49
  • tucky1
    #49
    Csak szerintem vicces, hogy pont kínában akadnak fenn egy elnevezésen??

    "amikor adott már a tv és az írógép és az egyre több tranzisztor és számítási teljesítmény; ezekből következtetve már nem olyan nehéz az akkori 5 milliárd emberből valakinek rájönni, hogy kéne egy-két hatékonyabb input-output eszköz a nagyobb számítási teljesítményhez"

    Neked elhiszem, hogy nem nehéz :) ..., Ezt a logikát követve most 2011-ben, hogy ennyi jármű van az utakon, már nem nehéz valakinek rájönni hogyan teleportáljunk "a"-ból "b"-be inkább.
  • valaé valaé ná
    #48
    Hogy pontosak legyünk, nem a Xerox találta fel az egeret, jóval előtte létezett. A youtube-on van videó róla, hogy a 60-as években már kísérleteztek vele tudósok.
  • Sir Ny
    #47
    „Mit tett az apple az iparért amiért _szerinted_ nagyobb megbecsülést érdemel mint a távolkeleti cégek összesen (pl.: samsung, LG, sony, panasonic és még sokan mások)?”

    Szerinted mennyibe kerülnének most a nagy képpontsűrűségű kijelzők, ha félmilliárddal kevesebbet rendeltek volna belőlük az utóbbi 3-5 évben? Egy nem túl régi és elvitathatatlan példa: a mai mobil piac teljes egészében az ő munkájuk.
  • Papichulo
    #46
    /off

    "SPOILER ALERT
    Ha az információs technológiában sokkal fejletlenebbek, akkor h a picsába tudják benépesíteni a galaxist, ha még mi sem tudnánk képzeletben sem navigálni egy folyamatosan táguló univerzumban (mert kéne egy folyamatosan globálisan frissített navigációs rendszer) és fenntartani egy információs és utánpótlási rendszert az egyes csomópontok között. Aki idetéved a bolygónkra az biztos, hogy fejlettebb matekban, fizikában, kémiában stb. Nem egyszerű a hideg űrben fenntartani egy űrhajót, komoly tudás kell hozzá, a kolonizáláshoz és a szükséges űrlogisztikához még durvább tudás kell. Sci-fi storynak elmegy, de hülyeségnek tartom az egészet."

    Elolvastad a tenyleges novellat is? Csak mert abban ezek le vannak irva, a wikipedia-ban csak a story szinopszisa van. Nem nepesitettek be ok a galaxist, csak mar eleve lakott bolygokat foglalnak el. Szinten nem kepesek ellenseges kornyezetek terraformalasara. Navigaciojuk meg csillagaszati megfigyeleseken alapszik.

    Amugy nem kivanom most reszleteiben elemezni a muvet, csak ez ugrott be egybol arrol a felvetesrol, melyre ezzel reagaltam.
  • narumon
    #45
    "áhh felejtős, sztem már apple tetkója is van a csípője fölött :D"

    Áhh én nem te vagyok.
  • narumon
    #44
    "Nem imádom a ferdeszeműeket!!!!! Csak utálom az izgága szarházi Apple-t!! Ő az, aki nem fér a bőrébe!!"

    Miért csak ő? Az összes többi cég miben különb? Azokat is utálod? Mert érteném ha azt mondod, hogy utálod az összes info céget a világon.

    "Nyíljon a kis szemecskéd a világra, és láss......"

