83
  • levente68
    #83
    Nem lehet róla véleményem?
    Steve bácsi büszke lenne rád, ökör.

    Mellesleg, annyi levegőt kapj, amennyit én tv-t nézek.

    Továbbá, ha belügye a cégnek, ami tőlem lehet, magasról teszek rá, akkor miért tudunk mi itt róla, mi?

    Na, butáskodj tovább káromkodva.

    De azt jegyezd meg, nem ti ugatjátok meg, kinek miről lehet véleménye.

    Ha meg ennyire felhúzod ezeken a dolgokon magad, szedj valamit, vagy kéredzkedj vissza az intézetbe.
  • Cef
    #82
    Pedig nem nehéz, de ha visszaolvasnál n+1-szer leírták már, de legyen még egyszer:

    Egy magyar cég, a SAJÁT pénzéből, a SAJÁT birtokán, SAJÁT elhatározásból emel szobrot annak az embernek aki annak idején felkarolta és ösztönözte őket egy olyan szoftver létrehozására, amivel a vállalkozás világhírű és nemzetközileg elismert lett.
  • finizlik
    #81
    Szerintem gondold át még 32x amit írtál és magad is rájössz.

  • xinosz
    #80
    Oké, legyen, buta vok! Akkor világosíts föl! :)
  • finizlik
    #79
    De buta vagy BASZDMEG, DE BUTA!
  • xinosz
    #78
    Nem ott kezdődik a seggnyalás hogy Jobsnak szobrot álítank! Azon is el kéne gondolkodni mit keres egyáltalán az Apple Magyarországon? Nem tudom hány olyan magyar zseni, tudós van akik külföldre kényszerültek, mert itthon hülyének nézték őket és lesz@rták őket, az ötleteiket!
  • 37lz55
    #77
    azért védőszemüveg nélkül hunyorogva flexelni.... ejnye, művészúr
  • Adenoma
    #76
    annyit tett országunkért, hogy meg is érdemli...
  • finizlik
    #75
    Ez így van, de nem tudom akkor is mit háborognak itt az emberek 40 es IQ-val. Ha ilyen segg buták, akkor takarodjanak vasárnaponként templomba meg gyónjanak 2 hetente mert kb az való nekik nem az ilyen hírek. A 2 közt meg nézhetnek VV-t meg mittom én Jóban Rosszbanban-t
  • trogi
    #74
    Nyugi, én leszarom, sőt agyon is lőném az összes ottani vezető beosztású élőlényt...
    Arról azonban elfelejtkezel, hogy az ország több mint fele csak ilyen szarokat néz, aztán meg agy nélkül el kezd hőbörögni a kormány ellen, hogy erre van pénz, miközben kilakoltatnak meg megfagynak emberek. Azt persze 'jóindulatúan' már nem közlik velük, hogy csak egy kőgazdag emelt szobrot egy másik kőgazdag tiszteletére...
  • finizlik
    #73
    Ki nem szarja le a kereskedelmi adókat?

    Mienk néztek egyáltaláb TV-t? Hogy azt hallgasd a híradóba, hogy kiszel tüncinek nőtt a pinaszőre?

    levente68 : Képzeld el nem lehet mert NINCS közöd hozzá. Ez egy magán dolog SEMMI közöd sincs hozzá. Én nem szertem SJ-ot de mégsem szidom mert ehhez aztáb végképp senkinek semmi köze aki nem a cégnél van.
  • levente68
    #72
    Ó, bocsi, azért véleményünk lehet?
    Mert van.
    Nekünk van és lehet is, te nem vagy ehhez szokva...
    Nyomorék, akinek nem tetszik?
    Hadd ne mondjak semmit...
  • Merces
    #71
    ....szeretném megkérdezni a benfentes zseniket hogy miért veszik annyira a lelkükre, valamint hogy mennyire szeretnének a saját főnöküknek szobrot állitani....
    SENT FROM MÁJ BRAIN
  • trogi
    #70
    Nem az a baj. Az a baj, hogy a bulvármédia (rtl, egyéb) azt sugallta, mintha állami pénzből történt volna a szoborállítás. Ha úgy kezdik a hírt, hogy Bojár Gábor szobrot állított Steve Jobsnak, akkor semmi sem történt volna. Márpedig mindenképp akartak sza*tkavarni, ezért lényeges részeket elhallgattak.
  • finizlik
    #69
    Sok nyomorék nem tudom mit sír amikor ez teljesen MAGÁN dolog.... egy PRIVÁT cég csinálja...
  • levente68
    #68
    Divat?

