Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig nem vettem észre hogy repkedek, a kocsik nagy része is tök stabil volt közvetlen előttem. Akko nemtom, buzi T :)
Ha láttok repkedni legközelebb, szóljatok már légyszi chaten róla. (elvileg nekem is 12-14 ms körül van a pingem mindig)
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.03.16. 20:21:52
barcalaci84
hát te vagy az egyik fő repülő bajnok:)pedig nem mobilnettel nyomod gondolom...
tegnap szervertesztet érdekes módon a szervergépeken én is ugribugriztam...500 megás netem van és 2-es pingem volt...90 fps mellett..
aztán a másik szerveren ami nem szervergépről ment hanem egy i5-ről ha jól tudom, ráadásul Pécsről , szóval mindenkinek magasabb pingje volt (kb 30ms körül) és mindenkinél vajsima volt minden... még az egyik fő ugribufgris versenyző is fenn volt a Seatos bajnokiból és így még ő sem ugribugrizott...:)
Kivéve ha pár ember mobilnettel ugribugrizik. (csomagok eltünedeznek az éterben)
30hz-et jó lenne ha bírna a szerver, azért az kéne a 60 fps mellé.

Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.03.16. 18:52:10
lac coo
Sárga zászlónál szabad előzni vagy büntet ?
A promó videóban szikrázott az autó amikor leért ,az most van ?
:))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Gadfly13
Kedves Versenyzőtársak!

Mivel hamarosan az SRS útnak indítja a 2015-ös Seat Bajnokságát ill. a B3R közreműködésével a tehetség kutató sorozatát, így a kezdés előtt szeretnénk tisztázni az AC szerver igényeit, hogy problémamentesen tudjanak indulni a fent említett sorozatok. Éppen ezért a mai napon 21:00 kezdéssel 4 különböző szerveren indítunk azonos kombókat, hogy egyesével (remélhetőleg nagy létszámmal) meg tudjuk nézni, hogy az adott szerveren esetlegesen milyen rendellenességek lépnek fel. Ehhez kérnénk a segítségeiteket, melyet előre is köszönünk!

A szerverek nevei:
SRS TEST SERVER 1
SRS TEST SERVER 2
SRS TEST SERVER 3
SRS TEST SERVER 4

Jelszó mind a 4 szerverre: hun
Férőhely: 20

Autók:
BMW Z4 GT3
McLaren MP4 12C GT3
Mercedes-Benz SLS GT3

Pálya:
Nürburgring

A kezdés 21:00 órakor az 1-es szerveren lesz. Az átcsatlakozást a többi szerverre chaten fogjuk közölni. Arra kérnénk mindenkit, akik jönnek, hogy az AC mellett ne futtassanak semmi olyan programot, melyek az internetkapcsolatot zavarhatják (torrent stb.).

simraceseries.com

http://www.youtube.com/embed/elSV9jmeLXE

Pont ma raktam fel a videót, de nálam nem jelentkezik ilyen, bár nekem nvidia van. A Motion Blur-ös remegés nem tudom lenne-e nálam, mert azt mindig kikapcsolom.
Találgatunk össze-vissza mindent, hogy mi lehet a baj, töröljük az appokat, újra rakjuk az egészet, erre náluk van/volt a hiba.<#wilting><#smile>
arty
nálam geforcon is van/volt a jelenség

Forza.

1.1.2
pont a tegnapi problémákra...
Volt aki lag-olt, de az szerintem lokális probléma volt és nem általános...

hezi
Ha már szóba került a grafika. Mindenkinél kivétel nélkül 'pöttyösek' a fák, fűszálak, kerítésdrótok szélei (vagyis minden alfa-textura)? Tehát ez AC-feature vagy csak a radeonosok szívnak vele? Ugyanez a kérdésem vonatkozik a bekapcsolt motion blur mellett (álló helyzetben) is remegő képre?
A két 'effekt' együtt elképesztően jó, menet közben vibrálnak a fák szélei. Nekem eléggé bántja a szemem.
Utoljára szerkesztette: hezi, 2015.03.16. 12:33:30

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

barcalaci84
amúgy replaybe belelesve én látok olyat aki ugribugrizott kicsit
barcalaci84
Hz-t elvileg akkor kell csökkenteni ha nem elég erős a szervergép (ezért az ugri-bugri elvileg)...amúgy minél magasabb annál jobb elvileg hisz sokkal többet frissít...
legalábbis Aris szerint:)
Igazad van, amikor pár napja kitaláltuk a dolgot, akkor még nem tudtuk mire képes a Corvette, de futam előtt kielemeztük a köridőket és végül csak a Nissan került be a választható autók közé.

