102
  • narumon
    Csak nekem tűnik úgy, hogy mindenkire az almafan kifejezést aggatod (akkor is ha egyetlen alma terméke van mondjuk 6 samsung termék mellett), csak mert le mer írni pozitív dolgot az általad gyűlölt cégről? Viszont a nagy Samsung istenítés közben meg nem tudsz magadba nézni? Ez nekem kissé furcsa.
  • levente68
    Objektivitásról beszélned neked a legszórakoztatóbb.
    Elvakult almafanként ilyet kár mondanod, egyszer nem adtál igazat senkinek, aki nem az Apple istenítésében nyilvánult meg.
    Egy hét múlva mi lesz, akkor leszel szabadlábon megint?
    Szerinted érdekel annyira a dolog, hogy itt várjalak Plútó kutya állásban?
    Találok én vicces dolgot máshol, nem kellesz te még arra sem.
  • levente68
    Hajlítható, illetve hajlított kijelző már most kapható.
    Hajlítható Amoled kijelző nem annyira.
    Senki nem mondta, hogy a Samsung gyátja a legjobb TV-ket.
    De azért az első néhányban van, ezentúl, könnyen belefuthatsz abba a csapdába, hogy miközben esetleg egy másik gyártót istenítesz, abban a panel, vagy más fontos alkatrész éppen Samsung, szóval óvatosan!
    Apple is másol, sőt lop, más is teszi. Ki mennyire pofátlan, az megint egy kérdés, Samsungtól én még nem láttam olyan kijelentéseket, amit Apple megenged magának, bár én se tudok mindent.

Nekem amúgy van egy 50"-os Samsung 3D-s TV-m, piszkosul nem érzem presztizsnek, de míg olcsóbb, mint a többi és többet tud, hadd ne is szégyeljem. Nem azért van, hogy felvágjak vele, hanem, mert szerettünk volna, így vettünk és élvezzük.
    Valóban nem láttam "egy JVC, Mitsubishi, vagy NEC, SHARP.... ", ami szóba jöhetne, miben tudna többet nyújtani nekem? Na, látod...
  • levente68
    Pont ezt mondtam, te félkegyelmű!
    Nekem van értelmezési gondom?
    Ok, akkor nekem van.
    Nekem nincs értelmes mondatom?
    Ok, akkor nekem nincs.
    Na, de ki szerint?
    Hát szerinted.
    Az meg mintha a bárányok bégetése lenne...
    Bocs, bárányok, annak van értelme, tudom.
  • coolbboy83
    Az apple még annyira innovatív, hogy a többieknek folyton azért érdekes módon mindig van mit másolni róluk...

Ez igaz másra is, más gyártóknál is.... autóiparban is, csak nem ennyire - ezek ilyen kirívóbb esetek - meg a hülye perek.

Inkább annak kell örülni, hogy mindig valaki a másik előtt jár - ettől van fejlődés, és előre haladás - ha a Samsung csinál olyat ami tetszik, akkor azt kell venni....ennyi.
  • coolbboy83
    Jajj istenem a sok bírka.... ha kimentek japánba, akkor meglátjátok hogy a Sharp, JVC, vagy a Sony miket gyárt - és hogy hol van a ruppótlan Samsung..
    Hajlítható kijelző... és ? a Sharp 2005-ben bemutatta, meg a nyomtathatót is...

Nem kell aggódni, ez olyan alkatrész lesz, mint egy csavar - eladják másnak aki épít vele egy eszközt.... ennyi.

A Samsung innovatív - kezd olyan lenni hogy emberszámbavehető legyen, merthogy ne feledjük 5 - 10 éve NEM VOLT KOMOLY MÁRKA !!! MOST SEM PRESZTIZS, TÖMEG CUCC !!!

Samsung TV-k a legjobbak mi ? Csak mert nemláttál egy JVC, Mitsubishi, vagy NEC, SHARP....

Az Apple is csak annyiban innovatív, hogy szépen ízlésesen adja el ugyanazt a szar Intelt, egy másik Oprendszerrel - aminek az előnyeit Grafika / Audio / Video élvezheted ki munkánál... mert uraim a Windows még ezekben mindig egy vicc... Linuxra meg nincs program ami normális...
  • G_ArchAngel #96
    Nem kell masok moge bujnod..
    Komolytalannak, Andrew-nak vannak ertelmes mondatai. Neked eddig egy fel jott ossze majdnem, de lehet csak pont felreolvastam egy marhasagodat.

