43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Rendes server annyi van mint égen a csillag:)Csak szervezés nélkül senki nincs azokon így feleslegesek jelenleg...
De azért a mindennap jövök szívesen hajtanak meg más kombót esténként...
Mert ha 3 napig nem tetsző kombó van akkor 3 napig megyünk máshol inkább -
Pont ezekből az okokból kifolyólag akart vmi ilyesmit bevezetni a Masters is, de ugye ez senkinek nem kellett!
A változatosság preferálandóbb volt, melynek a következményeiről Jeff Goldblum szavai jutnak eszembe a Jurassic Parkból: "Aztán majd jön a futás, meg a sikítás!"
Félreértés miatt én nem vagyok a változatosság ellen...sőt, csak akkor ne erről szóljon minden FUN futam utáni hsz-elés, hogy mennyire nincs képben a banda. Persze, hogy nincs!
Tegnap engem is kilöktek úgy egy egyenes közepén, hogy az illető sztem azt sem tudta h mellette vagyok (legalább is remélem h ez volt). Pedig ez már hárdkórabb szitu, de mégsem hsz-eltem ez miatt. -
igazából ha kialakul egy 10-15 fős társaság, érdemes elgondolkodni akár szerveren is.
(most, hogy jön a Digi Gigás nete..)
én így kezdtem anno 2005 decemberében, ebből lett HRC... :) de ez egy másik történet :) -
Amúgy 1 nap egy autó/pálya szerintem is jobb...mert egyre jobbak a versenyek a tapasztalat miatt!
Viszont egyelőre az embereket akartam/akarom visszcsalogatni...
Mert van igény az esti funokra, ez tegnap is látszott...vb ide vagy oda...
Még hétvégén is látszott...
Tegnap ketten rám is írták h nem fértek be az első futamra...
Ligaknak nincs kapacitása rá h kellően változatos esti programot szervezzenek...
Így csinálom én a kis gépemen...
Igazából nem gondoltam h ilyen nagy lesz az érdeklődés, csak nem volt kedvem offline próbálgatni a módokat... -
Ha heti / 2 heti fix versenyek vannak, napi 2 napi versenyekkel "fix" emberekkel...talán megszokható.
Változatosságnál, nem tudsz mire számítani, ki-hogy mozog.. -
Ez így van, ezért nem is értem miért várnak el egyesek perfect megmozdulásokat ezeken a rögtönzött FUN futamokon, mikor esély sincs arra, hogy az ember a változatos társaságot megszokja, de még az autó viselkedéseit elsajátítsa. Ez így nem fog menni, max random módon néha...és akkor persze azokat fel lehet hozni példának. :D -
Nyilván sokat jelent a tapasztalat ez egyértelmű...
Gyári pályákon amiket már sz.rra hajtott az emberek többsége, ott nyilván kevesebb is a baleset...
És igen lehet lassabban megyek inkább, de az az elsődleges h senkihez ne is erjek hozzá... Ez többnyire sikerül is meg szinte 0 palyaismerettel is és mégis csatazok én is eleget ha a másik fél is partner ebben...
Persze ez csak fun, de én szeretek úgy menni mintha felni kéne h kárt teszek az automban...
Ettől függetlenül van attack élmény...
De megegyszer megjegyzem,h a sok keszulos versenyeken szintén ugyanez a probléma, sőt...
Persze tisztelet a kivételnek... -
a balesetek száma kevesebb lehet, az általad felvázoltakon kívül, ha ismerjük egymást a pályán.
Te mint Maszimos ős pilóta tudhatod a "legjobban"...
ja, Fater (Dietrich) tanuld meg kezelni az autókat, lehetne újra Dietrich vs Suna birkózás :) -
"azért beszélünk róla , h hátha óvatosabbak lesznek az emberek..."
Valamennyire osztom ezt a nézetet, hiszen "néma gyereknek anyja sem érti a szavát", viszont ennél lényegesen komplexebb a dolog és nem csak a "beszéden" múlik.
