42876

banner
  • alma2
    Azert az annyira nem jo ido, egy kozepesnek elmegy.
    Kar, hogy a nagy valtozasok miatt surun nullazzak az rsr idoket, de ott is lathatod ezt.
  • Alexease
    Amelyik autoban van gyarilag ABS, az ugy is van tervezve, akkor mukodik optimalisan ha hasznalva van. Mivel az ABS a "szabalyzas" (nagy) reszet megoldja, igy sokkal erosebb, nagyobb, erzekenyebb, hatasosabb lehet a fek. De attol meg nem art erezni mikor, mennyit es hogyan. Emiatt kicsit egyszerunek/sinautonak tunnek, de meg sem azok, csak mashogy kell hozza allni.
    Foleg ha ezeket (ABS/TC) meg allitani is lehet, nem csak ki/bekapcs, hanem az "erejet".

Amikor egy masik programban megjelentek az ABS/TC autok, ott teszteltem eloszor rendesen az onboard allitgatas ertelmet. "Sokat" szamitott mikor milyen allapotban voltak a gumik (melegedes, kopas) es mennyi uzem anyag volt benne (suylelosztas). A verseny elejen minden "max", a kozepen minimum/vegyes, a vegen max/vegyes. De kicsit mas beallitas kellett a fix gyors korok autozasahoz es a belkitaposos uzemmodhoz is.

Pl. az elol elnyalt gumikat es alulkormanyzast, jol lehetett kompenzalni kevesebb ABS-sem es minimal hatrabb tolt fekerovel.

Persze ez csak teszten mukodik (nalam), ehhez droid kell aki kiautozza es allitgatja a teljesen versenytavon;)))
  • tobias88
    Megyek a masters-ben, de ott sajnos a GT3-nál van ABS, ha meg kikapcsolod iszonyatosan lemaradsz, nincs választás
    Az a baj, hogy bekapcsolt ABS-el a többiekhez viszonyítva sokkal lassabb vagyok
  • Pitti
    Én nem kapcsolok semmit mindent gyári értéken hagyok, de ABS-el is én ugyanúgy szabályozom a fékerőt mintha nem lenne, egyszerűen csak annyi, hogy ha picit hibázok akkor nem dobom el azonnal. Egyébként az életben is hatékonyabb egy szabályzott fékezés, mint vészfékezés ABS-el, legalábbis mezei utcai kocsiban. De szerintem máshol is. A lényeg az, hogy az apróbb hibákat meg tudom úszni :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.19. 10:50:15
  • Pitti
    Tökéletesen igazad van, csak én már nem vagyok képes ezt magas szinten 10+ körön keresztül végigcsinálni, illetve hosszútávon már annyira nem szórakoztat, mert eszméletlen elfáradok, (mondjuk estére már egyébként is elfáradunk néhányan mikor odaülünk a kormány elé)
    Nem arról van szó, hogy nem tudok vezetni vagy nem tudom hogy kell egy ilyet vezetni. De csak próbáld ki a gtr masters mezőnyében 7 kört lenyomni, mondjuk 6x... és még Tyukival a nyakadon... Tudom ...öreg vagyok.... (Persze azt meg sem említem, hogy kuplung és H váltó az alap.)

GT, túraautó, vagy utcai autók teljesen más, azokat sem éppen könnyű vezetni, egy erős mezőnyben meg pláne. De jobban passzol a koromhoz...

