43023
  • Adam Jonas
    Akkor legyen egy kis ON is:

Jövő hét hétfőn lesz szervezett fun?
  • Tyuki80
    Hogy a franc esne bele!Mentem volna a mastersre de ez a köcsög rendszer...lemaradtam.Rohadjon le.De miután a köcsögláda sípos gyerek is ott van így annyira nem bánom....
  • Adam Jonas

De parancsolj, és ez nem mostani build-nél készült.
  • Alexease
    Bizonyos szempontbol igazad van, de ahogy irtam, erdemes a mogotte levo technikat, celkozonseget es lehetosegeket is beleszamolni.

Ha MINDENT egyforman sulyozunk es teszunk a kalapba (arazas, grafika, hang, fizika, FFB, tartalom, AI, napszak-idojaras-fizika-dinamika, szolgaltatasok, fps, modolas stb.) akkor messze nem olyan rossz a helyzete. De nem is nagyon van mivel osszevetni, nagyon szuk a valasztek: SMS cucc, iR, AC, SRW(!), RaceRoom(?!). Ezekbol lehet valasztani, szerintem nem all rosszul;)

Persze ha CSAK a grafikat, reszleteket es a visszajatszast nezzuk, akkor valoban nem jo a helyzet:)
    De egy ilyen kategorias jateknal, azert nem art minimum egyforman kezelni a dolgokat. Nem irom, hogy a szimeknel nem fontos a grafika, mert ma mar fontos:P

Persze egy GRID/F1/NFS es hasonloknal fontosabb a grafika, latvany, hangulat, de azok NEM ezek kategoriak, NEM ennek a celcsoportmak.
  • Adam Jonas
    Múlt héten tesztfutamot szerveztük, kvali előtti practice-on esőből indultunk, száraz időjárásba fejeztük be az edzést. Kvalon 10 perc száraz - lágy eső - száraz volt az időjárás, semmi bugot nem észleltünk, kép folyamatosságán szintén nem látszódott, hogy változik, nem akadt, stb.

Volt eddig a programnak nagyobb hibája is, mint az, hogy nem működik az ablaktörlő, meg átesik az eső. Hűha. Alex előbb írta le, hogy az rF2-t nem nézegetésre találták ki, hanem használatra - és nekem azt ne mondd, hogy amikor éppen üldözöd az ellenfeled akár online 200+ km/h-s sebesség mellett, akkor te éppen azt figyeled, hogy működik-e az ablaktörlő, átesik-e az eső vagy sem, stb.
  • Totti5
    1 hónapja. Pl már jó az eső? minden a helyén van? nincs bugzás, van ablaktörlő, látszik hogy esik az eső?
  • Adam Jonas
    Mikori build-et próbáltad?
  • Totti5
    rf2 nem ronda, csak igénytelen, félkész, bugos, kidolgozatlan. Ha vennék a fáradtságot hogy ami benn evan azt rendesen összehegesztik akkor pofás játék lehetne belőle, de az ISI totál csőd amit művel.
  • Alexease
    Es persze, ami miatt meg az rF2 nem annyira nepszeru (az autovalasztek melett), a kinezet;) Foleg nehany autokidolgozas, visszajatszas es tukrozodes:) Persze kritizalhato, hogy miert nem dolgozzak ki rendesen, de az rF2 valoban pure szim, hasznalatra tervezik, nem nezegetni:)
    De azert (hasznalat kozben) messze van a rondatol!

Az rF2 "rondasaganal" azt is figyelembe kell venni, hogy teljesen mas a dinamika megoldasa (idojaras, napszak, felhok, felho arnyekok, realroad stb.), amihez nem lehet olyan egyszeruen gyors es egyben latvanyos rendert kesziteni.

Pl.: az rF2-ben, a palya felbontasatol fuggoen, a palya face/plane reszleteiben, kulon-kulon dinamikus shader es fizikai reszek vannak (tapadas, groove, tukrozodes, megvilagitas, render stb).
    Azert az mas kategoria, mint az AC-ban a TELJES palyara ervenyes dinamikus tapadas vagy a elore modellezett groove sotetedes.
    Az rF2-be AZ kell, az AC-ba EZ meg teljesen jo. De technikailag es renderben azert mas vilag!

Ha mar kicsit OFF, bar temaba vag a dolog, ide it betolom a tegnapi videot, a helyen ugy sem nezik:D Csak teszt volt, semmi extra, de most eppen jol jon:P
    Ugyan az a palya, otfele auto ('68-as Matra, GT3 Camaro, FR3.5, Megane Trophy, NIssan GT1), ugyanaz a napszak es idojaras (!), csak hat dinamikus, mozognak a felhok, valtoznak az arnyekok stb.

