43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Hat inkabb dondessen, mint 50- nel elemtotyogjon az iven :)))
Hanyszor szivtam mar meg, nem mentem neki de olyan manover , satu fek kellet, hogy en kotottem ki a kavicsba. :) -
lehet félreértettél...
nem , vagy nem csak a jogtalan előnyszerzés végett nem szeretek olyan szerveren menni ahol ki van kapcsolva a büntetés...
a büntetés szinte kivétel nélkül akkor van csak ha teljesen a pályát elhagyja az ember...a lelassítás csak azért veszélyes jelen pillanatban , mert a többség ész nélkül visszagurul a pálya közepére szándékosan...
így a kikapcsolással eddigi tapasztalatom szerint csak azt éritek el h mostmár csőgázzal fognak visszavágódni az emberek a pályára...
azért elléggé public feelingje van a szervereknek :) de ez nem is baj mindenki tanulgatja a játékot... -
neilszab #12295 Ezek csak könnyed FUN futamok, így a vágás probléma azért nem olyan kritikus, de az hogy állandó befagyasztja az autót 50 km/h-ra az baromi balesetveszélyes, mint már láttuk. És attól még hogy kikapcsoltam a funkciót, még nem fog mindenki a pályán kívül keresztbe-kasul közlekedni, nem public szerverek üzemeltetünk, hanem versenyezni akarunk együtt egy jót. ;)
További megjegyzéseket a Masters szerverrel kapcsolatban kérem a megfelelő topikba, ne offoljuk ezt itt szét, így is már követhetetlen.
-
szerintem se jó irány kivenni a vágás büntetését , sőt...
engem is idegesít néha , de valami kell ...és egyelőre ez van...
tudom h baleset veszélyes tud lenni, de ugyanúgy balesetveszélyes lesz , ha tökön-babon jönnek majd keresztül csőgázzal...
eddig legalább tudtam h a pályára kell figyelni mostmár mellette is...
és fogadni mernék hogy inkább az panaszkodik érte akit gyakran büntetnek és nem az akinek ezeket kell kikerülni...
speciel én még nem mentem neki senkinek akit előttem megbüntettek.... -
Nem biztos hogy minden pályán gond, de Monza vérlázító, még kipróbálni sem volt pofám.
Valamelyik játékban engedett vágni, ha a fékre léptél enyhén..fngom sincs melyik volt...lehet hogy itt is van ilyen trükk, vagy csak ha ki van kapcsolva akkor mehetsz tökön-babon át...nem tudom.
volt már hogy beleszaladtam elfékeztem magam és nem büntetett, de hogy próbálgatni még nem próbálgattam...elvileg nem is kell, mert normálisan igyekszem menni. -
q-n csak rákattintottam és 5 liter volt azt hiszem
5 körre meg kellett 8 talán...
ezen az autón nem sok mindent lehet állítani , de van a hol egy q után szívesen változattnék gyorsan valamit amikor érzem h teljesen instabil...
de inkább az a zavaró h a mezőnyből jó néhányan nem indulnak el rajtnál...
egyszerűen kapkodni kell , pl egy app előkeresésére nincs is idő...:) -
Mert az időmérőn nem a versenytávra elég mennyiségű üzanyaggal szoktak menni. :)
Sztem nagyjából ennyi az oka, persze hogy a verseny a lényeg, meg a szórakozás, de én is állítgatom :)
hülyét kapok attól hogy elfelejtem mennyi kör lesz ahova bejelentkeztem, és aztán valamennyi benzint állítok, vagy elég lesz vagy nem.
...volt nem egyszer hogy nagy kapkodás volt, meg ott maradtam.
Igen ki lehetne kapcsolni a fogyasztást, de az meg megint milyen már... :))
Az autó fogyaszt. Itt lehetne kicsit jobb a progi valóban, tájékoztathatna jobban is. -
Ezt irta az elobb Neilszab
"Meg kivettük a hülye vágás lassítást is, szóval már ez sem lesz probléma!"
