43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
akkor az lesz:)
már át is írtam a serverben...ha Ákos majd újraindítja akkor már ezek a kombók lesznek -
Nekem jó, én szeretem .
De ne én döntsem el !!! -
pályát tanulni a legjobb a kis fiat...
de lehet más is felőlem...de ezzel megyünk a legjobb versenyeket...
mi legyen helyette vagy jó ea fiat? -
Hát a fiat azért már picit uncsi oda , az ember megöregszik mire körbeér, bár van benne pikantéria, én mondjuk szeretem a hosszú pálya kis autó párost , mert miért ne, ha lenne egy ilyen fiatom, tuti rá mernék menni egy Monzara és élvezném is :)))
De ne az legyen, hogy megint én károgok, mert mostanaban ez a nézet itt SG.n, nagyon durván feketebárány lettem :DDD -
ha szeretnétek átírom yas marina lotus gtc+fiat500s1 re...
én is szívesebben mennék azzal, meg erre a yas marina-ra kiváncsi vagyok... -
De most a gombkiosztás a gagyi, vagy az egész elektronika szimuláció ? :) -
Ilyesmit vartam az AC-ben is, csak az itteni utcai/sport autokkal.
Pl. a Ferrarinal a Manettio allitasokat, elore programozottan, es konfigban kulon autonkent beallithatva a kormany gonbokra, ezekre az egyedi tekerokre es kapcsolokra.
De sajnos ez a CTRL-A/CTRL-T megoldas eleg gagyi lett:/ -
Az ABS-t a GT3-nal tuti allithato es ki kapcsolhato. Es raadasul elvezetes is - lenne.
Az iR-ben (NEM fenyezes, csak ott mukodik es van tapasztalat:P) teljesen jol hasznalhato az ABS/TC kombo, ami valoban az igazihoz van allitva, mindketto rendesen tarcsas, a kormanyon 3D-ben forog/mozog, lathato ki kivel van.
A setup-bol termeszetesen elore allithato, amelyik autonal van lehetoseg, ott dedikaltan programozhato (a pedal es motorvezerlessel egyutt).
Ott az auto setupnal, plusz kihivast, feleadatot es elvezetet jelentett nekem, hogy az ABS/TC beallitasnak megtalaljam az alap 2-3 lehetoseget, hogy jol mukodjon startnal, az elso nehany korben a hideg gumikon, a verseny kozepen a meleg es a verseny vegen a kopott gumikon.
Ugy mar ertelmet nyernek az alltasi lehetosegek, hogy valoban az autohoz es gumik alapotahoz lehet/kell allitani az ABS/TC parost.
Foleg ugy, hogy erezheto is a valtozas, mikor kell tobb vagy kevesebb, hogy stabilabb vagy gyorsabb legyen az auto. -
Majd jönnek, mondjuk ma lehet , hogy nem sok értelme van, de nagyon korrekt közönség járt oda a végén már, igaz csak 9 után, mikor a többiek csicsikálni mentek már :) -
Az ABS/TC kapcsolgatasaval semmi gond nincs alapbol. Ha mar van ra lehetoseg, ahol szukseges, ott lehet hasznalni nyugodtan.
Sot, a tobbi elektronika is termeszetes lenne, pl. a Ferraribol a full Manettio vagy a felfuggesztes allitas vagy tobb autobol (Lotus) az E-Diffi.
De sajnos a program ezen resze is Kunos-style lett, ha masban nem is nagyon, de ebben azert kicsit csalodtam, ezen reszen vartam kicsit komolyabbat.
Egyelore nem sok koze van ezeknek az allitasoknak az igazi autokhoz:/ Eleg csak a Ferrarit megnezni (elore programozott Manettio hianya).
Ezekben a super/hyper sport autokban, eleve nem is lehet kikapcsolni az ABS-t (utcai cuccok, alap kotelezo biztonsag). A tobbit (TC/SC/stb.) is valozo stilusban.
Hogy melyikben pontosan hogy mukodik, az passz, tapasztalatom nincs (
) es sajnos Kunos elgagyizta a dolgot:(
En spec csak a TC-t szoktam kikapcsolni es/vagy kapcsolgatni, mert azt nagyvaloszinuseggel lehet alitani (SC/EDIFF nincs gond, azok nincsneke az AC-ben). -
este gondolom a foci VB döntő sok embert fog vonzani külföldről AC szerverre. :) -
No este én is indítok szervert, nem akarok senkinek kereszetbe tenni, de végre egy játék ahol hemzsegnek az utcai verdák, bolond lennék ilyen vackokkal menni, az máshol sokkal jobb.
És akkor rögtön ellent is mondok magamnak, mert Lotus GTC lesz, az egy GT amit élvezek, Yas Marinán. Freejoin nem lesz, booking van, nem tökölök ezzel, Ideje visszaszoktatnom a sok jó külföldi arcot a Laccoo szerverre,szegények megszokták, hogy van egy ahol mindig kis verda van, aztán eltűntem :) Amúgy erről a freejoinról hol lehet olvasni, hol van az oldala, vagy fórum, hogy kell szerver oldalról beállítnai , stb ?
