43023
  • gviski
    Nálunk pl nagyon bejött, hogy csináltunk GP (erősebb) és TC (gyengébb) kategóriát. Mint a WTCC-ben a gyári és egyéni pilóták, csak nálunk az előző bajnokságok alapján lettek besorolva. Szóval egy bajnokságban, egy mezőnyben versenyzik mindenki, de még is a másodvonalnak is van motivációja a 12-13.helyen, és vívják a saját kis harcukat és a bajnokságon belüli bajnokságukat.

A nagy közös bajnokságnál meg az lenne szimpatikus nekem, hogy többféle autóval (GT, Touring, Street, akár OW is) menni, persze a kedveltebbek akár többször is előfordulva. Mert aki azt nyerni azt nyugodtan hívhatnánk magyar bajnoknak is ;-)
  • bosco05 #10856
    Sajnos pont ez az, hogy ezek 25+ éves emberkék voltak :S Engem is meglepett sokszor egy-két arc, de sokan szomjaznak a sikerre, viszont egy komolyabb bajnokságban esélyük sincs. Nekem sincs, de én már "ittam" eleget az FPS-ek világában :D
  • neilszab
    "bármilyen ligában jártam (egy időben direkt versenyeztem a kicsikben is, olykor álnéven) mindig azért ment a harc, hogy a többi ember elismerje az adott "bajnokot"... Több ember volt aki lenyilatkozta, hogy azért megy máshová, mert az adott ligában nincs esélye nyerni ;) Persze ezek az emberek sokszor pont úgy versenyeznek amilyen a hozzáállásuk :)"

Jót hát szerencsére a 14 éves "én a vagy a Sumáher" réteg messze elkerüli a Masters-t, meg szerintem a többi más nívós túraautós ligákat is... nem is nagyon van szerintem 18 év alatti versenyzőnk, szerintem már lekapartam volna a falat magam körül, ha ilyen problémákat kezelnem
  • bosco05 #10854
    FPS para fix, hogy lesz. Egyébként a 18 éves online tapasztalatom az, hogy mindenki király akar lenni ;) Én tudom, hogy nem lehet mindenki bajnok, de rengeteg versenyzőnek mégis ez számít. Személy szerint beérem a 45. pozícióval is, csak jó legyen a futam ;) Ettől függetlenül bármilyen ligában jártam (egy időben direkt versenyeztem a kicsikben is, olykor álnéven) mindig azért ment a harc, hogy a többi ember elismerje az adott "bajnokot"... Több ember volt aki lenyilatkozta, hogy azért megy máshová, mert az adott ligában nincs esélye nyerni ;) Persze ezek az emberek sokszor pont úgy versenyeznek amilyen a hozzáállásuk :) Ettől még pl engem személy szerint motiválna ez a ligás dolog, ha nem is a feljutás de legalább ne essek ki, ráadásul így szinte biztos, hogy csak velem közel azonos képességűek lennének a szerveren. A hotlappal azért van baj, mert sokan gyorsak egy körön, aztán versenyben meg töketlenek nem kicsit ;)
  • neilszab
    Én az emberszám miatt nem aggódok, egyelőre mindenki takarékon van és várja hogy mi lesz, meg futnak még az éles bajnokságaink (most éppen Nord-ra gyúr mindenki gőz erővel, mert a fele bagázs nem ismeri), de amint kiírjuk, hogy buli van, jönni fognak az emberek... elvégre bazz mióta is?? ...már 7 éve várunk már egy értelmes új szim-re!

Ami miatt sokkal jobban aggódok, hogy a fél mezőnynek FPS gondjai lesznek, vagy maga a Corsa nem fogja tudni a ma már alapnak számító multis opciókat...

