102
  • Papichulo
    Akkor lassuk a te forrasodat!

Amugy ez is megerositi az Apple altal tervezett SoC-t: http://gizmodo.com/382929/apple-buys-itself-a-little-chip-company-known-for-super-efficient-processors
  • Doktor Kotász
    Attól még nem igaz, hogy más azt írta. :-)
  • G_ArchAngel #60
    Peldaul. Vannak hulyesegeim, de ahogy latom neked meg mindig nem jott at az innovacio jelentese:)
  • Doktor Kotász
    Most magadat birkázod? :-D
  • narumon
    És biza arról is beszélünk.
  • G_ArchAngel #57
    Szerintem azt is kezelik valahol:)
  • hopp
    Ha már így belebonyolódtatok az Apple témába: az Apple a legszebb példája annak, amit a #13-asban írtam. Valójában nagyon-nagyon kevés fizikailag megfogható új dolgok hozott létre az Apple, viszont mindig zseniális volt abban, hogy a meglévő koncepciókból és/vagy félkész/kész részegységekből egy olyan terméket készítsen, ami annyira használható, hogy más gyártókat is a cucc továbbfejlesztésére/továbbgondolására ösztönöz.

Az Apple találta ki a PC-t? Nem, a Xerox előbb kitalálta, csak az Apple találta meg azt a pici kis dolgot, amitől sikeres lett? Az Apple találta ki az egeret? Nem, a Xerox találta ki, mégis az Apple tudta annyira tökéletesíteni, hogy világsiker legyen, és még 30 évvel később is használják az emberek az eredeti modell továbbfejlesztett változatait. Ugyanez igaz az iOS grafikus felületére. Annak az alapjai is a Xeroxtól jöttek, mégis az iOS sokkal sikeresebb lett, mert pont annyira alakította át, amennyire kellett.

Egyáltalán nem vagyok Apple fan, de az Apple informatikai fejlődésre gyakorolt hatását elvitatni egyszerűen ostobaság. Ugyanúgy, ahogy ostobaság azokat a cégeket leszólni, akik az Apple termékeit alapul véve fejlesztik a sajátjukat, mivel ez viszi előre a világot, ettől lesznek 5 év múlva sokkal jobb kütyük a zsebetekben.
  • Doktor Kotász
    Egyrészt ez messze van a kitalálástól, az innovációtól.
    Készítettek egy processzort mással, ami nagyjából semennyire nem innovatív, mert több processzor létezik, tehát semmi újat nem eredményezett ez, csak mást.
    Mondjuk három lábbal több van neki, meg ilyenek.

Te hoztad fel innovációként és saját fejlesztésként, úgyhogy nem értem a problémádat, hogy miért lenne baj, hogy elmondták, hogy tévedtél...
  • Rapid81
    Én nem Samu párti vagyok, hanem Apple ellenes.
  • G_ArchAngel #53
    Sokan dobáloztok ezzel a szóval, de nagyjából nulla ember érti ebben a topikban, hogy mit is jelent: Innováció

A másik, hogy ez a cikk a hajlítható kijelzőről szól, nem arról hogy Apple-birkák és Samsung-marhák mit gondolnak imádott egyházaikról.
  • Doktor Kotász
    Jó reggelt!
    Csak éppen arról volt szó, hogy mennyire innovatív, mit fejleszt maga.
  • Doktor Kotász
    Ezen nem csodálkozom, hogy nem értetted. :-)

Egyébként most jut eszembe, hogy volt egy Nokia telefon, aminek olyan volt a flipje, hogy a billentyűzetet egy szalagkábellel kötötték össze a két félrészt, és az egy felxibilis műanyagban futott a műanyag házon kívül.
  • narumon
    Tudtommal házon belül tervezték de lényegtelen.
    Ha te most kitalálsz valamit és legyártatod meg megtervezteted akkor te már ki sem találtál semmit? Ne legyél már ennyire Troll.
  • Papichulo
    Elolvastad a wiki cikket amire hivatkoztal?

"The Apple A5 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple"

Amugy ennyire erovel a Samsung Hummingbird sem sajat tervezes.
  • narumon
    The Apple A5 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple and manufactured by Samsung
  • Doktor Kotász
    Megkérte az eredeti gyártót, hogy miben legyen eltérés az eredeti ARM-hez képest, és megcsinálták neki. Ez aztán az innováció.
  • Rapid81
    Nem, mert a módosítást az alma terveztette, nem tervezte.
  • narumon
    Szaladj. Én még mindig nem látom, hogy ez hogy hajlana össze (vagy ugyanolyan vágási pont lenne középen mint két külön képernyőnél).
  • narumon
    "Az a processzor olyan, hogy kiadták a kívánságlistát egy cégnek, aki megtervezte nekik, egy másik meg legyártja"

Jó reggelt a világ cégeinek 99%-a így működik.
  • Doktor Kotász
    Ha a két merev, egymásba hajtható tokrész illeszkedésénél van egy a hajlítási tengellyek párhuzamos körmetszetű mélyedés, akkor megoldva a probléma. Nem odaragasztva lenne a kijelző a két félhez, hanem egy sínben az egyik résznél elcsúszhatna. Bocs, hogy megoldottam helyetted a problémát 15 másodperc alatt.

