42876

banner
  • lac coo
    Nem, nem azt hivatott csokkenteni, sajnos AC alattt a G sorozat nem a legjobb, kis temponal es foleg kozepen eleg gyengecske ...
  • ratb
    Beállítottam mindent a leírás szerint. Ez a progi a kormány középső állásban levő nulla erővisszacsatolást hivatott kompenzálni? Mert ha igen az annyira nem sikerül neki. Nagyobb darabos erők jelentkeztek 30-40fok elfordulásnál így első blikkre ami nem jön be nekem.
    ..g25 kormánnyal tesztelem.. Logitech profilerben overal effects100%,sping-damper 0%.Játékban erő 50%,minimum erő 0%.
  • ratb
    Köszi sikerült. Azt volt a probléma ,hogy csak wheelCheck volt meg nekem a LUT generátor meg nem :) ezért nem jött össze...
  • Stockbauer33 #36148
  • Solt
    Pálya és autó függő, de a meghirdetett versenyekre jórészt megtelnek a szerverek ahogy látom... ha kevesebb időt szánnál rá, arra ott vannak a public szerverek... lehet találni jó pálya és autó kombinációkat, bár az tény, hogy könnyebb belefutni marhákba... mint ArmA esetében! :) Ha bizonytalan vagy, akkor várd meg a nyári leértékelést... szerintem kapni fog egy 50%-t, annyiért meg bőven megéri szerintem!
  • Tomo15
    Nem kell félni a public szerverekről, sokszor tisztább versenyek vannak mint a ligásokon, nem beszélve a jó kis Nordschleife track day szerverekről, ahol nagyon jókat lehet lazulni. Felesleges hezitálni a vásárláson :)
  • Hogthar
    Szia Solt!

Jó látni itt is!
    Láttam a szerver listát csak nem tudom, hogy van e mögötte community.
    Amúgy nagyon valószínű megfogom venni, 1.5 ös javítás elég meggyőző volt számomra, csak félek nem használnám ki.
  • Hogthar
    Simán online nem szeretnék játszani, random összekerülhetsz akárkivel és elég sok videót láttam mik történnek egy ilyen játéknál, nem figyelnek egymásra, nem tisztelik a másikat, nem figyelnek a mellette haladóra vagy bevágnak másik elé kilökve azt stb stb, komolyabb játékon gondolkozok és ezt egy közösségen belül el is tudnám képzelni.
  • Solt
    Szia Hog!

A bannerben három magyar szervert is találsz infókkal... szoktak lenni nyílt fun futamok is, szóval szerintem tuti megtalálod amire szükséged van! :) Bár én nem szoktam multizni, de ha megveszed szívesen segítek amiben tudok... ;)

• goldboy
    Komolyabb kormányokon kevesebbet tud csak kompenzálni, azoknak alapból illik lineárisabbnak lenniük
    Érdemes nézni az FFBClip-et is, 4.11-nél jár jelenleg
    Illetve aki cockpitet építget annak itt egy olcsóbb DIY simvibe szerű megoldás(DriveVibe néven találjátok AC fórumon)
  • Solt
    Írják, hogy a minimum force-t le kell venni 0-ra... ;)
  • El Gigante
    versenyek vannak dögivel, ott biztosan találsz csapattársakat is, szóval vedd meg:D
  • Ratrak
    Logitech Driving Force Pro (ami anno a Gran Turismo 4-hez jött ki asszem, 900 fokos, de kétpedálos).
    Logi profilerben force 100, minden más 0. A "LUTolás" alatt semmin nem változtattam. Játékban gain 100, minimum force7%, filter 0.