-
Az elmúlt 2 hónapban kb 2 eset volt ahol elnézést kellett kérnem...
Ellenben a nem használok mindent a tükörre fognak... -
Nem mondtam, hogy esel kelsz :)
Mondjuk ha szimulációt keresnék ,hogy milyen lehet egy igazi autó, akkor azt nem AC-ban nézném meg ;) -
Latom csrelted a bottom-bannert, akkor ugy nez ki mukodik;)
A kinezetet, szovegezest, szinezest, fontokat, barmit valtoztathatsz, en az elozot csak osszecsaptam, azert lett ilyen, begepeltem hogy legyen valami. -
Lacko86 #16566 OMG...hogy lehet spotterrel versenyezni? Felvágnám az ereimet, ha 10 másodpercenként belepofázna, hogy mikor mit csináljak. Másrészt meg mi értelme van, ha úgy is nekimész a másiknak? :D -
azt használtok amit akartok...:)a lényeg h jó versenyek legyenek ...
én nem trükközök ezzel a CTRL+A- s dologgal meg CTRL-t vel...
én a szimulációt keresem ...ha egy zondaban kikapcsolhatatlan az abs akkor én nem fogom kikapcsolni csak azért mert vérszimes vagyok...ez teljesen ellentétes dolog számomra a SZIMULÁCIÓ fogalmával...
de azért úgy ne beszéljetek már rólam , mintha a gyári ABS-nélkül csak esnék kelnék...
van jópár autó amiben nincs se abs se tc(ott se trükközök:) ) és azért egész jól körbe tudok menni....
igen még a blippelés meg a kuplungolás is megy (mégha mozog is ez arohadt H-váltó :) ) -
Én értem mit mond Laci, valahol igaza is van, de szerintem ez olyan dolog ami belefér .
Nekem pl rengeteget kellett mennem, hogy viszonylag jól megfékezzem az autót a szuperérzékeny fékkel abs nélkül közben blippelve. ha nyernék vele valamit akkor azt mondom, hogy jár nekem az az 5 méter :)))
De nem nyerek, mert azért sokszor nem úgy jön össze a fékezés ahogy szeretném, így abs nélkül azért jóval több a hibalehetőség is, és sokszor elrontom, emiatt általában tudat alatt előbb is fékezek . -
nem vágom az miért is "csalás" ha valaki saját magának nehezít a játékon azzal, hogy kikapcsol minden segítséget? komoly ligákban csak az automata kuplung engedélyezett.
Indycar autókban kormányszervó sincs... -
Én ha versenyre vinném a kocsimat, tuti kiszednék egy biztosítékot :)Kapcsold ki te is, nincs megtiltva.
No de látom mai is szuperkarok vannak, megint nem érdekel :DDDD -
Nézz bele ott van 4 videó...
Tisztán látszik h a füstölők (Ctrl a) mennyivel rövidebb fektavot mennek...
Csak azt nem értem h minek nektek sok különböző autó, ha kurvara nem érdekel maga a valós autó szimulációja... -
Amúgy pl kopott guminál rövidebbet lehet fékezni abs nélkül mint azzal, legalább is nekem úgy tűnik . aztán fene tudja, sose mértem, nem az idő érdekel, hanem hogy élvezzem :) -
Én nem szeretem az ABS-t.
Ahol csak lehet kikapcsolom. Nem mindegyik autónál jó, pl az utcai McLaren szörnyű abs nélkül .
Azon nem gondolkodok, hogy csalás-e vagy sem, nem kell aztán ennyi :D
AC gumija kicsit elavult, aprókat alig tud csúszni, vagy nem csúszik vagy rögtön úszik egy fél métert, kigyorsítások is elég simák, legalább a fék maradjon meg jónak :))
Pedig néha elég szívás ABS nélkül, mert fékerő állítás nincs, és sok autónál a pedálút első ötödében már blokkol a kerék, emellett még a gázpedált is birizgálnom kell közben. De élvezetesebb így . -
Jackal #16558 Díjaznám én is. -
szoval aki igy neheziti/noveli az elvezeti faktort maganak annak kalap emeles jar. Komolyan nem tudom hova tenni ezt a megjegyzest.
Ennyi erovel tobbek kozott te vagy a legnagyobb csalo, mert neked minden verdaban mellett ul az anyos es mondja "vigyazz auto jobbra" "melletted"
es hasonlo idegesito beszolasokat, mar reg betomtem volna a szajat :p -
"lábbal sokkal rövidebb féktávot lehet venni mint a gyári abs-sel..."
es ezt ugye csak gondolod? Fogd a tegnapi palyanak (blackwood) az elso kanyarat. Abs-sel egy ovis is beveszi, mindig ott beletaposva, mindegy melyik iven a kanyarnak. abs nelkul a kis domb miatt, ahol kikonnyul a kocsi segge egy gyors kocsival,egy jol fekezo is konyen repul el a semmibe. Aztan jon a kanyarba fekezes, ami meg kulon muveszet igy.
