43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Multi majd lesz, marcius 14. (v0.9) vagy 28. (v1.0) :) -
Aris azt valaszolta Trentore, hogy meg nagyon messze van:D -
precise #8410
-
Hegyi felfutás kell, ha már joux el lett cseszve. Egy ideig más pályán nem is mennék. -
De leginkább multi legyen már, aztán el lehet lenni ezekkel a tartalmakkal egy ideig. -
A palyakat is odaadogathatnak, autokbol mar van boven: Silverstone utolso nyomvonal, Nurburg, megcsinalhatnak Monza Juniort es Mugello Short-ot is. -
-
tbazsi95 #8405 SLOWMOTION | Assetto Corsa
-
:))) egyszer nagyon hosszú idő után kitaláltam hogy megint megyek LFS de ilyen másfél évet hagytam ki..
Gyakoroltam mint az állat ilyen 25 hely körül volt a pre qual és nem ment jobban, gondoltam na mindegy ennyire futja most:))
Eljött az időmérő ugye egy mért kör, na volt is kurva nagy röhögés hogy bejöttem valami 13 helyre PB felírttal a célban:D De akkor kiadta amire gyúrtam:)) -
Tyuki80 #8403 " Szerencsére vagyunk már annyian simesek, hogy mindenki megtalálja a hasonló képességű versenytársat a mezőnyben."
Ennél jobban nem is lehet ...csak jönne már a multi:) -
precise #8402 Most már ellazultam, nem veszem annyira komolyan, de anno mikor LFS bajnokságban toltam, erősen kocka szinten akkor minden más volt. Nagyon sok mindene múlik egy jó kör. Én sosem voltam UFO, anno az A szerverre jutni volt a célom, ha jól emlékszem az első 28 vagy 32 ember volt A-s, a sokszor több mint 100-ból.
Egy-egy futamra 2-400 köröket gyakoroltam és volt olyan hogy erőltettem majd két hétig a jó kört, és egyszer csak mikor máshol járt az eszem, tehát nem a féktávra koncentráltam rá stb, javítottam fél mp-t, ami abban a mezőnyben (Kiss Norbi) sokszor 10 helyezést is ért. Nem tudom, hogyan sikerült. 100 kör után már van olyan sokszor, hogy pár ezred van az egymást követő köreid között, ilyenkor fél mp maga a csoda.
A gumiról. Anno LFS-ben volt olyan időmérő set ami egy gyors kört bírt, a felvezetőn is 50-el mentünk nehogy túlmelegedjen.
Amit az UFO-k éreznek azt én istenadta tehetségnek nevezem. Van egy szint amit gyakorlással sem tud elérni az egyszerű halandó, ráadásul azt a szintet az UFO-k 10-20 kör után hozzák. Ebbe bele kell nyugodni. :) Szerencsére vagyunk már annyian simesek, hogy mindenki megtalálja a hasonló képességű versenytársat a mezőnyben.
-
Jackal #8401 Pedig elhiheted, ha annyira a határon autózól, akkor már kb az 5. körtől érzed hogy kopott a gumi és csúszkál mint állat.
Én az ffb-n is érzem közvetlenül mennyire tapad a kocsi(gumi a kanyarban). Sokkal hamarabb megcsúszik, kissebb centrifugális erőnél. -
Tyuki80 #8400 Szia!Csak hogy belevauzzak:)
Szerintem a legtöbbet az számít,mennyi energiát időt feccölsz bele egy pálya-autó megtanulására.Van az a pont amikor ráérzel a vezetésre elkapod a fonalat és simán tudod lefaragni a másodperceket is akár és elkezded érezni a visszajelzéseket.A legtöbben sztem azzal rontják el (nekem is volt ilyen időszakom)hogy túlautózzák túleröltetik a vezetést.
