78
Mikulás Gyár
-
#38 Igen, általában minden ilyen adományozásban őket segítik. Tehát ha segíteném őket, akkor a saját fajom kihalását segíteném. Hülye meg azért nem vagyok... :-) -
#37 Én nem személyeskedem.. Nincs veled semmi bajom::D Sőt még vitának sem nevezném..:D Egyszerű eszme csere.. -
#36 A karácsony egy keresztény ünnep.. Tehát aki pl nem keresztény annak hivatalosan ezt meg sem kellene ünnepelnie. Ugyan is Jézus születését ünnepled.. De ebbe szerintem ne menjünk bele..:D -
Dobronski #35 Úgyis tetves fogatlan semmirekellő cigányok kapják meg... levegőt sem adnék nekik, nem hogy ajándékot. -
#34 asszem ezzel a hozzászólással és gyenge személyeskedéssel elkéstél már. :) -
#33 Nem az ősmagyar szokásról van szó.. Ki beszél itt erről?? Arról van szó, hogy van a világ abban van egy nagy befolyású csöpögős fos ország Amerika. És ezt a szart az egész világra szeretné kiterjeszteni. Mi meg nyaljuk be.. És nem tudom elhinni, azt, hogy ennek így kell lennie. Van saját értékünk, saját hagyományunk.
Rakd ki hópofit a tetőre, meg rakjál fel 200000 égőt házra, és várd a mikulást...D Amit egyébként az amcsik is egy félre értelmezésből teszik::D
Magyarul hülyék mint a segg, de az egész világ ezt követi. Hajrá.. Tedd te is..D -
#32 még egy utolsó hozzászólás:
Itthon SEM jézuska van, csak a vallásos családoknál (+- néhány család). Itthon a karácsony a SZERETET ünnepe világi tekintetben. így ha a te vitaalapod nézzük, az sem állja meg a helyét, hogy jézuska van, mivel mindenki a saját világszemléletével tekint a karácsonyi ünnepekre...
Ezen háborodtam fel, mert számomra a karácsony a szeretet ünnepe, nem a jézuskáé, vagy nem mikulásé stb... -
#31 nincs semmi ilyesmim.
azon is vitatkozhatnánk, hogy hagyományok, kultúra stb. átvétele, hogy is történik (ugyanis a keresztény szokásokat is ÁTVETTÜK, nem a miénk, nem ősmagyar, ha már ezzel példálózol.. ), de nincs időm idiótákkal vitatkozni :D bocsi :D -
#30 Hát lehet, nem az, de itt talán nem is erről van szó.. Itthon Jézuska van... És remélem egyszer visszatérünk oda, hogy a sutyóparaszt nem a tescos felmászok az erkélyen mikulást teszi ki karácsonykor a házára..
Gondolom neked van ilyened...DD -
#29 Okés.. Ebben igazad van.. Mind2 egyébként él rá, de egy az egyben úgy van ahogy mondod.. -
#28 mert a Match gyűjtése igaz szittya-magyar szokás ám...
édes jó istenem... -
#27 sem* -
#26 Ennek értelmében talán nem hülyeség, mert nem az "hipermarketben a Télapó ölébe ülök és kérek tőle ajándékokat"-féle amcsi marhaság. Bár ma már minden ilyen rendezvény hátterében valami sunyi szándék áll, de amíg tényleg rászoruló MAGYAR családok kapják az adományokat, addig jó ötletnek tűnik.
Egyrészt ha adományoznék, akkor szemtől szembe tenném, hogy tudjam ki kapja. Ugyanis orkoknak nem adok semmit, mert kapnak így eleget és amúgy érdemlik meg... Másrészt lényegtelen, mert nincs mit adományoznom, örülök, ha élek. -
#25 Te bolod vagy.. Honnan tudod, nekem milyen karácsonyaim voltak eddig..
Plusz eddig a karácsonyi és a Mikulásnapi ünnepélyekre kb 5000-10000ft költöttem.
Segítettem a Match gyűjtésébe a gyerekeknek, segítettem más helyeken is.. De abba nem vagyok hajlandó bele nyugodni, hogy átveszünk idegen kultúrákat és még tapsikoljunk is neki. Segítek, mert természetesen ezeknek a gyerekeknek egy ajándék. De ez Magyarország.. Addig amíg ez a neve tőlem semmit nem kapnak.. Adok más útvonalon, ami a mi értékrendünknek, és ennek az országnak a hagyományaival nem ütközik.. -
#24 Ennyi. -
#23 Most pedig megteszem, amit a tipoknyitó nem volt képes.
Jótékonysági vacsora az Önkéntesekért
A MikulásGyár tisztelettel meghívja Önt Jótékonysági Vacsorájára.
A jótékonysági vacsora december 15-én 19 és 22 óra között kerül megrendezésre a MikulásGyár Charity Event Halljában, a Hősök terénél.
Vendégelje meg barátait, partnereit a MikulásGyárban! Hívja meg Őket is a rendezvényre. Adjon élményt ajándékba.
E meghívással is jelezheti partnerei felé, hogy milyen fontos Önnek a vállalati, társadalmi szerepvállalás.
Időpont: 2011.december 15-én 19 és 22 óra között.
Helyszín: Budapest XIV. Felvonulási tér (Hősök terénél), a MikulásGyár komplexum rendezvénytermében, a Charity Event Hallban
MikulásGyár -
#22 Csak szánni tudlak, amiért egy érzelmileg sivár embervagy (valószínűleg a megállapításomnak alapja is van..). Ez az egész mikulásgyáras dolog a SEGÍTSÉGRŐL szól, arról, hogy nincstelen gyermekek is kaphassanak karácsonyra ajándékot, ne csak azok akik megtehetik..