Eszméletlen sokat javult az AC érzetben, sokkal-sokkal inkább azt érzem, ami történik meg amit kb. érezni is kellene, mint korábban. Komolyabb kormánnyal bele sem merek gondolni, milyen visszajelzések jöhetnek, ha az én öreg vasam (több, mint 10 éves már) ennyit tud... :)

Nagy örömömre szolgál, hogy míg a versenyautók tényleg sokkal jobbak lettek ("első dolgom" volt a GT3-as gépekkel keresztbeállni a korábbi technikák hatására :) ) az általam preferált utcai vasak is fejlődtek, vagy maradtak nagyon jók (a kisFord még mindig a favorit, eszméletlen örömautózásokat lehet benne rittyenteni), és most az FFB is szintet lépett... Tetszik, hogy némi ingadozással ugyan, de összességében nagyon jó irányba fejlesztik ezt a játékot!
  • Thread
    Nem is olyan egyszeru ez a opensimwheel, ha DIY. Es gyakorlatilag keszen kell megvenni.
    Ezt az AC milyen kormanynak ismeri fel?
  • Hogthar
    Sziasztok

Van Assetto Corsa magyar community vagy valami független csapat akikkel lehet játszani és a kezdetleges bénázásaim elnézik?
    Követem egy ideje a játék fejlődését és úgy látom jó irányba halad, gondolkozok rajta hogy megvegyem e, de csak úgy érné meg ha van egy csapat akivel játszhatok majd.
  • bardocz
    100W az lókuki. Ha egyszer lesz rá pénzem én majd az 1kW-os motorral akarom megvenni. Igaz ahhoz már cockpit is kelleni fog, mert a mostani a G25-től is bemozog néha.
  • Thread
    http://opensimwheel.wikidot.com/
    2.3kW 30Nm csucsnyomatek, kisebb teljesitmenyu motorral semmi ertelme? 1kW a legkisebb amit emlitenek.
    Nem lehet mondjuk 100W-al? Mintha nagyon eros kormanyszervo lenne rajta. Azon is atjohet az info,
  • Tomo15
    A fogaskerék érzeten nem fog javítani.
  • Thread
    Egy G25 van nalam min. egy eve, 2x-3x kiprobaltam, de visszaraktam a dobozba, azon sokat lokne ez a LUT?
    Van valami jo direct drive DIY project? Hogy az osszes fogaskerek erzet elmaradjon?
  • goldboy
    A Dokumentumok mappába szokta(log..dátum.CSV)
    Ahova a LUTGenerator link mutat (a version history alatt van a legutolsó verzió)
    Letölt, kitömörít, futtat, betallózod a CSV file-odat, kimented az eredményt a megadott könyvtárba tetszőleges.lut néven
    +7., 8. lépés
    Elvileg a kormányod hardveréből adódóan elvesző erőket próbálja meg kompenzálni...
    Utoljára szerkesztette: goldboy, 2016.04.04. 17:37:02
  • Gry01
    Én se tudok angolul nagyon de én így csináltam:
    1. "wheelcheck" progi indítod
    beállítod a "Step log 2"-t
    .........kormány kalibációzik.......
    nemtom kb. 1perc.
    2."Lutgenerator" prog indít,
    egyetlen "gomb" van, rányomsz. /egyből a dokumentumokat nyitja a "csv" fájl betallózásához/
    ha betallóztad,egyből átvált "hova mentsd a .lut-ot" ablakra, és azt is egyből a megfelelő mappába teszi, csak nevet kell adj neki.
    3. Ezek után már csak a "ff_post_process.ini "-t kell szerkeszteni, és ennyi

• El Gigante
    ez mi is pontosan?
  • ratb
    LUT tuningban elakadtam,valaki pls:)
    4.pontban:milyen zip progi?
    5.pontban:hová generálta a wheelCheck a CSV-t?

Jó lenne egy teljes magyar tutoriál..
    2 progi kell a LUT tuninghoz?
  • Tomsteel
    Számomra a legfontosabb újítás, de inkább javítás a gumik oldalfalának tapadása, leginkább a Karusselben volt megfigyelhető főleg versenyautóknál, hogy amint megdől az autó és szögben éri a futófelületet a talaj, mintha jégen menne, elengedte fülét farkát. Ez most gyakorlatilag eltűnt, magas rázóköveken is végre úgy viselkedik, ahogy elvárná az ember. Megforgásnál is úgy lassul, úgy dől jobbra-balra az autó, ahogy az jól esik a szemnek.