Vmivel több mint 10 éve szimulátorozok és 16 éve nyüstölöm az utakat nemzetközi szinten is, idáig balesetmentesen (kopp-kopp-kopp), viszont be merem vallani, hogy mindezektől független néha adódnak olyan szituk, ahol saját magam teszem felelőssé.
Tegnap két ilyen szitu is volt:
1. A balos visszafordító féktávján belecsúsztam az előttem lévőbe, aki ez miatt kiforgott. Csupán annyi történt, hogy 2 körös autótapasztalattal a hátam mögött (az is qual tehát "üres" pályán) feltehetően az ABS hiánya miatt hosszabb volt a fékutam mint az előttem lévőnek (aki sztem ABS-el ment), így hiába fékeztem korábban mint amikor üres pályán voltam, még ennél is korábban kellett volna! Tehát mi kellett volna ahhoz, hogy ez ne történjen meg? Rutin, tapasztalat, jobb autóismeret = több teszt/tesztfutam hasonló szituációk.
2. MP4-es első kanyar. Belső íven voltam, viszont kisodródtam a külsőre, ahol voltak mellettem és asszem ez miatt v. ennek hatására mögöttem baleset is történt. Mindvégig tisztában voltam, hogy vannak mellettem (nem láttam, de hallottam), viszont a kanyar kijárathoz közeledve kicsit jobban lenyomtam a gázt bízva abban, hogy azért tapadni fog ez a több csillió dolláros autó, de hát nem így történt. Ráadásul a TC hiánya miatt meg is driftelődött az autó :), így nagyon korrigálni sem tudtam már a helyzeten. Tehát mi kellett volna ahhoz, hogy ez ne történjen meg? Rutin, tapasztalat, jobb autóismeret = több teszt/tesztfutam hasonló szituációk.
Persze mindez elkerülhető lett volna, ha még óvatosabb vagyok, viszont én ezzel úgy vagyok, hogy az élvezethez kell az attack élmény is és kellenek ezek a szituk, hogy tanuljon belőle az ember. Az óvatoskodásból sajnos nem lehet, ott max azt lehet elsajátítani, hogy hogyan ússz meg eseteket és legyél lassú ezáltal, viszont ha jól tudom mi jelenleg autóversenyről beszélünk! Persze kinek mit jelent ez a fogalom... Nyilván az életben nem ennyire bevállalós az ember, sőőőt megkockáztatom, hogy egy esetleges előzésénél megszokásból még az indexet is kitenném.
-
na lehet szavazni h melyik pálya legyen ma este?
http://doodle.com/964nrvk2k4cicn63#table
beírod a neved /nicked és szavazol egyik pályára vagy akár többre is ha mindegy:)
(remélem jól csináltam) -
Az a nextgen track sem rossz az is lehetne -
Tyuki80 #15730 Ma este mi lesz?
Valami gyári pálya?
Mondjuk régen mentem már az Ferrari 599 xx -el,meg lehetne egy M 1 bömbi vagy a z4 utcai,meg a kisfiat. -
hátha megyek az általam megválasztott íven szépén és közben valaki be akar bújni oda ahol nem fér el gázelvétel nélkül, akkor abból baleset lesz ha nem veszi el...real-time egyébként szólt hamarabb...csak azt hittem tartod te is az ívet... -
Most volt 12h-s LeMans-om.
GT autóval voltam, jöttek a P1-sek.
Sajnos 1 kanyarban összeértünk, így elszálltunk mind2en mint a győzelmi zászló. De a P1 minek szúrja be, 1-2-5mp-t miért nem vár, hogy tisztán leelőzzön / lekörözzön...
