102
-
G_ArchAngel #22 Miert nem?
A tobbi resz nem lesz flexibilis, vagy valami gumihazban kepzelted el a tobbi alkatreszt?
Akksi lehet amugy folyekony vagy flexibilis? Mintha olvasam volna rola, hogy letezik ilyesmi.
Azert vettem elo a telefont, mert anno volt mar egy cikk SG-n, ahol telefonnal peldaloztak es a cikk is arrol szol, hogy az Apple-t veszelyezteti a hajlithato kijelzo. Csak nem talalom, hogy milyen eszkozben lenne hasznos.
Amit irtal, annak van ertelme, de az Apple azon a teruleten (reklamok) nem erdekelt. -
Doktor Kotász #21 Ez azért van, barom vagy ahhoz, hogy felismerd a baromságokat.
Miért van az, hogy vannak olyan idióták, akik pont nem azt veszik ki egy szövegből, amit az üzen, hanem belemagyaráznak faszságokat, és azon rágódnak? -
#20 Az első videó egy álom. A második (a valóság) az meg nem azt mutatja, hogy nagyon össze lehetne hajtani vagy feltekerni. éppen egy kicsit hajlik. Tehát törés ellen jó, de nézzétek már meg a videót, ez egyelőre nem az a szint amit sportoló ruhájára teszel, vagy összehajtod a zsebedbe... -
Doktor Kotász #19 Engem nem nagyon villanyoz fel ez a fejlesztés, csak reagáltam arra, hogy valaki hülyeségeket beszél. Már korábban is voltak elképzelések hajlítható kijelzőre. És sok egymástól eltérő megoldás vagy elv is lehet a működésre. Elektronikus papírként is emlegették.
A felhasználásról meg annyit, hogy koránt sem biztos, hogy a mobiltelefonokban fog elterjedni. Mondjuk reklámként sportolók ruháján animált szponzorreklámokként. Kijelző az űrruhán, stb.
Miért ragadsz le a mobiltelefonoknál?
De ha nagyon ragaszkodsz, akkor flippes lehetne a mostani bazinagy okostelefonod. Engem az zavar bennük, hogy nagyok. Így összehajthatnád a felébe, és kisebb helyen elférne, nem kellene parázni, hogy szétnyomod a seggeddel a kijelzőt a farzsebben, ha leülsz. -
#18 -
#17 "Innováció terén biztosan előrébb van az Applenél. Ugyanis a Samsung fejleszt új technológiákat, míg az Apple csak összeszereli más alkatrészeit, a gyártást is kiszervezi, és ha egyedi alkatrészere van szüksége, azt mással tervezteti meg."
Ez jó nagy hülyeség. Tehát csak az fejleszt új technológiát akinek gyára van? Ekkora baromságot már rég hallottam. -
#16 De köthető. Feltalálták a négyszögletű telefont/táblát/zenelejátszót.
Ja, nem is, hisz már a 2001 Űrodüsszeiában is táblákkal rohangáltak, amik mily' meglepő, négyszögletesek voltak. -
G_ArchAngel #15 -
Papichulo #14 Nem kivanom etomon felul vedeni az Apple-t, de azert azt kijelenteni, hogy semmilyen technologiai fejlesztes sem kotheto a ceghez, na ez is eleg nagy ignoranciara vall. -
hopp #13 A fejlődés évszázadok óta úgy működik, hogy egy meglévő dolgot továbbfejlesztenek. Rengeteg innovatív dolog esetében pedig a természet megoldásait másolják, keverik össze más ötletekkel.
Edison találta fel a villanykörtét? Nem, ő csak tökéletesítette a meglévő koncepciót, új anyagokat használt, és így megalkotta az első igazán használható villanykörtét. Az alapötlet NEM az övé volt, mégis az ő neve ugrik be mindenkinek.
Ha végignézed az elmúlt 100 évet, alig találsz igazán új dolgot. Mindegyik egy már meglévő dolognak az újragondolt, tökéletesített változata, vagy több dolog ötvözete.
Ki nem szarja le, hogy ki találta ki először? Azt fogja megjegyezni a világ, aki az adott dologból először tud használható terméket varázsolni. Így működik a világ. -
G_ArchAngel #12 En nem irtam lopast.