    Te miről beszélsz?

    Belopózott a mindennapi életünkbe a cég és SJ.
    Vannak, akik mennyei szentségként emlegetik, ami szánalmas, vannak, akiket hidegen hagy, vannak, akik a gusztustalan dolgok miatt erős ellenérzésüket interpretálják vele-velük kapcsolatban.
    Hagyjuk meg mindenkinek a jogot, hogy e csoportok valamelyikébe tartozva véleményüket kifejezzék.
    Én mondjuk, érdemei/k (van azért sok, valóban) elismerése mellett a hányós csoportba tartozom és ezt csak nehezen tudom divatnak tartani. Ebben különbözünk.
  • Sir Ny
    #67
    „rájönnél hogy nyílt forráskód nem egyenlő bárki által módosítható programmal, csak azzal hogy meg lehet NÉZNI a kódját.”

    várjá. kijavítom neked:

    „rájönnél hogy nyílt forráskód nem egyenlő a bárki által legálisan módosítható programmal, csak azzal hogy meg lehet NÉZNI a kódját.”

    így pontosabb, de ha nem is, legalább igaz.
  • levente68
    #66
    Biztosan sok szerelő- és egyéb műhelyben jártál már és hallottad: Pista, add már ide, kérlek, a sarokcsiszolót!

    Aminek valóban az a helyes megnevezése, csakhogy hasonlóan sok más dologhoz, melyet a gyártója nevével illetnek, mert annak a terméke volt nagyon elterjedt, ezt is leginkább flex-nek mondják és mily meglepő, nem is gondol másra a dolgozó annak hallatán.
    Nem gondolom, hogy magadtól ne tudnál erre pár példát hozni, így én nem is teszem...
  • levente68
    #65
    De zavar!

    Mit tehetek?
  • levente68
    #64
    Egyetértek!

    Bocsi, még alszom talán... :o)
  • levente68
    #63
    Egyrértek!
  • levente68
    #62
    ... és ezért nem szívod velünk együtt (hála az égnek)a levegőt itthon, te überokos, szupertehetség, mi?
    Mert neked papucsállatka, aki nem ért egyet veled és nem leledzik ama eszmei magaslaton, ahonnan te fikázod őt?
    Ezért kevered össze az akasztófára való politikusokat a "pórnéppel"?

    Sokszor bizonyítottad, mennyir fütyi vagy sok dologhoz, bár most egyetértünk a korai Apple mértékadóságával, mégis sokszor halljuk a magadfajtától, hogy semmi se lenne az Apple nélkül az IT világban. Ez persze nem baj, hiszen egy kabaréban kell a poén, csak a zagyvaságokat kár igaznak vélni és azt kántálni.
    Szóval, mint sokszor, érdemi hozzászólás helyett ostobasággal rukkoltál elő megint.

    Kitűnően érti itt minden "papucsállatka", hogy a Graphisoft a saját pénzén emelteti ezt a - már bocsánat - rondaságot, sőt azt is, hogy miért, de ha te nem érzed át a dolog - khm... - érdekességét, hát sajnálatos.

    Megmondóemberként meg inkább te és szektád bizonygat buta dolgokat hitté kinőtt eszmerendszerben, messze rugaszkodva szakmai és logikai tényektől.
    Kár...
  • B0nFire
    #61
    Tisztázzunk már néhány zavart.

    Ez nem állami szoborállítás, nem állami pénzből, közterületen, hanem egy cég privát akciója, saját tőkéből a saját birtokán. Amely cég talán Steve Jobs nélkül nem is létezne. Sokat köszönhetnek neki, miért ne állíthatnának szobrot, ha futja?

    Jóska bátya a saját birtokán a hűséges Csikasz kutyájának saját pénzéből ugyanúgy emelhet emlékművet, ha akar. A temetők tele vannak halottak privát szobraival sírelmék formájában. Most akkor mi van?

