Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KTMNORBI
Srácok. Én már csak mindig egy talánnyal nézek be ide, de ez jutott nekem. Adott egy probléma ami online versenyek alatt szokott előfordulni. Teljesen véletlenszerűen néha kifagy az AC. Van hogy egy pillanatra, de ami igazán bosszantó, van amikor teljesen megáll, és csak ctrl+alt+del amire reagál, Hang nem szűnik meg csak a kép tűnik el. Ez a jelenség decemberi frissítés óta van jelen. Már mindent újraraktam többször is, nincs más játék a gépen és semmi nem fut olyankor. Proci hőmérséklet normál főleg most az új hűtővel, 100%-os terhelésen 65 fölé nem megy.A játék full hd felbontás és min med grafika mellett fut magas fps-el. Egyedül körözgetve 300 körül rajtnál teljesen létszámnál is megvan a 120-150 fps.Az alábbi konfigom van: I5 3570K proci MSI GTX 660 TwWIN FROZR III vga, táp az egy Corsair TX 650, memória Kingston 8 giga. SSD 120 giga HDD 1 terra. Game az nem azon a meghajtón van mint az oprendszer, ami win7.

Van ötletetek mi okozhat ezen adatok mellett fagyást, mert azelőtt ezt egyszersem csinálta, elöre is köszi a buksi törésért<#awink>
lac coo
Új shader lesz :

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Valamikot 14'fps el jatszottam 15-os crt monitoron, ilyen bagatel dolgokkal en nem foglalkozok 😊

Te tudod, de szerintem vsync mellett sokkal folyamatosabb a kép, ráadásul képtörés sincs.

www.smart-bus.hu

lac coo
Csak . Nem hiányzik .

Miért?

www.smart-bus.hu

lac coo
Nem .

lac coo
Majd megnezem, menuben levettem legalacsonyabbra az effekteket, meg ami benne van menuben azt kikapcsoltam.
De hatha ettol fuggetlenul van valami ami fut es hulyeseg...

Nem használsz vsync-et?

www.smart-bus.hu

lac coo
Volt egy appom, valami bmw hud, az lebette ketto fps-re a jatekot 😊))

Alexease
De ha a PP filtyer jelentosen lassit, de megis kell a fenyesseg miatt, talan erdemes csinalni egy sajatot (..\assettocorsa\system\cfg\ppfilters\). Az egyiket amit hasznalsz duplikalni (pl. S2-Movie.ini -> laccoo.ini 😛), es a sajatban kikapcsolod ami nem kell, pl.:

ENABLED=0

ENABLED=0

ENABLED=0
stb.

Ami kell belole, valszeg ez:

ENABLED=1

Nem probaltam, tesztelni kell, talan ossze lehet rakni egy sajatot, ami jol nez ki, olyan effekt van benne ami neked teszik, es meg gyors is.
Alexease
Az APP-ok is lassitanak jonehany fps-t (tipustol fuggoen), meg a gyariak is, foleg az extras kulsos cuccok, ami nem kell val nem fontos, azt erdemes kikapcsolni, torolni, mert meg a hatterben is kepesek piszkalodni. Dupla gyors nem lesz, de nalam volt hogy 5-10fps-t lehuztak, a max 60-70-bol, ami sok😄
lac coo
Jh, mindent lehúztam ami számít .Füvet füstöt, tükröződés statikus, árnyék med , azt jóvan, ennyit bír, most nem az a lényeg hogy csilligjon 😊
Mentem egy tesztfutamot valami GT2 szerveren, semmi baj nem volt .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.29. 17:43:08

Alexease
Lehuzos valami mast😉 "3D" fuvet kikapcsoltad? A tukrozodesek is mehetnek low/low-ra. A tukor reszletesseg, a tukorben a fust off stb.
lac coo
Végül csak visszakapcsoltam a pp-t, így nincs szívás vele 70 fps így is van, elég az .