• lac coo
    a 10 kategória szép, csak nekem abból pont kettő tetszik :)))
    AC-ban meg szerencsére pont abból van sok amit szeretek. Persze ez véletlteln de akkor is .
  • Alexease
    Ha az ISI nem hanyagolta volna el a progit a megjelenes elott es/vagy komolyabbat ad ki (nem tartalomra, mukodesre es modolasra), akkor nem lenne gond a plusz tartalommal. De sajnos elbaltaztak:/
  • Alexease
    Amugy tartalomban SEM rossz az rF2 (sot!), egyszeruen csak nem annyira latvanyos es divatos, mint az AC.
    Az AC-ban 6-8 kategoria lehet (utcai, sport, GT2, GT3, openwhell stb.), kategoriankent tobb egyforma autoval.
    Az rF2-ben 10-12 kategoria van (de szinte csak versenyauto), 20 autoval, ami szinte mind kulonbozo sorozat.
  • lac coo
    Nekem is az a bajom, hogy kevés a tartalom.
    Sajnos nem vagyok mindenevő :)
  • Adam Jonas
    Na így már akkor értem, köszi. :)

Mert igazából hallottam már olyat is, aki azért mondta azt, hogy drága, mert kevés a gyári tartalom - de ugye aki elég régóta nyúzza az rF-et, az tudja, hogy az ISI nem a gyári tartalmakról volt híres.

AC-ban talán részben ez a kellemes szerintem, hogy a korrekt fizika mellett még a tartalom is rengeteg. Nekem perpill kicsit azért jön be jobban az rF2, mert nagyon tetszik ez a változó körülmény, no meg a korábbiakkal ellentétben, eléggé oda is kell figyelni az első körtől kezdve a technikára. Bár utóbbi 2 hétben nem próbáltam az AC-t, de ugye megjött ez a dinamikus dolog, amely még érdekesebbé teheti/teszi a programot. Ha még jön a változó időjárás is, akkor már egyértelműbb lesz számomra is, hogy egy AC miért jobb választás egy rF2-höz képest. :)
  • lac coo
    Dárga, de nem agyatlanul, akinek tetszi ka műfaj még így is kötelező. Néha megyek vele, nagyon jó. AC után azért néha felüdülés, hogy nem csak ez a lassú keresztbeállást tudja :D
  • Alexease
    Az rF2 sokkal szukebb retegnek keszul mint az AC. Ha az EUR-t es USD-t atvaltod, a ket program teljes arat, mar nem olyan nagy a kulonbseg.
    Persze azokat a lehetosegeket huzzuk ki, hogy agyon akciozzak az AC-t a Steam-en, es az emberek olcso Ukran forrasokbol szerzik be!
  • Alexease
    Normalisan hozzaallva, rendesen kihasznalva, figyelembeveve a programot es a csapatot, NEM draga az rF2. Nem raktam idezojelbe:)
    85$ volt (lifetime), egy Codies programhoz kepest "ingyen" van:D

Azert irtam oda reflexbol, mert ez az AC topic, sokaknak meg ez is draga (35EUR), ilyen tartalommal. Sot, volt aki felhaborodott amikor meg akcioztak is (18-25EUR?!), es o korabban vette meg, bukott rajta egy csomo penzt:D

Az rF2 lenyegeben BOVEN megeri az arat! Egy baja van, de az nagyon: az elhibazott ceges hozzaallas es rossz kiadas miatt, szinte senki nem hasznalja:/
  • Adam Jonas
    Magyarul akkor te főképp a kevés tartalom miatt tartod drágának?
  • barcalaci84
    én is megvenném ha olcsóbb lenne:) mert nem olyan rossz , én is próbáltam többször is...nem győzött meg... de ha fele vagy inkább negyedannyiba kerülne megvenném és elszórakoznék vele sokszor...
  • Adam Jonas
    Még egyszer...

