43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Amúgy ennyi , Tyuki !
Vasárnap délután,, és nincs szerver mert megállapodás van :)))
Mondjuk lehet, hogy ilyenkor ember sincs, de engem ez most elszomorított, hogy két órát kellett ezért rinyálnunk ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.09. 15:45:43 -
Jó az igaz, hogy volt fent 20 ember mindenki öt percet, külön-külön :)))
Ha lesz race is persze nem jelenti azt, hogy lesznek emberek is, de legalább a lehetőség megvan . ennyi . -
neilszab #23260 Laci, nézd meg kérlek a TOP időket. Az élmezőny több mint fele látszik, hogy ABS és TC nélkül online futotta legjobb az idejét, minden bizonnyal a FUN szerveren*. Az, hogy pont most nincs fent senki, az nem jelenti azt hogy nem használják.. 
Ahol nincs szektoridő, az online futott kör. A használt help-ek meg a kis "i" betűre húzva az egeret lehet megnézni.. -
én igazából azt látom h már itt is levetkőzte mindenki a válogatást...oda mennek az emberek, ahol vannak emberek vagy ahol lehet reménykedni h lesznek hamarosan...:)
ezért kell a server prekval (akár szerintem Alexease cuccával is lehetene mit kezdeni már most)...
mert ha serveren kell futni a nevezéshez szükséges időket akkor azért mindig lenne forgalom rajta és az bevonzza az embereket hipp-hopp...és ad hoc jó versenyek kerekednének és csak röpködnének a PB-k, csak győzze frissíteni magát a cucc:) -
Tyuki80 #23258 Az igazság szerintem az,hogy a maszimnak a szervere ahol szoktunk funolni már beleégett az ac közösség tudatába.Nem tudom ki hogy van vele,de ha én magyarokkal,ismerősökkel,igazi szimes csapattal akarok igazán jókat menni az első,hogy megnézem a maszim szervert.Mert ez vált be,ehhez kötnek jó emlékek nagy csatározások és az itt rendszeresen megjelenő emberekkel (kb15-20 fő) szeretek leginkább menni,mert ismerem a képességeiket stílusukat.
A gtr masterses szeró nekem mindig a professzionálisan megszervezett,külön készülést gyakorlást igénylő versenyzést juttatja eszembe.Ezért nem is tudom mi megy a gtrmasters szerón,mert az nem az én asztalom.Egyszer benéztem,de versenyzés helyett a versenyen is ki-be járkáltak az emberek.De ez érthető is.Ha nincs kész a beállítás akkor persze hogy bemegy állítani kicsit,elvégre a premier este lesz.Nincs is ezzel semmi baj.
Azt nem értem (persze leírtátok, hogy van egy megállapodás) hogy miért tudott ez úgy kialakulni,hogy itt a vasárnap délután és nem tudok senkit megkergetni a már bevált szerón,a mára megszavazott-javasolt kombóval, inkább kínlódok külföldi szervereken a nyugati jólétben teljesen elhülyült ostoba barmokkal...amitől persze még az életkedvem is elmegy.
És ismét kihangsúlyozom!:Minden ligát és versenyzést szervező embernek aki akár csak 3 percet is,de beletesz a saját szabadidejéből a mi közös szórakozásunkba,annak hatalmas köszönet!
-
neilszab #23257 Na, akkor a futam 10 kör, a Qual meg 20 perc.
Így aki csak gyakorolni akar, az ugyan vinnyogni fog, hogy nem tud egybefüggően 20 percél többet menni, de remélem kárpótolja azért a lehetőség, hogy mehet pár jó kis Fun futamot a többiekkel és abból is lehet bőven mit tanulni a versenyre
Aki meg csak versenyezni akar, az nehezményezni fogja a 20 perc qual-t, viszont több ideje van értelmesen megtanulnia a pályát és az autót, több esély van a kevesebb balesetre és jobb futamra, és valószínűleg az eredetileg csak gyakorolni vágyók is beszállnak majd így a buliba a versenyen.
