43023
  • raczger
    Vagy e30 m3 utcai verzió?
    Monzát támogatom :)
    8 után jönnék én is, majd írjátok ide a szerver nevét.
  • gviski
    Monza?
  • Tyuki80
    Ma este mehetnénk egy pár kört pl a ferrari 458-al,az erősebbel!gondolom lenne egy két érdeklődő.Vélemèny?Este a lacconak szerveren!?Nekem tuti jó.
  • barcalaci84
    amúgy ma estére szerveztek valamit?
  • gviski
    :D ez volt a mai nagy frissítés:

0.9.6
    - Fixed cockpit camera movement in instant replays
  • gviski
    tegnap este óta, vagy Alex kocka és azóta fent van a GTR-Masters szerverren :-)
  • barcalaci84
    reggel óta így van, de lehet tegnap óta:)
  • gviski
    Ahogy látom pár magyar szerver mintha be lenne ragadva, futam végéről nem lép át bookingra
  • gviski
    vicces amúgy így szélárnyék nélkül, csak erőből lehet előzni :D
  • barcalaci84
    meg jó lenne beleraknák a szélárnyékot a multiba
    vajon miért hagyták ki??? :)
  • barcalaci84
    vagy feldühíti és jönnek majd szembe :)
  • Alexease
    Kicsit-nagyon at kellene dolgozniuk a rendszert (pl. Server Favorites es hasonlok). Ha lenne/lesz lehetoseg korlatozni a szervert (segitseg-fokozatok, nezetek), es azt majd mutatja is a lobby-ban, talan a nyilt szerverek is kicsit hasznalhatobbak lesznek.

Egyelore nagy a kaosz, nem tudni ki, mivel, hogy na megy.
    Talan egy forced cockpit es Pro resz az arkadosabbakat elijeszti.
  • Alexease
    Sot, igazabol be sem kell lepniuk a szerverre, eleg ha egyszer booking-oltak, aztan hagytak az egeszet.
    Sajnos Kunoseknak ez (es meg egy-ket) a megoldasa eleg PrevGen:D Lenyegeben kiizzadtak valahogy:P
  • alma2
    nahh, erre nem is gondoltam hirtelen. Ha valoban igy van akkor mar ertheto.
  • barcalaci84
    nem tudom volt-e már

multis replayre egy megoldás:

ha egy multi mókának vége menj be a replay könyvtárba (dokumentumok stb)
    az abban lévő cr nevű file a legutóbbi versenyed mentése
    nevezd át valamire
    és utána be tudod majd tölteni a játékon belül...

ha van más megoldás is ne kíméljetek:)
  • barcalaci84
    már nincsenek a szerveren , leléptek...
    viszont ugye be vannak töltve a kocsik így azok ott maradnak a boxban...
  • alma2
    Ezeken a 10 koros versenyeken, vagy legyen barmennyi koros, egyet nem ertek. Ha nem is a fel mezony, de legalabb 5-6 kocsi mindig a boxban allnak. Latni a palyarol ugye a neveket.
    Mi a sz*rt csinalnak, csinaltok ott a verseny kozben...komolyan erdekelne :)
  • alma2
    a szervernel be tudod allitani a feluleten, milyen porton kommunikaljon kulon udp/http portkent utal ra.
    Aztan a fentieket forwardolod a routereden es kesz.
  • lac coo
    Mondjuk en a portmegnyitogatas felol erdeklodtem ! :))
  • barcalaci84
    pontosítanám magam:)
    CRTL+NUM 1 ezzel lehet lépkedni pilótáról pilótára
    CTRL+NUM 2 ezzel meg vissza a saját autóba
    F1 pilótanézetek változtatása
    F3 TV kamerák változtatása
  • Pitti
    Én az AI-val nem tapasztalok túlzott problémákat. FPS ugyanaz mint volt, ugyanúgy kitolnak a sóderba mint előtte. Annyi különbség, hogy most már kimennek a boxba minden versenyen, és a többség kint is marad :-) 10 körös versenyen a 8. körtől már egyedül voltam a pályán :)
  • Ginger17
    Kijavították az AI-t végre?
  • alma2
    Bezzeg moat mar senki nem nezi masodpercenkent az updateket, hogy kijott a multi :)
    Epp 10 perce megint jott egy update...
    Sajan az utolso kettorol semmi infot nem talaltam, de gondolom javitgatas.
  • tbazsi95
    Assetto Corsa | VSR - GTR Masters - PSRL | Test Race #3 | Balazs Toldi OnBoard
  • Alexease
    Az a Steam-es meghivos dolog jo, de arra igazabol ott van a Steam Group. Az nem kotott forumhoz (SG, GTRM, VSR) sem Friends-hez.
    Aki versenyezni akar, oda felmegy, es a chat-en ki lehet targyalni.

A banner alatti szerver kiirason (gorgetos vagy lenyilos menu jelleggel) mar multokor is gondolkodtam. Jo lenne valami.
    Csak technikailag meg vannak korlatok, foleg hogy nincs dokumentacio;P

A AC szerver kodolva van, de onnan le tudom hivni az osszes szerver eppen aktualis beallitasait (nev, ip, session, stb). De ahhoz futnia kell a kliensnek:D

A normalis megoldas, csak meg nem talaltam meg a protokolt, hogy a szerveren futo progikbol kiszedni az adatokat. Valszeg/talan ilyen lesz gyarilag is. Vagyis ezt csak akkor tudom kiszedni, ha bele van programozva a ACServer.exe-be (mert ujat nem tudok csinalni;DDDDD).

