43023
  • barcalaci84
    amúgy ez érdekes mert as régi TV-men nekem se jött be , de az "újon" azért nagyon pofás (szerintem magasan a legszebb autós játék így Pcars ide vagy oda)... tudnék persze nélküle élni, de úgy néz ki AC nélkül is tudok:)
    mondjuk ha épp játszok vele , akkor még mindig nagyon élvezetes , csak nincsenek normális online versenyek, az Ai meg nem elég jó h lekössön
  • Pitti
    ezek közül egyiket se használom, hdr pl nem is használható három monitoros módban
  • Pitti
    többször végigpróbálgattam az összes PP mintát, egyik sem tetszik, néha olyan fényes a kép, hogy rossz nézni, néha szép szép, de nekem összességében nem jön be. Amúgy nélküle is jól néz ki szerintem az AC. rF2-höz nem tudom hasonlítani, nem tudom már kitől származik, hogy barlangrajz, de találó kifejezés...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.03. 13:54:09
  • Alexease
    Es persze a teljese postprocess (hdr, bloom, fenyek, napfeny vagy god rays :P) is kulsos ceg/program, azzal is lehetnek gondok kulonfele beallitasokon es kombokon.
  • barcalaci84
    egyébként volt olyan nálam h a post process kavart be , de az azért legyen már... ennyi erővel rf2-zhetnénk is ha nem kell a dx11-es effektek
  • barcalaci84
    na nekem meg akkor ott nem volt gondo,m:)
    egyébként lehet most éppen nekem se lenne anomália ha nem static a tükröződés , de már nem mostanában indítottam el az AC-t...
    szeptemberben volt vele gáz ... tavasszal jó volt, tavaly ősszel úgyszintén f.s...

mondjuk szeptemberben ezen eléggé felmérgeltem magam h monitorozás szerint minimum fps 98 max fps 100 átlag fps 100 ...mégis úgy akadt néha pár másodpercig mintha 15 fps lenne:)
    500/100 as nettel 4ms pinggel...

2napos windowssal , semmi mod semmi app...
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.03. 13:46:56
  • Pitti
    Mondjuk, lehet erős volt kijelenteni, hogy az render freki a kulcs. Elképzelhető, hogy más beállítások csökkentésével is elérhető a kívánt szaggatásmentes eredmény. Nekem ezen és a füstön kívül minden maxon van. Ezért gondoltam, hogy itt van a kutya elásva..
    De egyébként hiába butítottam bármi mást amíg ez mediumon volt addig laggozott... és a hivatalos fórumon is ezt írták páran.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.03. 13:42:27
  • lac coo
    Nalam se maxon van , low vagy medium, nem tudom most...
    Mikor regen kijott Monza, ott emlekszem, hogy egy kanyarba majdnem megallt az egesz :)))
  • Alexease
    Nekem ezer eves gepem van, igy nem vagyok kompetens, de a tukrozodeseket szerintem total felhuzni max-ra vagy meg magasra is. Boven jo minimumon, minimal frissitessel. Legyen dinamikus, mert megis tererzetet ad, de versenyben, cockpitbol totalisan felesleges izmozni vele.

A tukrozodesek lenyegeben "cube" renderek, autonkent, bizonyos felbontasokon, x frame-enkenti frissitessel. Ha nincs 100%-osan optimalizalva (mindenfele LOD-dal es render object-tel), akkor eroforras zabalo, de foleg akadasokat general.

Raadasul "gyanus" az AC rendszer a szinkronok miatt (fizika-grafika-hang-utkozes-online-ai). Tobbszor volt mar gond, hogy bizonyos "parositasnal" durva anomaliak jottek elo. Pl.: bizonyos palyakon/kanyarokban, valszeg poligon/tetura/memoria fuggvenyeben meglevo fps mellett durva kockasodasok; processzor zabalas kozben hozzaszinkronizalodo grafika (fix fps de durva lassitott felvetel - ez volt a legpoenosabb:P); online "joslasnal", ami a ping-ek miatt 2-4 meteres "hianyzo" adato miatt kell, komoly oldal iranyu vagy elore-hatra csuszkalasok, fantom utkozesekkel; stb.
  • lac coo
    Van a francot :)
  • Pitti
    Akkor nemtom akkor neked külön erőműved van vagy mittomén jöttél volna Doningtonra kedden...minden kiderülne :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.03. 13:21:52
  • lac coo
    Jovanma, mastersen me csak harman lennenk :)
  • Pitti
    de akkor csak ketten hárman vagytok... még úgy sincs gond... 20 résztvevővel próbáld legalább
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.03. 13:12:33
  • lac coo
    Dehogynem megyek...
  • Pitti
    De nem is jössz online elmondásod szerint hónapok óta
  • neilszab
    Az FPS az csak egy időre vetített átlagos érték, nem alkalmas a mikro LAG-ok korrekt kimutatására. A piros csak ha jól sejtem a két frame megjelenése közt eltelt idő, ami ha tele van magas tüskékkel akkor hiába van átlagosan 100+ FPS-ed, attól az még akad.