Remélem minden fél számár a kompenzálni fogják az előnyök a hátrányokat. Ha nagyon nem jó így, akkor legközelebb teljesen szét bontom.
-
már miért lenne alkalmatlan amúgy...ha valaki gyakorolni akar simán tud a verseny alatt... a forgalmat elkerülve kigurul és hotlapozik , állírgat a verseny 20 -25 perce alatt majd újra és újra, ha annyira ódzkodik a versenyzéstől...
de nem is használják gyakorlásra se ahogy látom...úgyhogy kb mindegy:) hiszen a rankapp miatt kézenfekvőbb offline gyakorolni... -
lszrom mibe szólok bele, el vagyok foglalva a saját gondolataimmal :DD
Látom, hogy valami körvonalazódik, és sztem meg is oldódik, de azért amit írtam az áll. Mert szvsz az egész szimezés ott ment el balra, amikor az emberek elkezdtek válogatni (engem is beleértve!) hogy a GT, hogy az F1 hogy a WTCC, de nem jó mert jó lenne ha ez meg az erősebb lenne, meg nem csúszna, meg nagyobb szárnyak..és akkor ez a liga, az a liga...mert a segítségek, mert a közvetítés...
A legjobb akkor volt amikor volt egy festés és szia.
-
Ja, az auto es palya teljesen mindegy, azt irtam is. Nem scak azert, mert "olyan a program amilyen", hanem aki igazabol versenyezni akar, annak minden jo;) -
Szerintem a 10 k rverseny jo, meg a 8 is jo lenne. A qual kicsit hosszu, boven eleg lenne a 10 perc is;) Ez fun race, 20 percig ucsorogni felesleges, utana meg ugy is az elso kanyarban eloznek es zuznak:DDD
Bar tudom, ez gyakorlo szerver is lenne, es arra mar igy alkalmatlan... -
De senki nem sirt az autoert, azert sirunk itt ket oraja, hogy legyenek mar olyan jok es had versenyezhessunk kicsit :))) -
neilszab #23251 Ja bocs elírtam, a futam 10 kör, nem 10 perc 
És azt hittem a 20 perc qual a gond.... -
Sztem is ez jó irány. Nem jó megszokni hogy azzal megyünk amivel akarunk, mert akkor mindenki mással akar menni, vagy 5 ezzel, 5 meg azzal.
Nekünk játékosoknak is komolyan kellene venni a futamokat, a legtöbb autó nagyon is használható, az az 1-2 meg ami annyira nem fekszik a stílusnak az meg kimarad.
De én is azt kérném, hogy ha nem is tetszik egy autó/pálya,...vagy ha egy másik jobban tetszene....ne foglalkozzunk vele, mert ez régen működött.
Ez volt ha tetszik ha nem, minden pálya versenypálya, és minden autó versenyautó, ha versenyzésre használjuk. ...van ami sz@rabb ez tény, de ne röpködjünk össze-vissza.
tessék kűzdeni. :)
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.09. 15:16:06 -
neilszab #23249 Nem szívatlak, próbálok mindenkinek egyszerre megfelelni. 15 perc jó? Vagy mennyi legyen?
Annak sincs semmi értelme, ha végig csak futam megy, mert akkor meg sosem váródik össze a mezőny a rajthoz... és mindenki csak kilép.
-
Koszi, ez igy mar jobbnak tunik:)
Amugy nem lenne jarhato ut, hogy a #FUN a szokasos heti ket alkalmas FUN szerver lenne normal ballitasokkal, es pl. a #PRAC vagy hasonlo, a szervezett versenyre valami gyakorlo beallitassal (1 ora qual, 1 sec race:D)? -
De nem akarok menni este! :)
Mindegy leszarom ... Nincs azt jóvan, kurvára nincs igazatok, igaz kicsit surmó nekünk balhézni ezen, mert hisz a mastersé a szerver, de hát na ...:)
Részemről ennyi, mindenki menjen a dógára ! :DD -
szabi , ne szívass már ! :)
funra miért jó a 20 p Q és 10 p R ???
