42876

banner
  • GPx8
    Nekem az offline pit-stop is tetszik!
  • lac coo
    Uj gumi, uj aero, Mazda johet. Izgatottan varom....
    Kulon jo hir, hogy talan lesz normalisabb fekszimulacio is, bar azzal konnyu egy atlagember szamara hasznalhatatlanna tenni a jatekot :)
    Az assettos josagok sem maradnak el, ingame hangallitas, gyorsmenu az autoban....
  • Tomo15
    Dev Diary 3/3
  • b-type
    meg hát amilyen aero-ja van egy villamosnak 200-nál már igen tolnia kell a levegőt :D, csak leégne előbb-utóbb..mert forogni forogna.
  • bardocz
    Nekem ezt a bp-i régi villamosokról mondták. De tuti azok is le vannak szabályozva, kellemetlen lenne, ha elszabadulna városban annyival valami miatt.
    Amúgy a villamos motorral sem lehetne akármeddig gyorsulni, kb állandó teljesítménye van, tehát a nyomaték egy idő után eléggé leesik.
  • SimaSuna #35946
    Miskolcon volt villamos gyorsulási verseny.
    72km/h volt a maxi, amit lehetett. Le voltak szabályozva...
  • bardocz
    A villamosok tudnak is annyival menni, mint a vonatok(sőt, a pályára is felmehetnének, mivel mind ugyan az a nyomtáv), csak a fék már nem úgy van méretezve rajta, hogy 130ról meg is tudjon állni.
  • mumus70
    Targoncás koromban az 5 tonnás villást megbütyköltem kicsit, kivettem a szabályzó csavart a pedál alól. a 10 helyett 40-el mentem onnantól. A szerelő megsúgta, a villanymotor olyan, hogy elvileg korlátlan a fordulatszáma, tudnék menni 200-al is, ha akarná, és a villamos is tudna menni 300-al a körúton, ha nem ugrana le a sínről. :D :D
  • Thread
    >>>nyílegyenes 'görbe' a villamos, troli..stb.<<<

jaja, nagy nyomateku, nyomatekbol autozhato meg a kukasauto es a szippantoskocsi :)
  • b-type
    cammogjon a tköm :D alpinista időszakomban mentem eleget.
    nyílegyenes 'görbe' a villamos, troli..stb.
  • lac coo
    Ha felszaladsz egyesevel az emeletre egy egy darab teglaval, lehet gyorsabb leszel mintha felcammognal tizesevel ! :))
  • lac coo
    Miert, ha eleg nagy a szoba, bejarhatod a palyat ! :)
  • Norbi1990

VR-é a jövő!
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2016.03.29. 22:44:57
  • Thread
    A nyomatek jo dolog, attol forog a nyelestengely :) A teljesitmeny meg jobb :)
    Naszoval, a lenyeg amit mondani akarok, hogy a teljesitmeny/nyomatekgorbe [ami _egy darab_ gorbe gyakorlatilag] mindent elmond, elvileg egy allando nyomatek lenne a legjobb, nyilegyenes "gorbek".
    A maximalis nyomatek emlegetese annyiban jogos, amennyiben ezt a gorbet egyenesiti,
    [valamennyi koze biztos van hozza, de nem a nyomatek meglete a lenyeg, van az autoban nyomatekvalto, de teljesitmenyvalto nincs :) ]
    es a fordulatszam csokkentesre jo meg. [adott max. teljesitmenyhez tartozoan] merugye nyomatek x fordulatszam = teljesitmeny
  • b-type
    Ennyire én se szoktam belemenni. de a nyomaték jó dolog, szivó motornál nem könnyű kitolni...F1-nél meg lehetetlen a motor kmpakt mérete és a súlyérzékenység miatt...illetve a nyomaték jóval nagyobb rezgésekkel jár, mint egy kis hengerürtartalmú sokhengeres pörgős motor lóereje. Amivel lekűzdi a légellenállást nagy sebességnél.
    De a feltöltött motorok kitolják a nyomatékot és adnak is nem keveset, pl a híres turbós F1 Bmw:
  • lac coo
    Jah, ezt már én is értem :)
  • Thread
    A media nyomatekmaniajarol, hogy minden autosmusorban emlegetik a max. nyomatek parametert, mint egyenrangu tarsat a max. teljesitmenynek, ahelyett hogy a teljesitmenygorbe egyenessegerol beszelnenek, es oriasi okorsegeket is megengedenk maguknak neha.
    Itt a cikkben is lattam terdreborulast a max. nyomatek elott.
  • lac coo
    Ez egy nagyon nagy fejvakarás, azt se értem milyen nyelven beszélsz :)
  • Thread
    Ez mi, fejvakaras? :)
    Valoszinuleg letezik valamekkora osszefugges a max. nyomatek es a teljesitmeny illetve nyomatekgorbe egyenessege kozott, de felreertelmezik, en legtobbszor a Nagy Sanyitol hallottam okorsegeket, kulonbozo cimekkel futottak es futnak a musoraik, [a Borsi Gergo meg bologat ra].
    A nagyobb max. nyomateknak ott mindenkeppen van jelentosege, ha valaki az alacsonyabb fordulatszamok fele akarja eltolni a mukodest, azt szereti, nem a 20ezret porgo regi F1 motort.
  • lac coo
  • Thread
    Van a cikkben nyomatekmania is, nem ertem amugy, foleg az ujsagirokat, hogy kulon letezokent kezelik az egydimenzios max. nyomatek parametert, siman hallani olyanokat hogy az elozeseket a nyomatekkal valositjuk meg, azaz akkor tud jol elozni egy auto ha a max. nyomateka minel magasabb, kozben a nagyobb max. nyomatek onmagaban csak alacsonyabb fordulatszamot jelent, amin ugyanazt a teljesitmenyt leadja.
    Ami szamit, az a teljesitmenygorbe alakja. Akkor erdemes isteniteni a nyomatekot, ha van olyan tendencia, hogy minel nagyobb a max. nyomatek, annal egyenesebb a teljesitmenygorbe. Namost erre hol van bizonyitek, hogy egyaltalan van egy eros ilyen osszefugges?
    [szerencsetlen bekebeli F1esek a 160Nm-ukkel vs. a 600-800Nm-es utcai szornyek :)]
  • Szabi #35930
    az új Zengő csapat AC-val készülget :D
  • lac coo
    Hát a 3/3 jobban izgat mint ezek a mellébeszélések :))
  • Szabi #35928
    infók 2/3

