43023
  • neilszab
    Én a Hondával (rF2) állandóan felborulok a kerékvetőkön, sztem ott nagyon nincs rendben vmi azzal az autóval...
  • neilszab
    Az első szerver betelt, aki lemarad volna, annak indítottam még egy szervert, 15 perc booking.
  • neilszab
    Nem tudom mi van, egész héten semmi gond nem volt, erre most hétvégén kezd el szarakodni a rendszer. Ezt kérjük, gyertek fel TS-re, legalább a nevezés alatt, hogy tudjunk kommunikálni!

Megy a szerver, 10 perc booking-gal, amiből még van pár perc...
  • GPx8
    "Úgy tudom,hogy csak annak a segítségével lehet hátramenetet kapcsolni,hogy még véletlenül se legyen olyan probléma,mint pár versenyen itt,hogy rajtnál sikerült R állásba tolni a váltót.:)"
    Ott a pont! Tényleg az.
  • barcalaci84
    na megjavult:)
  • barcalaci84
    megint meghalt a masters oldal:)
    infó meg sehol, pedig elvileg 4 liga szervezi közösen:)lenne felület ahol írhatnának valamit...
  • barcalaci84
    ezt mondjuk tőled hallom először h az rf2 jobb lenne ffb-ben mint az AC...
    általában pont az ffb-t szokták dícsérni itt, mint legnagyobb pozitívum, bár sokan a netkarpro-t tartják etalonnak, de még lehet olyan vagy nagyon hasonló:)
  • tjoe
    TOE
  • maffioso
    Nem is azt akartam ezzel mondani, hogy az ac szar az ffb terén, csak nem kiemelkedő, úgy mond észrevétlen, megelégszem vele, de az rf-nél mikor megéreztem az letaglózott...viszont most letöltöm akkor az nkar-t, kiváncsi vagyok rá.
  • maffioso
    az bármelyik lehet, ami nem nullás, hogy úgy mondjam "gusztus dóga"

én elől széttartás teszek (negatív), hátra pedig attól függően, hogy milyen az autó, vagy szét vagy összetartást (összetartás a pozitív, de a csuszka csalóka, nézzed az autó adatait inkább)
    ha hátul széttartás van (negatív) akkor kigyorsításnál jellemzően dobnbi fogja a seggét, na most ez leginkább nem kívánatos eset, de rre-ben a gt autóknál néha jól jött
  • barcalaci84
    agresszívabb széttartás az melyik?:)
  • TeeBeee
    A Honda és a Clió a két legjobb autó benne, ha használtam, csak azok miatt volt. :D
    Annó a nKPro volt nekem az isten FFB terén, egyszerűen nem tudtam élvezni semmi mást utána. Majd kijött az rF2 és ott már elégedett voltam. De ha elindítom az AC-t nekem nincsenek hiányosságaim (most csak FFB a téma).
  • b-type
    Az rF2 Honda pont jó...de FWD autót nem akkora kunszt összerakni, és még AWD-t sem, a probléma a hátsókerekeseknél kezdődik.
    Jó Fwd volt az rF első részében is....még hazai is.
  • maffioso
    Én csak azért nem játszom az rf2-vel, mert 80 vagy 90 dollár. Egyelőre csak a btcc-s hondát próbáltam, de az nekem nagyon reálisnak hat, és a forcefeedback oda-vissza veri az ac-jét szerintem. Grafika és optimalizáltság terén az ac meg az rf2-t. Ám úgy gondolom, hogy mivel egyikünk sem vezetett gt autót, ezért nehéz megmondani, hogy melyik autó viselkedése az, ami szimpatikus, és melyik a reális. Nekem vezetés szempontjából az eddigi ismereteim az rf2-t istenítik, de az ac játszhatóbb.
  • TeeBeee
    Számoljon olyan tényezőket, mint rf2-ben, csak ne pont úgy hasson az autóra, mert az jelenleg vicc kategória. Ha hideg a gumi és nincs felgumizva a pálya akkor egyszerűen vezethetetlen. Szerintem, ha összevetjük az AC és rF2 GT autóit, akkor az előbbi sokkal közelebb áll a valósághoz.
    Én hónapok óta elő se vettem az rF2-t. Az újabb tartalmakat le se töltöttem.
    Viszont fejlesztés ide vagy oda, értetlenül állok az előtt, hogy az AC-ban még mindig nincsenek zászlók, szabályok, kuplung, box,stb-stb. Ideje lenni beültetni a versenyzéshez elengedhetetlen ALAP dolgokat. :)
  • maffioso
    Guminyomást csökkentsél, vagy negatívabb dőlés és/vagy agresszívabb széttartás. Elől amúgy is jót tesz egy kis széttartás, ha az autó nem olyan hirtelen reagál (pl az alacsony guminyomás miatt)