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.19. 10:45:26
  • lac coo
    En nagyon regen nem hasznaltam abs t, en pont azzal nem tudok menni, egyszeruen keptelen vagyok rajonno hol van a megfelelo fektav, meg mikor mennyire tapossam a feket :)
  • tobias88
    Nyugisabbnak nyugisabb, de én imádom ahogy féktávon és kigyorsításnál egy őrültként viselkedik. Meg kell tanulni vezetni és kész. Segítség nélkül Nord Touriston volt már egy 7:10es időm, de az kb a max. Imádnivaló
  • Pitti
    én 8-ra annyira elfáradtam, hogy kénytelen voltam feladni... mentem még pár kört az mx5 cup-al, hogy valami sikerélményem is legyen...imola volt a szokásos tele szerveren,
    igaz, hozzászoktam a gyári abs-hez nem tagadom. Nehéz pontosan adagolni a féket egy ilyen könnyű autónál relative vékony gumikkal, a motorerő meg nagyon sok. Az is hozzá tartozik, hogy nagyon régen mentem már vele.
    A kupás mx5 egyenesen nyugtatólag hatott... pedig az sem sínautó...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.10.19. 09:24:03
  • lac coo
    Nagyon hozzaszoktatok az abs hez :))))
    En sose hasznalom, meg GT hez se, nagy bajom nincs a fekezessel....
  • Tyuki80
    Kár hogy tegnap 20:30 körül már alig voltunk.Még egy futamba tudtam belépni,aztán mindenki ment is el.Ahogy láttam sok embernek fejtörést okozott ez a gép.Volt egy kis előnyöm,mert én imádom,ki is jött mert gyakorlatilag egyedül köröztem végig.
    Amúgy a titka,hogy a motorféket nagyon kell használni és persze a féket óvatosan adagolni.Kéne egy olyan 100 kg az elejébe,mert nagyon könnyű,az segítene rajta.Ezzel a ktm el a nordon lehet eszméletleneket menni amúgy!
  • Pitti
    A KTM-ben asszem nincs is gyári TC szóval azt még nélkülözni tudnám mert általában 3. fokozatban vettem minden hajtűkanyart, de egy gyári ABS kicsit nyugisabbá tenné na...:)
  • Pitti
    Jó volt a FunRace mint mindig, a baj csak az, hogy asszem öreg vagyok már a KTM-hez ABS és TC nélkül. Megkopó reflexeimet ellensúlyozni kellene egy parányi segítséggel mert ez így kínszenvedés volt. Főleg tömegben lökdösődni hát mint egy billiárdgolyó :)
    A féket iszonyatosan pontosan kéne adagolni, ha túl kevés alig van fékerő a következő pillanatban meg már blokkol a 4 kerék. Ilyenkor teljesen el kell venni hogy újra gördüljön, és ezzel nagyon hosszú métereket veszít az ember, és az meg nem sok van. :)
    Valójában tényleg élmény ezzel menni de eszméletlen fárasztó, főleg egy ilyen Masters mezőnyben :)
    Azért annak örülök, hogy úgy általában a középmezőnyben voltam, és nem csak én szenvedtem hanem szinte mindenki :)
  • lac coo
    Vagyis ha jol sejtem az osszes mod nema lesz ha nem igazaitjak az uj cucchoz...:)
  • Thread
    A gumihangban lenne a legtobb megujitani valo, szintetizalni kene, persze asszem akik manapsag ezt csinaljak, ott szanalmas nyekerges van, de legalabb szamolt hang. Nehezebb mint a kep.
    A mostani slide gumihang szep, de olyan mintha a kepeket nem szamolnak ki, hanem felvett videoanyagot probalnanak manipulalni.
  • neilszab
    Megy a szerver, lehet csatlakozni.. jellemzően úgy 7 után szoktak elkezdeni szállingózni a szerverre a népek és 8 körül szokott beindulni a fő buli és tart amaddig tart! Jó szórakozást!
  • lac coo
    Jah, ha egyik eg akkor le se sza..om :)
    De par hete mar csak kodlampam volt :)))
  • Pitti

Hát igen már korán sötétedik, ilyenkor venni észre. Én ma cseréltem izzót az egyikben, de fogalmam sincs mióta jártam felemás lámpával :)
  • lac coo
    :))
  • lac coo
    Eltortek a kis vacak drot pockok, tiz evet birt :)
    Mar tok regota csak ugy fityegtek az izzok a lampaban, a gumi tartotta ugy ahogy, de legutobb valami elmozdult , zarlatos lett az izzo vagy mi, egyiken szet is olvadt korulotte minden. :)
    Mindegy ki kell csereltettni, nincs mese, nem lehet ugy kozlekedni lampa nelkul :)
    Most, hogy tiz eves, jonnek azert a gondok, valahol be kellene szamittattnom venni masikat,csak hol ....:)
    Amugy jo auto, szeretem.
  • goldboy
    Kiadták ma "előre" az 1.9-es hang projectet, hogy jövőhétre ki tapasztalják a moderek
  • Alexease
    Nem csinalt semmit, csak egyszeruen ehhez is hozzanyult:)
  • b-type
    mind a kettő?? mit csináltál frontálisan ütköztél? :)
    Nekem ehhez fénykép kellene, sokféle jó anyag van már..prsze nem azt mondom hogy öntsd ki vasalt betonnal.
  • lac coo
    :))))
  • Alexease
    Keresel ejszaka az utcan egy olyan autot...
  • lac coo
    Hat, nem talalok en se sehol....
  • endy papp
    Keresel olyan helyet(bontó,szerviz) ahol kidobták a lámpát mert használhatatlan(törött,egyéb) és abból kiszereled,átrakod a tiédbe.
    Ha szerencséd van sokba nem kerül.
    Igazából én még így külön ilyen lámpa alkatrésszel nem találkoztam,ezért javaslom a leírtakat.
    De nem lehet hogy csak kiakadt a drót ,mert olyan elő szokott fordulni?
    De találkoztam már olyannal is ahol a drótrögzítő pici fül törött le a foncsorról na az már gázos....
  • lac coo
    Off.:
    A kocsi fenyszorojan mindketto egorogzito kis drot, amit az ember rahajt az izzo aljara majd beakaszt, na azok eltortek. Mit lehet ezzel csinalni ? Komplett ket fenyszorot csak nem vennek.....:)
  • lac coo
    Na azt nagy kaland :)
  • b-type
    már eléggé oda van a bundája, zörög-csörög, a fogása is vacak.
  • croatianus
    Igaziba még olyan is van, hogy nem kell semmit nyomni, mégis levált.
  • Thread
    A pillango valtot az igazi autoban se lehet nyomva tartani lefele valtasnal, amig elegge lecsokken a fordulatszam?
    Azzal is klikkelgetni kell?
    Utoljára szerkesztette: Thread, 2016.10.17. 22:46:50
  • lac coo
    Szarakodik a váltóm, ki kell pucolni :)))
  • neilszab
    Kedd esti FunRace: KTM X-Bow - Magione!

