43023
  • BooMiller
    Amikor élőben vezetsz te nézegeted a váltót?:))) Már a múltkor is írtam hogy ki lehet nézni belőle, a fejlesztők is gondolkodnak egyébként azért fejlesztők..
    Remélem jó lesz mert jobb lenne élményben mint a triplescreen, a hardver adott hogy pajszer kell, de legalább a 3 minima 40-es tv nem kellene megvennem:) Mert ez a 3x 24-es monitor inkább viccs mint jó..
  • Solt
    Nem kell vakon játszani... lesz egy kamera rajta, amivel gombnyomásra bármikor a külső képet látod majd.

Az NV eszközét meg a hajadra kenheted, ha addigra a DX nem fejlődik akkorát, hogy a MANTLE grafikus API közelébe érjen. Jelenleg messze az oculus a legfejlettebb, ráadásul ez nem lesz kötve semmilyen gyártóhoz.
  • Tomsteel

Én nagyon várom, biztos szokatlan lesz első blikkre, de nagy élmény lesz az tuti, még ha lassabb is lesz tőle az ember (bár sokan az ellenkezőjét mondják), akkor is megéri.
  • lac coo
    Az meg ok, hogy nem latnad, ott van az auto sajat musgere, de azert egy kerekcseret, benzint beallitgattni eleg erdekes lesz, nem beszelve a valtorol, biztos jo lehet vakon vezetni......De hullamvasutazni biztos jo lesz :)))))
  • Szabi #8889
    naja, ezzel még a dashmeter-t se látnám :DD
  • lac coo
    A kesleltetes flre ertheto, az input lag ot mindenki ismeri......
  • lac coo
    Arkad autosokhoz, negygombos lovoldekhez, bucsuba mutogatni jo lesz :) Komolyabb jatekot vakon jatszani lehetlen.Akar repulo, akar auto, akar fps, nem eleg ket gimbot nyomogattni........Biztis jo elmeny, de kell a halanak :)))) Max majd ha nvidia kihozza sajat cuccat, harderesen megtamogatva......Addig ez nem hiszem hogy komoly dolog lenne.
  • Solt
    Nem egyszerű a megvalósítás.
    A Valve véleménye

Itt már legalább 95Hz-ről beszélnek... Nincs szó túlmisztifikálásról, nemes egyszerűséggel a hardverek korlátjáról. Egy szaros TrackIr-hez kell a fix 60FPS egy 60Hz-s monitoron, különben akadozik a mozgása. 4770K + GTX780 mellett hány olyan játékot mondjak neked, ahol ezt 1080p-ben nem tudom elérni? :)

Az Oculus Rift problémái a számítások oldalán kezdődnek. Az adott PC-nek ugyanis el kell készítenie az adott képkockát a jelenetről, ráadásul nem akárhogy. Mivel sztereó 3D-s rendszerről van szó, így két kamera is van a jelenetben, vagyis minden számítás megkétszereződik, emellé az Oculus Rifthez mindenképp alkalmazni kell szupermintavételezést, ugyanis az utómunkához mindenképp szükséges a kívánt felbontásnál nagyobb kép előállítása, végül a jobb és bal szem számára szánt kész képkockákon le kell futtatni egy igen számításigényes shadert, ami a képet úgy torzítja, hogy az létrehozza a virtuális valósághoz szükséges hatást. Ez már eleve egy pokoli meló a mai hardvereknek, de az Oculus Rift még egy követelményt megfogalmaz: a működéshez állandóan 60 képkocka/másodpercre van szükség, és ezt nagyon stabilan tartani kell. A jó képminőséghez még négymintás MSAA-ra is szükség van, csak úgy ráadásképpen.
  • SityiSXT
    Itt egy interju a vezeto fejlesztomernokkel
    Nem kell tulmisztifikalni a dolgot, az Oculus Rift lenyegeben egy faek egyszerusegu cucc, csak a fejmozgas kovetese az, ami megbonyolitja. Nem atomeromu kell neki, de az teny, hogy kicsit combosabb gep nem art.
  • Solt
    Aha, oké! :D
  • BooMiller
    oké.... hagyjuk is abba
  • Jackal
    Akkor te is benyaltad. Keress utána fórumokban, a mostani oculus kb olyaan fps-eket produkál mint 1280*720-ban a játék monitoron. Ez nem fikció, azok írták, akiknek van. Két kamera(nézőpont) az minimális overhead, az össz felbontás a lényeg.
    Késletetés a bemenetre nagyon kicsi(2-3 ms kb), eddig maga a kijelző volt 20ms körül, képalkotás 10-15 ms. Témát részemről lezártam, don't fos és használjátok az agyatok.
    UI: mérnök vagyok, hardveres headtrackert dobtam össze pár hete(AC-ben is frankón használható) tudom miről beszélek.
  • Solt
    Benyalni? Picit számolj utána... minden játékban ami támogatja, minden körülmény között fix 60FPS-t kell tudnia a rendszernek úgy, hogy CF, SLI nem játszik... ( Két kamera, 3D, Full HD felbontás ) Ez kb olyan, mintha 4K felbontáson kéne tartani a fix(!) 60FPS-t! Szerinted ez menne mondjuk AC-vel egy mai gépen? Kétlem... és akkor még az egyéb gépzabáló AAA-s címek szóba sem jöttek.