Erdekes lesz figyelni, hogy mi lesz a Kodak sorsa, mert naponta vesztenek dollard tizmilliokat es a reszvenyeik ara mar a nyomdakoltseget sem fedezik. -
G_ArchAngel #11 Amugy egymas baszogatasa helyett, hogyan kellene elkepzelni a kijelzot mukodes kozben?
Ki kell huznom? Ezaltal az eszkos duplaja lesz egy mostani telefonnak?
Ugye az egyeb alkatreszek es a tok megmaradnak, mert ez nem lesz hajlithato. Ezen belul lesz egy 'zseb', amibe a hajlekony kijelzonek vissza kell csusznia.
Olyan eszkoznel, ahol a kijelzo miatt kellett a nagy meret, ott lesz elonye egy feltekerheto screen-nek, de ahol az egyeb alkatreszek miatt mar zsufolt volt a keszulek haza, ott meretcsokkenes - szerintem - nem varhato, csak novekedes, mert valahova be kell tenni a hasznalaton kivul kijelzot es az azt mozgato elektronikat. -
#10 A jótól nem szégyen a lopás és ők legalább nem azon erőlködnek, hogy bepereljenek mindenkit, akinek kijelző van a telefonjában vagy a mikróján. Egyébként meg egy licensz megvásárlása miért is lenne lopás? -
G_ArchAngel #9 Skandinavok a kilencvenes evek kozepen kezdtek el a tervezeset. A Sonytol mar kikerult egy video 2007-ben. S mindezen technologia alap szabadalmai a Kodak kezeben vannak, amely a csod szelen all, de meg mindig milliardokat er pont az ilyen fejlesztesek miatt.
A Samsung ismet csak masolt. -
#8 Én is ezt a videót akartam belinkelni. Anno, mikor megláttam, alig hittem a szememnek. Ha az elektronikát is úgy csinálják meg, hogy minimális lesz a sérülés veszélye, akkor végre nyugodtan zsebrevágható lesz a mobil és nem fog számítani, hogy szűk a farmer zsebe, mert nem fog beroppanni a kijelző. :D -
Doktor Kotász #7 "ez a samsung valami elkepesztoen innovativ az it minden teren."
Mert egy újfajta kijelző kifejlesztése szerinted három hét, és azért maradt le ennyivel a Nokiától, mert azt is csak másolja...
Ja, persze...
Véletlenül sem arról van szó, hogy évek óta fejlesztették, párhuzamosan, esetleg még összedolgozva is konzorciumban...
Innováció terén biztosan előrébb van az Applenél. Ugyanis a Samsung fejleszt új technológiákat, míg az Apple csak összeszereli más alkatrészeit, a gyártást is kiszervezi, és ha egyedi alkatrészere van szüksége, azt mással tervezteti meg.
Annyi9ra boldoggá tesznek az ilyen okosok, amikor valami hülyeséget firkantanak ide... -
zsolnaii #6 Csakhogy a Samsung nem tegnap kezdte ezt fejleszteni,hanem az amoleddel egy időben,tehát csak a prototípus készült idén,a koncepció már megvolt.2010-es samsung flexi amoled. -
hurkaur #5 "Az ősz folyamán mi is beszámoltunk arról, hogy elsőként a Nokia, majd pedig nem sokkal ezt követően a Samsung is bemutatta saját változatát" ez a samsung valami elkepesztoen innovativ az it minden teren. -
csibra #4 Tutira levédették már az almások, a Samsung meg majd nézhet :/ -
Komolytalan #3 Már előre röhögök azon, amikor majd megpróbálják elmagyarázni, hogy hajlítható kijelzős telefon nélkül nem is élet az élet, és akinek nincs ilyenje, az egy darab sz.r. -
#2 Egy karkoto jellegu telefont el tudnek vele kepzelni, amolyan pip-boy jellegut, csak sokkal baratibb meretekkel. -
#1 Ha kitalálnak valami jó funkciót a hajlékonyság mellé akkor jó lehet. Ha csak az lesz benne a nagy szám, hogy hajlékony akkor felejtős.