42876

banner
  • Ginger17
    Ja... szépen berezonál, mint az igazi.
  • lac coo
    Csak leírom, mert miért ne, meg behalt a topik így az 1500-adik Lotus kör után; hogy szépen megoldották az autó ABS-ét, nem a szokásos bárhogy taposod nem blokkol semmit, teljesen élethű, meg-meg áll néha egyik oldalon a kerék, picit mozog az ember alatt az autó ...
  • bardocz
    http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?attachments/nissangtr_gt500-jpeg.496/
  • bardocz

Ha ez alá még egy fasza fizikát is raknak...SuperGT-s autókra vágyom már azóta, hogy ismerem a sorozatot.
  • endy papp
    Mint mondtam kinek ez kinek az jön be.
    Mellesleg megjegyezném a moncsik előtt 52"-os Tv-n néztem a játékokat,de messze nem nyújtottam azt amit ezek most,pedig nem rossz a tv-m se.
    Minden téren nekem ez így jobban megfelel,el nem cserélném tv-re.
  • Jacek
    Az millisecek értékek input lagra vonatkoznak:) mielőtt bele kötne valaki:D
  • lac coo
    Ha majd televettetek magatokat mindenfele orias tv- vel, a kidobott monitorokat kuldjetek majd el nekem ! :))))
  • Jacek
    Cocpitbe tökéletes a LCD TV:)pl. még jobb is mert pl nagyon sokban S-IPS van:)
    30 max? régen próbálgattam a 47-es TV-vel hát kurva jó volt közel méretarányosan közlekedni, néztem már sok méretet a 47 pl 3db macerás azért, a 40 collos mellett vagyok mostani Samsungok olcsók és nagyon jók input lag szempontjából, 100 körül an ami 20ms-t tud kicsit drágábban 16ms:)
    Nálam ez a terv hogy mikor jó kérdés:) jelen pillanatban kormányt is kéne vennem:D
  • endy papp
    Ja tudom...nem is ez volt a cél,így belsőből szerintem is vezethetetlen lenne,de van ilyen is akinek ez kell.
    Nekem elég a 3x27" is,max még a 30" de nagyobb már felesleges,no meg normális monitorba nem is nagyon van asszem,de mint tudjuk ízlések és ficamok.....
  • GPx8
    Klasszikus belsőnézetből ez túl nagy. Olyn, mintha valami bazi nagy tehervonatot vezetnél.
  • endy papp
    Nem biztos hogy kell addig várni..........
    Eyefinitiy 3 projector

Mellesleg nem rossz dolog a 3 moncsi sem,sokat dob a játék élményén.
    Persze nem a legolcsóbb megoldás,de én nem bántam meg hogy beruháztam rá.
  • lac coo
    Cockpitet most csinálgatok magamnak, nem rángatósat csak simát, az nem olyan vészes költség ....Maxwell-től vettem panelt, 8 analog és 28 digitális csatornát kezel, gombok lesznek bőven ....
  • Alexease
    Ugy valahogy;)
  • lac coo
    No majd 10 év múlva, mikor más már félkör alakú 5méteres monitoron játszik :D
  • Alexease
    A nem veszest, a tobbihez (proci, video stb.) kepest es altalanosan ertettem:) Nekem most 10E is veszes lenne, mert annyim van osszesen, meghatarozhatatlan ideig:D
  • lac coo
    Nem vészes ... :)))Nekem elég vészes. :9

De miért, bárhogy nézem azért van így is szélessége, biztos nem olyan mint 3 80 centis, de valamire csak jó.