    A fentiek alapján ezt mondjuk neked kéne írni. Ha odáig terjed a "látásod", hogy egyik cég genya a másik meg nem, akkor ott komoly gondok vannak.
  • nlght
    #43
    +1
  • nlght
    #42
    áhh felejtős, sztem már apple tetkója is van a csípője fölött :D
  • hammerjoe
    #41
    Tévedsz narumon!
    Nem imádom a ferdeszeműeket!!!!! Csak utálom az izgága szarházi Apple-t!! Ő az, aki nem fér a bőrébe!!
    Nyíljon a kis szemecskéd a világra, és láss......
  • nlght
    #40
    OFF
    Elolvastam. Érdekes felvetés, de hülyeség az egész.
    SPOILER ALERT
    Ha az információs technológiában sokkal fejletlenebbek, akkor h a picsába tudják benépesíteni a galaxist, ha még mi sem tudnánk képzeletben sem navigálni egy folyamatosan táguló univerzumban (mert kéne egy folyamatosan globálisan frissített navigációs rendszer) és fenntartani egy információs és utánpótlási rendszert az egyes csomópontok között. Aki idetéved a bolygónkra az biztos, hogy fejlettebb matekban, fizikában, kémiában stb. Nem egyszerű a hideg űrben fenntartani egy űrhajót, komoly tudás kell hozzá, a kolonizáláshoz és a szükséges űrlogisztikához még durvább tudás kell. Sci-fi storynak elmegy, de hülyeségnek tartom az egészet.
  • Papichulo
    #39
    "Az eleje felvet egy érdekes kérdést, ami nem is biztos, hogy ebbe a forumba tartozik, de ezek szerint te azt gondolod, hogy a feltalálásoknak megfelelő sorrendje és eleve elrendeltetése van? [...]Tehát ha jól értelmezem akkor te azt mondod (abban hiszel?) hogy mondjuk egy idegen bolygón is ezek a lépések követik egymást."

    A cikkhez kepest off, de a gondolat masban is felmerult. Nagyon jo short story Turtledove-tol: The road not taken. Mindossze 15-20 oldal es igazan elvezetes olvasmany, de akinek nincs ra ideje, azoknak melleklem a szinposzisat is:

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Road_Not_Taken_(short_story)
  • narumon
    #38
    van még :)
    - dél-koreai troll
    - MS troll
    - SG troll
    - troli troll :)
  • djw
    #37
    troll fajták:
    - szabadalmi troll
    - patent-troll
    - epöl troll
    - kínai troll
  • hurkaur
    #36
    +1
  • sanyicks
    #35
    Amúgy ez a cég is egy ugyanolyan szabadalmi troll cég mint az apple vagy az m$, de hajrá nekik, mert imádom amikor 2 köcsög tetű szétüti egymást ;)
  • sanyicks
    #34
    Az nem szánalmas amikor vergődsz hogy megérdemli a samsung vagy akármi, hogy bepereljék a téglalap "lenyúlása" miatt, aztán ha beperlik az applet fröcsögsz hogy milyen szemét szabadalmi troll cégek vannak? Jólvan :)
  • sanyicks
    #33
    Azért nem semmi hogy egy olyan céget ami kezdetektől szabadalmi trollkodásból, és átlagos meglévő dolgok átlagos dolgokká összerakásából, és emellé vallásteremtésből, azt mondod hogy többet tett a fejlődésérért mint a távol keleti gyártók amiknek technológiáit az apple használja ki :D Ennyi erővel az m$-ről is mondhatnád ezt, pedig az az info iparág fejlődésének leghátráltatóbb cége. Szerencsére az applenek nem jött össze akkora monopolólium hogy hátráltathassa a fejlődést, de előre sem vitte. Max a divat ipar fejlődéséért tett sokat.
  • asgh
    #32
    Egyre szánalmasabb az Apple-hater community vergődése. Ha az apple perel egy teljesen nyilvánvaló termék lenyúlás miatt, akkor ő a kőgeci patent-troll, ha őt perelik, akkor "lebukott a tolvaj". Ez ugyanaz a nevetséges, vérgőzös acsarkodás, amit a politikai fórumokon csinálnak, csak pitiánerebb.
    Az Apple szerepét az innovációban elvitatni meg nem több, mint görcsös racionalizálása az irracionális gyűlölködésnek.
  • grobs
    #31
    "Ha a fenti kettőt a mai verzióban a Xerox találta fel akkor az autót meg Mezopotámiában találták fel."

