42876
-
#1757 Van aki 2013-ban nem kapcsolja ki a virtuális kormányt, és inkább kettőt néz? -
#1756 Jó, attól függ honnan nézzük ! :)))
Vagy az animáció bugos rossz, és eleve kizárják a régebbi kormányosokat, hogy normális látvány mellett játszanak, vagy az egész rossz úgy ahogy van, ha egyszerű csicsa animációt állítok nehogy már átállítsa a setupot! :)
Akárhogy is, ez úgy szar ahogy van, szerintem .eleve nem értem minek keverni, újitani ,mikor semmi értelme mert ki lehet játszani ???
Amúgy pont az baj, hogy a virtuális kormányhoz van rendelve, ha azt piszkálom más autót kapok ! :) Ennek köze nem kéne , hogy legyen hozzá ... -
#1755 Ez nem baromsag, ez teljesen jol es logikusan mukodik:D
A lenyeg, hogy nem a virtualis kormanyhoz van allitva/rendelve a dolog, hanem a valodihoz es az autohoz, ugy hogy kozben fix az attetel.
Egyszeruen a virtalis kormeny nincs leprogramozva, hogy annak az attetelet is lehessen allitani.
Vagy, ha Kunos a jatekban talalhato allitast annak gondolta, akkor bugos es/vagy rossz:D -
#1754 Hát ez így baromság !:)
Bár nem jellemző manapság, de azért tuti vannak szép számmal akiknek nincs 900 fokos kormányuk, no most ők vagy bámulják a veszettül tekergető virtuális pilótát, ami elég gagyi látvány, vagy beállítják jól és egy szűk visszafordító csak Y-ban fog nekik sikerülni? :)
Nem értem miért van köze az egyszerű animációnak, ami lényegében csak effekt, csicsa, az autó setupjához ?
Én még ilyent nem is láttam, régebben belőttük 270-re, ha lehetett a virtuális kereket is, aztán ugyan annyit fordul a kocsi mint másnak ...
Az állítható animációnak pont az a lényege, hogy ne gagyi módra pörögjön a játékban a kormány, hanem ugyan azt csinálja mint az igazi.
Régeb rF1-ben is be lehetett lőni a látványt, régi kormányomon belőttem 270-re, szépen szinkronban ment, de sehol nem kellett Y-ban megfordulnom ... -
#1753 Igen, ez igy jol mukodik. Csak kicsit mas a hozaallasa, technikaja.
- Itt az autonak fix 900 fokos kormanyelfordulasa van.
- Fix es nem allithato a kormanyatttetel, ami ennel az autonal 16:1-hez, ami a 900-as kormanynal, faltol falig 56 fokos kerek elfordulas.
- A driverben beallitott kormanyszog jelenti a teljes hasznalhato forgast. Ehhez rendeli hozza linearisan a jatekban beallitott elfordulast.
A virtualis kormeny csak 900-as beallitasok mellett lesz szinkronban.
Vagyis lenyegtelen mit allitasz a driverben, a teljes elfordulast a game/real aranyaban tudod kihasznalni.
Pl. a real: 900, attetel: 16 FIX:
- driver: 900, game: 900 game/real: 1 teljes elfordulas: 1*56=56°
- driver: 450, game: 900 game/real: 1 teljes elfordulas: 1*56=56°
- driver: 220, game: 220 game/real: 1 teljes elfordulas: 0.24*56=13°
-
dashed_ #1752 Ez igy van... Regi momomat "bekalibraltam" a jatekban. Belotte 230 fokra.. Igy min. kb 6-7 palayacsik kene, hogy meg tudjak fordulni. A szukebb fordulokat pedig 40Km/h alatt tudtam csak bevenni
Utanna belottem 540-re es minden jobb lett. -
#1751 Olyannal találkozott már valaki, hogy a menüben érzékeli a kormányt, be is lehet állítani, de ha belépek a pályára, akkor nem érzékeli, csak a billentyűzettel lehet bőgetni a motort? -
#1750 Jaja...