FFB görbe is nagyon jó, hogy bekerült, tényleg "okosabb" lett a kormány.
  • Nekrofil
    milyen kormány, illetve milyen beállításokkal nyomod így most?
  • Ratrak
    aztaleborultszivarvégit! Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít ez a dolog, teljesen kicserélték a kormányomat. Olyan érzetek átjönnek, amiről nem is gondoltam volna, hogy tudja az öreg mechanika... ;) (pl. kanyar közben SLS-el érezni a fokozatos(!) tapadásvesztést)
    Irgalmatlan jó lett az 1.5-ös patch, és ezzel az FFB-vel együtt kb. mintha ugrott volna pár szintet az AC! Köszi az infókat amúgy!
  • tobias88
    Pont a masters-es GT3-as verseny előtt jött, kicsit zavaró volt
  • macleody
    Beszarás. Köszi.
  • goldboy
    Na, elkészült a LUTGenerator
    Wheelcheckből elkészíti a személyes LUT file-odat, nem kell az értékekkel szöszölni
    Utoljára szerkesztette: goldboy, 2016.04.03. 21:03:04
  • Debilon
    új fix ~118 MB

1.5.4
    - Fixed motion blur on F6 cameras
    - Added support for fahrenheit readings in Tyres App. (set system/cfg/tyres_app.ini [OPTIONS] USE_FAHRENHEIT=1)
    - Fixed Corvette C7 Stingray Throttle response and Engine output on low revs
    - Some Balance of Performance for Ferrari 458 GT2, more might needed
    - BMW GT2 and C7R now have Traction control available with different levels as the 458 GT2. Obviously can be disabled by server.
    - Steering geometry improved for drift cars as well some small details here and there.
    - Fixed Ferrari LaFerrari and McLaren P1 Kers exceeding engine revlimiter
    - slick tyre texture bug fixed on various racing cars
    - low-res skin previews fixed
  • Thread
    Akkor valami ini file hack megoldas nincs ra? Kiprobalnam, az automobilista az bedonti.
  • AssettoDriftER
    Logitech DFP kormányom van.
    Olvasgattam a kuplung moddingal kapcsolatban témákat.Így leporoltam a Formula EX kormányom.Szétszedtem,takarítás +kiműtöttem a fék pedált ne zavarjon.
    Számomra kellemes csalódás volt, hogy a logitech profile és az AC és rendesen lekezeli a 2 kormányt és nem kavarodik össze.
    Az EX fék pedálját belőttem kuplungnak, de csak nem volt jó, ki se tudtam jönni a boxból.
    Azt tanácsolták, hogy mind a 3 pedált és a kormányt állítsam be, hiába hozzá vannak rendelve.Így tettem és tökkéletesen működik.
    LP:
    100
    0
    0
    0
    900°

AC:
    80
    0
    min force 8%
    0
    0
    0
    Az ffb-t 50%-ra csökkentve gyakorolgattam tegnap.

• Szabi #36119
    na ott még nem próbáltam :D
  • macleody
    Bakker, nem jó Nordon. Az AI felakad a Karussell-ben, nekem is külső íven kell fordulni, mert visszadob pitbe.
  • Alexease
    Ez a Forma1 stilusu kezdo kepernyo kicsit azert necces:)
  • macleody
    Ha TrackIr-t használsz akkor engedi :)
  • lac coo
    Csalósak ezek az ultranagy látószögű videók, nagyon gyorsnak tűnik tóle ....
  • Thread
    Az AC nem engedi igy bedolni a kepet kanyarban.
  • lac coo
  • Szabi #36112
    van egy rossz hírem :D

Opel Calibra ITC 1996 0.95

készülget a srácnál Kadett C GT/E és Manta 400 is
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.04.03. 07:46:55