79
  • gkalcso
    #79
    Benne van az OS, office és a víruskereső ára is? A laposomra 111705 Ft lett volna pluszba csak ez a 3 progi... Ja és ha kijön a Windows 8, akkor számolhatom az upgrade árát is. Akkor már a gép áránál fogok tartani.
    --
    A boltok az OS nélküli meg freedos helyett tehetnének valami használhatóbb OS-t is. Kicsit versenyképesebb lenne. Persze a gyártók számára szintúgy. Az eladóknak meg még annyi gondjuk sem lenne.
  • WoodrowWilson
    #78
    Aha. Hát nálam a win7 most 24-et, de ebből konkrétan az oprendszerhez köthető 9, szóval nem hiszem, hogy többet futtat, mint az XP.
  • Evil Merodak
    #77
    Nálam most így böngészővel együtt 32-t.
  • Sequoyah
    #76
    Hol olvastad, hogy adatrögzítésre és táblázatkezelésre fejleszt bárki is táblát??? Azért ez a legalja, hogy hülyeségeket találsz ki, azt hazudod hogy ez így valós, és ez alapján szidsz valakit...
    Mint amikor a barátnőm reggel letol, mert álmában rosszat csináltam.

    Amúgy kizárólag az android "ingyenes", de a gyártók ugyanúgy lehúzzák a hasznukat, ne hidd h ettől bármelyik is húde olcsó lesz. Valahol meg fogod fizetni az árát.
  • sempron07
    #75
    Azért nem vettem eddig táblagépet, mert Win 8-ra várok, amin már dolgozni is lehet. (Asus EEE Transformer 2...) :))
    (Szeretem az Androidot is, de alapvető programok nem futnak rajta, és sok mindenre nincs is alternatíva.)
  • Mózsi bá
    #74
    Az IDC jósolgasson csak. A W8 egy olyan támogatói háttérrel támad majd, ami leveri a konkurenciát. Miért is jönnek elő vele? Nem azért, mert elavult a W7. Simán csak le akarják fedni a teljes felhasználói réteget. Sikerülni fog nekik. Az IDC-t pedig minősítse már le a sztenderdpuki...
  • NetBoyBp
    #73
    Metro felületen dolgozzon az akinek 3 anyja van! Most komolyan eltudjátok képzelni, hogy komoly adatrögzítést vagy táblázat kezelésre alkalmas egy érintőképernyő? Ahol munkára használják a számítógépet, ott nem tudom elképzelni hogy ez használható felület lenne. Ezen kívül a mai gazdasági helyzetben egy Win8 -re optimalizált gép sem 2 fillérbe kerül, olyan cégnél ahol sok gép van ott még ez egy plusz érvágás a cégnek! Meggyőződésem hogy az MS ezzel nagy öngólt rúg magának, mivel az Android és a többi platform általában ingyen van, ellenben a Win-el! Nem kevés pénzért megvehető! Ebből következik az hogy ha a többi op rendszer is érintőképernyős, akkor elég komoly verseny alakul ki és nem biztos, hogy a felhasználók a Win mellett szavaznak, főleg ha akad olyan ami hasonlóan jó, de ingyenes!
  • sanyicks
    #72
    "Ja mer letrollkodja miután megemlítettem, amúgy meg leszarom."

    Na látod? Pont ennyit ér. Az van odaírva hogy hasznosság, de valójában azt jelenti hogy hány embernek nem tetszik a véleménye/utál :)
  • Sequoyah
    #71
    Ebben van igazság. Egyre gyakoribb, hogy központi szerveren futtatott virtuális gépeken dolgozunk, a PC pedig csak egy kliens, távoliasztal-kapcsolattal. (szoftverfejlesztés, multi környezet)
    Ennek több előnye van, pl:
    -nem vagyunk helyhez kötve, bárhol tudunk dolgozni ugyanazzal a munkakörnyezettel
    -sokkal kevesebb a fölösleges processzoridő, költséghatékonyság
    Egy buta kliensgépnek pedig simán elég egy gyengébb, de takarékosabb ARM proci.
  • mousee
    #70
    Sajnos én is rákényszerülök a winre mind melóhelyen, mind pedig otthon ha játszani is szeretnék a géppel.
    Az én pici infós történetem a c64-el indult, majd jött egy win 3.1-es gép, egy win95-ös, 98as, amit már én frissítettem winME-re (azon szerencsések közé tartoztam, akiknek semmi baja nem volt vele), aztán jött a win2000, XP, kóstolgattam a vistát is (nem volt hosszú románc), majd váltottam linuxra. Melóhelyemen pedig most win7-et használok, így szerintem van rálátásom dögivel :)

    Szerintem a windows7-hez képest a win8 legnagyobb durranása az lesz, hogy ARM architektúrán is tud majd futni. Amíg a win7 támogatva van, addig az ARM-nek bőven van ideje olyan szintre fejlődnie, hogy egy cégnek (és itt a nagyobb multikra is gondolok) érdemes lesz úgy váltania, hogy a jelenlegi gépeket ARM alapúra cseréli. Jóval kisebb fogyasztás, bőven elegendő teljesítmény mellett, a villanyszámlán kb 1 év alatt visszajönne a teljes géppark cseréjének az ára.
    Ezért tartom az MS részéről azt a döntést nagyon nagy marhaságnak, hogy az ARM alapú rendszeréből ki akarja venni a klasszikus desktopot (úgyis vissza fog kerülni idővel, valamelyik SP-vel ha más nem).