A késleltetésnél pedig nem a kijelző késleltetése a lényeg, hanem a rendszeré... ezért nem jöhet szóba CF, SLI, és ezért szopás a jelenlegi DX!

• Solt
    Ha megvan linkeld már be a topikjába, én nem találtam, csak emlékeztem rá! :D
  • alma2
    Igen, a flexes ilyesmi, ha van ket dvi es egy hdmi portod, (plusz ezeken felul x darab dp portod) Akkor az elso haromra dvi + hdmi kotve mukodik aktiv "kabel" nelkul is a harom kimenet.
    Az esetemben is mukodne a cucc, de csak ket dvi csatlakozom van, + 4 dp.
    Vagyis nekem jelenleg csak egy aktiv kabel kell a dp portra, a masik ketto kimenet megy siman a dvi portrol. Sot most is hasznalok harom kimenetet passziv kabellal is, de ilyenkor mindig csak ket kimenet lehet aktiv.
  • BooMiller
    Még véletlenül sem a kijelző késleltetésére gondoltam, hanem a rendszerére.. mivel nemm egy képernyőt nézel ami mellett van fix támpont hanem bent vagy a cuccaban ahol ha késés van egyszerűen rosszul leszel:) De ez már off nagyon ennyi volt:)
  • Norbi1990
    Nekem az S1-re van setupom. Ha kell írjatok PÜ-t :)
  • Jackal
    Késleltetéssel nem lesz baj, ha oled lesz benne, azoknak 1-2 ms a megjelenítésük. Stabil 50-60 fps elég simán a folyamatos képhez. Ugyanaz mint monitoron, ha ott nem érzed a darabos mozgást, akkor oculusban se fogod. Egyébként az a kütyü egyszerű mint a szög, pont ezért nagy ötlet és olcsó. (gyanítom a legyártása feleannyiba se kerül, mint amenyiért eladják)
  • hezi
    Ha megfelelőek az ismereteim, akkor a Sapphire radeonokból létezik egy FLEX edition, aminél elvileg nem kötelező a DP az eyefinityhez. Ebból boltban 7770, 7870, és 7950-et láttam.
  • BooMiller
    Én sem ezt olvastam.. hanem hogy bivaly kell neki full stabil 60fps és nulla késleltetés mert ez a legnagyobb probléma...
  • Alexease
    Nah, arra holnap en is ranezek, multkor gyorsan feladtam:) Majd csinalok hozza setup-ot, linkelem ha meg van.
  • precise
    Valaki tudna nekem küldeni Lotus 125 alap/Nurburgring setupot? Nem tudom megfogni Bardocz kollégát :) Vagy öregszem vagy szar a set, vagy béna vagyok? Jelenleg utolsóra tippelek.
  • Jackal
    Ma nem az én napom, már az assetto is hülyül, kis felbukkanó ablak indításnál: No tracks available
    Meg pálya helyett ki szürke kocka, ha versenyezni szeretnék.
  • precise
    Off:
    Esetleges Angliában élőknek:
    Hungarian Motorsport Club London
  • bardocz
    Ha-
    ha-
    ha-

:DDD
  • Jackal
    És te benyalazt mident amit a ph-n olvasol? Nem kell neki nagy gép, kb 5-10%-al lesz lassabb mintha monitoron fullhd-ben játszanál.
  • Szabi #8867
    a 390Ft jól hangzik, hol lehet előrendelni ?
  • bardocz
    Dolláros árakat nyugodtan meg lehet szorozni 1,3-al, és akkor nagyjából megvan mennyi lesz itthon.
  • neilszab
    A 300 dodó a fejlesztő modell ára volt. Az végleges modell már jóval többet fog tudni, OLED kijelző, magasabb felbontás, fejlettebb mozgás érzékelés... simán benne van pakliban, hogy emelkedni fog az ára és ugye nem árt még számolni az adókkal, vámmal, szállítással.