Oké, értem én, neked bejön az AC, ezért nem foglalkozol más játékkal, rendben. De itt nekem most a kérdésem olyanokra irányult, akik már próbálták az rF2-t havernál, RaceCenter-be, vagy a demót, tehát még NINCS meg neki, de SZÍVESEN megvenné, csak éppen drágának tartja.
  • barcalaci84
    ez olyan h a race07 franchise-rt:) a 800 Ft-ot is sajnáltam, mert inek ha sose indítom el...
    nyilván RF2-t többször, de nekem pl az se éri meg az árát...
    az árképzésből azt hinné az ember hogy sokkal többet kap, de én is drágállom , mert a felét se éri szerintem...NEKEM
  • Adam Jonas
    Most nem arról van szó, hogy minek neked rF2, hanem arról, hogy sokan azt mondják, hogy azért nem veszik meg, mert drága.
  • barcalaci84
    de itt az AC , minek nekem RF2?
    ha félároln lenne akkor sesokat játszanék vele, ha nem lenne előfizetés akkor sem...
  • lac coo
    15 000 körül vettem, az bármilyen játéktól drága, főleg, hogy sose fejezik be rendesen :)
  • Adam Jonas
    Akkor se értem. Évente kemény 12 dollárról beszélünk, nem egy kibírhatatlan összes sztem. iRacing-nél pl. 1 éves előfizetés 50 dolcsinál kezdődik, most még így akciósan is, és ha lejár az előfizu, akkor nem tudod használni. rF2-nél meg össz-vissz nem tudsz online játszani, de ugyanúgy kapod a frissítéseket meg minden.
  • SirAlo
    Maga az rf2 szerintem nem draga csak a Lifetime , ha nem kellene evente fizetni kibirhato lenne az ara, en beszereztem hasznaltan
  • Adam Jonas
    Alex, légyszi magyarázd már el nekem, hogy miért drága az rF2? Mindenkitől ezt hallom vissza, ugyanakkor még senki sem tudta nekem igazán megmagyarázni, hogy mégis miért, bár van egy tippem...
  • Jackal
    Bocs , akkor elaludtam kicsit.
  • Alexease
    Az meg a tegnap esti update, ma meg nem jott semmi.
  • barcalaci84
    nekem még mindig 0.21.13
  • barcalaci84
    szinte biztosra veszem h az említett +40 autó majdnem mindegyike már kész is van és csak max finomítgatják őket...
    a csúszás alatt nyilván nem szabira mentek a többiek , amíg Kunos csinálgatja a játékot...:)
  • Jackal
    Mai update is megvolt, 12 mega...
  • Alexease
    Ha jol csinaltak es elore gondolkodtak (nagyon valoszinu:P), akkor ez a lassan 2 eves csuszas, azert tartalom szinten is elonyhoz juttatta oket. Amit az ev eleje ota folyamatosan megkaptunk (autok), annak a nagyresze lenyegeben mar 1 eve kesz volt. Azota csak 3-4-et jelentettek be, de csak azokat, amelyeket odaadnak majd az 1.0-hoz (EA-bonusz vagy alapbol). Igy majd ket evuk volt/lesz "felhalmozni" a keszregyartott (es nem reklamozott!) autokat, amelyeket majd az 1.0 utan lehet kiszorni.

Igy tenyleg nem kell plusz ember;)
  • barcalaci84
    szerintem ehhez még embert se kell felvenniük...
    tartalmakat szerintem hipp-hopp megcsinálják amúgy is ...a kérdés csak az h milyen gyakran csepegtessék, meg egyszerre mennyit milyen áron stb...
  • Alexease
    Elnezve mas programokat (pl. SRW, bar nekik [is] van kozvetlen kapcsolatuk es ok [is] ott vannak a tuz kozeleben), licenszbol lehetne meg 5x ennyi is, kismillio fele markaval es kategoriaval.

Jo lenne meg egy AC eladasi hullam (valami csoda folytan:P) es/vagy a rendberakott engine-nel DLC-sikerek (sok bevetel:P). Ugy talan fel tudnanak venni meg 2-3 embert, es 2-3 havonta ki tudnanak tolni fantaziaduss nevu DLC-pakkokat:)
  • Alexease
    Nagyon jo lett az az auto. Es lenyegeben meg nincs kesz;) Az openwheel nem a kedvencem, de ilyen minosegben lazan elfogadnek meg nehanyat: Skip Barber, Formula Ford 1600, Formula Renault 3.5, F3 :P
  • barcalaci84
    amúgy ha minden igaz kb +40 autó licensze van még a zsebükben , ami még nincs a játékban...
  • precise
    de kurvajó hangja lett a gp2-es verdáknak.
  • Alexease
    Semmi gond:) En is feleslegesen gepelgetek, mar tobbszor le volt irva, de neha nem art ujra osszefoglalni, hogy igazabol hol is tart az autos/szimes ipar, melyek a lehetosegek:)))
    Dolgozgatnom kellene, de ezzel kicsit sikerult elhuznom az idot:)
  • Krunky
    Amit írtam csak nyafogás :), nem mintha nem lennék megelégedve a mostani felállással...
    Köszönöm, hogy ekkora energiát fektettél a kommentedbe.