Na de csinalj videot 2 gyors kocsival, ahol lathatoan elobb fekezel, csak ne oregedjek bele a varakozasba :)
Arrol nem beszelve, hogy ezt korokon, majd 100 kanyaron keresztul, aki van olyan ugyes, hogy ezt egy versenyen igy megoldja, minden kor utan adnek neki ajandekba 1 masodpercet vagy tobbet, mert o olyat tud amit sokan nem. Es ok a csalok, nem te vagy puha, ertem en :)
-
tegnap szerveren ami volt kis hokedli :)
beszitált és mindig a falban végeztem, akkor 900-ra rakom. -
Attól függ mivel játszol, driftnél néha hasznos a kisebb elfordulás, de egyébként 900° a jó. -
Ezt a AC autókat még anyira sem lehet megfogni ha elindul a faruk mint az rf-ben? Vagy nálam volt gond beállításokkal? 720 fokon volt a kormány. Rakjam 900-ra? -
Tyuki80 #16552 Szia!
Semmi gond!Így már értem,csak akkor nem tudtam hova tenni a szitut.El is baltáztam után az összes kört,mert a figyelmem teljesen elment,mert ezen pörögtem.

-
-
egyébként ezzekkel a gyári abs stb kikapcsolássalással úgy vagyok h gyakorlatilag csalás aki teljesen kikapcsolja...
itt egy szimulátor ahol afejlesztők megpróbálják visszaadni h milyen az adott autó a valóságban...ABS-t nem lehet csak úgy kikapcsolni egy autóban...
erre jön a vérszimes és minden autóból megpróbál ugyanolyat csinálni a CTRL A-s trükközésssel...egyébként ha kikapcsolom lényegesen gyorsabb vagyok...
"lábbal" sokkal rövidebb féktávot lehet venni mint a gyári abs-sel...
(mondjuk a hibalehetőség viszont kevesebb)
vicces h sírnak az emberek h mégtöbb autó kéne, közben meg minden autóból ugyanolyat próbálnak csinálni a szimesek :) -
Yas Marina + Lutos GTC ? -
Olyan mintha le esett volna az álla:DDDD -
MooneyR #16547 Jó is volt, a kisfityó után metál :D Bocs - től és chrystől is, kicsit hátranéztem és kimásztam a fűre, onnan meg repültem is vissza :)
-
Az elso Zonda inditas az elso kanyarban "kicsi a rakas..." kezdetu volt, de a masodik inditasnal MINDENKI (ha jol lattam) rendesen elfordult! Ez mar haladas!:) -
A hosszu egyenes utani jobbos kanyar utan, a palyarol lemenve akar at is lehet esni rajta, szoval ovatosan a fucsatakkal :) -
Ez nem valosag, kar osszehasonlitani vele.
A legtobben minden segitseget kikapcsolnak ugy jatszanak. Persze aki nem hasznal kuplungot az bekapcsolja az automata kuplungot.
Kocsiktol fugg, hogy van e benne gyari abs. Ha van benne, akkor az mukodik akkor is, ha az abs opciot kikapcsolod a menuben. Van olyan auto amelyikben tobbszintu van, a ctrl+a kombinacioval tudod kapcsolgatni ilyen esetben. De hat rohadt egyszeru azert rajonni van e abs, ha beletaposol a fekbe es csuszol, akkor nincs :)
pl a mai napon a zondaban van egeszen 11 fele tipus, erosseg ki hogy hivja. Szerintem ezt a vezetok 90 %-a nem kapcsolja ki. Igy esz nelkul taposhatod a feket. A kedvcsinaloban latszik pl f1andris, meg a gyarit is kikapcsolja, fustola gumi rendesen.
Ha van jo pedalod, vagy csak erzed nagyon a jatekot, akkor elobb-utobb te is kikapcsolod a gyari abs-eket is, hogy total uralmad ala vedd a kocsit. -
Minden autoban a gyari "segitsegek" (elektronikak ABS/TC) elerheto, azokat lehet hasznalni nyugodtan, hozzatartozik az autokhoz.
ABS: CTRL-A
TC: CTRL-T -
bbdc77 #16542 Eddig nem nagyon érdekeltek az autók, autóversenyzés, de volt szerencsém kipróbálni a Race07et, utána pedig az AC-t. Megtetszett, így most vettem egy DFGT-t és rájöttem, hogy nagyon jó dolog ez a szimulátorozás. Viszont nem tudom, hogy a sokféle Assetto Corsa-ás, illetve a Race07-es vezetési segédletek közül melyek azok, amelyeket ki kell kapcsolni ahhoz, hogy a legvalóságosabb vezetési élményt kapjuk!?
AC-ben csak az automata kuplung+ideális ív felrajzolása van ON beállításon. ABS van egyáltalán a versenyautókban?