Az a legnagyobb bajod, hogy egyfele nezel, de azt is csukott szemmel. Objektivitas nyoma sem fedezheto fel az irasaidban, bar ugye ez annak tudhato be, hogy se olvasni, se ertelmezni, majd osszetetten valaszolni nem tudsz. Raadasul megint belefutottal 1000x ugyanabba pofonba, mert pont egy Apple-hater jelenti ki konzekvens hatarozottsaggal, hogy az Apple nem innovativ, ekozben te ugyanarra a folyamatra a masik branddal kapcsolatban az ellenkezojet szajkozod.
    Akkor most itt a labda, lecsaphatod es veget vethetsz egy idiota vitanak:
    a.) A Samsung ES Apple innovativ
    b.) A Samsung ES Apple sem innovativ

Mert olyan nincs, hogy ugyanazt csinaljak es az egyik az, masik nem. Jo gondolkodast, egy het mulva visszanezek:)
  • levente68
    Elég felesleges linkelgetned, anélkül is tudom, tudjuk, mi az.
    Egy a baj, hogy hülye vagy az egészhez és szerinted a Samsung csak TV-ben innovatív, Apple természetesen meg mindenben.
    De ehhez már hozzá kellett volna szoknunk, csak hát nem tudunk.
    Nekünk a Nap keleten kel, bár neked is, csak nem fogod fel.
    Attól még, hogy Londonból fröcsögsz, attól nem több vagy, csakis kevesebb, majom!
    Attól, hogy 100-ból 2 dolgot ismersz, attól meg még kevesebb.
    Nyugi, attól viszont nem lesz Apple kevesebb, mert más innovatívabb és korrektebb.
    De ha a te analógiádat követjük, akkor ugye, mivel a Samsung továbbfejlesztett egy meglévő eszközt még jobbra, igenis innovatív.
    Jaj, tudom, ez csak Apple esetén igaz, ha más csinálja, az lop...
    Jó lenne megbarátkoznod a gondolattal, hogy sok gyártó, direkt nem a Samsungot említem, képes nem létező dolgot kitalálni és csak arra mondani, hogy ő találta fel, míg Apple igen kevés ilyet tett, de lopott dolgokat sajátjaként kezelni már láttunk sokat. Mondjuk amíg van egy rakat hozzád hasonló retardált, aki beveszi ezt, miért is ne csinálná, mi csak annyit kérünk, engedtessék meg, hogy normálisak maradjunk. Köszönjük!
  • G_ArchAngel #94
    Ne nekem magyarazd, hanem annak aki szerint az Apple nem innovativ attol, hogy legjobbra, iranymutatora fejlesztett egy multban is letezo eszkozt.

Mondjuk hiaba linkeltem neki az 'innovaciot' Wiki-rol, biztos nem olvasta el.

Nem rolad van szo.
  • a_n_d_r_e_w
    Kifejtenem mielott belekotsz: azok a fejlesztesek, amikrol en beszelek, viszik elorebb a technologiat, lasd a fentebbi cikk. Mint ahogy szerintem a Siri is azt tette. De nem latom ebbol a szempontbol miert lenne a samsung kevesbe innovativ.
  • a_n_d_r_e_w
    Ertem, tehat valamibol a legjobbat alkotni nem innovacio. Hmm, erdekes meglatas, bar valo igaz, egy apple fannak tenyleg mas jellegu dolgok az innovativak :D:D:D

Ongol, asszem.
  • G_ArchAngel #91
    Jol mondod, Levikenek szerintem a mai napig a pottyos labda is kihivas:DDD

Az 90-esnek meg mond mar el, hogy a hardverek fejlesztese nem innovacio. Vagy csak Apple reszerol nem, ahogy te szoktad allitani?:)))

beszeljetek mar ossze privatban, hogy mit hazudtok ossze, mert ha meg egymassal sem tudtok megegyezot kitalalni, akkor ez egyre szanalmasabb trollkodas lesz reszetekrol:DDD
  • a_n_d_r_e_w
    Igen, a samsung totalisan nem innovativ a mobiltelefonoknal. Azert a legerosebb SoC jelenleg az Exynos, es a kov. generaciot elnezve is az marad. Ja, tuti csak masolta, mint ahogy tette azt a SAMOLED-del is. Igazad van, tulajdonkeppen fogalma sincs mit csinal. Jesszus.
  • levente68
    Az. :o)
  • Doktor Kotász
    Szélmalomharc. :-)
  • levente68
    Butákat beszélsz és ennek csak egy oka van, hogy buta vagy. Ha nyalni szeretnék, azt mondanám tájékozatlan vagy, de nyaljon téged egy hiéna, illetve a maradékodat...