Két dolog.
1.a kutya nem gyakorol sehol semmit !
2. ha már mégis kell nekik a gyakorló szerver ( de nem kell ...) akkor miért a mi seggünk alól kell kihúzni azt ? Komolyan nem értem ....
De mindegy, nem agyalok én ezen , nem kell a botrány, nincs azt kész, majd holnap !
Hagyd így ahogy van, a nulla ember csak jobb mint mi 10-en ..... -
Csütörtökön már volt futam, ma már hova gyakoroljanak, ha át lesz állítva a szerver akkor se fogtok menni, nem értem ezt a drámát :D Amennyit itt írogattok, annyi idő alatt nyolcszor be lehetett volna állítani a masterses appot, és lehetne menni este versenyre. -
Igen, ok kertek, es azzal nincs semmi gond. Teljesen normalis egy olyan gyakorlo szerver. Ezt nem vitatom, le is irtam.
A gond az, hogy a nagykozonsegnek szant, publikus, megszokott FUN szerver is az, ami arra hasznalhatatlan. Persze van alternativ megolas, ahogy Szabi irta (osszebeszelunk, megszervezzuk, regisztralunk, prequal es hasonlok), de hat ez igy itt, mukodeskeptelen;)
Itt eppen az lenne a lenyeg, hogy folyamatosan mukodjon egy FUN szerver, normalis hasznalhato beallitasokkal, a banner alatt lehessen latni, eppen hany ember van fent, mit es hogyan csinalnak, az emberek kedvet kapnak, es csak ugy spontan becsatlakoznak 1-2 versenyre. -
neilszab #23243 Na, most két féle igények kell egyszerre megfelelnünk, közben meg jó lenne, ha mégiscsak mindenki lehetőleg 1 szerveren lenne.
Kompromisszumos megoldásként (és csak remélem, hogy sikerült jól eltalálnom), átállítottam a pickup-os gyakorló/FUN szervert 20 perc qual-ra és a10 perc futamra. Remélem így azok számára is használható lesz, akik az esti futamra akarnak csak felkészülni és azok számára is, akik FUN versenyeket szeretnének menni. Ez így jó?
Szerver infók itt: link
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.11.09. 15:02:51 -
Az 1. a logikus valasztas;) Ha mar el van osztva a FUN, akkor erdemes lenne fent tartani a megszokott normalis modon.
Nem azt mondom, hogy azutan telt haz lesz, de legalabb lesz lehetoseg versenyezni is, aki tud vagy akar. -
És ezt úgy kérték, hogy te reseteljétek már a funszervert, majd ma pihennek azok kicsit, had gyakorlojak ma kb 1 percet ? :DDD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.09. 14:58:58 -
Gondolom a mastersesek, hogy ott tudjanak gyakorolni, és nem pedig versenyezni. -
Nem direkt, de kicsesztek vele ! ;) -
lelkes olvasója vagyok a masters fórumnak:) , de ezt a 30 perc q 3kör versenyt mikor kérték a versenyzők?
ennek akkor lenne értelme esetleg ha szerver prekvalt használnátok, de mivel nem ez van inkább offline trükköznek az emberek :) a servereteket meg nem használják...(csak kattints a bannerban a livetimingra és látod h csütörtök délután óta gyakorlatilag senki nem használta valószínűleg)
nagyon jó lenne ha minél előbb átállnátok server prekvalra, nagyobb lenne a mozgás , összehozná az embereket a serveren új embereket tudnátok bevonzani az igazi megmérettetésre is...(mert már ha kis mozgás is van , akkor hamar bevonzza az embereket, olyanokat is akik először talán nem is akarnak indulni az esti megmérettetésen)
a shelby-s funotok alkalmával éreztem igazán h ez mennyire jó lenne...felszaladtam a serveretekrre a frissen beizzított rankapp-al és azon vettük észre magunkat páran h le se tojjuk h milyen időt megyünk csak csatáztunk, restartoltuk a versenyeket stb jöttek egyre többen...
ha van normális verseny is a q után szívesen mennek az emberek és sokszor olyankor is tud PB-t menni...