Én Sweet Fx-et használtam hozzá. Kb. 3-4 fps-t vesz le, de lehet állítani mindent, amit szeretnél, és jól néz ki tőle az AC kikapcsolt pp-nél is. Mondjuk nekem bekapcsolt pp-vel nem tetszett soha, úgy ez a "túl szép játék" feeling volt.
Video kartyan csinalsz egy profilt+bill kombo es kesz.
lac coo
ezeket is próbáltam már, semelyik nem csinál semmit, mintha minden csak bekapcsolt pp-vel működne .

Alexease
<#idiota>

Mivel az egesz "szepseget" a HDR/PP adja, azon vannak a feny allitasok is. De talan lehet kulon is.
Probald ezeket:

..\assettocorsa\system\cfg\colorCurves.ini
Ebben az az altalanos bevilagitas (ahol nem eri napfeny). Az elso 3 szam a szinezettseg (minnel magasabbak annal vilagosabb). Az egyforma 3 a feher😊 Az utolso szam nem tudom, tesztelni kell. De elott archive;P

Vagy ez: ..\assettocorsa\system\cfg\lighting.ini
Light-height = 1000 // milyen magasan legyen a nap (lampa😛) Talan ha lejebb van, vilagosabb az egesz. Persze ha nagyo let van, durvan torzulnak az arnyekok😄
lac coo
Hat persze , azt mashol meg kieg a szemem, vagy allitgatom odavissza ?

Alexease
Vagy a monitorokon😊
lac coo
butitva elviszi, nincs is semmi baj vele, jól is néz ki, de PP-t már nem bírja .
Csak picit sötét, főleg az árnyákos helyeken .
Drivert azt nem tudom, nem néztem még ...

Driverből nem tudod beállítani?
770 nem viszi el a 3 monitort butitva? Meg en mindig mondtam neked hogy huzd meg a procid vagy 4.5ghz-ra es lass csodat😊))
lac coo
De nem tudok, gyenge a gép ....

Hasznalj pp-t
lac coo
Aki nem használt PP-t, nem tud esetleg valami brightness, vagy gamma beállítási lehetőséget ?
CFG-ket végigtúrtam, de nem találtam semmit .
jó lenne egy kis plusz fény így pp nélkül ....

Naszóval elindult! Nyúztam is egy kicsit. A force wingman egész jól teszi a dolgàt. A FFB is jól mükszik. Egyenlöre a kisfityókkal time triàl... De màr kikapcsolt segítséggel.
megoldás: forced 32 bit...
arty
neha neken is jo volt neha meg nem.
nelkule meg mindig jo.

az h nalad oke, amugy se vigasztal :p

Forza.

Teljesen jó azzal is, most néztem. Win10 Pro + Afterburner 4.2
sertrex
Igazából nem is annyira a felbontás, hanem a Herz miatt szokott befosni a rendszer, mert alapból valamiért állandóan x felbontás és 23 Hz-re rakja. Azt kell figyelni, hogy 60 Hz-re legyen beállítva és a monitorodnak megfelelő felbontásra. Én NV-n egyébként mindig kártyavezéreltre állítom kijelző vezérelt helyett és nem igazán vannak kijelző problémák. AMD-nél nem tudom hogy működik. Sose használtam.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Természetesen a felbontàs alaból jó volt. Egy külföldi forumban olvastam hogy a full screen rendering bekavarhat. Anyway, probàltam mindenhogy nativ/nem nativ fsr-el meg anélkül. Letiltott tüzfal/viruskergetö, no meg ezek tetszöleges kombójàval. Halehet rencert nem húznàm ujra. 2 hónapja csinàltam, mikor ssd került a gépbe.
arty
(mindez az egyik assetto update utan. elotte evekig nem zavartak egymast....)

Forza.

arty
nekem nem ment. rivatuner/msi afterburnerkavart be...

Forza.