A múlt héten kicsit ráálltam mugellora a ktm-mel és mentem 2:04 közepe időket, amire azt gondoltam,már sok nincs benne.Aztán kicsit nekifeküdtem-setupolgattam és 1 egész másodpercet sikerült lefaragnom.Magam sem hittem el,hogy tudok még gyorsulni.Habár amikor már csak tizedeket,századokat tudsz egy egy kanyaron lefaragni egyre nehezebb összerakni a tökéletes kört (ami,mint tudjuk nincs is :)
Legtöbbször csak kapkodom a fejemet,hogy hogy a csába tudnak rámverni 1,5 másodpercet,mert ötletem sincs hol vesztem el azt az időt.Aztán gyakorolok és egyre jobb lesz. -
Szamomra hihetetlen dolog egyelore, (lehet, hogy mar igy is marad :)) de a hotlapokat latva sok jatekban, hogy olyan apro dolgok feltunnek valakinek, hogy pl a gumi, hogyan kopik, vagy epp negyed barral tobb van benne.
Egszeruen pl mugello ktmmel, 2:07:50 az idom. Szamomra nincs eleg visszajelzes a jatekbol (jatekokbol), hogy mi az ami nincs a hataron. Azt se tudnam megmondani, pl hol megyek jobban mint amikor 2:10-et mentem. Ha visszanezek egy videot mondjuk 2:05-rol, egyszeruen nem latom, hol gyorsabb, hol nyer x masodpercet.
Visszaterve az eredeti felvetesemhez, hogy pl mindenki a gumifizikan aggodik, de akik pl gyorsabban nalam, azok sem tudjak megmondani, hogy azert mas az ideje, mert kupik a gumi, vagy epp nem jott ossze neki annyira a kor. Ennek ellenere valamit megis jobban ereznek, mert masodperceket vernek ram.
De itt meg nem is olyan sulyos. De pl megint elovettem az rbr-t, hardwood forest 3:15-ot konnyen kitolnak magukbol. Ha visszanezem a sajat replay-emet mondjuk, 3:30-at mentem most.O sem hibazik lathatoan, en sem, de ramvernek 15 masodpercet ami azert nem keves. Ott sem latom egyertelmuen a kulonbseget, olyan mintha picivel jobban gyorsulnanak, jobban lassulnanak, de lehet, hogy csak bemagyarazom magamnak :)
-
Oooooo...mi a kerdes ? :) -
Azert nekem fura, hogy minden jateknal a gumikopas, gumifizika, aszfalton levo gumi csikok stb a tema, hogy ez mennyire fontos. Nelkul nins sim stb. Erre, ha nincs kimondva, hogy tudja az engine, akkor hirtelen mindenki csak gondolja es szerinte van ilyen?
Hogy van ez? :)
-
Ez komoly, hogy a formula abarthnál a setup damper részét még mindig nem voltak képesek megcsinálni? Mivel elöl csak egy lengéscsillapító van, így egy oszlopban lehet állítani a dolgokat, és mivel ez középen van, nem írja ki, hogy mi mit csinál. Ezt már az 0.1 idején írtam nekik a fórumba, és olvasták is.. -
Szerintem már sima hotlapon is van valami. Monzában a két jobbost sehogy sem tudtam csúszás nélkül bevenni, új gumi meg miután felmelegedett, simán tapadt. -
Ha vegignezted a CotA videot (foleg a modellezos reszt), latszik mennyire mas az iR rendszer. A meglevo pointcloudra nem face szinten modellezik le fixen a palyat, hanem splineline rendszerrel (fizikalisan kulonvalasztva az uttipusokat - aszfalt, felfestes, kerekveto, fu, homok stb). Aztan az export, szamitas, megjelenites, 3D mar teljesen dinaikus. Igy pl. a megjelenites es a fizikalis utszamitas lehet teljesen kulonbozo felbontasu.
Amugy 10 eve a VGP3 is splineline-rendszer alapjan modellezett, hasonlo technikaval, csak nem volt hozza pointcloud rendszer. -
Vagy pl. ez:
-
De van 5$-os verzio. Az a TechTrack:)
De az is iRacing special (abbol is latszik hogy profik). Csak a TRACK reszt (ut, aszfalt, kerekvetok, fu, utkozozona stb.) modellezik le, a palyan kivuli resz pointcloud-data marad. Ezt jeleniti meg az engine, es ennek a reszletesseget tudod allitani (pontok surusege, merete, lathatosaga stb).
