43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Én kb. 5 percet hallgattam bele, ahol ezt a holtjáték dolgot hiányolta, aztán le is kapcsoltam, sehol nem használtam holtjátékot, kivéve a Shift első vagy második részénél, mert kegyetlen billegtek az autók..ami nem szimulátor legalábbis abban az értelemben nem amit én annak gondolok.
Ezen kívül a fékre raktam sok évvel ezelőtt amikor a Momo pedálgondjaim voltak, fogott a fék.
Soha máshol, mert csak a bajom volt belőle, szal mikor ezt hallgattam, hogy egy számomra ennyire jelentéktelen dolog ennyire felháborította, akkor ki is kapcsoltam, meg leírtam a véleményem ezzel az 5 perccel kapcsolatban. ..és megnéztem a mellékelt képet, ahol ha jól emlékszem 70percet láttam.
Nekem most 274 órám van benne, ...dead zone nélkül. Úgy gondolom nincs értelme jobban belemélyedni, mivel nem tudja miről beszél. -
én ahol csak lehet 1 vagy 2%ot állatok be
De ahogy mondod, nem kéne azért hogy problémát okozzon:) -
nem baj, van min mulatni:) -
VikingPingvin #18173 Egyébként, fikázást félretéve, hosszú évek óta szimulátorozom amatőr szinten....soha az életben nem használtam deadzone-t. Ha volt is mindig kikapcsoltam, érdekes, nekem nem okoz túl nagy problémát az autó egyenesben tartása, pedig "csak" egy sima Momo force kormányom van.
-
LOL, Tirexi video:)))) Nem csalodtam benne:D
Minden jatekot bemutat, nulla hozzaertessel:D Szerencsetlen egyszeru mint a bot, csak a YT csatornajat futtatja. -
PacsutaTibi #18171
-
PacsutaTibi #18170 Milestone-os MotoGp-be (pl 13) is úgy van, hogy a zöld nyilacskák pirosak lesznek ha túl gyorsan mész a kanyarban. De nem is jó, mert még lassít rajtam. Első dolog hogy azt kikapcsolom, no meg a TC-t is, így legalább lehet csapatni a seggét. :D -
megyek kommentelni a videóhoz:D -
Fernandooo #18168 „Elindítom a Start endzsint, akkor itt kilép és belép a játékba.”
Ez vitt mindent. Apám, már eleve a játékban vagy, és mégis, mit gondoltál, mi lesz, ha a Start gombra nyomsz? :D
Jó, hát látszik, hogy totál nem ismerte ki magát a struktúrában 5 perc alatt, amúgy is szar napja volt, és most az első útjába eső játékon levezette az összes feszültségét.
Az ideal racing line problémája meg abból fakadhat, hogy vannak játékok, ahol az dinamikus. Azt hiszem CM-játékokban olyan, amit itt is várt volna. Minden esetre világos, hogy a srác nem egy autós játék expert, ráadásul a bazdmegolás nem igazán elegáns egy ilyen bemutató videóban. Az Abarthot lepolskizni meg… :D
Még egy gyöngyszem a végére: „Manuálisan kell váltani, vagy mi van?” :D -
Lehet/kell csinalni ideal es fast line-t. Gondolom van kulonbseg a kezelesukben (nem probaltam). De az AI-editorban van nehany apro allitas, a node-okhoz lehet ezt-azt allitani (foleg fektavoknal, kanyarokban es mas "problemas" helyeken lattam). Az autoknal is nagy az elteres, mindegyiknek sajat AI beallitasa van (extra tapadasok, min/max pedal kezelesek, kormanyzas).
A hivatalos es a mod palyak kozott olyan kulonbseg is lehet, hogy a gyari palyanal finomitottak az AI utvonalat es a pontjain a viselkedest (tamadas, vedekezes), igy itt-ott lassabb es/vagy benazik, mig a mod payaknal, ha csak az utvonalat csianltak meg, "egyszeruen" vegig megy rajta maxon.
A komolyabb AI update-et egy ideje hanyagoltak, az online valoban fontosabb, de tuti lesznek kesobb jobb lehetosegek. -
Ezek csak akkor sajnálatosak, ha az ember UFO babérokra tör.
Mert egyébként semmit nem számít.
pl. itt van ez a MadCowie pálya, lehet menni rajta az e30-l kuplungolva minden fel és pláne leváltást, jobb lábas féket használva, és lehet menni rajta pillangóváltózva kuplung nélkül.
A második esetben jóval gyorsabb leszel...na de mi a szimezés lényege? hogy a leggyorsabbak elitjébe tartozzunk?
Sok mindenről le kell mondani ahhoz, és ha odatartozol majd mit nyersz vele? A teljesítménykényszer miatt bukod a szimezés lényegét.