Ha fingod nincs, mennyire és miben van jelen a Samsung igen régen és mennyire innovatív, akkor inkább néznél utána, de akkor meg kussolnál, ezért nem teszed.

Magasról teszek én az Apple mellett a Samsungra is, ezt nehéz felfogni, ugye?
    Egyszerűen, ami jó, az jó, pl. az Apple cuccok is jók. Ami meg jobb, az jobb.

Én Nokia fan voltam, aztán a HTC volt nagy kedvenc, de soha nem istenítettem úgy egyiket sem, ahogyan ti szopkodjátok Apple-t. Valamint a Samsung istenítése is messze áll tőlem. Most onnan jönnek a legjobb kütyük - ezt remélem, nem tőlem hallod először - , jövőre meg meglátjuk.

Figyelmedbe ajánlanám a Samsung új cuccait, ha értesülsz róluk, meglepődsz, nagyon fincsi dolgok vannak-jönnek.
    Ezt a "csak másol" témát elengedhetnéd, mert szánalmas és téves eszme, nem másol a Samsung közel annyit, amennyit Apple másol és lop. Bár ezt sem fogjátok elismerni, ki ne tagadjanak a szektából...
  • G_ArchAngel #86
    Nagyjabol ertelmeseket irtal az elso mondatban, es igen a Samsung innovativ, de nem azon a teruleten, amin az Apple es a tobbiek erintettek. Innovativ a TV-k teruleten, de tabletet es telefont 2007 es 2010 utan CSAK ES KIZAROLAG masol.

Amiket irsz az igaz rad is, elvakult vagy, beszukult, hypolod az Apple-fikazast es Samsung birkak kozott begetsz. Minden nezopont kerdese. Igen, az Apple birkaknak is van velemenyuk es nem biztos egyezik egy Samsung-seggnyaloeval.

Nem gondoltam volna, hogy a koreaiak ennyire jok vegyifegyverben, de a kommentjeidet latva hatasosnak tunnek az ideggazaik:)))
  • levente68
    Az A4-et a Samsung-gal karöltve tervezte egy külsős cég, melyet az Apple felvásárolt, így az A5 valóban a Samsung nélkül terveztetett.

De nem ez a lényeg, látható, páran képben vannak (míg mások messze nem...), Apple talán még a 'reinvented' kifejezést is levédené, ha nem tette meg.

Jobs érdemei világosak, ahogy a beteg és szemét dolgai is.

Annyi a baj,hogy páran az almaködtől nem látnak jól és minden szar, ha nem Apple találta ki, míg a nyálukat csurgatnák, ha a hír úgy szólna, hogy Apple készít hajlítható kijelzőt.

Ha Apple 'vesz át' valamit, az korrekt, ha más, az már lopás...

A kedvenc dumám, ez az "Apple nélkül semmi se lenne az IT-ben", ekkora ostoba és elvakult dolgot. Sokan voltak ott és akkor és sokan vannak most is rajta a dolgokon, egyik ilyen a Samsung, pillanatnyilag ők lógnak ki a sorból, így őket köteles utálni minden almafan.
    Ők most a legsikeresebbek és leginnovatívabbak, miért nem pártoltok át? :o)
    Amúgy, amit sokan vagy nem tudnak, vagy nem akarnak tudni, a Samsung akkora vállalatbirodalom, sokrétű tevékenységi körrel, hogy le a kalappal előttük. Nem ma lettek ilyenek, csak mára lett ez a nagypofájú reklámdömping és hype divat, na ez tényleg az Apple-höz köthető...

Gondolom, úgy voltak: kutyaharapást szőrével, így belecsaptak a lecsóba, egyre másra jönnek elő fejlesztésekkel, nem gyenge eszközökkel, mára az Apple kevésbé diktál ezen a fronton, kivették a gyeplőt a kezükből.