Vagyis szabadon lehet levagni barmilyen kanyart? Ez miert is jo?
-
neilszab #12289 Ok, akkor picit nyújtunk rajta, nekem nem tűnt fel hogy kevés, GTL-ben mindig is 30 másodperc volt rajt előtt, már megszoktam, 5 év után már soknak is érzem :)
-
neilszab #12288 Most próbálj meg emlékeztetőt kérni, szarakodott a levelező rendszerünk, de most úgy néz ki rendben van. -
Nem tudom lehetséges-e, hogy gumizódik, én inkább arra tippelnék hogy nem.
..elég magas guminyomással szoktam menni a lassabb/gyengébb autókon, sokszor több kör kell mire nagyjából tisztességesen felmelegszik egy átlagot tekintve.
A KTM-s versenynél tény hogy egyre jobban működött minden, sokkal jobbak lettek a féktávok is, és Mugello közepén a lejtős döngetős részen Savelli, és a két Arrabbiata (utánanéztem!), ott olyan tempót tudtam átvinni amin meglepődtem....de engem toltak-húztak.
Tegnap kaptam pofonokat is, Imola húzott Fiat 500, azt hittem jól megyek, erre ketten is olyan időkülönbséget hoztak hogy azt hittem vágják a sikánt.
De nem, egyszerűen qva jól mentek, ott is a verseny végére fél és egy másodpercet kaptam, de láttam hogy korrektül mennek, és egyszerűen húztak magukkal...és valóban több mint 1 másodpercet gyorsultam versenyen (és még így is kaptam 1mp-t korrekt körülmények között egy lassú autóval szal elég hervasztó volt).
Monza-t útálom ebből a szempontból, mert ott van aki megvágja a célvégi sikánt, mentem ott 2. helyen és eleinte láttam is, később tudtam hogy vágja, aztán mögöttem is elkezdték, de nem értek utól végül...bár legszívesebben kiléptem volna....gyűlölöm ha valaki ezt csinálja egy szimulátorban. :(
visszatérve én nem tudom megerősíteni hogy változna a tapadás, mert sztem engem húznak, és a gumi is melegszik...lehet, de mondani nem mondanám.
-
Mostmar felcsigaztal.
Mennyi volt idomeron?
mennyit allitottal(volna) a versenyre?
Tudvan, hogy 5 kor lesz a verseny, miert nem volt jo ugyanaz a benzinmennyiseg az idomerore is, amit kenyelmesen beallithatsz?
Remelem tanulsagos lesz a valasz :)
-
drága a benzin , nem akarok pazarolni :)
ráadásul tegnap pl a q-n beállított benzinmennyiség nem lett volna elég 5 körre...
de ha nem álítanék semmit sem , akkor is annyira kell figyelni h nyomjam a continue-t stb h nehogy aelinduljon a mezőny nélkülem...
kicsit elbambul az ember és ottragad a rajtrácson:)
és ahogy észrevettem nem csak én vagyiok ilyen bamba... -
Biztos nem vagyok eleg kocka, de mit tudtok mokolni a benzinnel egy 10 koros "fun" versenyen? Nem holt mindegy hogy 15 vagy 19 liter van benne? De.
Ettol gyorsabb leszel? Nem.
-
Akkor ezt meg is beszéltük. A Multi előtt ilyen nem volt... tehát még1×: kijavították az AI-t?
