30
  • Komolytalan
    #30
    Hagyjad már - aki egy iPhone-t Aston Martinhoz hasonlít, annak aztán magyarázhatsz...
    Az iPhone tényleg egy kommersz szar. És igen - 7 zenélős kvarcóra, mert kb ugyanarra jó: felvágni vele, pontosan azoknak a hülye gyerekeknek, akik 20 éve a 7 zenélős kvarcórával is felvágtak. Ahogy az indexes Kindle cikkben is írta hancu: "a Starbucksban gondosan megtervezett és előre begyakorolt hanyag eleganciával kitegyük a kávé mellé az asztalra, szigorúan képernyővel lefelé, hogy mindenki lássa a logót a hátoldalon".
  • Doktor Kotász
    #29
    "Sokan minden autótól egy Aston Martin-t várnak... (én is ilyen maximalista vagyok tech téren ezért is járok iPhone-nal) mert azért egy Aston Martin teljesen más élmény mint egy BMW... csak hát 60millió alatt nem kapsz olyat."

    Ez most LOL, akkora marhaság, mint példa.

    Egy Aston Martinnál a BMW praktikusabb, kényelmesebb. Aston Martint az emberek nem azért vesznek, mert kényelmesebb, praktikusabb, hanem azért, mert társadalmi státuszt tükröz, a többieknek elérhetetlen, és felszaggatja az aszfaltot, a hangja meg úgy bömböl, hogy bármelyik oroszlán elszégyeli magát tőle.

    Ezek a táblagépek, pedig kommersz szarok. Az egyik drága, a másik kevésbé, de a 20-30 ezer forintos ársáv felett mind tólárazottak.

    Lehet velük böngészni az interneten, de minek, ha az oldalak felét nem tudja megjeleníteni, hiszen egy szaros flash lejátszására sem képesek. Ezek játék kütyük. Gyerekkoromban volt nagy sláger a hétzenés kvarcóra, meg az kvarcjáték. Lesz ezekből valami, de nem most.
  • Komolytalan
    #28
    Amit szerintem nem kéne elfelejteni, hogy a Kindle Fire az első tablet, amely ott támadja az Apple-t ahol kell: a szolgáltatásoknál. Butaság azt gondolni, hogy ha valaki csinál egy marha jó kijelzős, piszok érzékeny érintőképernyős, akár hajlítható, 3x gyorsabb processzorral, 4x annyi memóriával és háttértárral ellátott tabletet fele áron mint az iPad2, az le tudja azt nyomni. Nem nem tudja. Ott vannak az Asus transformer cuccok: kutyának se kellenek. Az appstore meg az itunes amit le kell nyomni, nem pedig a hardver.
    Az amazon ebből az irányból támad, és hát meg kell mondjam, hogy az Apple bajban van. És már Jobs sincs, hogy előhúzza a nyulat a kalapból. Az amazon választéka bővebb, vonzóbb. A hw még nem makulátlan - de ezt a legkönnyebb kijavítani. Jön a Kindle Fire 2 fél év múlva, 99USD-s upgrade lehetőséggel Kindle Fire 1-ről, oszt jónapot. A szolgáltatást, amit meg mögé rakott az Amazon, azt nehéz lesz űberelni fél év alatt az apple-nek. Jövő karácsonykor a jelenlegi itunes/appstore vásárlók fele az Amazon boltban fogja költeni a pénzét. És ez lesz az igazi gyász az Apple számára.
  • Komolytalan
    #27
    Tévedés a Kindle fire nem könyvolvasó, hanem egyéb média fogyasztására készült - jellemzően ami színes/mozgást tartalmaz, értsd magazinok, videók, zene. Könyv olvasásra továbbra is az általad lesajnált eInkes olvasók a legjobbak.
  • narumon
    #26
    Rossz oldalról közelítesz de hát ezt párszor már megbeszéltük.
  • eNMi
    #25
    hehe! de szépen eljutottunk az 'eredetileg csupán könyvolvasó és még egy kis extra, de élmény helyett inkább bosszant'-tól addig, h pár ostoba már megint az almákat szeretné szidni :)