Pár érdekesség:
- 25 nevezőnk volt és pont annyit bírt a pálya is, így csak 1 szervert indítottunk. Senki ne számolt be CPU problémákról és én sem tapasztaltam <#vigyor0>.
- A szerver 20 Hz-en ment, én nem láttam ugrálást, pedig lökhárítón mentünk sokszor.. <#vigyor>
- Készítettünk repaly-eket very low, medium és ultra részletességgel is, itt le lehet őket letölteni és megnézni a különbséget: AC GT3 Suzuka Replays

Suzuka: letöltés
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.03.16. 11:10:55

Glpetyus
De jó,köszönöm :)
Megpróbálom a szöget átállítani,nem nagyon csesztettem,mert a setup wizard-al vagy mivel kalibráltam be.
Közben találtam egy ilyen modot ami elvileg pont az én grafikai hisztimre orvosság.

barcalaci84
úgy néz ki h tényleg faszán használható ez az új büntetési rendszer, csak finomhangolni kell szerintem az egyes pályákhoz...
a barcelonai pályán ezt a finomhangolást meg is tettem 2 perc alatt...így akár versenyre is nyugodtan be lehet kapcsolni , hisz objektív a vágásokkal kapcsolatban és nem is büntet túl szigorúan...
az utolsó sikánban így büntet ha valaki a zöld részen megy lecsípve a kanyart...a büntetés ilyenkor h még a kör vége előtt el kell venned a gázt 2 mp-ig (célegyenesben ezt könnyen meg is tehetjük nem zavarva a többieket) ha nem tesszük ezt meg akkor fekete zászló

próbáljátok ki!, várom a véleményeket h érdemes lenne -e hosszabb gázelvétellel büntetni , esetleg rövidebbel stb...
catalunya uj buntetesi rendszerrel
1. Az urd-s autókhoz a megoldás :)

2.Állítsd be a kormányod szögét a menüben, és hozzá állítja az autó kormányszögét, nem kell külön állítgatni (nem is lehet), de tökéletes lesz.

3.Használj másik pp filtert, vagy kapcsold ki.
Glpetyus
Sziasztok
Lenne pár láma kérdésem. Kb havi 5-6 órát van időm játszani úgyhogy kissé le vagyok maradva,előrre is elnézést ha "volt már" -visszaolvastam pár oldalt-.

A kedvenc autóim az egy pakkban letöltött DTM autók voltak (Bayro,Aura,akármi kódjelüek) mióta frissítettem 1.1-re nem működnek,sem az új gyári,sem a Snoopy féle Nordon.
Azt be lehet állítani a pitben a setupban hogy mennyire forduljon ki a kerék a kormányzás hatására (mint régen az Rfactorban volt,ott is mindig feljebb kellett csavarnom. Természetesen a beállításokban jól be van kalibrálva a kormány.
Valamint a frissités óta megvakít a nap,akármit állítok az effekteknél árnyékból kiérve,vagy "hátrafordulva" kisül a szemem,nagyon idegesítő.
gyári Nordon 30 mp-el rosszabb időt megyek mint a Snoopy félén... :)
<#help> Köszönöm előrre is

b-type
próbáld meg a replay minőségét és méretét is csökkenteni, hotlap-ra egy Nord'tourist kör 8-9mb, minőségét meg majd felhúzod.
hátha

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

gordon 24
Jah! Értem! Köszi. Akkor ez nem okozhatja a bibit.

B. type free:
Aham! Hát akkor nálam nem ez lesz. Ém amikor elkezdte töröltem minden még a dokumentumokból is. Csak a kormány beállítást raktam vissza. Szóval tök gyári. :-(

Downhill!!

Norbi1990
RSR Live szerint elég jó.
3. lennél WR táblázat szerint :)
Alexease
Talan palyalevagas volt, amit "le kellett volna tolteni", es mivel nem tortent meg, game over;)
Egy online futamon betett a boxba egy fekete zászlóval, nem engedett tovább. Ez mit jelent? kirúgtak mert túl gyors voltam? :) merthogy épp nem tartottam fel senkit.
Kipróbáltam az AC-t , Mclraen P1-el nurburgringen az 1.55.523-as idő az milyennek számít?(maradt benne.)(kuplung,abs gyári, bekapcsolva) egyébként bejövős.
bosco05
ja, az is nagy csoda volt :D
Norbi1990
Nekem is fagyott tegnap a replay, de mindig a pálya ugyanazon részén (Nordschleife GP a hosszú egyenes kezdeténél az első híd előtt)
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.03.15. 18:33:40
tjoe
Most nálam is eltűnt mindenki verseny közben. Plusz a dlc óta fagy a replay acs.exe hibával.

De hová tűnt Damon Hill?!

Szabi
meg a Hungaroringen a GT2-es Spyker a GT1-es Saleenekkel :D

"Nulla tenaci invia est via"

Norbi1990
<#eljen>
bosco05
Én nem szeretnék beleszólni, de egy GTE-s autót miért tesztek össze a GT3-akkal? Ez technikailag egy nagyon fos GT2, azért van partyban a GT3-akkal, valójában viszont GTE kategória :) Ennyi erővel a Lotus Evora is mehetne, pedig az se GT3, hanem egy nagyon gyenge GT2 :) Pont mint anno a Ford GT ami gyönyörűen elversenyzett a GT2-es mezőnnyel GT1-esként :)
alma2
Ez a gep, szerver ugyanaz ami a regi maszimos volt?
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.03.15. 15:52:12

szerintem

Totti5
Nagyon baba ez az Alfa!
http://www.youtube.com/embed/ZBfipH5tZXw

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ez tényleg jó<#eplus2>
http://www.youtube.com/embed/t9wOsazbuao
Gadfly13
Persze, az 1.1 után muszáj volt, mert a korábbival már nem indult el.

simraceseries.com

Gadfly13

SRS szerver a vasárnapra kiírt kombóval fut!