-
aki 20 percet tud várni az 21-et is...:)
a mezőny hátsó felében is lehetnek nagyon élvezetes csaták és a 30 mp-s korláttal szerintem nem kéne elvenni a lehetőséget h befejezzék befejezzük...
másfél vagy 2 percet ráhagyva mindenki szépen be tudja fejezni a versenyét csak aki kört kapna az nem...
de ami jobban zavar az a q és race közötti idő beállítása...
annyira kapkodni kell h a benzint alig tudom beállítani... tegnap pl a kapkodásban véletlenül rányomtam a back to pits gombra , így 3 hely helyett a boxból tudtam csak rajtolni... (aminek először örültem is b, de a balesetet még így se sikerült kikerülni:) ) -
Nem mondom hogy nincs, mert nem teszteltem. En csak Kunostol lovastam, ennyi. Az EXE-be nem piszkaltam bele, nem neztem mit csinal:D
De lazan elofordulhat hogy kozben belerakta, mert igazabol telejesen fapados megoldas: hasonloan a vizualishoz, egyszeruen szazalekosan (korok [es ellenfelek?!] szamatol) noveli a tapadast.
Sot.
Ha figyelni tudja a modellezett groove-ok atfedeset, akkor a "nyomvonal gumizodast" es a "kanyar gumizodast" ossze is tudja adni.
Sot sot.
Ha az idealis ivekre modellezett groove-ok poziciojat is figyeli, akkor meg az idealis iv tapadasa is valtozhat. -
Én hátulról mentem fel, mert nem akartam a közepéből indulni. A rajtnál el se indultam rendesen, mégis a baleseteket kikerülve összejött egy negyedik hely talán. -
Nekem hatul tokeletes;) Ha veletlenul nagyon elol vegzek az idomeron, akkor ugy is elengedem a mezonyt (legalabbis ha normalisnak tunik), aztan hatulrol feljovok amennyit tudok. A helyezes teljesen felesleges:)
Sot, ha egyedul maradok a palyan, akkor bevarok 1-2 embert, legyen kit uldozni:D Tegnap Imolan szerintem mindkettore volt lehetoseg (elengedes, bevaras). -
Szerintem is van valami, én is ai ellen versenyezve javítottam a legjobb körömön pl mugelloban gt3-malközepes keveréken, úgy, hogy nem szélárnyékoztam. És utána ezeket a köröket nem tudom újra megfutni. -
tudom h azt írta KUNOS h nincs, de nekem akkor is úgy tűnik h van:)
ráadásul már régóta...
mikor kijött az első ai már akkor feltűnt...
sokat gyúrtam anno alienes achievmentre...hotlapoztam sokat és egyszerűen amikor AI ellen mentem simán javítottam a legjobbamon könnyedén..
aztán újra hotlap és egyszerűen nem sikerült a versenyes időmön javítani...
aztán újra verseny és megint javítottam...
aztán mikor csináltam 30 körös spec eventet magamnak , akkor meg méginkább éreztem a nyilvánvaló vizuális gumizódáson felül h egyre jobban gyorsul a pálya a körök számával egyenes arányba hiába kopott is a gumi...
valószínűleg csak script , de szerintem létező jelenség... -
Jackal #12276 De én ezt már mondtam rohadt régen is, hogy időmérőn sok kör után jobbakat lehet menni, és tuti nem csak azért van mert kicsit jobb leszek. Eleve nem is csúszákl úgy az autó kanyarban. -
Én biztosan h-váltózok meg kuplungolok. Max megyünk majd hátul :D Ha nyomod neki, akkor mindenhol képes keresztbe menni. Nekem bejön. A fékek olyanok rajta, mintha egy kempingbicikliről lopták volna mondjuk. -
Azzal mentunk multkor. Furcsamod hideg gumin kicsit sinautos volt, meleg gumikon mar elvezetes. Persze, ki mit szeret;)
De az a pedalok-valto miatt kicsit mar egyelotlen kuzdelem:P -
Nem akartok ma régi formulával menni? A ferrari kezesebb. Mugellon biztos jó móka lenne. -
Ezen nem vesszunk ossze: ha Kunos azt mondja nincs, te meg azt hogy van, akkor en elhiszem neked:) 
De igazabol teljesen mindegy, mar a gumi melegedes es kopas, a palya/auto megszokasa, a versenylenulet es tapasztalat is sokat valtoztat az autokezelesen es koridokon.