Ez a pálya is, és GenTrack is akkor jó pl. egy e30-l ha szimulálod a valós vezetést.
...ha lassú vagy akkor lassú vagy, minden mezőnyben van lassabb és tök sok mindenen múlik az hogy mennyire vagy gyors, legfőképpen az időn, senkinek nem hiányzik a frusztráció élménye, az élményért kell menni, nem az eredményért. Aki pedig az eredményre hajt a szimuláció feláldozása árán, hát az menjen, őt sem kell bántani amíg felelősséggel tud közlekedni a pályán. A szimes élményeket gyűjtjük, nem a szimes eredményeket sztem.
Majd ha lehet szürni az AC rendszerében akkor szűrve lesz a korrektség miatt, de nem kell senkinek magyarázni a köridejeit....kivéve ha kritikát fogalmaz meg, vagy ha nem versenyszerűen használja a pályát.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.06. 16:43:52 -
És amikor 8 perc környékén magyarázza, hogy idézem, az "ideál részing lájn" nem mutatja, hogy mikor kell fékezni, csak piros meg zöld szakaszokból áll, ami nem változik... :D -
VikingPingvin #18164 Röviden összefoglalom ami nekem ebből lejött.
"Szar a játék mert nem tudom beállítani, se pedig kezelni a kormányomat"
Azért mosolyogtató volt
Szerk.: Jameg "Végig kell menni pályán legalább százszor, hogy tudjam hol kell fékezni"
öcséééééém
Utoljára szerkesztette: VikingPingvin, 2014.08.06. 16:18:39 -
Ezt muszáj megosztanom :DDDDDD
Amikor a " " " profizmus " " " találkozik az Assetto Corsa-val...
Enjoy! :D -
Latatlanban azt mondanam, hogy ha a jatekban a kocsiban gyarilag van abs, azt off-nak mutatja az rsr, ha a menuben abs off-on van.Ha kikapcsolod (ctrl+a) akkor is termeszetesen off-nak mutatja.
Viszont, ha tobbszintu gyari abs van, ha elallitod az alaprol akko mar mutatja, hogy abs 10 % stb, illetve, ha a menuben allitod at azt is mutatja.
@Alex: van valami jelentosege, hogy amikor felveszed az a.i utvonalat milyen iveken mesz? Van olyan gyari palya is ahol allva hagyom a gepet 100-%on, de pl nordon alig ered utol oket.
ui2: Itt a "profi" Castle hill 1.0 keszito, nekem viszont pl a terkep sem mukodik, hany perc is azt megcsinalni? :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.08.06. 15:34:02 -
GPx8 #18161 Olyan programmal ami még nincs kész, ráadásul mod(!) pályákkal és autókkal mit akartok összehasonlítani?
Ilyesmire ott az iR.
Jelen állapotában az AC csak fun-ra jó, akkor meg mindegy, hogy ki, hogyan használja, amig nem teszi tönkre más játékát. Szerintem. -
Neha nekem is macera, tegnap is az elso futam vegere ertem be, kicsit setup-oltam, az boklasztam egy kicsit. Nem jott ossze:) -
Jah! RSR-live timing nem úgy jelzi, hogy ABS ON vagy OFF... ha ráviszed az egeret látszik, hogy ABS 10%... kipróbáltam bekapcsolt állapotban okosan fékezve nem haladja meg ezt az értéket és az oldalon kikapcsolt állapotban van az ikon...
Ne kövezzetek meg ha rosszul mondom, gondolom :D -
Visszatérve a segítségekre, úgy gondolom a stability controllal igenis gyorsabb az ember, sajnos.
Az ABS-el is lehet csalni mivel nem blokkol a kerék és akinek alap pedáljai vannak sokkal rövidebb féktávot tud venni.
Nem vettem észre, hogy kisebb lenne a fékerő vagy bármi... -
Tyuki80 #18157 +1
-
Fernandooo #18156 A tegnapi autó alap setuppal számomra élvezhetetlen volt, ezért is léptem le nagyon gyorsan, nehogy útjában legyek valakinek és én tegyem tönkre a versenyét. Ez a mára kihírdetett ovál pálya meg annyira nem mondható izgalmasnak - legalábbis számomra biztosan rémesen unalmas. Szerintem többen összejönnének a szerveren akkor, ha néha népszerűbb versenyautókkal, népszerűbb versenypályákon lehetne menni. -
Plusz en eleg kevest jatszok, ezek a random, sokszor tok ismeretlen palyak, kombok nem igen jonnek be, valamennyit jo lenne gyakorolni rajta, legalabb ne versenyen probalgassam a fektavokat. :) -
Nagy melegben nehez dolog osszejonni, legalabbis en szet izzadom magam, ilyenkor nem igen jatszok. En pentekig nem is igen leszek gepkozelben. -
ESTI FUN RACE SZERVER:
MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun
KEZDÉS: 2014.08.06. 20:30 QUAL | RACE: 10 perc | 16 kör FÉRŐHELY: 24 PÁLYA: Indianapolis Motor Speedway AUTÓ: Pagani Zonda
pálya:indi oval
a serveren 100%os gumikopás, 100%-os mechanikai sérülés és 100%-os üzemanyagfogyasztás lesz...