-
ohh, a balesetunk a vegere. Mire megszolalt a spotter a nagy sebesseg kulonbseg miatt, mar reg repultunk :) -
nem "károgok" amiért kilöknek...ez benne van...azért beszélünk róla , h hátha óvatosabbak lesznek az emberek...
akár te is...:)
a beugró "lassabb" pilótákkal van a legkevesebb baj , mert a hétvége alatt nagyon sok új arc fordult meg a serveremen és mindenki nagyon fair és óvatosnak tűnik az új arcok közül is...
hétvégén ugyanígy csak funoltunk és próbálgattuk a modokat online...
sokkal jobban is figyelt mindenki és komolyabb kilökésre nem is emlékszem, csak jó kis futamokra...
és azért emlékeimben nem úgy maradtak meg a komolyabban készülős hétvégi masters funok sem , h ott a ligabetyárok többsége nem csak hotlapozóként körözgetne...
szimplán ember és hozzáállás függő h lesz baleset vagy sem...
sokak hiába gyakorolnak , csak még rosszabb lesz hiszen elhiszi h ő gyorsabb jobb és rohadtul nem érdekli h a lassabb pilóta mit csinál előtte...csak nyomja, nyomja a gázt...
-
replayben is borszazto idegesito ez a spotter, kikapcsolni akkor nem lehetne? :) -
Az osszes gyari setup kaki, ahogy mondod orrturosak. A chambernak neki lehet esni negativ iranyba jo erosen, maris az osszes auto fog kanyarodni.
De egy kis raaldozott ido, aztan lehet erezni, ha elallitasz valamit milyen iranyba befolyasolja az autot.
Na meg az rsr-en is vannak fent setupok kiindulasnak, de a legtobb ott is erzesre ossze vissza huzogatas, na meg nem biztos, hogy epp fekszik ugy neked is. -
kis video a tegnapi versenyekből:
-
én bele szoktam kattintgatni, hátha jobb lesz...de hülye vagyok hozzá:)
kész setupom meg nincs hozzá ,utcai mekivel tegnap mentem először:)de a többivel is ezen a pályán...
de ha lesznek megint komolyabb Funracek hétvégenként, akkor oda azért kell a jó setup... -
Igen tegnap elég sok érdekes eset volt. Engem is többször kiütöttek v. leszorítottak, viszont én sem vagyok tiszta, mert nekem is voltak hibáim. :) Szerintem addig senki se várjon tiszta (fair) versenyeket, amíg csak FUN üzemmódban megy a dolog. A "hirtelen" pálya és autó változtatások sajnos ezt generálják. Sokan szerintem futam előtt csöppennek bele az egészbe és jó esetben rendelkezésre áll egy ~5 perces quali, hogy nagyjából megismerjék a pályát illetve az autó tulajdonságait. Arról nem is beszélve, hogy sokan eltérő segítségekkel mennek és ezáltal teljesen más féktávok, kigyorsítások, kanyarsebességek lehetnek.
Gondolom itt nagyon sokan ligákban is versenyeznek. Ti is tudjátok, hogy a ligás futamokon is tudnak néha érdekes szituációk történni, pedig ezeknél általában elég sok felkészülési idő áll rendelkezésre. Éppen ezért senki se várjon ezeken a rögtönzött AC FUN futamokon teljes tisztaságot. Persze vannak olyan esetek is melyek ettől független elkerülhetőek lehetnének, de ilyenek mindig is lesznek (még szervezett futamokon is) ill. az életben is nem egy ilyen esetet látunk (sajnos) vhol ez is a versenyzés része, kinek örömére v. kárára.
Anno mikor a Masterses FUN-ok pörögtek, akkor is az volt a probléma, hogy sok baleset történt a pályán és ment utána a "károgás". Éppen ennek hatására jött az a kezdeményezés, hogy egy héten csak 1 v. 2 pálya/autó kombó lesz, hogy nagyobb rutinra lehessen szert tenni a tisztább futamok érdekében, de sokaknak ez sem tetszett, mert ha 2-3 napig nincs vmiben módosítás akkor az már uncsi. Tehát jó magyar szokás szerint semmi sem jó....
-
van némi tapasztalatom versenyzés terén...2006 óta nyomom. volt egy pár versenyem.
de ahogy írod, hiába tudom, hiába tudod...de ha más nem figyel...
egyébként nekem kicsit orrtúrós az összes autó.