Az esetleges tapadasvaltozas mar csak bonusz.
-
Pitti #12271 Már hogyne lenne hatása a vizuális gumizódásnak, onnan tudom pl hol kell fékezni egy új autóval. :)
Tegnap mentem először a F458-al elsőre azt hittem eleve hibás fékkel kaptam, mert nem akar megállni. :)
Ha nem lett volna gumizódás, még most is a féktávokat keresgélném :) -
Valóban teljes 20 feletti mezonynel 5 körre elegendő kb az 500 MB-s replay -
Tyuki80 #12269 Ma este le lehet tesztelni...majd nem fröccsözök:))) -
Ahogy irtak tegnap, replay file gyartodik, csak at kell nevezni es akkor megmarad. De vicc, hogy 430 Mb-nyi adatba 5 kor fert bele egy versenyen, tegnap megneztem.
Esetleg lehet, hogy osszefuzte az oszes eddig online versenyt egy file-ba, de nem hinnem. -
Vizuális gumizodasnak szerintem sincs semmilyen hatása...
Viszont valamit számolhat mert sok múlik azon h hányan vagyunk a pályán... -
Tyuki80 #12266 A szombati mugello nem mérvadó,mert egy rendkívül rossz setuppap mentem,gyakorlatilag értékelhetetlenül(jól befröccsö
zve:)))Abból semmit nem tudok levonni,mert minden körben a tempós balosban bebicsaklott a kocsi. -
neilszab #12265 Viszont bajnokságra még nem alkalmas a cucc, nincs replay, nincs log fájl, nincs semmi eszköz a korrekt lebonyolításhoz. Az ütközés modell kritikán a aluli, ha egy álló járműbe belemegy ki 20-szal, akkor a lökő hátrapattan, az meglökött meg 20 fölé gyorsul, tehát vhol energia keletkezik elnyelődés helyett... :)
Szóval egyelőre próbálgatjuk, meg szórakozunk vele és várjuk a javításokat.
Érdemi futamok rendezésére azonban még alkalmatlan jelen állapotában. -
Tyuki80 #12264 Ha már így megszólìtottál!:)Nem hinném hogy a vizuális megjelenítés függvényében változna a tapadás.Általában a versenyek közepe felé kb6.7.körben szoktam a legjobb időket menni,utána romlik a tapadás.Eddig nem éreztem,hogy az erősen felgumizott kanyarokban jobb lett,volna.Saját statisztikám szerint többször hibázok a verseny vége felé -
Illetve btipus tegnapi beszámolója is hasonlóra utal a 12 körös KTM versenyről -
neilszab #12262 Muszáj pörgetni, mert a hülye booking miatt a többiek meg kint várják, hogy végre csatlakozhassanak. 30 mp-nek egy fun-on elégnek kell lennie, de ha nagyon gáz, akkor feljebb vehetjük. Meg kivettük a hülye vágás lassítást is, szóval már ez sem lesz probléma!
Ma este is nyomunk vmi Fun-t, ide lehet írni mit szeretnétek!
-
Pont szombaton mentünk Tyuki -val Mugello -ban GT3-mal!
Előtte írta itt fórumon h hosszú versenyen 45.5-t ment megjavitva legjobbját...
Utána velem mikor mentünk kevesebben is voltunk illetve rövidebb is volt és csak utolsó körre mentünk be 47 alá... -
Megkerdezzuk robotpilotankat Tyukit, hogy gyorsul e a versenyen a vege fele,vagy sem. Ha o azt mondja igen, akkor jobban elhiszem, hogy figyeli a gumi lerakodast. (A benzin fogyast, gumi kopast is kapcsold ki elotte :)) -
Nem tudom, neha gyorsabb vagyok neha nem :)
Az kps-s gumielfekezest, ffb razast kellene beraknia, volna nemulass publikon :))) -
Legalábbis más magyarázatot nem látok...