a pálya tapadása időmérőn 90 %ról (+-2%) kezdődik és folyamatosan javul majd kicsit... a verseny végére talán meg lesz a 100% tapadás ha sokan leszünk -
Az AI-t (egyszerut, mukodot) gyorsan meg lehet csinalni, menni kell 1 kort a palyan, a progi lementi:)
A groove a sotetedes (gumizodas) a palyan. Kell(ene) modellezni 1-3 darab lapott az ut fole, az egyenesekbe e s kanyarokba, elnevezni, es beirni az ini-be. A tobbit a progi megoldja, ennek a sotetedeset allitja koronkent.
A feny/napszak nem letkerdes, de ha mar lehet, beallithatnak, hogy pl. reggel 9 ora nem mindenhol legyen mar egyforma:) Datumot (ev, honap, nap) ugy sem szamol, vagyis mindegy.
A palyahangoknal a kornyezeti hangokra gondoltam (kozonseg, erdo, hangosbemondo stb).
Az overlay/checkpoint az offline hotlaozashoz kell, igazabol nem lenyeg, de ha mar van, illene megcsinalni.
De hat ezek a palyak egyelore 99%-ban regi rF1 es hasonlo gyorskonvertek, egyelore divat lett, belehuztak es omlesztik. Elobb utobb raalnak a normalisabb konvertekre. -
Madcowie, o gyarilag profi;) Csinalt tobb tucat rF1 palyat, es a SRW0nek is dolgozott. Most valami igazi palyaepitos cegnel (is) van.
Szinte az ossszes regi, profi modder (lenyegeben szerencsere es megerdemelten!) mar hivatalos, penzkeresos allasban van. Az rF2 is emiatt cumizott:) -
Itt nem a blip (csak) a fo problema, hanem a ketpedalos pillangos kezelessel szinte lehetetlen versenyezni. En hiaba setup-olok, tesztelek, varialok, aztan nyerek 1 masodpercet, amikor default-tal pillangozva 2-3 masodperccel is gyorsabb lehet (vagy akinek megy a csusztatas, drift es hasonlok), az 5-10 masodperccel:DD
Nincs vele gond, nem mindenkinek van cucca hozza, es ha van, nem mindenki akar kuzdeni, inkabb versenyzik:) 10 emberbol lehet csak 2-3 tudja/akarja rendesen hasznalni az autot.
Tobb ember kellene a szerverre, hogy meglegyenek az azonos eroviszonyok. Legalabbis az ilyen autoknal. A tobbinel nem szamit. -
cstibikeee #18149 Szerintem ez elég jó lett.
Castle hill 1.0 -
a mai egyik futam: ( szerintem tök jó volt...
-
a leggyorsabban az egyértelmű h pillangóval segítségek nélkül lehet menni...elég csak RSR-es top időket nézni szinte mindenki H-váltót hanyagolva megy...mégha van is neki...
a segítségek szerencsére csak lassítják az embert...azt sdzerintem jól csinálták...
-
Thread #18146 - nincs AI (10 perc)
az AI-t nem ertem, nincs ra algoritmus?
- nincs groove (30-40 perc lehet, modellezes + beallitas)
az mi? nyomvalyu?
- nincs/rossz a napszak beallitas (5 perc, utananezni valahol)
maskepp all az arnyek?
- nincsenek paya hangok (30 perc beszerezni, felpakolni)
nalam csak a cockpit hang elfogadhato mindenhol, a tobbi gagyi
valamit irtak hogy megvesznek egy hangrendszert
- nincs overlay/checkpoint (elvileg 10 perc)
az mi?
- nincs kamera (gozomsincs, legyen 1 ora:P)
van replay Suzukaban, a kamera az mit jelent? kijelolni a pontokat, ahol az igazi tv kamerak vannak? -
A leggyorsabb a kuplung+pillangó lehet. Igazából nem kell kuplungolni, csak el kell találni a gázfröccsök ritmusát. Felváltásnál meg ha olyan mint ir-ben, nem buksz semmit, max fordulat körül behúzod a váltót, és ahogy leszabályozásnál elveszi a gázt, már vált is. skip barberben működött, néha csaltam ezzel
-
Na de kell itt egyaltalan gazfroccs a visszavaltasnal? Hiszen nekem nincs bekapcsolva az autoblip, megsem dobja el magat az auto. Azt irtak a fejlesztok, ha az autoban gyarilag van "autoblip" Ami ennel a shelbynel biztos nincs, akkor nem szukseges bekapcslolni a segitseget. De anelkul sem tapasztalok semmi anomaliat.