(nem vagyok guru, csak abból dolgozok, amiket olvastam)
  • barcalaci84
    valami setup guru segítsen:)
    h tudnám elérni h melegebb legyenek a gumik...
    eddig 75 fok a max mediummal, de soft-tal is csak 80 :)
    mit állítsak?
  • b-type
    Kint van Watkins Glen konvert.
    Autózni jó, elég szép. az időmérés még nem igen megy neki, de megéri feltenni egy pár karikára :)
  • lac coo
    Nekem az auto keves az rf ben, amugy siman tolnam azt is tobbet.....
    Az masban jo mint ac....
  • barcalaci84
    eleve olyan hatalmas marketing hadjáratról az AC esetében se beszélhetünk:)
    és valószínűleg nem is lesz:)
    itt gyakorlatilag csak mi játékosok vagyunk a marketingesek...nem olyan poppos ez:)
    az más kérdés h sokkal fogyaszthatóbb egy szimekben "újoncnak" is, mert ami már benne van azt egyszerűen de nagyszerűen tudja...
    de valhogy a HC szimmereket is megragadta és ez nem véletlen szerintem , sőt...
    az egyelőre fapadosságot fícsörök terén is tudja ellensúlyozni még náluk is...
  • Pitti
  • b-type
    valamiért még is itt vagyunk és nem az rF-ben.
    én piszkálom a beállokat, teszem ezt itt is néha jól kicseszve magammal. ..és akkor eddig eddig rétegjátékosok voltunk aztán hirtelen meg most megpopposodtunk? :)
    ..hiszen sok szimet kipróbáltam/tunk veszkődtünk a beállításokkal.
    Ennyi lenne? olcsó divatos tartalom, és el is csábultunk? Erre bukunk mind?
    egy jó dolog, el is mentettem magamnak, mert nagyra becsülöm a ligák hozzáállását:

• Alexease
    A HC szimet nem arra ertettem, hogy mennyit szamol, mert lehet a Codies az F1-gyel vagy a GRID-del is szamol ennyit:)
    Hanem a koritesre, a szolgaltatasokra es a lehetosegekre.

Mindket program jo szim, jol vezetheto es elvezetes.
    De az AC egy jol sikerult koncepcio. Legalabbis nepszeruseg szempontjabol. Olcso, sok divatos tartalommal, egyszeru de latvanyos renderrel, szimes de elvezetes vezethetoseggel. Ez eppen az a program, amire eleg szeles kozonseg bukik. Ezt erre terveztek.

Es itt eppen az "egyszeruseg" a lenyeg. NEM mukodesre, hanem hasznalatra!
    Az AC: klikk-klikk, aztan lehet elvezetesen autozni. Az rF2-hoz "neki kell ulni", allitgatni kell, piszkalni, ido kell neki.
  • barcalaci84
    ez az AC nem igényel akkora felkészültséget dolog:
    hát nem tudom, most h egy kicsit komolyabban készültem a bmw-s nurburgringes dologra jöttem rá igazán h bizony csak a versenyképességhez is nem árt ha feccöl bele időt rendesen az ember...
    csütörtök óta több mint 2 mp-t javultam (pedig azt hittem max fél sec van még bennem) ,mégis egyre hátrébb kerülök a rangsorban, mert mindenki találja meg szépen az extra mp-ket (lassan a világcsúcs is megdől ahogy látom)
    és szinte mindenkinél ezt látom, a távolság maradt kb az elsőhöz képest hiába a sok javulás tőlem ha többiek is javulnak:)