Nem temetem őket, de kíváncsi leszek, tudnak-e ezentúl újat mutatni, mert most pocsolyában tengődésnek néz ki a dolog, persze nem annak, aki pl. egy Siri-t isteni szikrából pattant világmegváltó dolognak hisz, láttam ilyen véleményt..
  • csulok0000 #84
    nem találom most az eredeti feltöltést de már ez is 2 éves minimum: http://www.youtube.com/watch?v=nbTO5VM6s-4
  • csulok0000 #83
    Ez a videó 2007-es (:
  • G_ArchAngel #82
    Azt se felejtsuk el, hogy a Nokia es Apple most jobaratok! Egyutt vasarolnak szabadalmakat, az Apple szepen fizet a Nokianak. Igy ha a Nokianak erosites kell, akkor a Samsung ellen biztos, hogy szamithat az Apple-re.
  • duke
    "A Nokiával együtt visszavághatnak a sérelmekért, már amennyiben lesz igény fejlesztésre."

Ugyan mar, az Apple ket perc alatt bepereli a Samsungot, es az egesz vilagon betiltatjak a telefonjukat, vagy az akarmijuket. Peldaul kitalaljak, hogy az alma gorbe, tehat minden ami gorbe azt toluk loptak, ezert megtiltjak az arusitasat, es akkor sokra ment a samsung a 10 eves fejlesztesevel.
  • hopp
    10 évvel ezelőtt: miért akarnék egy műanyag szarral böködni egy kijelzőt?

A hajlítható kijelzőnek rengeteg előnye van. Egyrészt nem reccsen ketté, ha véletlenül ráülsz, másrészt lehetőség lesz olyan eszközök gyártására, ami alapból 2 centi széles, de ki tudsz belőle húzni egy 10 colos kijelzőt.

A Nokia csavargatós vezérlése nekem is egy picit erőltetettnek tűnik, de ugyanez volt az érintőképernyőkkel is. Az elején stylus nélkül nem működött, nagyon kényelmetlen volt, most meg lassan el sem tudunk képzelni nélküle kényelmesen használható eszközt.

A 3D-s mobil egyelőre tényleg hülyeség. Még februárban a Mobile World Congressen kipróbáltam az LG 3D-s mobilját, de nem estem tőle hanyatt, mivel oké, hogy az arcomba jönnek az ikonok, de ettől függetlenül az érintőképernyőt kell tapogatni, magyarul az ikon mögé kell kattintani. Az majd akkor lesz jó, ha megoldják, hogy tényleg a levegőben lebegő ikont kelljen tapogatni. Ettől függetlenül jó, hogy van, mert ez a lépcső kell ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni.
  • Papichulo
    Apple Lisa: "Development of the Lisa began in 1978[1] as a powerful personal computer with a graphical user interface (GUI) targeted toward business customers."

Ugy nez ki, hogy az Apple mar valoban a 70-es evekben fejlesztett GUI-s gepet. Ekkor a Commodore meg csak a PET-nel tartott. A Lisa-t meg 83-ban dobtak piacra, fel evvel a C64 utan es tobb, mint 2 evvel az Amiga elott. En is meglepodtem ezen...
  • dzsagon
    miért akarnék hajlítgatni egy monitort?
  • narumon
    Tudod ez egy forum. És mint a neve is mutatja nem tudsz mással beszélgetni, mert ez egy forum. Azaz minden hozzászólásod a közösbe megy. Ha mással akarsz beszélgetni akkor menj chatre, annak a nevében is benne van, hogy chatelsz valakivel. Addig is ez egy forum, ráadásul a 68-as számú hozzászólásodat nekem címezted....
  • Doktor Kotász
    "Az Amiga ekkor még sehol sem volt, amiről mi beszélünk az a hetvenes évek."

Akkor hülyeségről beszélsz.
    Márha a GUI-s, egeres oprendszerekről. Merthogy az Amiga kevesebb, mint egy évvel késte le az Applet a piacra lépéssel, az pedig a 80-as évek volt.

Az egér meg jóval korábbi, és a radarképernyőkhöz használták.

Neked vagy fogalmad sincs miről beszélek mással, vagy direkt adod a hülyét.
    Mással beszélgetek, erre bebüfögi, hogy másról beszélget ő mással...
    Idióta. :-D
  • srobin
    Kiváló ötletnek tartom. Ennek van jövője. A zsebben hordható kütyüknek pont akkor van értelme, ha sérülésálló. A 3D pedig teljességgel felesleges a hasonló méretű eszközöknél. Soha nem vennék 3D-s mini cuccokat.
  • narumon
    Majd kiderül mi lesz belőle; soha ne mondd hogy soha :)
  • RoyalPredator
    Ez akkora hülyeség.
    Ki akarna egy kijelzőt csavargatni?...