Pl.:
-
En irtam korabban Kunoseknak, de nem valaszoltak;)
A palyat nem tudnak hasznalni es/vagy meg sem kaptak, de ha elinteznek a licenszeket (az csak papirozas, nem kell utazgatni), megkaphatnak a scannelt forrast (jo penzert), amibol epitkezhetnenek. Talan az AC-DLC korszakban mar beleferne. -
ideje lenne már, hogy Kunos tényleg összefogjon ezekkel az amcsikkal.. :D -
És nincs 5 dollárárt gagyi verzió, madáretető nélkül ? :) -
Az 5-6. perctol van benne a technikai resz, onnantol mindenkeppen ajanlott a dolog;) Ilyenkor nem olyan sok az a 10$ amit kicsengetek 1-1 palyaert. Foleg amikor amikor az olyan reszletek is le vannak modellezve, mint a multkori Bathurst videoban (kertkapun a tabla, erdoben a madaretoto es a fara szogelt emblema, es a hasonlo "fontossagu" lathatatlan dolgok:D). -
Kicsit OFF, mert iR, de mivel palya scanneles, ami az AC-ben is adott (bar az AC-ben kicsit egyszerubben csinaljak), igy nem annyira.
Akit erdekel, egyszer azert erdemes vegignezni:
-
En meg sehol nem neztem/ereztem, sajnos annyira meg nem masztam bele:/ -
Versenyen számol kopást, az biztos, azt megnéztem . -
Amig nem lesz vegleges a progi (amikor Kunos azt mondja, mukodik minden:P), addig barmilyen anomalia elofordulhat.
Igazabol meg azt sem tudom, van-e kulonbseg a Prac/Race/TT/Hotlap eventek kozott, hol, mikor, mit szamol (melegedes, kopas)?! -
Jackal #8383 Időmérőkhöz nem szoktam 6-8 körnél többet menni mert utána viszont már érzem hogy a kopott gumi néha néha kicsúszik. (bár lehet csak placebo hatás) Utána mindig vagy pit-be megyek vagy restart.
Az első körben még rosszabb a tapadás, de 2-3.-ra már beáll szépen. Itt nem eről van szó, majd próbáljátok ki.(de az is lehet csak képzelődöm, és szimplán annyira betanulom a kocsit hogy jobb időket megyek, szebb íveken veszem a kanyart és ezért tudok 0.6-1 mp-el jobbakat menni)
Csak az a fura, hogy hiába mentem egy kocsival másnap, ez mindig a végefele szokott csak sikerülni. De akkor meg meglepően könnyen. -
1. Elofordulhat, de ha valoban csak a sebessegfokozat a kulonbseg, es a sebesseg hasonlo (gazon allva), akkor csak hajtaslanc lehet, SC/ED es diffi beallitas/mukodes. Vagy valamit elszamol:DDDD
2. Nem szamol gumizodast a progi, a palya tapadasa nem valtozik. Fel-egy ora eleg sok, az alatt inkabb mar romlani kellene a tapadasnak (kopas). De ha masszivabb gumi, nem hajtod halalra, addigra hajtod meg idealisan (jo homerseklet = jo guminyomas) akkor elofordulahat. -
Jackal #8381 Feldobok két témát:
- Szerintetek normális-e az, hogy a kocsi jobban tapad/kanyarodik kissebb fokozaton, mint nagyobbon(sebesség ugyanaz sziinte, pici gáz is adva hogy a motorfék annyira ne játszon )
- Normális e, hogy az ember ha sok kört megy a pályán, kb fél-1 óra elteltével sokkal-sokkal jobban tapad az autó. Tudom felgumizódás meg ilyenek, de egy idő után irreálisan jobban lehet kanyarodni, fékezni
-
Na mostmár pro :) -
Ezt nem tudtam, köszi. Már csak javítanom kéne az időmön. -
Fix a pálya hőmérséklete, erre figyelj és egyből beadja. -
Így már érthető a monzás 599-es top idő :DD -
Attol hogy buntetes nelkul tudta atrepulni a sikant
-
RSr rankon mitől lesz valami pro idő? -
Nem emlékszem rá, arra is hogy pirítóst reggeliztem csak azért emlékszem, mert már fél éve mindig azt eszek :DD -
LM24h-ba írtam anno.