    nekem spec az epapiros sem tetszett pár óra használat után. zavart, h állandóan helyettem pislog. ezekkel az androidos cuccokal pedig nem igazán tudok megbarátkozni. gagyibbnál gagyibb készülékre is ráerőltetik.
  • sanyicks
    #24
    Tudom értem:
    -ami appleben nincs, az nem is kell senkinek úgy tökéletes ahogy van
    -ami másban nincs, az súlyos hiányosság szar az egész
    (az apple fanok szerint legalább is)
  • asgh
    #23
    Hogy mi az alapvető funkció, az szubjektív. Pl. az SD kártyahely alapvető funkció egy laptopon, de nem az egy tableten.
    A Fire kritikái viszont nem arról szólnak, hogy mi nincs benne, mint feature, hanem hogy amit beleraktak az nem működik rendesen.
  • narumon
    #22
    Azért nem mindegy, hogy NEKED hiányoznak funkciók de ami benne van az kvázi tökéletes, vagy veszel valamit amiben elméletileg vannak funkciók csak nem működnek.
  • sanyicks
    #21
    Azok az elemzők általában az egekbe magasztalnak olyan eszközöket, amikből még alapvetőbb funkciók hiányoznak, pl sd kártyahely, normális usb, és hasonló alapvető dolgok ;) így aztán nem túl hitelesek.
  • Macc
    #20
    Viszont ne szidja senki azokat, akik latatlanba veszik a gepeiket, nekik koszonhetjuk a sok felhasznaloi tapasztalatot, ami segit a dontesben... Milyen erdekes lenne, ha megjelenne egy uj termek, es nem venne senki.
  • levente68
    #19
    Hát, én nem is láttam még, de ha nincsenek ilyen alapvető dolgok, mint a hangerő gomb, az gáz.
    Főleg, hogy maga a készülék ár alatt kerül értékesítésre...
    Viszont én se vennék látatlanban semmit.
  • asgh
    #18
    Ha azért kerül az ipad árának a felébe a fire, mert nincs benne giroszkóp, gps, kamera, stb. addig teljesen oké. Abban viszont igaza van az elemzőknek, hogy ha az olcsóság miatt az alapfunkciók is kényelmetlenül, akadozva működnek, akkor könnyen átkerülhet a brand az "ez is csak egy kínai gagyi" kategóriába és onnan nem nagyon van visszaút.
  • tom..
    #17
    Szóval a user meg sem nézi van-e rajta hangerő gomb, vagy hol a kikapcsoló gomb, és aztán elégedetlen? Pff... szóval minden terméknek gondolat olvasónak kéne lennie, és mikor a user kicsomagolja, átalakul olyanná, amilyennek szeretné a user... :) Vicc..
  • willcox
    #16
    Ezt úgy írtad, mintha felváltva autókáznál BMW-vel, illetve Aston Martinnal. Mások véleményére meg ne adj, pláne ne szajkózd.
  • a_n_d_r_e_w
    #15
    Hagyd, csak az ugyeletes idiota, ignorald.
  • ADAMEX9
    #14
    Te vagy a fizetett troll?
  • Vers
    #13
    kar volt , mihelyt kijon a win8 rajossz hogy vettel az ovodas gyerekednek egy muanyag darabot , 100-erXD nagyon nyomi :X
  • Jackal
    #12
    Ismét egy alma által fizetett cikk?
  • Sippie
    #11
    és most tapsot szeretnél?
  • Déta
    #10
    ÖÖöö... izé. Ez a vacak 45.000-be kerül? OMG. Én két hete vásároltam egy vadonatúj iPad2-öt, bőrtokkal, dobozzal, mindennel alig 100.000 ért...
  • DjDano
    #9
    Így van, sőt annyival nem szarabb mint amennyivel olcsóbb egy Ipad2 vagy egy Samsung galaxy tab2-nél!
  • Andr0
    #8
    ha az autós példánál maradunk...
    Sokan minden autótól egy Aston Martin-t várnak... (én is ilyen maximalista vagyok tech téren ezért is járok iPhone-nal) mert azért egy Aston Martin teljesen más élmény mint egy BMW... csak hát 60millió alatt nem kapsz olyat.

    Ez a gép ennyi pénzért pont annyit tud amennyiért árulják. Akinek több kell, fizessen.
  • asgh
    #7
    Sok apró kellemetlen hiba = rossz felhasználói élmény.
    Egy autó sem attól kényelmetlen, mert nincs benne mahagóni műszerpult, hanem mert néha beragad az ablakemelő, váratlanul megfolyt a biztonsági öv, kilazul a csomagtartó ajtaja és amikor pakolsz fejbevág, stb. stb. Lehet, hogy motorikusan nincs baja és utazni is lehet vele, de a hozzáértők nem fogják megvételre ajánlani.
  • Vers
    #6
    ez egy tragya
  • sanyicks
    #5
    A hibák nagy része megint csak kemény user errornak és retardáltságnak köszönhető, még egy része pedig annyira jelentéktelen appró kényelmetlenség hogy még egy bug reportot sem lennék képes ezért gépelni :D
  • Namelesske
    #4
    A volume controll nevű android programmal biztos lehetne kicsit javítani az élményen, nekem is elromlott a hangerő gombom azóta azt használom. A képernyő megadott szélén megjelenő kis automatikusan eltűnő csíkkal szépen lehet szabályozni a hangerőt mindenhonnan. Az amazon szolgáltatások meg frankón mennek vele, akkor mit vártak ennyiért? Örüljenek hogy beszerzési áron megkapták.
  • Omega
    #3
    Az Amazon célja egy könyvolvasó nyújtása, azoknak akik nem akarnak olyan fapados megoldást, mint az epaper, erre célra pedig ez a gép megfelel, ha ennél több kell nem ilyet kell venni. Ha így nézem még baj sincs a termékkel.
  • Sippie
    #2
    Meg aki fele áron vesz egy ilyen terméket, az mitől gondolja hogy az Ipad kihívója lenne? Lassú? hát mégis mi a f*szt várt? hogy gyorsabb lesz mint a 2x annyiba kerülő táblagépek?
  • Tetsuo
    #1
    Aki kiprobalas es/vagy tesztek elemzese nelkul vesz ilyen termeket, azt nem tudom sajnalni. Igy jart. Legkozelebb tan tobb esze lesz. ;)