SZERVER: SRS FUN SERVER + SRS FUN SERVER 2 (szerver teszt jelleggel)
|P|R|: |5|2|

AUTÓK:
Alfa Romeo 4C
BMW 1M
Lotus Elise SC

PÁLYA:
Nordschleife

TeamSpeak IP: 79.172.212.194
TS jelszó: srs

További információk: LINK

Jó szórakozást!
<#wave>

simraceseries.com

barcalaci84
egyébként le van frissítve a serverpackagerrerl is a server?
Gadfly13
Igazából mind2őt

simraceseries.com

barcalaci84
melyiket?az eltünögetést vagy az ugribugrit sok embernél?
20 Hz-ra azt mondják az okosak h sok embernél ugribugri lesz ...pár emberrel ezt nem igazán lehet tesztelni... az eltünögetésre lehet nem megoldás, az úgy tűnik h kevés embernél szinte mindig előfordul egyesekkel...

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.03.15. 13:41:49
Gadfly13
@Laci
Ahogy írtam, próbáltuk több HZ értékkel is (10-el is), de semmi változás nem volt.
Az SRS FUN SERVER 2 egy teljesen külön álló gép, teljesen más paraméterekkel és netkapcsolattal (szolgáltatóval) és ott is észleltük a jelenséget.

simraceseries.com

barcalaci84
egyébként az eltünögetés kevés embernél nem csak asz SRS szerveren van , tegnap este páran panaszkodtak Masters serveren is h a kör vége előtt hirtelen egyedül maradtak
barcalaci84
"yes its an dedicated Server. The issue is exactly so as you describe it. It starts when there are more than 14/16 Cars on the server. Than the Server monitor said "Warning CPU Overload", but the CPU is under 50% load :(
Not one core is on full load! So I don't think its related to the Bandwidth."

"My experience says that the more players you have the lower the HZ has to be. If you have over 15 players and want a stable race put the HZ to 15 , if doesnt help, try 10."

"All our servers were 20HZ and we were getting cars warping in almost all of them. Reduced to 15HZ and there has been no problem since.

Also, make sure your acserver.exe is up to date."

Gadfly13
Lehet, hogy van benne vmi, de a napokban próbáltuk több HZ beállítással is és mint ha semmit sem állítottunk volna. <#wow3>
Az SRS szervert nézve mikor kb. 20-an voltak fent, akkor a proci kb. 30%-on ketyergett (Xenon X5450 3GHz), a 100 MBit-es sávszélnek a 10%-át sem használta ki és a RAM is kb. 10%-os kihasználtságú volt. 4-5 főnél a proci 10% alatt van még is fennáll e jelenségek halmaza. Úgy gondolom, hogy HW probléma kizárva...kicsit mi is tétlenül állunk a helyzet előtt. <#pias>
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.03.15. 12:55:38

simraceseries.com

b-type
Volt régebben egy zászlós app, ami kicsit rendezte a büntetéseket, azt kikapcsoltam és kitöröltem (gondolom összeakadt a jelenlegivel) App-n belül megkerestem és kitöröltem a mappáját.
Nekem ennyi volt. :(

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bigiboi
Ez bevált! Köszi!!

Alexease
A 32bit-et csak azert irja, mert valszeg tervbe van veve vagy mar fejleszti a 64bit-es tamogatast. Az csak "reklamszoveg" :)
Az az elonye, hogy az alaprendszer, es minden kulsos kiegeszitoje (python, ODE, Fmode, Yebis) mind tamogatja a 64bit-es "forditast" is. Vagyis nem kell ujrairni, "csak" kompatibilisse kell tenni.
Amugy ezek tamogatjak a tobb platformos forditast is, vagyis hosszutaon az Xbox is mukodhet.
Motion Blur-t kapcsold ki, hivatalos fórumon ajánlották erre a problémára a devek. Egyes gépeken jelentkezhet ilyen bekapcsolt Motion Blur mellett.
gordon 24
Ezt leírnád részletesen? Nekem is ezt csinálja. 32 bitesnek veszi (pedig 64 bites rendszer van) és játék közben megfagy illetve exe hibával megáll. Nekem jelenleg nincs modom, mert újra tettem már mindent, de elég szar ügy ez így. A dream pack óta csinálgatja ezt sajnos.

Downhill!!

bigiboi
http://www.youtube.com/embed/zWelevNhhjA

Ez a háttér mozgás mitől lehet? Régebben is tapasztaltam már de csak nem gyári pályáknál!

macleody
Ledobál a saját szerveremről, haver meg vígan kocsikázik. Mindig a célnál dobott le, mikor kezdtem az új kört.
arty
az 1.1 óta nem működő pályákat nehéz kompatibilissé tenni?
vagy van valahol valami leirás, hogyan kell? (hátha csak pár érték, bejegyzés, mittomén)

Forza.