatt nem is foglalkozom vele. Felolem lehet 360 fokos, GHz-en, Giga felbpontassal, ha nem tudom megvenni, teljesen mindegy mit tud;) Ot ev mulva talan mar elterjed, lesz tobb ceg, negyed ennyiert. A "proliknak" egyszerubb, a penzeseknek farok kiveros fajta. Ugy mint a kormanyokbol. Van T150, G29 es van Fanatec, 1x, 3x es 20x aron:)
  • Szabi #35005
    én a SteamVr-ban bízok (HTC) csak valószínű az se lesz még megfizethető kategóriás.. :-/
  • Alexease
    Biztos ezek a cuccok lesznek a jovo, egyre tobb ceg fog beszallni. Talan lesz kesobb az nV-nek, MS-nek, akarkinek, esetleg top kartyakhoz akcioval stb. Ez az Oculus lesz az elso "bolti" darab, "vegleges", de igazabol meg kkicsit "prototipus" is. Ugyanolyan technikai ujdonsag, aminek kell X ido, amig kiforrja magat, eltunnek a gyermekbetegsegek, lesz konkurenciaja, nagyobb lesz a termeles, koltseghatekonyabb, olcsobb stb.

Az elso "darabok", az elso idoben, 1-2 evig csak a penzeseknek valok. Magyarorszagon biztos. Ez egyelore megvehetetlen. Felesleges hasonlitani a 3 monitoros rendszerrel, hogy abbol egy jo fajta ugyanilyendraga, azt sem tudja megvenni a nagyatlag!
    Nincs ezzel gond, ez mindig igy mukodott.
  • Jackal
    UI: lesz itt még rendes headset is, pl 210 fokos látószöggel, két qhd-s kijelzővel.
    http://www.tomshardware.co.uk/immersed-toronto-starvr-hands-on-experience,news-51412.html
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.01.19. 10:16:00
  • Jackal
    Az hogy te mit képzelsz az egy dolog, meg a valóság majd egy másik lesz. Felbontás alig nagyobb, látótér szűkebb, panelról még mindig nem tudunk semmi konkrétat, csak azt hogy talán nem lesz annyira nagyon hálós.
    Én majd akkor veszek, ha már jó lesz és nem lesz több annál a 300-350 dollárnál amit évekig lengettek. Dupla áron meg vegye aki nem munkából él.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.01.19. 09:57:01
  • lac coo
    De en igyenytelen szar vagyok, szoval nekem eleg :))
  • Hasselhoff72
    Tudod mi a bajom vele:)) 24-es:)) 3x40 coll az kell minima:)
  • Hasselhoff72
    Egyertelmuen ez a jovo, de mindenki eldonti mikor szall fel a vonatra:)
  • unrealnoise
    Zseniális a banner! :D Igen, ez megért egy kommentet :D
  • unrealnoise
    Az lehet. És amíg azzal csapatod, nem is lesz VR élményed, fantasztikus! :D Akár kompatibilis, akár nem mindennel... Meg még mindig túlparázod. Ha VR terén valamitől nem kell tartani, az a szimulátoros támogatás...
  • unrealnoise
    Próbáld ki a DK2-őt. Nah annál sokkal jobb. Nem is értem ez hogy lehet kérdés... Persze fanboy, meg fizetett újságírók az megy... Én a DK2-t próbáltam, azok alapján el tudom képzelni milyen a végleges. Én monitort nem vennék egyet sem 60 Hz-eset pláne! szimezésre, hiába lenne belőle három is. Inkább egy CV1, akár premieráron is... Amúgy a TV-ket és monitorokat sem tudja az ember tisztességgel kipróbálni amúgy, otthoni, laboros körülmények közt... De sok mindenre igaz ez még, kormányok, ilyen-olyan kiegészítők, stb, stb...
  • lac coo
    Én simán monitorokat vettem, nem is volt kérdés :)
    az tuti működni fog minden játékkal, még akár 3 év múlva is :))
  • Hasselhoff72
    Várom:))
  • Solt
    Ne ragozzuk... :))

Kilehet majd próbálni... ;)
  • Hasselhoff72
    2 milliárdét megvett cégénél? Hype és kis darabszám:))) Én itt rendelhettem volna nem is a pénz tartott vissza,mert egy rendes triplescreen is van ennyi. Hanem hogy ki sem próbálhatom, na a lofact:)
    Van egy rossz szokásom fanboyoknak meg kutyaütő megvett újságíróknak nem nagyon hiszek el semmit:) Puding próbája az evás majd ha kipróbálhatom.
    Utoljára szerkesztette: Hasselhoff72, 2016.01.18. 21:33:02
  • Solt
    Nem feltétlen... ez jelentheti azt is, hogy jóval nagyobb a megrendelés, mint amire számítottak. :)
  • Hasselhoff72
    Ha nem lenne gáz a gyártással nem járnánk júliusban nem?:) Amíg nem lehet kipróbálni multi fosokban addig kis darabszámú érdekesség.
    Utoljára szerkesztette: Hasselhoff72, 2016.01.18. 21:06:16