    A mai verziója a GUI-knak még a 20 évvel ezelőttihez se nagyon hasonlít nemhogy a 40 évvel ezelőttihez. Sokan hozzátettek (mások meg elvettek). Az tény, hogy az apple gui-ja minden korban a legjobbak közé tartozott (ha nem a legjobb volt) ... de az is tény, hogy ettől még nagyon messze lesz attól, hogy az összes távol-keleti cég fölé helyezd innovációban.

    Az autós hasonlat egyébként alapvetően jó. Az alapjait valamikor az ókorban találták fel. Az első automobilok csak a meghajtásban tértek el az állat által vontatott járműtől. Az apple szép vázat, jó rugózást ad megfelelő áron. Ezek fontosak, sőt ezek miatt veszek apple terméket. De ez nem az autó feltalálása, mégcsak nem is a rugózás feltalálása, "csak" egy szép kasztni és egy kibaszott kényelmes ülés.


    "Te most azzal érvelsz, hogy a tömegtermelés miatt itt lett egyre olcsóbb ezért már mindenki megengedheti magának?"

    Nem. Az _átlag_ ember számára haszontalan, legjobb esetben is játékszer volt az otthoni számítógép. Egy kkv számára kb. 80-as évek közepétől, az átlag ember számára pedig a 90-es évek közepétől lett igazán hasznos.
    Valóban több ezer C64 volt magyarországon (nekem is volt). Ebből mennyit használtak a játékon kívül másra? Igen, én is írtam programot C64-en, de ez a geek kategória annak is a mélye.
    Ma nem azért vesz egy nagymama számítógépet mert olcsó, hanem azért mert használja (van mire használni). Persze ha drágább lenne akkor nehezebben juthatna hozzá, de ha nem használná semmire, akkor fele ennyiért se venne.
  • narumon
    #30
    "Tehát felsoroltál 3 találmányt amiből 2-t a Xerox talált fel (GUI, egér) ... "

    Hát látom arra sem vetted a fáradtságot, hogy azt elolvasd amit írtam. Ha a fenti kettőt a mai verzióban a Xerox találta fel akkor az autót meg Mezopotámiában találták fel.

    "A GUI-hoz SJ egy dolgot tett hozzá ami zseniális, és ezt a mai napig kevesen fogták fel: a betűtípusokat."

    Azért ennél jóval többet. Ugyanis az apple találta ki az ablakokat (többszörös munkaasztal). Ők találták ki azt is, hogy ha az egyiket a másik fölé húzod akkor az alatta lévő ne látszódjon (ez pl a Xerox szerint egyébként kivitelezhetetlen - még jó hogy applenél ezt nem tudták). Ők találták ki az ikonokra kattintást (a Xerox rendszere ilyet sem tudott) és még körülbelül ezer másik dolgot ami ma alap egy modern grafikus oprendszerben.

    "A harmadikból (PC) pedig csak nevét találhatta fel, mert előtte volt több kis méretű gép, csak nem personal computer-nek, hanem portable computer-nek, vagy basic computer-nek hívták."

    Pont nem a nevére gondoltam, hanem, hogy olcsón jó minőségű eszközt adtak ahol az egyszerű kezelhetőség ugyanannyira a koncepció része volt mint a design vagy az ár. Ebben pedig szintén ők voltak az elsők.

    "A billentyűzetes példád illene a PC-hez. A billentyűzetet elég régen találták ki."

    Sehol sem állítottam, hogy ők találták fel a billentyűzetet.