Most szaladjak levédetni?
  • narumon
    Akkor az a módosítás magától terveződött? Semmi köze hozzá az applenek? Tudod te hogy egyáltalán miről beszélsz?
  • Rapid81
    Meg ha egy icipicit is utánaolvasnál (nem kell messzire menni, a Wikipédián fönn van), akkor tudnád, hogy az A5 egy módosított ARM proci...
  • Papichulo
    Bull es Shit. Ket jobaratod.
    Apple sajat maga tervezi a processzorait (A4,A5,A6) es csak bermunkaban gyartatja.
  • narumon
    "Az Apple meg a Samutól veszi a prociját... Ennyit erről."

Tévedés. Az apple a Samsunggal gyártatja a prociját... Nem ugyanaz. Vagy akkor az nvidia sem fejleszt semmit, mert hogy nem gyártanak GPU-t????
  • G_ArchAngel #38
    Ezt a reszet ertem, de ez maga a kijelzo, de a telefon nem csak ebbol all. Hogy fog a hajlithato kijelzo ala szerelt akksi, CPU/GPU, kamera, memoria, audio I/O, tolto bemenet, etc?
  • Papichulo
    http://www.patentlyapple.com/
  • Rapid81
    Az Apple meg a Samutól veszi a prociját... Ennyit erről.
  • Doktor Kotász
    Az a processzor olyan, hogy kiadták a kívánságlistát egy cégnek, aki megtervezte nekik, egy másik meg legyártja.
  • narumon
    A hajlítható kijelző meg szerintem sokára jut el oda, hogy annyira hajlítható legyen, hogy magába vissza lehessen hajtani.
  • Doktor Kotász
    Mondjuk nem.
  • Doktor Kotász
    Csak az zavaró lenne, hogy ketté van vágva a kép.
    Volt is ilyen típusra koncepció, de nem lett volna nagy siker.
  • narumon
    Öööö mondjuk PC?
  • narumon
    "Az Apple mindig más cuccait használta a termékeihez. Nagy fejlesztés összerakni egy alaplapot meg egy kijelzőt."

Nos itt van néhány erős csúsztatás. Mert miről beszélünk? Az Apple telefonban pl saját fejlesztésű CPU van. A notebookot meg a HP és Samsung is mástól veszi mással rakatja össze. Szóval átgondoltad, hogy mit írsz vagy a szokásos vagdalkozás megy?
  • Doktor Kotász
    Pár példát esetleg?
  • narumon
    Ahhoz hogy alul is és felül is képernyő legyen, nem kell hajlítható képernyő csak két db kell belőle.
  • Rapid81
    Hmm, lássuk csak, hogy is jöhetett képbe az alma? Ja, tudom, a cikk címe "Az Apple-t veszélyeztetik a hajlítható kijelzők".

Az Apple mindig más cuccait használta a termékeihez. Nagy fejlesztés összerakni egy alaplapot meg egy kijelzőt. Most is csak túlárazott sz@rokat árul, amit az amcsik előszeretettel vesznek, mert az alma, nem pedig HP, Samu, LG vagy bármi más. Ja, meg előszeretettel véd le banális dolgokat, csak hogy megóvja nemlétező piaci helyzetét.
  • Doktor Kotász
    Volt neked összhajthatós flippes telefonod?
    Kinyitod, felül a kijelző, alul a billentyűzet. Azokat is farzsebben hordtam sokszor.
    Na most képzeld el, hogy kinyitod, és nem csak felül, hanem alul is kijelzővan!

Ez mit jelentene?
    Kinyitod, használod, becsukod, zsebre vágod, mert fele akkora ha nem hasznáéod.
    Mondom, engem az tart távol ezektől a telefonoktól, hogy kényelmetlenül nagyok, de ha kisebbek lennének, akkor meg használhatatlanok lennének.
    Én abban az időben is használtam mobiltelefont, amikor az volt az újjítás, hogy egyre kisebbek lettek. De a maiak meg egyre nagyobbak. Lehet, hogy maradi vagyok, de nekem a méret egy fontos szempont.
  • Papichulo
    "De köthető. Feltalálták a négyszögletű telefont/táblát/zenelejátszót. "

Ha csak ennyit tudsz a temarol, akkor tenyleg felesleges hozzaszolni. Amugy sem ertem, hogy hogyan jott a kepbe az Apple? Mar megint valakinek kisebbsegi komplexusa van?

btw: Kb. 10 eve irtam driver-t egy hasonlo keszulekhez. Ez akkor meg csak kiserleti darab volt es hatalmas pixelmerettel rendelkezett, inkabb volt egy proof-of-concept, viszont feltekerheto volt es szines. Sajnos rajottek, hogy nem tudjak olcson gyartani, ezert bukott a project.
  • narumon
    Hú de kemény vagy ugatásban, a szájkarate bajnoka vagy azt már látom. Ahhoz viszont kevés volt az agyad, hogy utánanézz, hogy mondjuk miket fejleszt/fejlesztett apple - mert a szerinted semmit azon kb az egész iparág kiröhögne...
  • Doktor Kotász
    Egyenlőre kijöttek egy prototípussal, amit még fejleszthetnek.