Megjelent az Opera 11.60
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem is csodálom, hogy sok ember használja már a krómot, hiszen szinte erõszakosan telepítteti magát, a sok next next next felhasználónál pont ezért divat a króm és a hasonló nyomulós SPAM program !
8088/4.77mhz processor, 128k RAM (Upgradeable to 256k), 5.25\" Floppy Drive (Full-Height), and a large 10-mb Full-Height Hard Disk Drive.
Ki mondta, hogy szar? <#fejvakaras>#fejvakaras> Szerintem a legtöbb amit mondtak, hogy sok szempontból korlátolt a tudása. Ha nem reklámozná a Google orrba-szájba, és nem lenne ilyen nagy hype-ja, és mondjuk egy kisebb európai cég fejlesztené, akkor messze nem tartana ott sem, ahol az Opera tart.
Ha meg már itt tartunk: divat az Operát cikizni a részesedése miatt, csak el szokás felejteni, hogy Opera pár százaléka durván 200 millió aktív felhasználót jelent, ami kétharmada az USA lakosságának nagyságrendileg. És emellett vegyük figyelembe, hogy nem egy szoftveróriásról van szó, amely mellesleg böngészõt is fejleszt, aminek a marketingjét megtámogatja a máshonnan szerzett csillió dollárjával, hanem egy 700 alkalmazottas norvég vállalatról, amely kizárólag a böngészõi fejlesztésébõl él.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nekem ment rendesen mindent. A kijelölést aláírom, a többit meg egyszerûen nem használom :) Na de ez már inkább válasz volt, köszönöm :)
- kijelölés néha érdekesen mûködik, gyak blog.hu-n nem lehet egy hozzászólást kijelölni, csak szavakat belõle duplaklikkel, de más oldalon is láttam ilyesmit már
-nagyon buta reklámblokkoló, felugró reklámablakokkal képtelen elbánni
-darabos görgetés
-képtelen a reklámblokkoló szabályok szinkronizálására.
-jelszókezelõ csak a felhasználónevet, és jelszót jegyzi meg, így mindig ki kell jelölnöm a bejelentkezve szeretnék maradni checkboxot, opera ennek beállítását is lementi
-operában rendesen megkésve, de a legteljesebb és legjobb gpu-s gyorsítást sikerült összehozni, sokkal "smoothabb" a böngészés mint a darabos chrome-ban.
-ahhoz képest hogy operában az összes böngészõ közül utoljára lett extension kezelés, megint csak a legjobb lett, olyan jó minõségû és annyiféle extensiont se firefoxban sem chrome-ban nem látok. Nyilván mindenféle gagyi oldalra való retard extension-bõl több van mondjuk ff-re, de az ilyen extensionokat én amúgy a szemét kategóriába helyezném.
-minden aprósághoz extension kell chrome-ban, még az alapvetõ dolgokhoz is, lásd reklámblokkolás.
Egyébként nem véletlenül nem terjedt el az opera ja, mert nem kapott orrba szájba reklámot, hypeot és divatot. IE beépítve volt a legnépszerûbb os-be. Firefox olyan hypeot kapott hogy ha nem használtad úgy érezhetted magad mint egy közellenség, egy bûnözõ. Most a chrome divatos, hiszen a leggyakrabban használt online szolgáltatások mind azt ajánlják, akár félrevezetéssel is pl sok guglis oldalon megkapom hogy tölsem le a chromet mert a legjobb és más böngészõvel hibás lesz. Ha nem lenne sokszor tesznek is róla, pl egyszerûen kitiltják egy funckióról az operát, még ha simán tudná is, esetleg néhány hónappal késõbb engedélyezik, amikor már elérte a hatását. Opera max hülye téveszméket kapott, pl hogy "tök lassú és nagy mert tele van mindennel" miközben gyakran a leggyorsabb helyezést éri el, és a telepítés mérete is messze a legkisebb az összes böngészõ közûl, na meg az extra funkciók a menüben is rejtve vannak ha nincsenek aktiválva.
"Ha ezt végigolvasod még az Opera userek fele is panaszkodik..." mint ahogy az összes böngészõnél így van a saját topikjában, persze fõleg a divatosabbik felénél közös topikban szeretik ezeket nem hangoztatni.