Az igazi technológia a holografikus kijelző, és érintés nélküli gesztikulációs irányítás...
  • Papichulo
    "Az azért volt, mert a memóriavédelemre nem készítették fel az OS-t, és ha egy program hibásan volt megírva, akkor beleírhatott olyan címtartományba, amit nem foglaltatott le az OS-sel, és az OS vagy más program használta."

Oh, en ezt nagyon jol tudom. Imadtam Amigara programozni, 68k-ban. Meg mindig megvan az Amiga Hardware Reference Manual. Emlekszem, amikor sikerult a blitter-t vegre kiisimerni, na akkor kitagult a horizont. Agnus, Paula, gyerekkori jobarataim :)

"Nekem meg az 500-som. "

Az 1000-esben az volt a jo, hogy lemezrol toltotte a kickstart-ot es voltak nagyon jo custom firmware-ek. Mint C64-en, gombnyomasra disk copy, meg assembly monitor. Those were the days!

btw: Talan ilyenek miatt is erzem inkabb ugy, hogy hozzam kozelebb all az OSX BSD alapja - es a valoban hasznalhato shell - mint a Windows.
  • narumon
    Egyébként ha már itt tartunk pl az Apple akkori modeljét (asszem az appleII-t?) felajánlották a Commodore-nak és ők gondolkodtak is rajta, majd azt mondták, hogy inkább megcsinálják saját maguk. Egy ideig bejött nekik, de mivel nélkülözték Jobs maximalista elképzelését, ezért (szerintem sajnos) kiestek a versenyből egy idő után :(
  • narumon
    Az Amiga ekkor még sehol sem volt, amiről mi beszélünk az a hetvenes évek.
  • Doktor Kotász
    "Ja, "guru meditation", ami - szinte - minden esetben reset-et eredmenyezett :)"

Hát izé... :-)

Az azért volt, mert a memóriavédelemre nem készítették fel az OS-t, és ha egy program hibásan volt megírva, akkor beleírhatott olyan címtartományba, amit nem foglaltatott le az OS-sel, és az OS vagy más program használta.

Na de ezt a MAC sem csinálta, sőt a Win3.1 sem, csak az NT meg a Win95, de ebben az utolsóban nem vagyok biztos.

"Az Amiga szerintem az egyik legjobb szamitogep volt, amit valaha is csinaltak. Meg mindig megvan az 1000-esem."

Nekem meg az 500-som. :-)

Ja igen, tudom, hogy trakball volt, de én a hanyattegér kifejezést jobban bírom.
    És tényleg a radarképernyőknél használta a hadsereg, mindenféle GUI-is operációs rendszer előtt. :-)
  • Doktor Kotász
    A GUI-s ötletre sokan ugrottak, nem csak az Apple. A Hi-Toro is, amit felvásárolt a Comodore és Amiga néven dobott oiacra, nagyjából egy időben.

És a Xerox-os tényleg tré volt, mert nem ikonok voltak benne, csak a programok nevei. A Mac és az Amiga fejlesztése egy időben folyt, és az Amiga az fejlettebb multitaskos megoldást használt. Nagyjából egyszerre is jöttek ki.

És tény, hogy a Mac lett a sikeresebb, az csak annak köszönhető, hogy Jobs volt az Apple élén, a Comodoret meg hülyék vezették, és leragadtak azon a szinten, hogy a C-64 sikeres.
  • Papichulo
    "míg az Amigánál a többi program futhatott tovább, mert az OS osztotta a taskok között a processzoridőt."

Ja, "guru meditation", ami - szinte - minden esetben reset-et eredmenyezett :)

btw: Az Amiga szerintem az egyik legjobb szamitogep volt, amit valaha is csinaltak. Meg mindig megvan az 1000-esem.

"Meg úgy 30 éve egy vidojátékteremben a hanyategeret már láttam gyerekként egy pénzbedobós videojátékon."

Missile commnand, de az trackball volt. A hadseregnel fontos volt, hogy ne lobalozzon droton egy muanyag doboz, ezert ott is ezt hasznaltak.
    "The trackball was invented by Tom Cranston and Fred Longstaff as part of the Royal Canadian Navy's DATAR system in 1952,[1] eleven years before the mouse was invented."

