43023
  • Alexease
    Abool a szempontbol valoban felkesz, hogy rengeteg dolog hianyzik es nem mukodik.
    De amit mi megkapunk, az elvileg letesztelt, publikalhato, "kesz" verzio. Vagyis felkesz, placeholder vagy rosszul mukodo dolgot nem adnak oda. Ez nem CARS, aminel vegig lehet(ett) tesztelni a jatekkeszites fazisait;)
    De termesztesen abbol a szempontbol is felkesz, hogy a jatekosok visszajelzese alapjan folyamatosan valtozni, fejlodni, javulni fog.

Valszeg sok olyan funkcio van (fizika, grafika, hang, egyebek) amelyek "kesz" vannak, de nem kiforrott, igy apranken odaadja, remelhetoleg az 1.0-ig az ossszeset, es igy foltamatosan lehet tesztelni, visszajelezni, modositani.

Az hogymik lehetnek meg, az kodos, arrol nincs info.

Pl. jelenleg nincs fekkel kapcsolatos szamitas (tipusok, melegedes, kopas, es ezekkel osszefuggo fekerok, es igy autokezeles valtozas).
    Az hogy egyaltalan nincs es majd az 1.0 utan elkezdi megirni, vagy hogy van valami csak meg nem publikalta mert nem mukodik rendesen, azt nem tudni. Aris hozzaszolasabol itelve, meg egyaltalan nincs;)
  • Screenracer #6676
    "Legalabbis amit kiadott es hasznalunk, az nem felkesz cucc, hanem max bugos:)"

Remélem ebben tévedsz és ez még csak félkész cucc, mert szerintem még nagyon sok meló van a legtöbb autón. Itt egyszerűen még hiányos a fizika. Például, nincs normális fék az autókon, gondolom még csak valami kezdetleges gumifizika van, sokat kellene dolgozni a felfüggesztéseken, lengéscsillapítókon, nincs diffuzor hatás, a differenciálmű is használhatatlan néhány autón. Ha a Zonda ilyen lenne mint a játékban, akkor már rég tönkrementek volna. :)Szóval engem nem zavar, hogy egy újabb félkész cuccot vettem csak lássam, hogy fejlődik folyamatosan. És itt az AC-nál sokkal nagyobb elvárásaim vannak, mert a név kötelezi őket. Az nKP egy olyan mérce amit, ha alulmúlnak az egyértelmű a bukás, nekik. Szóval, ebben az esetben tényleg azért szurkolok, hogy ez még csak félkész legyen és sok minden legyen még Kunosék tarsolyában. :)
  • Alexease
    Majd a Mustan-ot probald ki;) Az alapbol palya/GT auto, aero-val, de "egyszeru" garazs beallitasokkal tud "utcai" es palya autokent is "mozogni" (erzesre, kezelesre).
    Sot, meg athangoltabb felfuggesztessel, vigyorgosakat lehet vele csuszkalni, driftelni. Ulok, tekergetem a kormanyt, nezem a monitort es kozben fulig er a szam:D
    Tejesen mas vilag, sajnos ehhez kepest az AC egyelore eleg kaptafa:/

De az AC eppen ebben lenne tuti: ertelmes fizika, foleg utcai sport autok es fun race!:P
  • Alexease
    De a megitelesnel sokat szamit a kormany/ffb kezeles kozti kulonbseg is.

Az AC "meg" az FFB-szimulacio utat jarja, abbol is a jobb fajtat. Ezekbol tobb van, egyre jobbak, ahogy fejlodott:
    - driver spring/damper/centering parameterezett full fake
    - driver spring/damper + szamolt centering + effektek
    - szamolt centering + effektek (rF + tarsai + jelenleg RaceRoom)
    - tejesen szamolt alapu (AC)

Az iR-nel mar inkabb kormanymuvet szamolnak, valodi kormanyzast. Teljesen mas erzes, mar nincs meg a szokasos FFB-s kozepre huzos/szamitos dolog. Teljesen autos erzes. Persze csak G25 es afeletti kormanyokkal es normalis ballitasokkal.
  • bardocz
    Hm, majd ha nem leszek csóró egyetemista újra befizetek rá, és kipróbálom :D
  • Alexease
    Igen, ha valasztanom kellene, akkor az iR. Persze figyelembe veve a programok sajat jellegzetessegeit, es a teljes autoparkhoz viszonyitva a Lotust.