Sosem gondoltál még bele igaz?, hogy milyen lenne, ha úgy telt volna el egy karácsonyod, hogy szüleid éppen esetleg a vacsorát össze tudják hozni, de se fa, se ajándék? Neked is rendkívül rossz érzés lett volna..
EZT akarják ezzel a kezdeményezéssel megakadályozni, hogy ne legyen olyan gyerek akinek ezt át kelljen élnie. Így aki képes az elnevezése miatt felháborodni, és ezért inkább nem is segíteni, nyugodtan mehet az érzelmi sivárságával a sutyiba... -
#21 Amcsi hülyeség az egész, eddig igazad van, csak ott tévedsz, hogy nem Télapó, hanem Mikulás.
December 6. Szent Miklós napja (Mikulás). Aztán jön a Jézuska karácsonykor.
A Télapót csak a komcsik erőltették rá a jó népre, és a Télapó nem más, mint a Mikulás fogyasztói társadalombeli eltorzított koppintása. -
#20 Nekem személy szerint jobban bejön ez az "amerikaias" Télapó! Repülő szán, rénszarvasok, manók és a kéményes téma! A jézuskás dolog meg hát... nekem ez túl bibliás, vallásos, szentes Jézusos! Nem szeretem a vallást, a Jézus és istenhites témát. Kövezzetek meg!
Ez a Mikulás Gyár ez csak BP-n található meg? A topic nyitó bővebb infót is írhatna! Köszi! -
#19 Ez teljesen így van, csak tudod az a baj, hogy mi országunknak van egy kultúrája amit szép csendesen rombolnak le.. Én vinnék oda egy csomó mindent de pont a neve miatt nem fogok. Nem tudom miért kell majmolnunk mindig olyan kultúrákat amik egyébként fele annyit nem érnek mint a minek..
Bekapcsolod a rádiót az Ozon kertészet vagy mi a tököm reklámjába.. Mit kértetek a mikulástól karácsonyra a kérdés.. Karácsony fát válaszolja a mikulás. Erre a Krampusz hogy miért nem veszitek itt meg ott.
A Tv-be ugyan ez. Adjuk a Colás reklámokat stb stb..
Nekünk nem ezt kellene annyi szép hagyományunk van, azzal kellene foglalkozni..
-
iwc #18 nem erre gondolok -
#17 Kurvára nem fogok.. Ki vagy te itt?? -
#16 Jézus születésére adtak ajándékokat. Igaza van. A mikulás-ajándékozás megint egy nyálas amerikai valentin nap-szerű marhaság... -
iwc #15 mindenki maradjon a sajat álláspontján -
xido #14 csóri Jézuska mi a frászt keres amúgy is szenteste a fa környékén ajándékokkal,mikor csak 25.én születik meg?:) -
#13 Vegyél már vissza magadból. -
#12 Ne zsidóskodjatok, nem az a lényeg, hogy mi a neve, hanem az, hogy hányan mentetek el önkénteskedni. -
iwc #11 eddig én se gondoltam mást róla,de amióta jártam ott teljesen más a véleményem pozitivabb,az emberek adnak ,több száz kisgyerek ugrál körül,minden a karácsonyról és a segitségről szól. -
#10 És még egy! Hogy ne engem nézzetek hülyének::D Aki ezt kitalálta az egy barom. Magyarországon sosem volt ez. Rammstein számát is mellékelem::D
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mikul%C3%A1s
Rammstein -
88Spike #9 Mi az hogy viszik zsákban?
Mondom hogy én nekem kell pakolnom, évről évre.
Dobozok. nem zsákok.
Van amibe befőtt volt(pl az azért derült ki mert kollega elejtete aztán jött kifelé a szilva:D) szóval nem mindig csak játék.
És írtó sok van, mellesleg meg egyik sem megy el slozira mielőtt át kell pakolnom azt a napi 2-300 db-ot...
Úgyhogy igenis hülyeség:D -
#8 Pl:
http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9zuska
http://www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=202 -
#7 Lehet Mikulásként is hívni ami itthon van December 6-án! December 6 án a Piros ruhásnak befellegzett 1 évig.
"4-én Jézuska hozza Magyarországon, És egy csomó helyen a világban! Te nézz utána.. Ez egy amcsi hülyeség.. -
#6 jövőhéten viszek oda több zsáknyi régi játékot -
#5 atyaég, olvass már utána -
#4 Itt készülnek a mikulások -
88Spike #3 egyrészt az hogy amcsi hülyeség.
Másrészt meg pakolhatom melóba azt a sok ratyi dobozt, aminek a 85%-t úgysem a gyerekek kapják meg hanem ellopják, szal basszák meg az egészet ^^ -
#2 Nekem annyi csak... De igazából ez egy kérdés...
Magyarországon mióta hozza a Mikulás az ajándékot?? Miért kell minden faszságot átvenni az amerikaiaktól?? Mi az hogy mikulás gyár..
Magyarországon Télapó van ami december 6 án a gyermekek védőszentjeként (ugye szent Miklós volt ez) ajándékozza meg a gyerekeket.
December 24-én a Jézuska hozza az ajándékot..
A Mikulás az amerikai idióta kulturálatlan nép szüleménye.. -
iwc #1 Én tegnap voltam önkéteskedni ,nektek mi a véleményetek a gyárroll?