De értitek, egy régebbi 270 fokos kormánnyal játszó ember nagyobb körben tud csak megfordulni mint egy 900 fokos, ha beállítja az animációt rendesen a kormányához? -
#1749 Pedig az nKp-ben a kormány rész tökéletesen működött, egyszer beállítottam, hogy 900fokos, és tádám, többé nem kellett hozzányúlni. -
#1748 De az úgy elég gáz :)))
volt valami topik hasonló témában, ember nem értette különböző beállításokon miért megy tök más időket, de mire beraktam volna a képeket bezárták :))) -
Solt #1747 Nem úgy hangzik, mintha jó lenen így... :D Az lehet amit írtál, nem csak a virtuális kormányt állítja, hanem vele együtt a kormányszöget is... -
#1746 Driverben 900 fok, játékmenüben 1180 fok, annyit fordul a kerék mint amikor 900 fokra van állítva a menüben, utána megszűnik az FFB és üresben forog a kormányom.
ez biztos jó így ? -
#1745 Nem repül, hanem kigurul a pályára, mivel sebességben van, és a techdemoban a kocsi nem fullad le. -
#1744 Én még semmiféle ilyen röpködős,földbe süllyedős, kigurulós bugot nem láttam, hál istennek .... -
Solt #1743 Nekem is csinált már ilyet, de nem tudom mi előzte ezt meg... :) -
#1742 Nektek is van olyan bug, hogy amikor a pályán megnyomjátok a back to pit-et, és sebességbe van hagyva a váltó, akkor a kocsi elindul a menüben, neki a falnak, és kigurul a pályára. Igazából nem biztos, hogy a sebességbenhagyás okozza, mert másodszorra nem sikerült előhoznom. -
#1741 Vagy valamit megint nagyon nem értek, és ennek így kell lennie :DDDDD
De szerintem a kormány lock a játékban össze van kapcsolva kormányzással és együtt állítódik mindkettő .Vagyis az animáció csak párhuzamosan a kerékkel , kormányzással tud működni, ha vágjuk az animációt, ott megáll az autó kereke is . -
#1740 Kipróbáltam, de eleve valami anomáliára gondoltam.
eddig azt hittem, a játékban a kormányszög csúszkája csak a virtuális kormányt állítja, de nem, az autó kerék elfordulását is:) Valami bug, vagy túl sok mindent kiszedegettek a demoból, nem tudom ...
De szerintem elég meredek, hogy ha látványra normálisan van beállítva a virtuális kormány, akkor az autó teljesen mást csinál két különböző kormánynál,főleg,hogy ennél az autónál elvileg nem setupolható a kormányszög (sem ...) :))
-
#1739 Próbáld ki! Semmi értelme (úgysem használja így az ember), de nyugodtan próbáld ki! Tehát driverben és progiban is 250 fokon a kormány... próbálj meg kimenni a boxba, a szervizúton, ahol kell, a szalagkorlátok között. -
#1738 Hat de hogy hogy nem fordul rendesen ? Tok mindegy mennyi a driverben, koppig tekerve a jatekban ugyanannyit ter ki a kerek mint 900 foknal koppig tekerve...Virtualis kormanyt most hagyjuk, az csak latvany elem. -
#1737 Igen, ha a jatekban tobb mint a driverben, akkor szorozza a fordulast:) -
#1736 A driverben és a progiban is 250-et állítottam... (nem így használom, csak @precise hozzászólása alapján hülyültem). Ha a driverben 250, a progiban meg 900, akkor úgy tekeri a csávó a kormányt mint a félőrült... fordított helyzetben meg hiába tekered, az csak alig fordul a képernyőn. A Ferrari VA-ban az a 470-480 fok működött rendesen a képernyőn látottakkal szinkronban tekeredett a játékvezérlő is - ha jól emléxem ott a virtuális kormányt nem is lehetett állítani. (Az rFactor ezt mondjuk megcsinálja alapból). Gondolom ezt oldja most meg ez a virtuális csúszka... de attól még nem fordul rendesen. -
#1735 Hol allitottad be a 250 fokot? Ahhoz hogy valoban 250 fok legyen, a driverben kell beallitani, hogy fizikalisan annyit tudjon (annyit erzekeljen az AC) csak forogni a kormany.
Az AC kontroller allitasnal a virtualis kormany (Vagy a virtualis auto?! Egy auto van, nem lehet tesztelni, es az eppen 900-as:P) elfordulasat allitja hozza fizikalishoz es/vagy a linearitast szabalyozza.