    Az senkit nem zavar ugyanakkor, hogy Kóser Lalinak mellszobrot állítottak Debrecenben közterületen közpénzből? Az senkit nem zavar, hogy a 2002-es "szakértői" magyar kormányról hiperrealista festmény született szintén közpénzből, amit végül a festő meg sem kapott, simán zsebre vágták? He?
  • Chocho
    #60
    Mert ez nem volt idióta megjegyzés, igaz? Kicsit se.
  • hangulati
    #59
    tudod. orbital. nem szor semmit, sehova. ezzel ugyan nem vagsz semmit. kapufa. tudod, mint csiszologep, ez inkabb rezeg, mint forog. amugy szeintem is ronda szar a vegeredmeny, de ettol meg a "szobrasz" nem hulye. amit a kezeben tart, az egy "orbital sander".
  • Svlad Cjelli
    #58
    Gratulalok az osszes laikus idiotanak aki csak azert szidja SJ-t mert ez a divat.

    SENT FROM MY IPHONE
  • Chocho
    #57
    Én is furcsállom a szobor ábrázolásmódját. Sokkal jobb lenne, ha Jobs fiatalon, egészségesen mosolyogna rajta, és nem rákosan, haldokolva tartaná azt a vackot a kezében.
  • hurkaur
    #56
    wazze +1
  • viasz
    #55
    Piel & tomcsa4:

    Ha már kötekedtek. Az nem Flex. A Flex az egy márka. Amit szerettetek volna mondani, az a sarokcsiszoló...
  • Piel
    #54
    Tudod, azon a csiszológépen korongot cserélnek és vágni lehet vele! De amíg csiszolgat a felesleg eltávolítása közben a hordalékot sugár irányba ki is szórja. Tehát ha csiszolok is vele, nem veszem le róla a védőburkolatot, és használok védőszemüveget! Esetleg egy nagy sebességgel visszacsapódó anyagdarab kiviheti a szemét, vagy csak belemehet a szemébe a "bátor" szobrászunknak.
    Akkora a szegénység, hogy gondolkodni is luxus!

    Akkor sem vagyok bálványimádó!
  • trogi
    #53
    Steve Jobsról hallottam jót (meglévő dolgokat továbbfejlesztett) , rosszat (kíméletlen volt munkatársaival) így hát nem tisztem eldönteni milyen ember volt. Bojár Gábor, mint a Graphisoft mentorának nyugodtan emeltethet szobrot, szíve joga.

    Hogy a komprádormédia úgy hozta ezt le, mintha Magyarország állít szobrot, nem lehet csodálkozni. Őket csak a sza*kavarás érdekli, gyűlöletet akarnak szítani és fenntartani a jelenlegi kormányzók ellen, hogy ilyen gazdasági helyzetben szoborállítással foglalatoskodnak, stb., stb.
    Meg persze azért is lehozta, mert BG és a médiatulajdonosok (általánosságban) között számos rokoni vonó felfedezhető...
  • G_ArchAngel #52
    A legkemenyebb az lenne, ha a sok papucsallatka el tudott volna vonatkoztatni az Apple-tol ('84-ben meg eleg sulytalan ceg volt ugyanis) es felfogni Steve Jobs es a Graphisoft kapcsolatat.
    Persze ez az orszag azert tart itt, mert a kurva okos megmondoemberek nem olvasnak, nem ertelmeznek csak kantaljak az idiota mantrajukat meg akkor is, ha a temahoz hangyafasznyi koze sincs.
    Persze erteni mindenki ert mindenhez, ezert is vagyunk a gazdasag, politika, sport, oktatas es kultura nemzetkozi porondjain meghatarozo nemzet.
  • COOLancs
    #51
    Sztem nagyon is helyes, minden cég állítson szobrot a legnagyobb (aktuális) megrendelőjének, pl. egy szenyvíztisztító egy hatalmas réz segget vegyen a kapuja elé...
  • levente68
    #50
    Kár küzdened velük, nem ezeket tanulták az Apple-vasárnapi kurzuson, nem fogják megérteni, hogy akár ő maga kiadhat eszközt, amin Android fut és nem kell fizetnie érte, csak, ha Google Androidot futtat Google alkalmazásokkal.

    A szobor meg ízlés kérdése, nekem sem tetszik, egyetértek, hogy se az anyag, se az ábrázolás nem jó, de ezt az idolt nem mi fogjuk bálványozni továbbra sem, tehát, hadd legyen olyan, amilyen.

    Mulatságos a dolog, meg kicsit szánalmas is, de engem nem zavar, sőt jó mulatság ismét olvasni a véresszájú és nagyon okos szektatagok elméleteit.
  • sanyicks
    #49
    Nagyon nem vagyok egybies user :) nem csak egy elhanyagolható része elérhető, az egész elérhető még a kínai gyártóknak is megvan akiknek pedig nem lenne ajánlott. 3mas android kódját azért nem adták ki csak ellenőrzéssel, mert azt is ráerőszakolták volna a 600 mhz-s arm6-okra, és akkor a magadfajták ott hőbörögtek volna hogy "de szar lassú az android".