    "De igazából a geek-eken kívül a 1990-es évekig nem nagyon érdekelte az embereket a dolog, tehát ugyan sok PC volt, de az emberek kb. a Win95 környékén (inkább utánna) fogta meg"

    No nemár. Te most azzal érvelsz, hogy a tömegtermelés miatt itt lett egyre olcsóbb ezért már mindenki megengedheti magának? Ennyi erővel mondhatod, hogy a kocsik is csak a geekeket érdekelték egészen 1975-ig utána fogta meg az embereket.
    Ne haragudj de ez baromság. Még a csóró magyarországon is ezerszámra voltak C64-ek, plusz4-ek, C16-ok, Amigák még otthon is nemhogy irodákban.
  • grobs
    #29
    Tehát felsoroltál 3 találmányt amiből 2-t a Xerox talált fel (GUI, egér) ... ráadásul az apple viccesen sokáig ragaszkodott az egy gombos egérhez. A GUI-hoz SJ egy dolgot tett hozzá ami zseniális, és ezt a mai napig kevesen fogták fel: a betűtípusokat. Ez az amiért a linux a mai napig nem tud elterjedni desktop-on, és ez az amit BG sikeresen _ellopott_.

    A harmadikból (PC) pedig csak nevét találhatta fel, mert előtte volt több kis méretű gép, csak nem personal computer-nek, hanem portable computer-nek, vagy basic computer-nek hívták. Kronológiailag talán a Wang 2200 volt az első ilyen gép (1973, Apple I - 1976). Az irány tehát már le volt fektetve. A Commodore-nál is csak az volt a kérdés, hogy megvesznek egy licence-t(pl. az Apple-től), vagy összedobnak maguknak egy gépet.
    A billentyűzetes példád illene a PC-hez. A billentyűzetet elég régen találták ki. Baudot a távírókhoz készített billentyűzetet aminek a kódolását 1874-ben szabadalmaztatta (az 5 bites kódolás elméleti alapja a 16. században született, de titkosításhoz használták). Ettől függetlenül nem lehet megmondani, hogy ki találta ki, hogy billentyűzet legyen. Ahogy azt sem, hogy ki találta ki a PC-t. Az ötlet, hogy legyen, már megvolt, és sok kezdemény született (lasd. Wang, IBM, HP). De igazából a geek-eken kívül a 1990-es évekig nem nagyon érdekelte az embereket a dolog, tehát ugyan sok PC volt, de az emberek kb. a Win95 környékén (inkább utánna) fogta meg.
  • Sippie
    #28
    Remélem jókora összeget perkálnak majd :) ideje hogy ők is fizessenek a "lopásért" ne csak behajtsanak
  • nlght
    #27
    Nem, azt nem mondtam h meghatározott sorrendben hiszek, csak azt, hogy egyszerű egy guruló kavicsból/farönkből észrevenni, hogy milyen hasznos lenne egy szabályosabb forma kerék a szállításnál, meg azt hogy ehhez hasonló az az eset is, amikor adott már a tv és az írógép és az egyre több tranzisztor és számítási teljesítmény; ezekből következtetve már nem olyan nehéz az akkori 5 milliárd emberből valakinek rájönni, hogy kéne egy-két hatékonyabb input-output eszköz a nagyobb számítási teljesítményhez, mert a 60-as, 70-es évekbeli állapotok elég körülményesek voltak. És nem az apple jött rá erre, hanem a xerox, az apple csak meglovagolta a xerox ötletét egy kis módosítás után. De lehetett volna bármely más ember/cég, aki rájön arra, hogy kéne vmi jobb input-output eszköz a computerekhez, mert már adta magát az ötlet, mert kurva körülményes volt előtte kezelni a gépeket.