-
neilszab #23237 Nekem ezzel semmigondom, meg tudunk szerintem beszélni egymással mindent, ha normális a hangnem. 
Csak azt nem bírom, ha vki úgy állít oda, hogy már elve benne van az ideg, mintha elve pont direkt csak vele akart volna vki kicseszni.. -
1 .
De továbbra is üzenem azoknak akik kérték, hogy lehet támadni a szervert, ha már voltak oly kedvesek kivenni a seggünk alól, mert gyakorolni akarnak ! :DD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.09. 14:51:56 -
Fene tudja, én versenyre versennyel gyakorlok :DD
A funon is úgy szoktam, délután ha van idő megyek egy-két versenyt tesztből aztán estére az éles két futamra megpróbálom leszürni a tapasztalatokat.
10 X 2 hotlappal nem lehet versenyre készülni .... -
neilszab #23234 Igen, ez volt, akik így kérték, azok gyakorolni akartak az esti versenyre. Aki versenyt akar futni, annak meg ott van a nevezés opció lehetősége, óránként lehet új Fun futamot indítani, óra végén automatikusan lekapcsol a szerver és indulhat az új buli.
Két opció van:
1. indítok mégy egy pickup-os szervert, mondjuk 15 perc Q, 10 kör futam.
2. Összebeszéltek egymással, hogy mondjuk 5-kor menetet egy menetet és ehhez elég ha egyetlen egy ember nevez
Mi legyen?
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.11.09. 14:48:31 -
A GTRM forumon is irtam, szerintem a 15/8 vagy a versenyre keszulni a 15/12 jo lenne. De ott egy valasz jott, az hogy ez gyakorlo szerver;) Ami ott logikus, de itt, a tobbieknek, akik napkozben tolnak a fun-t, ez van "kijelolve", a MASZIM-tol is vannak, bukta;)
Ha mar a szerverzes miatt (ami logikus es ertheto) ki van osztva a napi fun race szerver, akkor ezt ugy kellene, hogy hasznalhato is legyen. -
Amúgy, szabi , ez nem trollkodás vagy baszogatás, de érted a gondunkat.
Nem jó keresztbe szervezni OK, értjük, sőt egyetértünk.
De ha az egyetlen egy szervert is kiveszitek alólunk akkor mit vártok ? Ráadásul délután a futamtól tök függetlenül ...A funszerver leáll, mi ne indítsunk mert köcsögség.... ilyenkor ki a hunyó , :D
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.09. 14:45:24 -
Na, egyszerre :) -
Akkor üzenem azoknak akik így kérték, hogy lehet menni a szerverre , mert kb ma még két embert láttam rajta összvissz ! :DD -
Ki az aki igy kerte a szervert?!:)))) 40 percbol 6 perc verseny:) 3 kor verseny kb. semmire nem jo, meg igazabol a 6 sem. Kell 8-10, hogy ertelme legyen. Gondolom ez a minimal beallitas, az egyetlen cel az volt, hogy fusson a nap folyaman egy online gyakorlo szerver?
Ami OK, de mivel ez az egy szerver van megadva, ez hasznalhato, ez lenne a napi fun, az emberek szorakozasa, igy ez a nap bukta.
Persze az autora/palyara is lehet finnyazni, de az AC-ban azert van olyan "egyszeru" es "egyforma" az osszes auto, hogy nulla kilometerrel fun versenyre tokeletes. Aki akar, tud(NA:P) versenyezni.