Holnap este a közkedvelt mókaautót, a KTM X-Bow-R-t hajtjuk meg a Magione-ban! A cél a felhőtlen szórakozás, a könnyed, de kulturált közös örömautózás. Több rövidebb futamot rendezünk egész este folyamatosan, amihez bárkinek, bármikor lehet csatlakozni! ;)

AC FunRace infók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?6015
    További futamok: http://www.gtr-masters.hu/schedule
  • lac coo
    Kesobb lehet rola szo....
  • Pitti
    A ! - ! AC Server www5.schwarzbierbude.de MR|ABCN
    BARCELONA-LAYOUT MOTO
    MAZDA MX5 CUP

Most vagyunk 10-en....még valaki?
  • lac coo
    Miert , mi a ciki egy dfgt ben ???
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.17. 17:58:01
  • b-type
    Na ezt megnézem, mert érzetre sokat lassultam, köszi az időt kicsit vissza kell rázkódni :D
  • Pitti
    Amúgy nem tudom a netkód hogyan sikerült ennyire jóra, de 200+ pinges autóval lehet hiba nélkül csatázni, simán tudok vele menni centikre, és kocc nélkül bebújni előzni stb... az pedig 2 tizedmásodperc különbség ami nagyon sok ebben a szituban, fogalmam sincs hogy de tökéletes.
    Eddig a 100 fölötti autóktól mindig féltem 200 300 környékén meg egyszerűen el is kerültem, 50méterre se mertem megközelíteni a lag miatt. Egyébként meg is volt az oka... most meg még a pirosaktól sem félek... :)
  • Pitti
    Megmondom őszintén már nagyon vártam, hogy végre induljon már el nálad az a fránya AC, mert éreztem, hogy valami ilyet fog belőled is kihozni... :) "ismerlek" már annyira innen az sg-ről, hogy biztos voltam eben.
    Amúgy kupás mx5 is nagyon jó, esténként elég sokszor van egy ilyen szerver, legutóbb nürburgring sprint GT pályán, tele a szerver és fülig ér a szám még akkor is ha elkalapálnak... 1.42 alatti idő már rendszerint pole, de 43 alatt vagyunk majdnem 10-en, szóval izzasztós kergetőzés, de zseniális élmény...
    ELég sok magyarral is találkozom, tegnap pl Tyukit próbáltam kergetni :)
  • b-type
    Az mx az nagyon üt, nyilván azt próbáltam elsőre, tegnap mentem kétféle mx5-l, jövő hétvégén szlalom, csak akkor meg dolgozok.
    Szal az Mx az zseniális, nem tudtam leszakadni róla, megfordult a fejemben hogy elrángatom a srácot megmutatom neki, csak elég cikinek érzem a kormányom.
    Utána ránéztem az e30-ra, és megnyugodtam.
    Kunos zseniális, én nem tudom hogy csinálja, de a maga szimes tökéletlenségében mindekét autó hozza azt az érzést amit vezetve megtapasztalsz, A bímerrel teljesen máshogy kell menni, sokkal komolyabban veszi magát, és gyorsan hajtva hasonlóan lehet zavarba jönni mint az életben, ez az autó régen játékos volt, de a fiatalabb autók közt már komolynak hat. Ugyanakkor nagyon jó a súllyával játszani.
    A Mazda egy más világ, íven fékezhető, dobálós, lehet tekergetni a kormányt bőséggel.
    Szal én nem tudom mit csinál ez a fazon, nekem nem rokonom, se barátom...de ezek az autók ilyenek.
    nem tudom van-e kedvem mást is kipróbálni, ma biztos nem :)