Az hogy melyik program mibol epitkezik, mennyit es hogyan szamol, az most mindegy, ha erzesre kell dontenem, akkor azt mondanam, hogy a ketto kozott van valahol az igazsag. Az AC-ban kicsit tagabb, az iR-ben kicsit szukebb reszen mozognak a mechanikus tapadasok.

Ha 10-es skalan 1 az AC es 10 az iR, es a valosag valahol koztuk van, akkor en 7-re tippelnek:)
  • bardocz
    Az iR-ben lévő T49 számodra hihetőbb, hogy olyan az igazi is? Azt nem vettem meg soha, mert alig versenyeztek vele.
  • Alexease
    Ha tomoren jellemezni kellene a 3 programot, akkor:
    - a CARS SimCade alapokra/kozonsegre epit szimulacios dolgokat;
    - az AC a szimes alapokat boviti a nepszeru SimCade dolgokkal;
    - az iR szimes alapokra epit szimet, tojik ra mit csinalank a tobbiek (meg tukrozodes sincs benne:P).
  • Alexease
    Azert a CARS sem lesz rossz (elvileg), csak meg nem tartanak itt;)

Kunosnak 6 ev munkaja van benne, es viszonylag "kesz" programot tesztelhetunk. Legalabbis amit kiadott es hasznalunk, az nem felkesz cucc, hanem max bugos:)
    A CARS-ban sok cucc van amit fapad szintrol (nincs cockpit, nincs textura, placeholde fizika es gumi) adnak ki, es azzal lehet korozni.

Raadasul a CARS alapbol nagysagrenddel komolyabb alapokra epit: komoly tores, full dinamikus napszak es idojaras, multiplatform (konzolok), sokkal (kicsit feleslegesen?!) reszletesebb autok stb.

Nem erdemes osszehasonlitani oket.
    Most sem, de igazabol ha kesz lesznek, akkor sem:)

Ennyi erovel, az AC az iR-hez kepest eleg SimCade/DrivingGame stilusu:) Egyreszt a kicsit egyen "drifting-style" fizika, masreszt az erosen hianyos szimulacios lehetosegek miatt.
    De ez a ket program sem egy kategoia, oket sem erdemes hasonlitgatni:P
  • Firerock
    Csak itt fizika is van a csilli-villi mögött:)
  • Timbu
    Elég jól megcsinált videó ez. Na ezért is megéri a early access a Kunosnak: így készül majd egy csomó reklám, mint a pCARS-nál.
  • Zero Hero
    ...drótszikráztatással indul mind!
  • Norbi1990
    jaja talált! :D

Vajon a többibe van, vagy lopott autókkal csapatjuk? :D
  • Zero Hero
    Nincs benn a slusszkulcs! ;-)
  • Norbi1990
    Nem arra gondoltam :D
  • lac coo
    Chptuningos, átírták a tiltás határt :DDD
  • Norbi1990
    Valami nem stimmel a cockpitbe, észreveszi valaki, hogy mi? :D

Egyébként a videó nagyon profi!
  • Dietrich
    rfactorban is ;)
  • Alexease
    Gondolom disznek, hogy a showroomba lehessen csapatni:) Hasonloan a kinyilo ajtokhoz, ami egyelore fix animacio, talan kesobb majd szamolja is hogy kinyiljon ha zuzas van:P
  • lac coo
    McLarenen már van ablaktörlő, talán nem véletlenül ...
  • Alexease
    De az a sisak plexit torolte, ami egy PP kep a renderen;) A szelvedon mar huzosabb megoldani (fenyek, arnyekok, tukrozodesek), es az ablaktorlo sem olyan egyszeru.
    Az iR-ben egyszeruen megldottak, ablaktorlo nincs (bar az autok legnagyobb reszeben amugy sincs:P), ha beallsz a pit-be, ott lepucoljak egy szempillantas alatt:DDDD
  • Alexease
    Hasonlo az eg szimulacio is, az is tud szep es valtozatos lenni, es valszeg dinamikus. Mar most is lehet allitani a felhok suruseget, atlatszosagat, szinet, a kod cuccokkal egyutt, hozzadrotozva a kulonfele szinekkel.