    És nem hiszek abban, hogy egy földhöz hasonló idegen bolygón ugyanezen sorrendben követnék egymást a találmányok, túl sok változó van a világban, tehát röviden nem hiszek a sorsban.
  • narumon
    #26
    Az eleje felvet egy érdekes kérdést, ami nem is biztos, hogy ebbe a forumba tartozik, de ezek szerint te azt gondolod, hogy a feltalálásoknak megfelelő sorrendje és eleve elrendeltetése van? Tehát előbb utóbb úgyis az LCD-hez jutottunk volna el, vagy az autóhoz? Tehát ha jól értelmezem akkor te azt mondod (abban hiszel?) hogy mondjuk egy idegen bolygón is ezek a lépések követik egymást. Azaz egyikből a másik mindig követi egymást?
  • narumon
    #25
    Mondjuk a Samsungtól pl egyetlen egy ilyen dolog sem jut eszembe, szóval appletől már hárommal többet mondtam (a későbbiekről itunes, iphone, stb) nem is beszélve.
  • nlght
    #24
    A Moore-törvény miatt folyamatosan nőtt a számítási teljesítmény, az csak idő kérdése volt, hogy egy mérnöki szemlélettel rendelkező ember könnyebb kezelhetőséget készítsen/készíttessen hozzá, hogy jobban lehessen használni. Tudom, hogy sok HA-val rendelkező mondatról vitatkozunk (talán értelme sincs), de én hiszek abban, hogy ez kicsit olyan mint a kerék feltalálása, előbb utóbb valakinek eszébe jut az írógépről a billentyűzet és az egy dimenziós command line, majd utána valakinek a tv-ről a 2 dimenziós képernyő és az egér és a 2 dimenzióban mozgatható kurzor. Ha ezt nem látod be, akkor innentől már nincs értelme folytatni ezt a vitairányt.

    Visszatérve a kiindulóponthoz én még mindig úgy gondolom, hogy a samsung sokkal többet tesz/tett az ipar fejlődéséért és manapság is sokkal többet költ fejlesztésre és nem jön elő dizájn szabadalomra hivatkozva kitiltással.
    Egyik multi sem szent, de van különbség. Ha csak az egér és a grafikus felület volt az egyetlen kijátszható kártyád, akkor sztem ha belegondolsz, itt az ideje neked is belátnod ezt.
  • narumon
    #23
    Vagy mondhatjuk másként is Percy Spencer (a mikrohullámú sütő feltalálója) nem áll mikrohullámok közelében csokival a zsebében (ami megolvadt), és így eszébe sem jut az egész. Persze mondhatod, hogy akkor feltalálta volna más, de innetől már a kérdés a mikor a hogyan, meg hogy egyáltalán tényleg feltalálta volna-e...
  • narumon
    #22
    "Szóval szerinted, ha nem lenne epöl, akkor most 30 évvel később mind2en 1-1 szobányi gép előtt tologatnánk a kapcsolókat és most úgy kommunikálnánk? Te sem gondolod komolyan.."

    Nem konkrétan ezt mondtam, de azért a HA az elég nagy HA. (Tehát mese HAbbal)
    Mert ugyanannyi a valószínűsége ennek e mesének is:
    Jobs és Wozniak nem találja ki, hogy billentyűvel kellene vezérelni gépet, ezért általánosan karok és funkciógombok terjednek el.
    Appleék nem bizniszelnek Xerox PARC-al, a nagy XEROX-ot meg nem érdekli ilyen hülyeség mint, hogy számítógép és grafikus rendszer, ergo süllyesztőben marad. 1985-ben valakinek eszébe jut, hogy a fent említett gombokhoz grafikát társítson, innentől minden gombra egy színes ábra lesz ragasztva ami a monitoron megjelenő hasonló ábrát szimbolizálja, de ebben az időben az írógépgyártók is felfedezik, hogy az írgóéphez kiegészítőként adnak egy olyan eszközt amivel a piacon lévő akár 25.000 dollár alatti gépekhez is rá lehet kötni az írógépeket. Innentől megindul a forradalom kifeljelsztenek egy olyan billentyűzetet ami 8 irányba tudja mozgatni a kurzort, minden lenyomásra a megfelelő irányú következő ikonra ugrik. 1994-ben valaki rájön, hogy ez így túl bonyolult ezért joysticket szerel minden gépre és billentyűzetre, természetesen az irógép gyártók sem akarnak lemaradni ezért 94 után minden írógépen is megtalálható a joystick. Az egér még mindig Xeroxéknál pihen a fiókban, de ekkor előkerül, de nagy technikai korlátba ütköznek mivel csak két irányba képes mozogni ezért több síkot kell rászerelni, hogy ez is képes legyen mind a 8 irányba menni mint a joystick. Persze az úri emberek huncutsága mert darabja 600$-ba kerül.