Az esti versenyre tuti nem tudok menni. De napkozben vaszleg mennek. De 3 korosre tuti nem fogok:) -
neilszab #23228 Szerintem:
- Ha azért indítanál FUN szervert, mert nem tetszik a jelenlegi kombó, akkor ne tedd. Próbáljunk meg összetartani, nyilván soha semmi nem fog majd mindenkinek tetszeni, ha minden igényt mindig kiszolgálunk, akkor minden szerveren 2-3 ember fog körözgetni. Ha Zonda-Spa kombó kell, sztem jövő hétre be lehet tenni valahova a közös programba
- Ha azért indítanál FUN szervert, mert most Masters-en nem jó a Q/R aránya a Fun-ra, akkor szólj nekem és indítok én egy másik FUN szervert a jó beállításokkal. Vagy ha te 7-kor akarsz menni futamot, és ezzel mások is vannak, akkor mint korábban írtam, ezt is meg lehet tenni
- Ha azért indítanál FUN szervert, mert te is szeretnél egyet üzemeltetni, akkor sztem azt is megbeszélhetjük, és akkor arra a napra meg mi nem szervezünk.
Szerintem az lenne a fő a lényeg, hogy ha van vmi gubanc, akkor azt beszéljük meg egymással és találjuk ki közösen a megoldást és ne várjuk meg, míg dühíteni kezdenek a dolgok.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.11.09. 14:42:16 -
neilszab #23227 Tudok indítani más beállításokkal is egy szervert, egyet a gyakorlóknak és egyet Fun-olóknak.
A FUN-hoz pontosan milyen beállításokra lenne igény? -
Szűkítsük a kört !
Miért fájna az valakinek ha csak a nagy futam idejére lenne lekapcsolva a valódi funszerver ? :) Mondjuk előtte egy órával akár ....:)
-
neilszab #23225 Ööö... nem tudom, talán pont itt ebben a fórumban merült fel anno egy afféle "társadalmi igény", hogy jó lenne, ha nem apróznánk szét a mezőnyt és nem indítana boldog-boldogtalan szervert, meg össze-vissza versenyeket, hogy ne az legyen a vége, mint az rFactor esetében.
Nos, ennek érdekében megtörtént az összefogás (jajj de félek ezt a szót már így leírni
), a heti AC programot összehangoltan szerezzük meg. A konkrét kombó nyilván nem tetszhet mindig mindenkinek, de legalább együtt egy helyen vannak az emberek, lehet versenyezni és emellett a szervezők között sem dúl semmi féle viaskodás, ami szintén jó.
Illetve azt gondolom hogy az ember résztvevő szervezők is igyekeznek figyelni és lépést tartani az igényeitekkel (ami egyébként megjegyzem
lehetelten feladat), szóval ha vmi gond van, akkor javaslom keress meg minket és közösen kitaláljuk mi lenne rá a megoldás!
-----------------
"a masters megy idióta 30 perc quali 3 kör verseny beállítással."
Az a szerver úgy lett beállítva, mert úgy kérték a versenyzők. Lehet kérni, és beállítjuk máshogy.
-
De a szerver beallitas problemaja valoban valos. Mar a GTRM forumba is irtam. OK, hogy ez felkeszules az esti 1db fo futamra, de ezzel a beallitassal (30/3) hasznalhatatlan a szerver napkozbeni FUN race-re:/ Ig egyertelmu, hogy elkezdenek keresztbe szervezni, mert szivesen versenyeznenek, de ezzel a beallitassal semmi ertelme. Es mivel nem mennek, igy eselye sincs hogy az esti hosszabb es komolyabb versenyhez kedvet kapjanak. -
Igen, ez a fo problema:/ Hiaba a "nepszeru" SG topic, plusz meg ket nagyszamu, klasszikus "szerver-kozosseg" (GTRM, MASZIM), napi szinten 10-15 ember mar jonak szamit:( Ha ketszer ennyi lenne, akkor sem lehetne rendszeren erre alapozni. Hetkozben munka es tanulas van, csalad, gyerek, miegymas, hetvegen meg mehtvege meg egyebek.
Parhuzamosan az rF2 topicban is megy az "ertekezes". De tisztan latszik, hogy ha a sokkal nepszerubb es divatosabb AC-ben izmozni kell a 15 emberert, akkor ott kisebb csoda lenne, ha magyar szinten online valami mukodne;D