A ma este kiírt szavazás az autókról pedig csak egy általános felmérés, hogy lássuk mi tetszik az embereknek, mi mozgatja jobban a fantáziájukat, de nyilván az első hónapokban már csak illemből is minden autót meg kell majd jó alaposan hajtani! ;)
  • barcalaci84
    az előző is neked ment:)

még annyit hogy:
    láttam raktál ki szavazást az oldalatokra, és kíváncsi vagyok h kb hányan fognak szavazni, de egy kicsit szkeptikus vagyok h jelenleg összejönne-e önállóan annyi ember h elinduljon egy sorozat több szerverrel...
    pedig szerintem csak úgy lenne igazán értelme még így tesztelés meg uborkaszezon alatt is...
    pont ezért lenne jó talán így az elején ha összefognátok egy pár ligával és közösen csak egyetlen sorozatot indítanátok...
    jelenleg úgy is csak tesztelésről szólna a dolog , meg inkább fun jellegű az egész és szerintem felesleges lenne még megosztani az embereket autókategóriánként is...
    szerintem jelenleg nem lesz elég ha csak megegyeztek h egyik liga OW, másik liga GT stb...
    ha már remélhetőleg nyár végére nagyobb a bázis akkor meg lehet továbblépni...
  • neilszab
    OK, beszéljünk...
  • neilszab
    Hát márpedig bajnok mindenki nem lehet!

Minél erősebb, keményebb, nagyobb egy bajnokság, annál értékesebb az ott megszerzett 10., 20., 30. hely, persze ezt feldolgozni és jó eredményként, vagy akár sikerként elkönyvelni nem mindenkinek megy könnyen. De szerintem nem az a fő oka annak, hogy ilyen sok kis bajnokság van, hogy mindenki nyerni akar... de ez már egy másik topik témája lenne.. :)
  • Dietrich
    m ond ki..HOKEDLIKKEL
  • BooMiller
  • bosco05 #10847
    Ja és persze az alacsonyabb osztályokban is lehet menni ugyanazzal az autóval, mint amivel a legfelső osztály megy, ha valakinek esetleg gondja lenne a kis gépekkel (mindig van ilyen). Ezek persze csak ötletek.
  • bosco05 #10846
    Én ismerem a Masterst és tetszik is amit csináltok (versenyeztem is nálatok egy keveset), viszont szerintem azért van ennyi bajnokság minden szimulátor programmal, mert mindenki bajnok akar lenni. Én ezért tartom jó ötletnek amit írtam, mert úgy is lehet valaki bajnok, hogy megnyeri az alsóbb osztályokat. Sokan azért hagynak abba egy-egy versenyt, vagy akár egy évadot a felénél, mert nincs esélyük az első helyre, ha viszont küzdeni kéne a kiesés ellen vagy egyéb motiváció lenne, szerintem mindjárt jobb lenne a helyzet (pl újonc bajnokság díjazással stb, vagy amit anno HRC-be csináltunk, hogy 3-3 verseny volt más kontinensen és azoknak is volt egy-egy bajnoka 2. helyezettje stb...). Szóval a Masters és LFS féle alap koncepció is nagyon jó (szvsz működőképes), de érdekesebbé is lehetne tenni ;)
  • barcalaci84
    így vakon ezért is regisztráltam hozzátok pár hete, mert ahogy nézegettem talán nálatok van a legtöbb ember amúgy...
    viszont az AC-sok ott se olyan nagy számban vannak jelenleg ami mondjuk már normális bajnoksághoz elegendő lenne...(főleg h ahogy látom azért bőven vannak átfedések a ligák közt)

viszont örömmel látom h azért jó viszonyba van egy pár liga egymással és talán tényleg össze tudnátok hozni egy közös AC-s dolgot...
    mert nyilván valóan most még kicsi az emberanyag összeségében is...
    ha jó lesz a multi , akkor ez gyorsan változhat majd, de addig szerintem csak így közösen lehetne normálisan tesztelni a dolgokat...
  • Alexease
    Az LFS-hez nehez, vagy inkabb lehetetlen hasonlitani. Amikor az "megjelent", ~2 evig csak 3 auto volt hozza es 1db palya. Nem nagyon volt min varialni, mivel mukodjon a dolog:P
  • lac coo
    Ilyen kevés pályával nem lehet csak egy vagy két autóval normális sorozatot rendezni, muszáj belerakni több félét, akkor meg sokan fanyalognak, hogy ők biza nem mennek kisfiattal, és máris fuccs az egésznek :)

Legyenek jelszavas funszerverek, 10 körös gyors futamokkal, az kezdésnek teljesen jó .
  • gviski
    Én életképesnek látnék egy olyan nagy közös bajnokságot mint az LFS.hu csak AC-ra átültetve
  • lac coo
    Ha nyolcvan indulo jon ossze, akkor persze, szet kell szedni oket, de huszonotot minek.
  • lac coo
    Aki tv rol ir minibillel az mind retaldalt. :)))

( Egyszer probaltam wii-rol, azzal a mutogatos kontrollerrel, na az marexpert.fokozat ! :))
  • gviski
    A végéhez egy pár gondolat. Szerintem a bajnokságok majd úgy is szeptemberben indulnak, nyáron úgy is uborkaszezon szokott lenni, így maximum egy nyári kupát lehetne indít azzal a céllal, hogy mind a versenyzők mind a szervezők kiismerjék a multit.