Amúgy 22 -ért látok olyan 2ms-os Samukat mint az enyém ...
    De persze előbb gép is kellene alá .. :D
  • Alexease
    A 3 monitornak az lenne a lenyege, hogy oldalt is legyen valami. Harom 22-es eleg necces:) De az uj procihoz, alaplaphoz, videokartyahoz kepest, a 3 uj monitor ara mar nem veszes: olcsobb fajtabol 3×22": 100E; 3×27": ~150E.
  • Jacek
    Legutóbb 16k-ért vett a hardveraprón 24-est:)
  • lac coo
    Nekem jó lenne az még 22 collal is, ha lenne ... :DDD
  • Alexease
    Igen, nagyon sokat szamit. Harom 27" vagy 30"-os monitorral, meg ha csak 3840×720-ban, akkor is teljesen mas vilag lenne. Mindenfele FOV, cockpitnezet es sebessegerzet problema megoldodna.
    Tavaly ev elejen es vegen mar annak is orultem, hogy van mukodo monitorom, aztan mukodo gepem (9E forintbol:P), es nem olyan regen, hogy vissza tudtam kapcsoltatni a telefont es a net-et:D
  • lac coo
    Pedig a 3 monitor az nagyon bejön nekem, amióta megnézegettem azt a múltkori iR-es videót ...:)
    Hihetetlen mennyit hozzárak sebességérzetben ... Csak hát , bolhából ....
    Jár az agyam azóta, de sehogy sem tudnám összespórolni ....:))
  • lac coo
    Hát ha nem lenne atom ronda, és hozna valami plusz FPS-t, én simán ellenék azzal ...
  • Alexease
    Szerintem nem foglalkozott a statikus mappal, ugy gondolta ugy sem kell, csak beleganyolta hogy legyen;)
  • lac coo
    Hát nem tudom annyira nem nézegettem ,de 5 éve is kellemes látvány volt a fix cubemap, itt meg tényleg ronda lowon, vagy kikapcsolva ...
    Teljesen elégedett lennék az 5 évvel ezelőtti látvánnyal, ha már butitanom kell , lehetne ugyan olyan szép ...
  • Alexease
    Elvileg most van statikus tukrozodes, megneztem, csak eleg ronda;) de annak a file-ja kivul van, szerkesztheto. Bar annyira nem erdekel, mert a cokpitbol igazabol csak egy vekony csikot latok a motorhaztetobol:)
    Persze, jo a dinamikus, meg ha keveset is latni, mert sebesseg- es tererzetet is ad (az natur latvany mellett).
  • lac coo
    Gép az nekem sem, ezt is alig tudtam venni, 10 év P4 használat után :)))
    Én is nézegettem, hogy tudok majd gyorsítani rajta, de csak nem tudom működésre bírni kisebb felbontásban a teljes képernyőt, pedig az meg engem nem zavar, sőt még jól is néz ki, kicsit bluros lesz minden :)))

Egyébként tükröződésre berakhatna egy sima cubemapot, mint régen, nem ezt a realtime-ot, az jól is néz ki és nem is zabál semmit ...Most ahogy néztem egyszer kikapcsolva semmi nincs ...
  • Alexease
    Enem annyira mar nem erdekel a dolog, foleg hogy nincs is mibol sporolnon;) Gep az most nem lesz egy joideig....

De egyelore a sebesseggel nincs gondom. Persze, valamit valamiert. Ezereves a gepem (4-5 eves proci es videokartya), de ahhoz kepest „jol” mukodik.

1280×720px, HDR on, Shadow High, Motion Blur nem erdekel (persze egy normalis azert hasznos lenne), tukor Low, tukrozodes Low es 1 frame, igy fixen 60fps felett van.

Kiprobaltam, vesz esetben boven lejebb tudom venni, es meg nem zavaro, szimhez kepest nekem nem faj.

HDR on (ez itt nem zabal), Shadow Low (megmarad minden arnyek, csak szar felbontasban, autobol nezve nem zavaro), tukor Low (lenyegtelen), tukrozodes Statikus (ez ronda, de ezt is leszarom, mert belulrol ugy sem latom:P), igy jelenleg 100fps;)