Egyébként nálam a GTX970-nel a tükröződés szerintem low-on van és nem static-on és úgy sincs semmi gubanc, de ezt majd még otthon le kell csekkolnom.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.12.03. 12:51:47
  • lac coo
    No mondegy ez akkor se lagg :)
  • barcalaci84
    a kivétel erősíti a szabályt :)
  • lac coo
    Nalam nem staticon van es jo . Sose hasznaltam staticon.....
  • Pitti
    Detto,.. fps stabilan marad miközben durván akadozik és satíroz a render appont a piros vonalas grafikon... elég morbid látvány miközben 100+fpst mutat...
  • Pitti
    Igen
  • barcalaci84
    nálam folyamatos 120 fps- nél is csinálta... online végig monitoroztam nem estt le aaz AB szerint az fps... a szemem meg egy akadozó f.st látott néha:) kb mindegy h minek nevezzük amúgy, a lényeg h a tükröződés csak staticon műkszik :)
  • lac coo
    De akkor lag vagy akadas, mert gondolnam az nem ugyanaz ? :)
  • barcalaci84
    talán azért mert ezt javasolták neked kapásból :)... azt hiszem neilszab írta...füst lejjebb tükröződés statikus...
  • Pitti
    hehhe, akkó mé'nem mondtad tegnap? Így könnyű mikor már én is feltaláltam a spanyolviaszt
    Egyébként mindig ott a remény, hogy egy új build vagy erősebb proci vagy két gpu sli, megoldja.
  • barcalaci84
    kb másfél éve fel-fel jön néha h azt statikusra kell rakni, mert nincs processzor ami bírná online nagy mezőnyben:)
  • Pitti
    a tükröződésnél van. gondolom a tükröződés renderelésének frekvenciája
  • lac coo
    Es mi az a renderingize ? :)
  • Pitti
    Tegnap esti tesztjeim és a hivatalos fórum böngészése alapján az extrém lagokat a "rendering frequency" okozza. Ha az nem statikus akkor a többi lehet bármi, lagozik mint az állat. Viszont ha statikus akkor függetlenül a többitől nincsenek lagok...
    Tegnap 3 fullos szerveren mentem mindegyiken 2 versenyt 4-5 autó között bolyban. direkt választottam olyat ahol csúszkálós autók vannak, 18db Ford GT40 kilinccsel előre lagok nélkül... élveztem nagyon :)
    Ja, és nem kell hozzá két kártya...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.12.03. 10:13:55
  • lac coo
    De majd most az uj Kisfiat ! Beszabehu, olyan jo lesz !:))
  • lac coo
    Kigyirsitassal van bajom, oldal iranyban el lehet cseszni, foleg szandekos alacsony aeroval.
  • Pitti
    Lehet, hogy én vagyok a béna de én rengeteget tudok csúszkálni GT kocsikkal is.. 458 GT-t tegnap kétszer is úgy eldobtam, hogy csak lestem... Ha a határon kell menni ficánkol mint az állat... Nem tudom ez neked miért nem csúszik, vagy miért van olyan gagyi sínautó érzésed... de tényleg...
  • lac coo
    DLC-vel nincs bajom, mert baromi olcsó, az jöhet :)
    De illene most már valóban a régi nagy hibákra kicsit ráfeküdni .
  • arty
    1 éve fejlesztik konzolra, az 1.3 pedig két hónapja se jött ki, amióta megy a sírás(od) ...

az igazi baj, hogy minden tizedverziónál "újraírnak" valamit, de olyan olaszosan-nemműködőre :((
    a lényeg (kinek mi - nekem pl jobb AI, karrier) meg közben szinte SEMMIT nem lép előre, csak jönnek a déelcék, hogy fizess....
  • lac coo
    Én már meg sem nézem ezeket, lassan már tényleg kezd idegesíteni amit csinálnak. Olyan szépen haladtak eddig, de amióta bejött a konzol a képbe gagyizás az egész ! Nem akarom látni megint a mézesmázas szöveget....
    Pedig azt gondoltam, hogy a konzol majd lendít valamit rajta, de nem, egyértelmű , hogy jelenleg átok sem mint áldás. Mennek abba az irányba, hogy az is kedvet kapjon és boldoguljon is a játékkal akinek esze ágában sem volt szimulátorozni . PCars effekt .
    Lassan én is előkaparom az IR accomat :D
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.02. 23:17:23
  • cstibikeee
    Marco interjú
  • bardocz
    Akkor lehet azóta jó.
  • lac coo
    Mastersen ketszeres kopas van, nem hallottam semmi anomaliarol.
  • bardocz
    Azóta szerintem nem lett olyan verseny szervezve. Akinek nem bugzott be annak akkor is jó volt.
  • Solt
    Nem! :D

A versenyek időpontjából... ;)