most pl fogalmam sincs milyen gumival menjek majd mert a medium jobbnak tűnik összeségében , de én a softot se tudom felmelegíteni rendesen:)
  • neilszab
    BMW M3 GT2 - Nurburgring fun/gyakorlo szever elindul egeszkor es felkor ha van nevezo...
  • lac coo
    Én azért örülnék ha ebben is olyan gumi lenne egyszer :DDDD
  • barcalaci84
    jajj de jól megfogalmaztad:)
    engem se tud meghatni h számol az rf2 mindent, csak a végeredmény lesz rosszabb mint itt már most...és ez a bajom vele...AC jelenleg kevesebbett számol jóval , csak azt a keveset ügyesen...:)
    rf2 -nől mindig az jut eszembe h ez a sok számolás kamu, és ott ez az eyecandy a HC szimeseknek...hogy ők is örüljenek h ez milyen komoly:)
  • Tyuki80
    "Pedig valóban tök sok minden hiányzik még ebből a játékból, a röhej hogy így is jó. :))"
    Ahogy mondod!Tényleg vicces,így,hogy a fele sincs kész,már ekkora siker a játékosok körében.
  • b-type
    ááá pedig szeretem ám az rF-t is meg a 2. részt is mindig bánom mikor bántom mert nem szivesen teszem :(
    csak éppen már nem játszom vele, ez van :( ..már kb. másfél hónapja volt utoljára...az indy cuccokat le se húztam, mert tudtam hogy nem veszem elő.
  • b-type
    Lassan addig mondogatod míg a HC sim lesz amit kerülni kell, és a Simcade vagy funsim vagy mittomén éppen mi meg az üdvözülendő. :))
    Én is elég szimbuzinak tartom magam, vagy én legalábbis annak. :D
    De sosem bonyolódtam bele ebe a számításos dologba, tök mindegy mennyit számol ha sz@r nem? :)
    Az csak számolószimulátor.
    Ott van a Panoz...na ne vicceljünk érted. Elhiszem hogy mindent számol és ha még sokáig süti a nap a motorháztetőt akkor esik a teljesítmény azt is számlja...de a végén nem jó.
    Pont.
    teleírhatok hat táblát egyenletekkel aztán jön valaki és áthúzza a felét, és működik. ...akkor én 12 táblát is teliírhatok, és beleszámolhatom a saját eltelt öregedésem tényezőjét is, akkor sem lesz jobb.
    Ki így fogja meg, ki úgy, van aki tök sokat dolgozik a semmiért, van aki meg egyszerűbben csinálja.
    Az rF is nálam ilyen, játszom vele? nem.
    Assetto-val játszom? szinte minden nap.
    ...akkor minek hülyítsem magam?
    Pedig valóban tök sok minden hiányzik még ebből a játékból, a röhej hogy így is jó. :))
  • Alexease
    Szivesen.
    De messze nem volt kimerito, ennel bonyolultabb sajnos a helyzet, de csak ennyit volt turelmem gepelni:)
  • wright
    Köszönöm a kimerítő válaszod!
  • Alexease
    Az rF2 ehhez kepest masvilag. Az HCSim, ez elsosorban FunSim (hogy legyen uj kategoria, es a SimCade ne legyen degradalo:P).

Az rF2 profi cucc, osszessegeben sokkal komolyabb mint ez, igazi szim, rendes felkeszulest igenyel, komolyab dolgokra lehetne hasznalni. Ido kell hozza. Nem ennyire egyszeru es eye-candy a render resze, de boven megallja a helyet. Nincsenek hozza gyari divat-autok, de az osszes fontos versneykategoria benne van, ami szamit.

De sajnos az rF2-ot a rossz fejlesztes, a talalas, a marketing miatt elegge elbaltaztak:/ Erosen elhalalozott a dolog. Magyar reszrol semmi mozgolodast nem latok.
  • macleody
    Ok, köszi :)
  • Tyuki80
    Úgy tudom,hogy csak annak a segítségével lehet hátramenetet kapcsolni,hogy még véletlenül se legyen olyan probléma,mint pár versenyen itt,hogy rajtnál sikerült R állásba tolni a váltót.:)
  • TeeBeee
    Vagy kuplung, vagy egy fajta váltókulissza az üreshez vagy hátramenethez...gondolom.
  • Jackal
    Hol lehet ilyet kapni? (kézifék, vagy vátó? :))
  • barcalaci84
    Kuplung
  • lac coo
    Nem lehet , hogy valami kézifék féle rajthoz ?
  • barcalaci84
    Nálam a digi halt meg:)
    De meg az Ügyfélszolgalat is:)