    Folytassam még? Ez pont ugyanannyira valószínű mint bármi más, mert tudod ha a kutya nem szarna akkor szétesne.
  • nlght
    #21
    Szóval szerinted, ha nem lenne epöl, akkor most 30 évvel később mind2en 1-1 szobányi gép előtt tologatnánk a kapcsolókat és most úgy kommunikálnánk? Te sem gondolod komolyan...

    Összefoglalva: átdolgoztatott a mérnökeivel néhány meglévő ötletet + marketing hadjárat és ebből meggazdagodott. Valami újat is adott az IT iparnak? Áhh rémlik valami szabadalom, áhh igen megvan levédette a téglatest dizájnú eszközöket is!!! Micsoda újdonság, hogy az apple mennyit tesz az ipar fejlődéséért, ki gondolta volna...
  • narumon
    #20
    A valóság:

    "Az Apple találta ki a PC-t? Nem, a Xerox előbb kitalálta, csak az Apple találta meg azt a pici kis dolgot, amitől sikeres lett?"

    Csak kis kiegészítés, hogy pontos legyen :)
    A Xeroxnak egy külön tervező cége találta ki a grafikus felületet, amit maga a Xerox cég nem akart hasznosítani (erre mondta azt Jobs, hogy ezek a hülyék egy aranybányán ülnek és észre sem veszik). Miután a Xerox-szal üzleti megállapodást kötött (ez fontos mert sokan itt lopásról beszélnek), az apple bele tekinthetett minden Xerox PARC-ban folyó fejlesztésbe. Ezek után Jobs ráállított egy csomó embert ennek a felületnek a normális megírására (mert a Xerox PARC-ban látott erősen béta fos volt még ha az ötlet ütött is), amiből később a termék lett. A Xerox is jól járt az Apple is, és a számtech világ is, mert lehozta az űrből használható szintre az embereknek a (sz)ámítástechnikát. Később maga a Xerox is kiadott egy "PC"-t de mivel ők saját grafikus oprendszerrel adták (amit Jobsék erősen továbbgondoltak) és 16e dollárt kértek darabjáért, így kurva nagy bukta lett belőle.

    "Az Apple találta ki az egeret? Nem, a Xerox találta ki, mégis az Apple tudta annyira tökéletesíteni, hogy világsiker legyen, és még 30 évvel később is használják az emberek az eredeti modell továbbfejlesztett változatait."

    Szintén fenti sztori. A Xerox PARC-nál látták ezt is, de az csak jobbra és balra mozgott, valamint 300$ volt darabja. Jobs itt is kiadta a feladatot, neki ugyanez kell csak minden irányba mozogjon és 15$-ba kerüljön. Az eredményt már ismerjük, bár Dr Kotász szerint ez nem innovávió... (csak tudnám, hogy akkor mi az...)

    "Egyáltalán nem vagyok Apple fan, de az Apple informatikai fejlődésre gyakorolt hatását elvitatni egyszerűen ostobaság."