Valahogy még is több hét chrome használat után mindig visszahúz az opera, néhány hibájának ellenére is (igaz eközben a chrome-ban is legalább ennyi hibát találok :D).
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Az IE-t kivéve minden böngészõ ugyanazt a flash plugint használja:
Itt meggyõzõdhetsz errõl: ha kiválasztod a Windowst mint oprendszert, a step2-ben összesen 2 lehetõség jön fel: IE/Other browsers. Amit letöltesz exe-t bitrõl bitre ugyanaz.
A debug playereket is megnézheted itt , szintén csak az IE-hez van külön verzió.
Ha nem hiszed el, akkor leallas kozben csatlakozz ra a folyamatra egy debugger-rel (pl. a visual studio-hoz adott jo) es nezd meg, hogy mit csinal. Gyakorlatilag az ido jo reszet a flash plugin-ben tolti, amig az szepen osszeszedi a sajat szemetet a memoriabol es a disk-rol. Utanna hirtelen leesik a memoriafogyasztas es mar ki is lepett a program. Ha pedig valaki kikapcsolt plugin-okkal bongeszik, akkor egyaltalan nem jon elo a problema. Az egesz oka az, hogy az opera meg mindig kenytelen a netscape fele regi plugin interface-t hasznalni, mig a tobbi bongeszot tamogatja az adobe azzal, hogy a nativ plugin interface-uket hasznalja.
Egyebkent a legtobb oldal eseten ha nem akar rendesen betolteni, akkor be kell allitani a 'mask as' opciot, onnantol az opera mas bongeszonek hazudja magat es az oldalak tobbsege gond nelkul mukodik. (tobbnyire egyszeruen csak le van tiltva egy csomo dolog, ha a szerver nem egy nepszeru bongeszot lat)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem tudom miben hagyták volna le. Az alapfunkciók a unite -ot is beleértve fényévekkel jobb az összes konkurensnél. A többiek a "legyen buta mint a tök, de gyors" elvet követik. Az opera a kivétel. És ezért szeretem. Más böngészõ elõtt gyakran esem abba a hibába hogy nyomkodom a gyorsbillentyûket, vagy írom a "g" -t "y", "b" -t a címsávba, majd ráeszmélek hogy az nem is tud olyat.. :( Jó tudom, egy raklap kiegészítõvel lehet mindenféle vackolást is csinálni, de minek legózzak? Operába ott van minden ami kell.
Amúgy az ms -es cuccokkal sem nagyon tapasztaltam hibát, az online office szarakodott kicsit, ez igaz. Szerencse hogy azt én nem használom. Egyébként a live.com -os holmik minden böngészõvel lassúak mint a tetû.
Én az MS cuccokból csak az Office2007-et nem szeretem, a többi jó, de amúgy sem lehet kikerülni a használatukat, ha mondjuk azt mondják, hogy a munkádhoz kapcsolódó dolgokat SharePointban tudod kezelni. A hivatalos levelezésre is a cég szervereit kell használni stb.
És ennek meg is van az oka. Ma az MS legelterjedtebb, és biztosan a legjobbak között is van. Persze lehet romantikus globalizációellenes ideológiával lázadni, de a mûszaki terülten dolgozók inkább pragmatikusak, mint idealisták. Én is próbálgattam minden mást MS helyett, de most a jelenlegi informatikai világban az a legjobb. Ezt van az Opera mellett is IE.
Közben felment az Opera frissítés. Megint vannak felesleges és zavaró külsõségek. Nem tudom minek kell színeket, árnyalatokat, kontrasztokat cserélni, apró formákat módosítani. Feleslegesen újrarajzolni az összes ikont. Hátha mellé nyúl a szerencsétlen felhasználó, mert nagynehezen megszokta a korábbit. Az Ha jól látom az Untie-t is módosult. Ill. nem, csak (feleslegesen) csináltak hozzá egy ablakot, amit megint végig kellett nyomkodni és elolvasni.