Van "realroad" is, vagy legalabbis olyasmi. Grafikailag alitolag mukodik, de meg fizikaban nem nagyon (mint sokminden mas:P).
    Ezt is "egyszeruen" oldotta meg. 3 fele "gumizodas" van (uton, kanyarbemenetnel es kanyarban), palyan toltott koroktol fuggoen allitja a sotetedesuket.
    Ezt most is be lehet allitani, kicsit trukkosen;)
    De ez is dinamikus lesz, mar most van hozza Virtual Lap parameter, amivel a kezdo kort lehet beloni, de majd lehet allitani fixre vagy idogyorsitasra is.
  • lac coo
    KNP-ban volt a K bill erre :))
  • Alexease
    Igen, ertelme akkor lenne, foleg ha le is lehetne torlni, mert igy jol nez ki, de aztan ennyi:)

Valszeg nagyon sokmindent megcsinalt vagy elkezdett, sok-sok csicsat, funkciot, lehetoseget. Csak nagyresze felkesz, nem mukodik, nincs bekapcsolva.

Ha azt irtak a kep aljara, hogy WIP 0.4, akkor valszeg ez lesz a kovetkezo update ujdonsag, plusz az uj showroom.
  • lac coo
    mondjuk értelme szerintem akkor lesz, ha szélvédő is koszolódik, és az látszik is belülről :)
  • Jackal
    Mutogathatták volna egy narancssárga kocsin is, azon legalább van keletje :)
  • Szabi #6651
  • lac coo
    Nofene...lesz itt luxus, mit akartok ! :))
  • Alexease

• alma2
    color saturation attol aztan szebb nem lesz, kb egyenlo azzal, mint amikor a tv-den nyomkodod a szinesebb, meeeg szinesebb gombot. Bar nekem konkretan nem csinal semmit, barhova allitom, most megneztem.

Nekem is elmaszott a felbontas a menu szerint, ezert nem egyeztek a gombok helyei a kattintas helyevel. Ujra beallitva jo lett.
  • Alexease
    A duda meg a fromula autoban is mukodik:)
  • endy papp
    Ja bocs már megoldottam rájöttem a hibára,már műkszik rendesen.
    Legalább is nekem ez oldotta meg.
    Csak pár napja GPU csere volt és emiatt még nem állítottam át a játékon belül a felbontást igaz fel is merte és 3 moncsiként kezelte de most hogy megnéztem ilyen 640x640 felbontást írt,most hogy rá tettem 5800x1080ra már minden a helyére került.
    Még egy kérdés ezzel a szaturációs csúszkával ami a HDR-re vonatkozik mit tudok javítani ha feljebb tolom maxra .
    Ha már minden graf maxon megy akkor ezt is feltolom ha ettől jobb lesz.
    Nem mellesleg azért ezzel a GPU-val (R9 290x)már nagyot üt a játék ezen a felbontáson max grafon.
    Már elkelne egy ablakmosó és törlő funkció mert így elég koszos az ablak,minden kis szösz meglátszik rajt.......
    Ha már dudát raktak bele....
  • bardocz
    Írj a két formula lotus, meg trento miatt is :)
  • Jackal
    Akkor mindjárt beírom hogy nem megy a multi :)
  • bardocz
    Írjátok be a fórumra, ha még nem találtok ilyen topikot. Nekem eddig minden beírt hibámat javították.
  • alma2
    ja, nekem is ilyen lett.
  • endy papp
    Sziasztok.
    Olyan problémám van, hogy ha az ülés pozíciót FOV-ot és egyebet szeretném állítani abban a pici appban (onbord setting),nem ott lehet ahol kell ,mivel valahogy el vannak csúszva azok a pontok amikre ha ráhúzom az egeret(+-) és állítaná ,csak valahol mellette tudom állítani de így elég körülményes megtalálni azt a pontot.
    A legutóbbi frissítés előtt jó volt....
    Valakinek hasonló probléma, valami megoldás rá esetleg?
    Előre is köszi.
  • Dietrich
    No meg volt az első pár km...csak nekem tűnik olyan érzés mintha GTR2 lenne csak javított formában mind grafika mind játékmotort illetően?
  • lac coo
    Aosta johet, az osszes nyomvonal ,nagyon jo kis palya...
  • lac coo
    Messzire Kunos sem ment a a hdri kepert ,elso talat a free hdrkeresesre :))))