    Igen. Egyetértek és sajnos innen indult a vita, mert van itt pár elvakult Apple hater aki szerint az Apple nélkül jobb lenne a világ. Igaz lehet, hogy akkor még mindig egy szobányi gép előtt ülne kapcsolókat nyomkodva. (merthogy azt is az Apple és Jobs találta ki, hogy egy szép műanyag házba rakjanak írógép billentyűt mert milyen idétlen kapcsolókat tologatni meg húzogatni)
  • narumon
    #19
    http://www.sg.hu/cikkek/86272/az_apple_t_veszelyeztetik_a_hajlithato_kijelzok
  • nlght
    #18
    "PC, Grafikus felület, Egér hogy csak jó messzire menjek vissza és néhány alap dolgot említsek..."

    Grafikus felület: Xerox-tól sikeresen ellopva, még Munkás Pista is bevallotta

    Egér: szintén a Xerox Star-nál jelent meg a 70-es években

    A pc meg akkoris megjelent volna, ha Munkás Pista meg se születik.

    Összefoglalva csak egy pár millió dolláros marketing hadjárat kellett és 1-2 ötletlopás, hogy Munkás Pista sikeressé váljon. Senki sem vitatja, hogy marketing zseni volt az öreg, de azért ne essünk túlzásokba, hogy mekkora feltaláló volt.
  • narumon
    #17
    "Melyik cég gyártotta az apple-nek a arm soc-okat a per előtt?"

    Meglepő módon most is ugyanaz a cég gyártja, sőt megegyeztek, hogy az A6-ot is a Samsung fogja neki gyártani. Mondjuk ez nem tudom, hogy jön a kérdéshez.

    "Melyik gyártó az lcd technológia éllovasa?"

    Szerintem a Samsung, de gondolom ott van közvetlen a Sharp az LG a Sony is.

    "Mit tett az apple az iparért amiért _szerinted_ nagyobb megbecsülést érdemel mint a távolkeleti cégek összesen (pl.: samsung, LG, sony, panasonic és még sokan mások)?"

    Hát nézzük (pont erről beszéltünk most egy másik forumon is).

    PC, Grafikus felület, Egér hogy csak jó messzire menjek vissza és néhány alap dolgot említsek...
  • nlght
    #16
    Ööö nézd meg hogy a kettejük közül melyik szállít be a másiknak, hogy aztán Kínában összeszereljék az alkatrészeket, vagy nézd meg hogy hány fajta hardvert gyárt és fejleszt a samu és hány fajtát az alma...
  • grobs
    #15
    Melyik cég akart kitiltani másik a piacról megegyezés felajánlása nélkül?

    Melyik cég gyártotta az apple-nek a arm soc-okat a per előtt?
    Melyik gyártó az lcd technológia éllovasa?

    Mit tett az apple az iparért amiért _szerinted_ nagyobb megbecsülést érdemel mint a távolkeleti cégek összesen (pl.: samsung, LG, sony, panasonic és még sokan mások)?
  • narumon
    #14
    Ööö no ezt a baromságot még te sem hiszed el szerintem.
  • grobs
    #13
    Az apple az egyetlen amelyik nem megegyezni akar jó sok pénzért, hanem a konkurenciát szeretné kitiltatni a piacról. pl. a samsung sokkal többet tett az iparágért mint az apple.
  • narumon
    #12
    Akkor most minden cég meg fog szűnni???
  • grobs
    #11
    Cisco router OS-ét hívják iOS-nek.
    Ki karddal él, kard által vész el. Aki minden szarért perel az ne csodálkozzon ha visszakapja a pofont.
  • narumon
    #10
    Vicces ezt egy olyan cégről mondanod aki egymaga többet tett az info iparág fejlődéséért mint a távol keleti gyártók összesen. Persze fikázni könnyüű.
    De hogy az első felébe is beleszóljak, azért mert a média az apple pereit fújja fel, ne gondolt, hogy ő az egyetlen aki pereskedik, az általad imádott gerinctelen ferdeszeműek pont ugyanúgy és ugyanannyit pereskednek. A világon több ezer informatikai per zajlik naponta, csak mivel nem olyan érdekes mint az apple neve így nem kerül minden bugris újság címlapjára.