Na meg egy erdekes mondat a forumrol. Azt mondjak h valtoval, auto kuplung nelkul, gyorsabban lehet menni.
"this might explain why i can only get into the 1.25s using auto clutch and sequential shifters - maybe I can gain 2-3 seconds with the H-shifter:confused::cry:
AristotelisKunos Simulazioni:
2-3 seconds, impossible sorry :)
but you might be able to go down to 24s"
blip
-
De ok ugy vannak ezzel mint te a setuppal :
Neked egy ora nekik egy honap... ! :))) -
Ja, es ez a Suzuka, a lenti hibakkal es hianyossagokkal, v1.2 :)
ui.: Betoltottem az editorba a palyat, es ez valami F1C-light verzio lehet, a '90-es evek vegerol;DDD -
De hat en bena vagyok, nekem tobet kell allitgatni, hogy menni tudjak vele:DDDD
Mar a valtoattetel kitalalasa is maceras (ennel az autonal nem, mert kettobol lehet csak valasztani:P), es nem a hotlap miatt, hanem hogy jol jojjenek kia valtasok. Foleg ezen a palyan, sok a viszonylag sok egyenes, az egymasba fuzott kanyarokkal. A kettes keves volt, de egyszeruen lassabb es problemasabb volt felvaltani harmasba, mert nem lehet kihuzatni, es utana a fekezesnel a visszavaltas+blip plusz hibalehetoseg. Egyszerubb volt hosszabbra allitani, es vegig kettesben tartani azokon a szakaszokon. -
Sok mod palyan rossz vagy egyaltalan nincs terkep. Abban nincs semmi kulonleges:)
Ugyanugy nem foglalkoznak vele, mint sokminden massal, ami alap lelnne, vagy az egesz konverthez kepest csak toredek.
Pl. Suzukanal ami meg nincs vagy rossz (hasonloan sok mod palyahoz):
- nincs AI (10 perc)
- nincs groove (30-40 perc lehet, modellezes + beallitas)
- nincs/rossz a napszak beallitas (5 perc, utananezni valahol)
- csak 2 fajta tapadas tipus van, aszfalt es kerekveto (~60 perc)
- rossz a map (alliolag 5-10 perc)
- nincsenek paya hangok (30 perc beszerezni, felpakolni)
- nincs overlay/checkpoint (elvileg 10 perc)
- nincs kamera (gozomsincs, legyen 1 ora:P)
A lenyeg, egyelore a mod palyak +90%-a az "en csinaltam meg a leggyorsabban" tipusu:)
De elobb-utobb eljutnak az igenyek es a hozzaallas arra a szintre, hogy megcsinaljak majd oket rendesen. Nem kellenek nullarol modellezett palyak, boven jo a konvert, de akkor legalabb legyen – a lehetosegfekhez kepest – normalis.
-
Thread #18138 Tetszik Suzuka. A kerdesem, mas palyan is volt mar olyan, hogy a terkep ott volt, de rossz pozicioban. Ez mindenkinel igy jelenik meg? Pl. most a friss Suzukanal is. -
na de ugy allitod be, mintha mindenki aki feljon a szerverre akkor latja eleteben eloszor az autot (meg a palyat) es kezdi el allitgatni, ugyan mar.
Magambol kiindulva egyszer allitgattam, (ami lehet, hogy tok rossz, mert sok javulast nem ereztem) amikor kijott, aztan azota ugy megyek vele gyakorlatilag minden palyan.Max nordon allitok a valton, hogy jobb legyen a vegsebessege. Ezt szoktam meg.
Ahogy olvasgattam kozben ok is allitgattak a gyari setupot, szoval lehet azzal pont ugyanigy lehetne menni, ha nem jobban.
Szerintem amugy nem sokan hasznalnak segitsegeket eleg, ha felnezel az rsr oldalara gyakorlatilag 10-bol 1 ember. -
Az a baj, hogy ennel sokat kell setup-olni. Vagyis az nem baj, szeretek kiserletezni es tesztelni (azert is szim). De amig beallitom hasznalhatora, lemegy 2-3 futam, es elfogynak az emberek:) Annyi elonye van, hogy megmarad a setup, jo lesz kesobb (kiveve, ha addigra jon a v0.7 :D
A GT3-nal azert sokkal egyelobbek a feltetelek. Nem csak egyszerubb vezetni, de ott mar nem szamit hogy ki milyen segitsegeket hasznal esetleg (annal valszeg semmit:P), es hogyan kezeli az autot.
De egy ilyen huzosabb autonal, masodperceket szamithat a kezeles.