Setup-ot gyárt valaki? vagy alappal autókáztok?
-
törés , meghibásodás stb jön majd az 1.0-val...azért hétvégén mikor toltuk , akkor nem nagyon emlékszem ütközésre...sokkal óvatosabb volt mindenki...
végülis az elején elég ha 1 ember gondolkozik másként... -
hú de várom már azt az időt amikor válogatott banda lesz és nem azon kell izzadni előre, hogy ez tuti megint seggbeb@sz a következő féktávon:D:D
én úgy gondolom hogy a tükrökkel minden szituációt szépen meg lehet oldani.
Ennek ellenére feltettem a spottert, használni fogom, szerintem nagyon hasznos.
-
az a beszélő valami,engem meg halálba idegesít.
spotter a neve és oválon van jelentősége a való világban a lelátók tetején helyezkednek el (mert onnan belátják az egész pályát)és ők a versenyzők "szemei" mert ott nincs idő nézegetni a tükröket.
játékban a nem ovál pályán, ha rossz valóban a belső tükör akkor ott is hasznos a funkciója mikor mondja melyik oldalon van vagy jön melletted a másik autó. -
azért még a játéknak a törés modellen, a collosionon javítani kell.
Lotus-nál első voltam, majd valaki megtolt hátulról, így megforogtam mint az állat, buktam is jónéhány pozit.
Mclaren-nél feladtam. Tudtam, én hogy ezek a millkós autók csak egyenesben jók, egyébként meg Wartburggal rávernék 2 kört a kanyarok miatt..
:D
Jó volt a játék, az tény, nem bánnám, ha később ebből valami jó kis közösség lenne.
-
Logitech g25-ot is talalsz hasznaltam 40-50 ezerert hardverapron.
De valoban egy DFGT is jo cucc es az meg olcsobb. -
Használt DFGT... -
MaRee #15713 Meguntam a bohockodást a billentyűzettel, milyen kormányt ajánlotok? Csak hobbi tehát nem akarok 90-100ezreket költeni logitech kütyükre, de azért ne legyen használhatatlan szar. -
Mondjuk azzal nem olyan szédítő a tempó :)
Mondjuk nekem hiányzott ma...azzal tudok.rahangolodni az egészre :)
Pedig eddig utaltam...
HDR-rég egyébként vilagitosabb a feklampa :)csak az fps -NEK nem tesz jót:)
-
Errol jut eszembe. Valamelyik autonak olyan pici feklampaja van, hogy nem is latszik, ha vilagit. pl a kis fiatnak. Lehet en vagyok vak, de ki nem szurom, ha beletaposnak. Nem artana egy kis extra effekt ra, mint az nfs-ben, vilagtson, csillogjon stb, mint allat, hogy en is lassam :) -
En ma nem tudtam menni, de en is inkabb a biztonsagos fair versenyt preferalom.
Ha pl elottem van vki es epp kanyarhoz kozelitunk inkabb elobb fekezek egy picivel mint hogy neki csusszannyak meg sasolom a feklampajat. Vagy ha mellettem van vki a belso vagy kulso iven, inkabb a leheto legszelesebben vagy legszukebben fordulok, elozzon meg ugy is csak egy fun futam, majd erobol lenyomom ha tudom :) -
Amúgy egyetértek :)
Nekem tetszett így is, h a f.sz rossz végén voltam ma:)
A lényeg h szépen osszegyultunk...
És már hétvégén is jó kis versenyek voltak... -
Mondjuk szerintem akar mai brigad vagy a tegnapi, hiaba voltak olyan lassu emberek, hogy lekorozted oket szinte az 5 koros versenyen, gondolom single -ben sem neztek meg a palyat, de teljesen korrektek probaltak lenni, lehuzodtak meg minden, meg qualify-on is.