Ha talalok megoldast, kint lesz a banner alatt.
  • barcalaci84
    ja :)
    CTRL+ a numerikus billentyűzet számaival lehet pilótáról pilótára vándorolni
    F3 illetve F1 gomball meg a cockpit illetve más pilóta nézetekről lehet váltani TV kamerára is
  • alma2
    Hogyan is? Szerintem nem sokan tudjak egyelore:)

Bar nem neztem a forgalmat, de szerintem mar boven tobb mint eleg egy 1mbit-es uploados net is a szerver inditasahoz. Szoval nem kell 20 hozza az biztos :)
  • gviski
  • barcalaci84
    most vettem észre h multiban lehet nézni a többi pilótát, lehet váltogatni a kamerát stb spectator mód szerűen...
  • alma2
    Mint kulso szemlelo a harmadik helyrol, nekem az sokkal "meghatobb" volt, hogy a ket robotpilota versenyez elottem, fel centire egymastol, akik sosem hibaznak. Minden koruket fel, 1 masodperces hataron belul teljesitik. Harmadik kor utolso kanyaraig a seggukbe voltam teljesen, jo volt nezni ahogy kuzdenek, aztan picit kicsusztam.
    Talan a 6. kor magassagaban a tavolbol csak nagy fustot lattam, ismet a seggukbe kerultem, na de mi kellett ehhez?
    Tyuki elmondasa alapjan, elobb kezdett el fekezni az elso robotpilota a kelletenel, mire o felrerantotta a kormanyt kicsuszott. Na es itt jon az erdekesseg a "programjukban" megvarta az egyesszamu, mig visszakeveredik a soderagybol, hogy utana a verseny vegig ismet teljesen a seggebe erezhesse az uldozot. Szoval o meg hozzadkepest is egy mutalodott perverz robotpilota volt :)

A vegen a pitben jo volt nezni visont az oromtancotok, ahogy porogtetek boldogsagotokban :)
  • Alexease
    Olyan mint multor az AI.
    A gyari fix beallitas eleg gazos, de haromszor 20 karekter beirasaval, tol-ig szazalekos beallitast lehet elerni, amitol teljesen jo es valtozatos lesz az AI meg egyforma autokkal is.

De lenne meg ilyen kismillio, de amig nem keszul el a program, nincs ertelme foglalkozni vele.
  • lac coo
    Majd ird meg nekem privatban hogy kell csinalni, a heten nalunk is leszmar normalis net..... Thx !
  • Alexease
    Ket file-t kell bemasolni a GUI-bol, semmi extra.
    Es igen, az update-et felulirjak a file-okat, ezert nem is eroltetem (egyelore) a komolyabb dolgokat.

Ezt a favorit reszt is meg lehetne csinalni normalisra is: minden szerver melle button, ki-bekapcs, menti oket file-ba, es a favorit gomb onnan olvassa ki.
    De mivel ezt programozgatni kell, ez a rendszer resze lesz, nem plugin, igy ezt minden update utan meg kellene csinalni, igy ennyire mar nem erdekel a dolog;D
  • gviski
    ezt az app-et nézted már?
    Rivali OV1 Info app - v3.0
  • barcalaci84
    közben sikerült kinyitogatni a portokat :)és úgy tűnik tudok szervert csinálni én is (20 MBit/sec es a feltöltésem, pingem is olyan 3 körül szokott lenni) nem tudom ez elég -e...
    ha fent vagyok nyugodtan írjatok steamen és indítok olyan pálya autó versenyhossz kombót amilyet szeretnétek éppen...lejelszavazzuk ha kell...
  • barcalaci84
    használd a miniappot... kb minden fontos infot mutat piciben
    hamarosan biztos lesz app a különbségek kijelzésére is , most egyelőre online nem működnek az eddigiek...
    a tükör minőségét pedig lehet állítani a menüben...bár így is csalóka lesz:)
  • Timbu
    Azt be lehet állítani, hogy a virtuális tükör ne torzítson? Szinte alig lehet benne látni valamit.

Meg remélem egyszer csinálnának egy olyan appot, ahol az rFactorhoz hasonlóan lehetne léptetni, hogy éppen milyen infókat akarok látni. A mostani helyzet elég rossz, nálam (nem full HD, de nem is 640x480) szinte alig fér ki valami.
    Jó lenne azt is látni, hogy előttem és mögöttem hány mp-re vannak.
  • barcalaci84
    amúgy legjobban valami invite -os rendszer hiányzik...
    hogy legalább a steam friendseket egyszerűen meg lehessen hívni valamelyik szerverre...
    sookkal könnyebben össze tudnánk verődni magyarok eyg helyen...

illetve masters fórumon már kérdeztem , de hátha Alexease tud valamit heggeszteni:
    nem lehetne valami olyan appot csinálni, ami mondjuk itt a bannerban írná h az adott magyar szervereken éppen hányan vannak , illetve h melyik session-nél tartanak éppen?
  • barcalaci84
    Multiplayer options” option from the menu does not work yet (containing voting for skip session, restart servers, kick users, chats etc)

rakott bele ilyeneket , csak egyelőre nem akarja h használjuk:)
    Alexease ezt is megmókolhatná :)
  • lac coo
    Alextől elkéred, bemásolod az UI-t, és valszeg egy update le fogja gyalulni, újból meg kell majd csinálni :DD