Izmos VGA is kelleni fog hozzá, én úgy gondolom, hogy a Oculus Rift teljes költsége egy 3 monitoros rendszerével fog vetekedni, igaz, annál jóval többet is tud.

• lac coo
    Azt nem értem, miért hiszi mindenki, hogy nem kell az occulushoz izmos gép ? Két kamera, 3d-ben, értelmes felbontásban, iszonyat kicsi késleltetéssel .....PH-n úgy olvastam nemrég, hogy olyan gépre van szükség, ami egy FHD-s monitoron stbail 200 fpst tud számolni, és a cucc nem igen támogatja még a több gpu-s rendszereket sem ....
  • BooMiller
    Megvan már, hát kíváncsi leszek mert ugye emelik a felbontását a kijelzőnek.. mondjuk ha itthon 60e üzletben akkor már jó járnánk.. főleg ha nem hányok be tőle:D
  • BooMiller
    Erről hol lehet olvasni?
  • bardocz
    Már jó az a rész az új verzióban, kijavította a fickó. Vannak hillclimb videók, ahol ilyen formula autókkal mennek, nem hinném, hogy probléma az alacsony hasmagasság.Nameg lehet állítani, hogy ne is tudja leverni az alját. Szépen végig lehet menni, nincsenek már ilyen lehetetlen részek, amiben elakad, és az erősebbik változatnál a gumi is felmelegszik eléggé. A gyengébbe nem tud igazán.
  • Norbi1990
    Úgy nem lehet, hogy beérsz majd utána boxba kilépsz, és akkor egyből a rajtra rak?

Én ilyenre emlékszem amikor legutoljára mentem Joux Plane-en.
  • alma2
    Igaz, akkor biztos ez az oka, ahogy irod. Csodalom, hogy nem repul le az utrol a formula kocsi. A hepehupas resznel, altalaban az arokban kotok ki a pattogo autokkal. Kiprobalom ezzel is, de ennek azert csak fel kene akadnia mindenhol, barhova emeli az ember.
  • bardocz
    Na ez egy jó kérdés, én úgy szoktam, hogy beállítom az autót, majd nyomok egy restartot, és rögtön indulok, szóval max 1ig kéne eljutnia. Talán lehet azért van, mert a célon áthaladva már másodiknak számolja? Ha megnézed méri is az időt, ahol hivatalosan meg kéne állni a cél után, az után vagyok pár méterrel.
  • alma2
    Ez ugye az rbr-es palya. Hogyan lehet azon a masodik kort menni?
  • alma2
    nekem van 4 display port is a kartyan. Barmilyen harmadik kimenetet, barhogy varialod, csak atkiv displayport atalakitoval enged bekapcsolni az osszes ati kartya tudtommal. Vagyis ugy kalkulalj ebay-en lehet venni olcsobban aktiv atalakitot. Persze ha a tv-d, vagy a kijelzoid tudjak alapbol a displayport bemenetet, akkor nem szukseges az atalakito. Szorakoztam egy darabig tobb kijelzovel kiprobalas celjabol, pont az ac-nal. aztan csak egy nagy tv fel meterre, az jobban bejott. (Mondjuk az lfs-hez kepest eleg benan tamogatja az ac a monitorokat.)
    (egy 7970-es kartya elviszi siman a harom monitort ac-ban emberi beallitasok mellett)
  • bardocz
    Ugyan ez van nálam is.
  • Solt
    Ez a mostani ára, de, ha beindul a tömeggyártás, ennél olcsóbb lesz, plusz, ahogy írtam, volt egy interjú, ahol leírták, hogy tömegterméket akarnak belőle csinálni, és ezért alaposan leverik az árát, hogy minél több fogyjon. ( mint a konzoloknál )