    "Nézd meg melyik a legmegbízhatatlanabb mobil OS. Az Android, pont a nyíltsága miatt."

    Az android maga biztonságos, és megbízható. A htc meg a többi hülye gyártó eyecandys ész nékül összetákolt faszságai adják a sebezhetőséget(erről volt is pár cikk nemrég, hogy az alap android ugyan olyan biztonságos mint a többi, a gyártók szarjai adnak mindennek rootjogot mert rendesen programozni büdös), de ezek NEM tartoznak az androidhoz, nem fognak a hivatalos android forráskódba bekerülni, na meg az android a legelterjedtebb, erre szállnak rá a kártékony programokat írók a legjobban.
    Na és. Nézzük csak pc-t mi a legsebezhetőbb és legmegbízhatatlanabb os? Bizony a windows, ami a nyíltságáról híres ugye :))

    "Gondold csak át, mennyien vásárolnak Adroidra és mennyien használnak tört programokat. (Az iOS-t is lehet törni, azaz jailbrake-elni a készüléke,t csak annak buktatói vannak.)"

    Átgondolom. Annyian hogy megéri még az eredetileg ios-re írt programokat is androidra portolni. Tört programokat lehet hogy többen használnak arányaiban, hiszen a célközönség nagyobb része tudja hogy lehet ezt, az apple cuccok célközönségének nagy része pedig meglepődne azon ha valaki elmondaná neki hogy telefonáláson és sms-en kívül még másra is lehetne használni, azt hogy mi a jailbreak szinte lehetetlen lenne elmagyarázni.
    Amúgy a jailbreak és a rootolás következménye ugyan az: garanciavesztés... megint nagyon tájékozott vagy.
    Máskülönben Ha lenne valami lila gőzöd arról amit beszélsz, rájönnél hogy nyílt forráskód nem egyenlő bárki által módosítható programmal, csak azzal hogy meg lehet NÉZNI a kódját.
    A biztonsági hibákért, nem az android vagy a gugli a hibás, hanem a htc, meg a többi "mi parasztvakítunk hogy 2x annyiért vegyék a telefonjainkat" gyártók.
    Az hogy a nem biztonságos programok felkerülhetnek pedig a MARKET nyíltsága a felelős, nem az os forráskódjáé.

    Hallottál valami divatos marhaságot valszeg valami m$ buzitól, aztán gondolkodás nélkül azt terjeszted.
  • RecoPhile
    #48
    Szerintem márványból vagy kőből szebb lett volna. No mind1.
  • passatgt
    #47
    sikittó
  • Baliquez
    #46
    Hmm... talán szerencsésebb lett volna a fiatal és nagyreményű, dacosan a jövőbe látó Jobsot ábrázolni mint a haldokló mániás diktátort. Ha egyáltalán. Másfelől meg Neumann János szobor konkrétan NINCS az országban, csak egy tömegtermék mellszobor, térplasztika és emléktábla. Neumann-elvek nélkül nem lenne személyi számítógép. Ennyit erről.
  • G_ArchAngel #45
    'dolgozol' -> 'gondolkozol'

    Ez van, ha a konyhaban gepelek es ket asszony csivitel mogottem:)
  • G_ArchAngel #44
    Engem nem zavar, hogy magyarkent es nem felvilagosult emberkent dolgozol, de nem ertem, hogy miert zavar az, hogy egy ceg a 80-as evekben fel lett karolva egy ember altal, amely azota ez egyik legsikeresebb es nemzetkozi porondon is elimert cegge valt. Mert most egy olyan embernek allitanak sajat penzbol, sajat ingatlanon szobrot, aki ezt lehetove tette.
    Sajnos magyarnak egyre kevesbe lehetne szobrot allitani, mert mostanra a depressziv, pesszimista, masokra irigy nemzet szinonimaja lettunk a kontinensen. Es bar a politikai es gazdasagi hangulat is okolhato ezert, de az utobbi 20-30 evben nem is nagyon akartunk ez ellen tenni.
    Vegig lehet nezni az image movie-kat, amiket a kormany vagy turisztikai hivatalok keszitetek. Jo regota nem volt ertelmes fejlesztes vagy talalmany, ami magyarokhoz lenne kotheto, akar itthon, akar kulfoldon.