Mindenképpen majd beszéljünk egy közös bajnokság lehetőségéről.
  • BooMiller
    LFS-nél müködött, nagy liga prequal szerveren eldölt hogy a/b/c szerveren tudsz futni, volt egy nagy bajnoksag mindenfele autoval, és mellette pl formula liga vagy rally cross akarmi.
    Legjobb rendszer, csak néhany ember mindig fönököt akar jatszani:)))
    (tv-röl irok mini billel nem retardalt vagyok)
  • Alexease
    Azert a bajnoksag dolgon meg ne vesszetek ossze, egyelore meg a program sem mukodik:)
  • Dietrich
    egyébként valaki leírná hogy miért alakult így a szimeknél hazánkban, hogy játékonként van egy csomó liga?
    mert mindig is lesznek akiknek nem felel meg az ami van, hanem mást akarnak. más moddal, más szabályokkal, van ahol fizetős van ahol nem. van ahol 2-3 barát áll össze és abból alakul ki egy liga, van ahol megsértődnek és a fele távozik és alakít egy új ligát. stb.
    Belénk van ez genetikusan táplálva magyarokba, hogy soha semmiben ne tartsunk össze....menj vissza az időben a 3 részre szakadt országig. :)
  • barcalaci84
    ezt írtam én is:)
    sok oldal osztja meg az embereket...
    valamit választani kellene...valószínűleg még selejtezőre se lenne szükség egyik oldalon se és még úgy is beférnék a rajtrácsra...így meg valószínűleg óriási különdségek lesznek és a szerencsén múlik h van e hasonló tempójú ember:)
  • neilszab
    Az egyik legalapvetőbb kérdés szerintem most az lesz, hogy hány főt fog érdemben elbírni a Corsa mind a kliens mind a szerver oldalon, ami még nem okoz sehol sem problémát és mindenkinek a bírja a gépe szuflával.

Az emberek nem feltétlenól kell kategóriákba szétosztani, mert hát miért ne mehetne mindenki ugyan azzal az autóval, vagy azzal amelyiket szereti.. közel sem biztos, hogy a legmagasabb kategóriában lévő autókkal a legjobb versenyezni. Nálunk rendszeresen van olyan, hogy egy versenyhez 2, vagy akár 3 szervert kell indítanunk, hogy minden jelentkező részt tudjon venni a futamon,ilyenkor a prekvalifikációs idő dönt arról, hogy ki melyik szerverre jut be... épp ezért mindenki folyamatosan teper és gyakorol a jobb időkért, a erősebb szerverek mindig fel vannak töltve, így szorosabb a verseny és mindenki körül a vele azonos képességű pilóták indulnak a rajtrácsról.

Szóval itt szerintem inkább az érdeklődéséi köröket kéne szétbontani, hogy ugyan azzal a géposztállyal két liga ne indítson azonos bajnokságot, hogy ne osszuk meg a mezőnyt, illetve hogy az verseny időpontokat is összeegyeztessük egymással, hogy azok se üssék egymást.

Meg lehetne csinálni, hogy egyik liga szervezi a Formula, másik a GT, a harmadik a Street bajnokságot és összehangolni a szabályrendszereket. Vagy akár azt, hogy közösen szervezzenek meg egy bajnokságot. Ezzel szerintem még bőven időben vagyunk, mivel az első pár hét még bőven a tesztelésről, hibajavításról és tapasztalatszerzésről fog szólni, bajnokságot indítani most még nagy ökörség lenne szerintem..