Ha az auto kormanyzar 27 fok, a kormany a driverben 900 fok, es a jatekban 450 fok, akkor a fizikalis kormany 900 fokos elfordulasanal lesz igazabol csak 450 fokon, ami 13.5 fokos kormanyzar:)
Remelem lesz kesobb rendes beallitas is. -
#1734 Kipróbáltam ezt a 250-es kormányszöget. Csak a poén kedvéért a pit kijáratnál nem fordul be az autó 10km/h-val sem a szalagkorlátok között. A visszafordító is küszködős. Ezek után megpróbáltam forgolódni vele, mintha parkolnék valahol, de nem fordult az autó ... 900-on tökéletes. Olyan mint az igazi autó: nagy sebességnél kicsi korrekciók, 10 km/h alatt "kamionsofőr mód". Ezek után nem tudom, hogy a lent belinkelt táblázat szerint át kell majd állítani a kormányszöget minden egyes autónál a szerin, hogy most éppne formula autóval, vagy egy utcai autóval tekergetek? -
precise #1733 1:24:219 a pálya közepén voltam már 23:8 estimatedben.
(250-es kormányszög) -
GPx8 #1732 "AC forumon eddig osszesen csak 2300 regisztralt"
Ez nem csoda. Gyakorlatilag a nagyvilág számára az nKP tök ismeretlen, aki meg nem szim.-fan az nem fogja pénzért kipróbálni. -
#1731 Én bízom benne, sőt valószínűnek tartom. Szerintem nagyobb para van bennük, hogy a DX11-es grafika működik-e becsülettel, a fizikában kicsit jártasabbak :))
Aztán persze a fene tudja, nem ez lenne az első szim, ami nem toppos állapotban jön ki, emlékszem NKP-hoz hetente jött új gumi, hol alulkormányozott volt, hol nem, míg egyszer csak jó lett. :)
Minden esetre az én még mindig 100-ban bízom bennük . -
cstibikeee #1730 Minden bizonnyal nem az utolsó percig dolgoztak ezen amit kiadtak most, mert február 19.-én írták, hogy már pár hete befejezték a TP fejlesztést. -
#1729 Ugy ertettem, hogy 220 fok kornyeken, egyaltalan nem fogja a kormanyt, mindket keze a levegoben van, es a kormany magatol fordul tovabb;)
900 fokon hasznalom a kormanyt. -
endy papp #1728 Szerintem az nem bug ,mivel akkora elfordulásnál ott álla keze(ott kell hogy álljon) mivel nem fordítja a kormit tovább.
Nem egy élő ember hogy közbe esetleg a szabad kezével...máshova nyúlkáljon.
Nézd meg ugyan ezt 525-nél, 900-ról nem is beszélve.
Itt a 900-as de csak a te kedvedért
Kormány elfordításkor hova is tegyem a kezem? -
precise #1727 Remélem, hogy igazad van. -
#1726 és január 18án bolti ár harmadáért lehetett kulcsot venni steamre :D -
#1725 amúgy szerintem ez nem a legutolsó verzió, valami korábbi készültségi szint ...
forumon nem igen foglalkoznak fizikai, grafikai bugokkal, hangokkal,ezekben elég magabiztosnak tűnnek nekem, sokszor elintézik azzal, hogy az 1.0-ában nem ilyen lesz ... nekem az jött le, legfőképp a stabilitást tesztelik, hogy fut az egyes hw-eken ...minden mást kb letojnak :) -
#1724 Gozom sincs mennyi a limit a Steam-nel:/ -
#1723 Bakker, azért dobom én el mindig !!! :D -
Timbu #1722 A Steam Greenlight-ról van valami hír? Nem hiszem, hogy könnyű dolguk lesz, hacsak nem ígérnek be valamilyen zombis dlc-t...
Visszakerestem az Euro Truck Simulatort fejlesztő SCS blogjában. Augusztus 31-én jelentették be, hogy lehet szavazni rá a Greenlight-on, novemberben pedig még volt olyan posztjuk, hogy éppen hanyadik helyen állnak. Végül idén január 16-án jelent meg. (Azt nem találtam meg, hogy pontosan mikor kaptak zöld utat.) -
#1721 Azt a bug-ot megirta mar nekik valaki, hogy a pilota 220 fokos kormanyelfordulasnal (amikor atfog a kormanyon) igazabol nem fogja a kormanyt, csak a levegoben mutogat?:) -
#1720 -
#1719 Kicsit összeszedtem, hogy eddig milyen pályákról és autókról érkezett infó, tehát ezek szinte biztos, hogy benne lesznek majd:
Tracks:
-Magione
-Monza
-Mugello
-Imola
-Silverstone
Cars:
-Abarth 500 SS
-BMW 1M Coupe
-BMW M3 E30
-BMW M3 E92
-BMW M3 GT