Mi lenne ha legyalulnád az amd-s drivert és a szutyok gaming evolved nélkül tennéd fel? Még nem láttam embert akinek ne ment volna az assetto dx11-es kártyával. (vagy full új win, mert valami nagy kavarás van)
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.01.28. 15:17:50
Tomo15
Tényleg az a megoldás, ha rendesen beállítod a felbontást! Mindenképp a monitor nativ felbontására tedd, ne lejjebb! A full screen renderinget is kapcsold be. Meg kell oldja.
Kitöröltem, nem megy. Leraktam 1024x768-ra kivettem a full display renderinget. Nem megy. Viszont lehet magamat szivatom. Az f1 2013-hoz kellett büvészkedni néhàny dll-el. Lehet itt van a kutya... Szal megpróbàlok még egy system restore-t...
Trivialis lehet de alltalanos szopas mert ha jon egy update csomoszor magatol letesti 640x480-ba es mindig vissza dob toltokepernyorol😊))
Na ez màr egy jó tipp! Mivel nem annyira triviàlis. Mindenkép kipróbàlom. Anno a cliffs of doverrel is szívtamm. Az meg mindig kidobàlt a jàtékból. Csomószor ujra telepítettem mire ràjöttem hogy az amd gaming evolved programjàban van egy play tv "felvevö" és azzal akad össze ràadàsul erröl aztàn semmit nem talàltam a neten..
jatiking
Dokumentumokból töröld az Assetto Corsa könyvtárat.

jatter

Felbontàs. Persze! Mivel ugye elsö dolgom volt a settings lecsekkolàsa. A rendszer alapból bellött egy hardverhez illö konfigot. Én egy két cuccot lejjebb is vettem, pl tükrözödés stb. Próbàltam utànanézni a neten, nem egyedül vagyok a problémàval. Az antivirus/tüzfal deaktivàlàson màr túl vagyok. Meg nmég egy-két màs dolgot is kipróbàltam. Eddig még nagyon úgy néz ki 55 euró ment a levesbe..
A felbontás jól van beállítva?
Màrmint a start utàn kicsit tölt, és visszadob. Az av és a tüzfal programot is kikapcsoltam ideiglenesen. Nem segített...
Roppant boldog vagyok. Megvettem tokkal-vonoval, csak éppen nem indul el. Pàrszor màr újrataktam a vidikari drivert... Amd 6800k radeon 7870, 8 Gb 2400-as ddr3.
Amennyiben a szerveren valamilyen mod pálya vagy autó fut, a szerverhez tartozó honlapon ott lesz a link, hogy ha valakit érdekelne, ne kelljen keresgélni, hogy mi, merre, melyik....
Utoljára szerkesztette: cstibikeee, 2016.01.27. 23:21:49
Kövezzetek meg, de engem is főképp ez a kisfityó érdekel.. Még 3/4-óra... Addig tolok egy kis f1 2013-at.. 😊
lac coo
Rettenet jo ez a kupas kisfiat, meg rf2 clioja mellett is, a fekek egyszeruen zsenialisak....
Francer csak hiperkarok, meg gt k, meg oldkarok jonnek ide !?😊

Hm... Egyszer Borås környékén "tévedtem" hasonló útra, nyáron verőfényben.. Moderáltan "csapattam" is a jó öreg saabomnak.. Igaz "csak" 2 lityós benzines, meg már közel a 300 ezer kilométer van a mocijában, de imádom ezt az autót.. 😊 JA, és közben megvettem a fullos progit a steamen. Már csorog lefelé.. Még adsl-em van, de elsejétől jön a 100/100-as üvegszálas net.. 😊
Utoljára szerkesztette: ati271, 2016.01.27. 21:47:00
Mázlim van. A helyi turkiba sikerült vennem egy logitech Wingman formula force GP kormányt.. Átszámolva olyan 2500 forintért.. 😊 Nem tűnik agyonhasználtnak, és működik rendesen!