"...we now provide an in-game app that permits changing sound volumes on the fly, so you are not forced to exit a game session..." jééé :D
  • lac coo
    Before I sleep I just want to say that I've changed my mind and: We'll be working on VR and make it our priority. Goodnight
  • Szabi #35926
  • neilszab
    Formula 3 Bajnokság: 1. Forduló - Silverstone

Most kedden elrajtol legújabb Assetto Corsa sorozatunk, melyben az F3-as gépek volánja mögött kell bizonyítani a versenyzőknek. A nyílt gyakorló szerver 0-24 elérhető, setup pedig megtalálható a futam kiírásában. Eddig több mint 60-an futottak köridőt, így nagy mezőnyre számítunk, ahol a kezdők és a profik is egyaránt megtalálják a magukhoz méltó ellenfeleket, tegyétek próbára magatok Ti is!

Formula 3 Bajnokság: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5768
    1. futam - Silverstone: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5759
    Silverstone - köridők: http://www.gtr-masters.hu/prequal/ac2015_a05

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.03.27. 09:56:44
  • haflac
    Csak Ecclestone meg ne tudja,mer újra aszfaltoztatja majd.:)
  • Alexease
    Olaj es korom:D
  • haflac
    Mi az a sötét csík végig a pályán?
  • hqx
  • Alexease
    Motion Cockpit Evo
  • SimaSuna #35919
    Így van leszabályozva...
  • neilszab
    TCR felkészítő futam!

Jövő hétvégén rajtol el a 2016-os TCR bajnokság, ahol a magyar B3 Racing csapat is rajthoz áll 3 versenyzővel, köztük az ifjú tehetséggel, Tassi Attilaval!

Hogy segítsük a felkészülését, ezét ma este több gyakoroló futamot is rendezünk a kupás Seat Leon-nal Bahrain-ben, hogy méltó módon megszorongassuk a fiatal versenyzőt!

Aki szeretne részt venni a futamokon, azt örömmel látjuk szerveren!

Futaminfók: TCR felkészítő futam - B3 Racing!
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.03.25. 14:52:07
  • tobias88
    úgy látom ezen a pályán a váltód nem fog tönkre menni
  • tbazsi95
    VSR Truck Series 2016 | Assetto Corsa | R2 Red Bull Ring | Balazs Toldi OnBoard
  • croatianus
    Uhuhú... az a kisfityó!
    Jaj de várom!
    Mondjuk az 1000TC-t is megcsinálhatnák gyáriba, mert azt, amivel módban kínlódnak már egy ideje, még letölteni sincs kedvem, nemhogy kipróbálni, olyan szar a modellje.
  • Nekrofil
    Dear AC followers, we are glad to share with you the first part of three of the Development Diary that will tell you about the news of the 1.5 build incoming on March 31. Enjoy the reading!
  • Nekrofil
    http://www.assettocorsa.net/ac-v1-5-dev-diary-part-1-3/
  • Nekrofil
    Kunosék mintha azt mondták volna, hogy az 1.5 a konzol verzió csúszásától függetlenül márciusban megjelenik.