Ha ezen meg optimalizal, lehet majd butitani a tobbi autot (a 150 pixel szeles autohatulja lenyegtelen mennyire csillog es reszletes:)), szerintem 10 masik autoval jo lesz nalam fix 60fps-re (annyia nativ monitor frissites, tobb nem kell – a fizikat es FFB-t elvileg fix frissitessel szamolja [400/100Hz]).
  • lac coo
    Vagy összespórolunk, egy kis pénzt egy i7-esre 80 000-et , meg valami brutál sli videókártyára 400 000-et. Végül is fél éves fizetésem csak :)))
  • lac coo
    Hát az lehet. régebbi Imolán láttam, hogy a házakon elég szembetűnően jelennek meg a shaderek ahogy egyre közelebb van.
    Viszont autón szerintem a minőség is csökken, ahogy lejjebb állítja az ember egyre recésebb az árnyék. Persze ettől lehet , hogy az pályánál másképp van ....
  • Alexease
    Nem probaltam, de itt lehet hogy a Low/Medium/High arnyek beallitasok jelentik a LOD-olas, vagyis nem a minoseget csokkenti, hanem a LOD-tavolsagot.
  • lac coo
    Mondjuk régebbi videókban néha látni, hogy ott azért lodolva vannak a pálya ment objectek, itt a TC-ben nem igen láttam semmit , mindenen mindig full árnyék van stb ........egyedül az autó shader az ami változik, ahogy én észrevettem ....
    Ez is hozzárak majd gondolom a sebességhez ...
  • GPx8
    Hát végül is az is egy taktika, hogy megvárják amig megint duplázódik a processzorok sebessége és akkor adják csak ki...
  • endy papp
    Na igen..... nagyon nem jó valami ezen a téren,mert ha ebben az állapotában 15 online játékost hozzáteszek,(az még nem olyan sok)vagy még pici eső effektet ami ugye nem mostanában lesz,akkor ép olyan diavetítés lenne mint a pCars-nál
    Most nem azért mert nekem 3 moncsin fut de ezzel az 1 kocsival ebben a formában a pályán ,kb 100 köröli fps kellene hogy legyen,akkor azt mondom na ez már valami.
    Az iRacing-nél eben a formában full grafon (nem úgy mint ennél csak közepes fölött picivel) 100 fölötti az fps.
    De ha 20-30 kocsi van a pályán akkor is 40-45 alá nem esik MAX grafon online,de az is csak némely pályán és ritkán fordul elő....
    Úgy hogy van itt még mit hegesztgetni ha nem akarnak a megjelenés után minden 2 hétben javítást kiadni hozzá.
    A játék lehet hogy kész van de nem kész.... már mint úgy hogy mindenki számára élvezhető és játszható legyen.
    Ezért is írtam korábban május előtt ebből nem lesz karika,csak még az idén elkészüljön......
  • pedobear
    2013-03-10 08:18:51 - nks
    Frames: 8676 - Time: 170306ms - Avg: 50.944 - Min: 1 - Max: 75

Szerintem a 2GB ram kevés neki
  • pedobear
    A Nürburgring Nordschleife pályán viszont gyakran beesik 30fps alá így, de az egy 575mb-os pálya.
  • lac coo
    Valamit csinálni kell vele, szerintem emiatt mondtak le a tavaszi megjelenésről, ez így a nagy többségnek játszhatatlanul lassú lesz ( szerintem ...), nálam most van 70 fps, 10 Ai -val, és főleg 10 online játékossal mit tud majd? 10 fps-t ? Annyira még lebutítani sem tudom, hogy jó legyen, hová, mivel ? :) Toljam 800 X 600-ban ? :)

Az én véleményem az , hogy bár rohadt szép, nagyon bejön, de technikailag azért semmi überbrutál cucc nincs ami miatt ilyen lassúnak kellene lennie ...Aztán persze szakértő nem vagyok, lehet , hogy nincs igazam és tényleg ilyen brutál :)

Nagyon szurkolok nekik, hogy sikerüljön megoldást találni rá !
  • Ginger17
  • lac coo
    http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/stutter-and-spiking-with-0-9-8-update.641/page-4
  • Ginger17
    Olyan erőművek vannak, hogy ihaj... aztán egyiket sem látom full settel futni és így is 100 alatti fps értékeket írnak. Valami tényleg nagyon el van kalibrálva. Lehet, hogy sok ez a dx11... annyival azért nem szebb. Hol olvastad a 0.9.9 hírt? Nem találom.
  • pedobear
    Fraps 3.59

2013-03-10 01:59:35 - nks
    Frames: 259 - Time: 5258ms - Avg: 49.258 - Min: 47 - Max: 57