Ami volt itt 2 honapja, a nagy magyar osszeroffenesek, a "szimulatorosok java" na az volt a gusztustalan amit ott sokan muveltek. Mondjuk azokbol most egyik sem volt fent, azt biztosan tudom :)
-
ha bűn ha nem , ha gázelvétel nélkül nem férek el akkor el kell venni a gázt...én a helyedbe be se bújtam volna , csak simán elég lett volna ha mögülem rendesen kigyorsítasz...
na mindegy , tényleg ez volt a legártalmatlanabb...
viszont pl az is idegesítő h én mindig elveszem a gázt vagy sokszor bele is fékezek h nehogy nekimenjek az előttem lévőbe... de a mögöttem jövő ugyanúgy akar menni mintha hotlapon lenne és nem törődik azzal h forgalomban van...és olyaanokat csattantak belém h számomra érthetetlen... jó oldalra nem lát a tükör miatt :)...dehogy előre se az már vicc:) -
Tyuki80 #15706 Nagyon nehéz ilyen rossz tükrökkel menni... az a beszélő valami,engem meg halálba idegesít.
Sokat kaptam ma én is...néha érthetetlen kiütéseket.Pl:rajtnál direkt szélesen fordulok,hogy aki jobban rajtol nálam el tudjon menni gond nélkül,mert kicsit beragadtam.Csak megcsúszik a belső íven és kiüt oldalról a fűre.Sokan elfelejtik,hogy ha szűken akarsz valaki melett maradni,akkor lassabban kel beérkezni a kanyarba,mert nem lesz helyed sodródni az ívre,mert ott a z előzendő akar fordulni.Ez pl 10 ből 7 eset. -
Lehet le kell irni, aki nem belso nezetbol megy, en sem tudtam anno, hogy F11 a tukor, bar sokra nem jo...
Es mindig ujra be kell kapcsolni.
Gazt a leghosszabb celegyenes szeru dolgoban bun elvenni, a vegen 15-20 km/h gyorsabban mennek akkor nalad, sosem ered utol oket :)
Na mind1, tuleltuk es az auto is jol van :p
Ez a palya nagyon el van talalva szerintem. Pont azon filoztam, ha nem lennenek azok a bolyak, egy csomo helyen nem lehetne latni a kanyart, a domborzati viszonyok miatt, de igy tokeletes, szerencsere gondoltak ra.
Viszont ha mr kunos Kepes lenne mar legalabb annyit leporgramozni, ami minden 15 eves jatekban is alap volt, hogy az a nyamvadt bolya doljon fel, ha neki mennek, akkor szarba lennenenk utana :)
-
nem arra gondoltam:)mondjuk elvehetted volna a gázt és nem érünk össze...:)
elég sokat kaptam az este alatt:) még időmérőkön is:)
meg láttam egy két esetet előttem is h a mozgásból látszott h nem tudja az illettő h mellette megy a másik... -
Ha ram gondolsz az utolso versenyen, akkor egymasra csusztunk, mivel sokkal gyorsabb voltam, mert epp hibaztal, ennel szukebben nem tudtam venni, mert csuszott ki, viszont te hasznalod az idegesito spottert, biztos mondta, hogy ott vagyok melletted, megis egymasra csusztunk oldalrol. Szoval teljesen tisztaban voltam vele, hogy ott vagy, de ennel szukebben nem ment es semmi spotter anyamtyukja nem segitett volna, ha csak kicsit nem kezdesz el balra huzni, hogy biztosan elferjek. De igy utolag is sorry :)
-
meg használhatnátok spottert is , ha idegesítő ha nem...
tisztán látszik kinek nincs fogalma h már, vagy még vagy még mindig mellette vannak...
biztos megfordult ma 20 -25 ember a serveren összeségében, de szerintem nem volt olyan aki nem jött volna nekem :)
de azért jó volt h ennyien összejöttünk...holnap is kéne valami...
valami ötletet tolhatnátok...legyen-e 1 max 2 autó egész este?
vagy jó így ha váltogatjuk?