• Dietrich
    Én ezt nem értem.
    Beakarom állítani a DFGT-t a játékon belül de ilyen opció nincs csak G25/27, hogy én váltsak, pedálokat mindent az automata váltást kiakarom kapcsolni és nincs ilyen opció. Mindent végig nyomkodtam csak a tükröt tudtam elővarázsolni. ;)
    Mit lehet és mit nem?
  • lac coo
    Ha nincs felszabdalva, akkor többen vagytok, és ott vannak azok az emberek is , akikkel egy tempót mész ....
  • barcalaci84
    egyébként valaki leírná hogy miért alakult így a szimeknél hazánkban, hogy játékonként van egy csomó liga?
    Miért szabdalták fel az amúgy is viszonylag csekély lélekszámú szimes társadalmat?
    a magam részéről inkább mennék egy D ligában hasonló "kvalitású" versenyzőkkel küzdve az esetleges feljutásért...
    így meg vagy beletalálok h milyen ligába jelentkezek , vagy nem...és még akkor is kevesebb az esély h olyan mezőnybe kerüljek ami nagyjából egy tempóra képes...
  • Dietrich
    PT teljesen korrektül eldobta a kesztyűit ahogy illik egy kanadai hokishoz és utána mondta na akkor gyere. :D A francia meg betojt és elmenekült, de ott sem PT volt a kezdeményező. Aztán a kanadai versenyen meg előadta a pankrátor figurát amitől a francia kanadaiak megenyhültek és minden meglett bocsájtva. :) Tagliani francia, kanadai Bourdais meg ugye alapból francia.
    Egyébként előző évben meg 3x baszta ki a francia PT-t amiért még egy taslit sem kapott. így egy kis törlesztést, viszonzott az öreg, hogy a padawanja A.J.Almandinger nyerjen azon a versenyen és nyert is.:)
  • bosco05 #10829
    Nagyon örülnék neki ha egy AC-s szervezet lenne. Azon belül persze lehetne két három szakág, amolyan MNASZ rendszerben. Igazából meg lehetne csinálni osztályokra is, 1. 2. 3. osztály lefelé természetesen gyengébb gépekkel és a bajnokok feljuthatnának, plusz az újaknak mindig felállítani egy időlimitet, mondjuk az első osztály adott fordulójának pályáján, ha megfutja akkor jöhet egy futamra és ha ott nem csinál galibát maradhat, ha igen másodosztály és ugyanígy lehetne fel és leesni akár év közben is. Szerintem ez egy alapnak jó lenne, aztán szépen hozzá lehetne tenni az ötleteket. Persze el lehet indulni más ötlet alapján is (gondolom ti sem pont ezt találtátok ki), csak az azonos képességű játékosok egy szerveren menjenek kb ennyi a lényeg :)
  • B0GE5z
    pedig már elővettem a kormányt
  • TeeBeee
    Miért nem lepődök meg ezen?
    Sebaj, holnap reggel meló van, szóval ha a hétvégére össze kapar valamit nekem már az is jó.
  • barcalaci84
    vagy jött még egy gubanc:)
  • lac coo
    Faszé kell nekem károgni .... :DD
  • Alexease
    Steam close, starting iRacing:)
  • Tomsteel
    FB-n írták, hogy nem lesz ma update, úgy tűnik mégsem sikerült elhárítani azt a gubancot.
  • Alexease
    Dear AC followers, we are encountering an unknown and unpredictable issue that causes random crashes with single-player race events, probably due to some additional implementations that single-player thread shares with the multiplayer build. We are working to identify the cause and to solve it, but we can't commit the new build within today. We apologise for this inconvenient, we'll keep you informed as soon as our development team will be able to make the new build available, hopefully within tomorrow.
    Thank you for your patience and your kind support.
  • barcalaci84
    reggel írta Stefano h tegnap egy olyan hibába ütköztek, ami miatt bizonytalan volt h kiadcják -e egyáltalán...
    ezt sikerült azóta elhárítani és úgy döntöttek lesz ami lesz:)
    megkapjuk a multi alpha verzióját...
  • neilszab
    Gondolom nem heverték még ki a szerver support csapatnál a múlt heti dáridót és csak arra várnak a Kunosék, hogy magukhoz térjenek péntek este fél nyolckor, nehogy kellő támogatás nélkül induljon a multi!
  • tbazsi95
    Assetto Corsa | VSR-PSRL | #1 Multiplayer | Balazs Toldi OnBoard | Livestream
  • barcalaci84
    egy pár órája már írták h most később fog jönni a mai update mint általában ...úgyhogy igyatok egy sört addig is:)