Ezt utálom legjobban az Operában. Mindig máshogy néz ki mint az elõzõ verzióban. És pont ez az amiért a legtöbben a MS-t is utálják. Nem a tartalom és a használhatóság számít, hanem a változtatás. Ha bevált valami kell akkor is.
Azt viszont garantálom, hogy nincs olyan böngészõ aminél ne lenne valami gond néha.
Tudom hasznaljak letoltes vezerlot -> ne kelljen mar ezert.
A firefox most is regen a chrome is, (utobbit nem neztam mar jo ideje) szinten hasonloan mukodnek.
szerintem
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Az ilyen olyan misztikus hibákat hosszan lehetne sorolni, csak bele kell nézi valamelyik Opera-s fórumba.
Szerintem két embernek jó az Opera aki nagyon nem ért hozzá (pl. gyerekeim is szeretik) ezért nem zavarja a hibás mûködés, és csak a legalapabb oldalakat nézi ahol sok elõnye nincs az Operának, cserébe ott általában jól mûködik. Vagy aki képes belemászni a legmélyebb szinten, és szán rá idõt, hogy amennyire lehet biztosan mûködjön, de akkor is kell mellé egy másik böngészõ, mert vannak oldalak amikkel nem boldogul.
Szinkronizál keresõt, gyorshívót, tartalomszûrõ szabályokat, jelszavakat (ha kell, én biztonsági okokból azt nem szoktam).
http://goo.gl/gd6Zi5
UI: Mitõl jobb a szinkronizációja? Nem látok érdemi különbséget <#rolleyes>#rolleyes>
Amiért ezt választottam az a kezelõfelülete, és az alapszolgáltatásai. Nem kell vele legózni, mert szinte mindent tud ami a böngészéshez kell. Bár egy ideje akár bõvíteni is lehet ha valakinek az kell.
Mindemellett gyors, kényelmes, megjegyez minden munkafolyamatot amikor bezárom, és nagy számú megnyitott fül esetén sem lassul. Aki itt azt írta hogy egy bug -osabb, az hozhatna valami példát is, mert napi használat mellett is nagyon ritka hogy bármi bajom lenne vele. A trükk az, hogy nem szabad alpha, beta, de még rc állapotú változatokat sem feltenni.
Amúgy tényleg egész jó az Opera, de ápolni kell a lelkét (néha leszedni, misztikus hibák okait keresgélni stb., ahogy mások is írták), és az újabb verzióknál szokni kell a fejlesztõk hülyeségeit.
1 . Opera linkkel szinkronizáld az adataidat
2 . Opera eltávolítása , Revo Uninstaller futtatása . Ez töröl minden Operához kapcsolható bejegyzést , mappát .
3 . Opera újratelepít
4. Opera link bekapcsolása .
néha kell olvasni is, nem csak klikk klikk és klikk, tökéletes böngészõ nem létezik
még ha sokan azt hiszik hogy igen
én azóta Operát használok, amióta netezek, de sosem kerestem ettõl jobbat, néha jó az FF néha jó a króm, de nekem mindig jó az Opera, nem váltok mert néha ez jobb néha amaz jobb.
csak az fikázza, aki már legalább egy éve használja és mindent kipróbált rajta és azok után se mükszik úgy ahogy az kellene, hogy mûködjön, és ne csak a levegõbe beszéljenek utána se
én eddig se tapasztaltam a bugokat, ja és aki tiszta telepítést csinál annál sokkalta kisebb az esély hogy bármi gond legyen a böngészések során, mint sem az állandó frissített telepítéseknél...
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Ezt mégis mire alapozod? Csak mert minden létezõ benchmark alapján gyors és az UI sokkal reszponzívabb mint mondjuk a Firefox esetében. Bugok meg vannak, de csak a snapshotokban és bétákban találtam olyan bugot, amely a mindennapi használatot ellehetetlenítette vagy akár csak megnehezítette. <#rolleyes>#rolleyes>
Az uj flash player nem tudja eleg gyorsan elereszteni a foglalt eroforrasokat a cache-bol. Ha nem inditott az ember a bongeszes soran flash-es tartalmat, akkor nem jon elo a gond. Flash eseten is joreszt csak az uj videogyorsitast igenybe vevo tartalmak fogjak meg.