Ugy nez ki, hogy egyikhez sem volt koze a mai consumer vallalatoknak. Jobs meg sem kisiskolas volt, amikor mar volt mouse :)
  • hopp
    Nalátod, ezek szerint Te is egyetértesz abban, hogy az innováció úgy működik, hogy meglévő dolgokat módosítunk és tökéletesítünk.
  • hopp

Ennyire részletesen nem akartam belemenni, de a mondandóm lényege pont ez lett volna, hogy volt az alapötlet a Xeroxnál, és jött az Apple, aki fogta a félkész cuccot, és csinált belőle egy tömegesen gyártható, használható terméket, ami sikeres lett. Pontosan úgy, ahogy Edison is tette a villanykörtével. Ha Edison innovatív volt, akkor az Apple is az, bármennyire szerettem volna pofánbaszni Steve Jobsot :D
  • Doktor Kotász
    Ezzel egyet is értek, viszont tennék egy kiegészítést.
    Nem a Xerox találta fel az egeret. A Xerox volt az első, aki GUI-hoz, ikonos kezelőfelülethez használta.
    Az már korábban is létezett, mondjuk a repülésirányító rendszereknél.
    Meg úgy 30 éve egy vidojátékteremben a hanyategeret már láttam gyerekként egy pénzbedobós videojátékon. Nem joystickkal kellett irányítani, hanem hanyategérrel.

Visszatérve az egérre, a GUI-is felülettel nem is ők próbálkoztak először, hanem a Hi-Toro Inc. Csak azt megvette a Comodore és újratervezte a modelt, ezért csúsztak, és 1985-ben jöttek ki az Amigával, egy picivel később, mint az Apple a saját GUI-is megoldásával. Az Amiga preemtív multitaskingot használt, a Mac meg cooperatívot, ahol a programok saját maguk adták vissza az oprendszernek a futást, így egy programhiba esetén nem tudott az OS beavatkozni, míg az Amigánál a többi program futhatott tovább, mert az OS osztotta a taskok között a processzoridőt.
  • narumon
    "Az Apple találta ki a PC-t? Nem, a Xerox előbb kitalálta, csak az Apple találta meg azt a pici kis dolgot, amitől sikeres lett?"

Csak kis kiegészítés, hogy pontos legyen :)
    A Xeroxnak egy külön tervező cége találta ki a grafikus felületet, amit maga a Xerox cég nem akart hasznosítani (erre mondta azt Jobs, hogy ezek a hülyék egy aranybányán ülnek és észre sem veszik). Miután a Xerox-szal üzleti megállapodást kötött (ez fontos mert sokan itt lopásról beszélnek), az apple bele tekinthetett minden Xerox PARC-ban folyó fejlesztésbe. Ezek után Jobs ráállított egy csomó embert ennek a felületnek a normális megírására (mert a Xerox PARC-ban látott erősen béta fos volt még ha az ötlet ütött is), amiből később a termék lett. A Xerox is jól járt az Apple is, és a számtech világ is, mert lehozta az űrből használható szintre az embereknek a (sz)ámítástechnikát. Később maga a Xerox is kiadott egy "PC"-t de mivel ők saját grafikus oprendszerrel adták (amit Jobsék erősen továbbgondoltak) és 16e dollárt kértek darabjáért, így kurva nagy bukta lett belőle.

"Az Apple találta ki az egeret? Nem, a Xerox találta ki, mégis az Apple tudta annyira tökéletesíteni, hogy világsiker legyen, és még 30 évvel később is használják az emberek az eredeti modell továbbfejlesztett változatait."

Szintén fenti sztori. A Xerox PARC-nál látták ezt is, de az csak jobbra és balra mozgott, valamint 300$ volt darabja. Jobs itt is kiadta a feladatot, neki ugyanez kell csak minden irányba mozogjon és 15$-ba kerüljön. Az eredményt már ismerjük, bár Dr Kotász szerint ez nem innovávió... (csak tudnám, hogy akkor mi az...)

"Egyáltalán nem vagyok Apple fan, de az Apple informatikai fejlődésre gyakorolt hatását elvitatni egyszerűen ostobaság."

Igen. Egyetértek és sajnos innen indult a vita, mert van itt pár elvakult Apple hater aki szerint az Apple nélkül jobb lenne a világ. Igaz lehet, hogy akkor még mindig egy szobányi gép előtt ülne kapcsolókat nyomkodva. (merthogy azt is az Apple és Jobs találta ki, hogy egy szép műanyag házba rakjanak írógép billentyűt mert milyen idétlen kapcsolókat tologatni meg húzogatni)