    Nagyon rákoncentrál az MS tábla piacra, mert kétségkívül ez a jövő, de szerintem még nem jött el az ideje ennek (vagy már el is múlt az MS számára). A desktop pc köszöni szépen, remekül van, nagy teljesítmény kényelmes helyre bezsúfolva, kellemes irányítással, hülyeség lenne cserben hagyni. Bár ki tudja mit hoz a jövő, én az innovációnak és a fejlődésnek szurkolok :)
  • NEXUS6
    #69
    Én azért DOS-tól kezdve minden M$ OS-sel elbütyköltem, meg nem csak M$-essel. Használtam Pista-t is 1 évig. Most otthon W7 van mert bírja a vas, melóhelyen XP, mert gondolom csak azt bírja.

    Ha őszinte akarok lenni akkor fennállása óta a M$ 3 az az három db OS-t fejlesztett. 1 DOS-t (amit ugye inkább megvett), aztán arra építve egy grafikus OS-t, aminek első használható verziója a W3.0 volt. Ehhez jött a facelift W95-W98-WMe néven. És persze volt még a WinNT, amit félig az IBM-mel közös fejlesztésű OS2 maradványaiból, félig DEC-es fejlesztésekből lapátoltak össze. Ez már egész jóra sikerült, most már X-edik reinkarnációján esik át, WNT3-4-2000-XP-Vista-7 + különböző Server Edition-ok és most W8 néven.

    Szal azon vitatkozni, hogy milyen csúcsszuper lesz a W8 eléggé kb olyan mint amikor azon vitatkoznak valakik, hogy a Suzuki Swift legújabb kiadásából melyik a legjobb verzió, az 1,2 l-es vagy az 1.5-ös, vagy a Sport?
    Tök mindegy! Ha más igényeid vannak, másra használod, akkor a Swift nem fog neked 6 köbméter cementet elhordani, de legalább is marha sokat kell vele fordulni. Szerencsére azért még nem haltak ki más OS-ek a Windóz mellöl és ha valakinek mások az igényei akkor még tud választani. A világvége az lesz, amikor már csak 1 marad, mint a Hegylakóban.


    Amúgy mióta kitalálták az ablakos ikonos GUI-t, meg a modernebb OS architektúrákat, funkciókat igazából nem sok minden történt ezen a területen. Úgy az utóbbi 25-30 évben.
  • Reparamorf
    #68
    Az XP annak idején nagyon jó volt (még most sem rossz)
    Nekem is sokáig az volt, sőt egy két gépemen most is az van (régi)
    Kb. 2-3 éve felraktam az akkor új gépemre a Vistat. Főleg driver gondjaim voltak vele, A win7-tel is van. Ha a driver gondokat nem számítom nagyon stabil lett.
    2,5 év alatt csak 3-szor telepítettem egyszer vinyó hibából, aztán meg gépcsere miatt, az XP-ről ezt nem lehetett elmondani, 2-3 hónap De max. 1 év.(ez az én számítógép használatomtól is függ.)
    -Na amiért is írtam, túl új még a win7 xp-win7 több mint 10 év
    vista-win7 ??1év??? akik kivártak egy kicsit, az jóval jobbat kapott a
    "pénzéért" Akik már áttértek win7-re nem valószínű, hogy rohannak win8-at venni.
    a warez az más, Az új gépen meg úgyis az lesz.
    -Egyszóval szerintem nem fogja a win7 sikerét egyhamar lekőrözni, pláne ha 2013
    jön a "winakárhány". Én a helyükben vártam volna még 3-4 évet a win8-val.
  • hunwhite
    #67
    Természetesen jó az xp! Szerintem az XP forradalom volt!
    Mikor és milyen néven jön ki az új forradalom?
    Ki tudja....
    Abban nem reménykedem, hogy a win8 lessz az.
  • hunwhite
    #66
    na pont így gondolkoztam 1 évvel ezelőtt....
    Tévedtem :)
  • hunwhite
    #65
    Na igen! Az a 4Evergáz rendszer volt :D
    Gyűlölöm az újlenyomatot a kijelzőkön!!!!
    Ki is lehet kapcsolni?
    A win7-en nem lehet bekapcsolni!
    Akkor meg minek?
    Ehh...sz@rság lessz ez...
  • Namelesske
    #64
    Ja mer letrollkodja miután megemlítettem, amúgy meg leszarom.

    @Komolytalan:

    Te tényleg ilyen gyökér vagy?

    Na én kiszálltam mert förtelem az SG.hu legyőznek a rutinjukkal :D
  • sanyicks
    #63
    akkor ha megengeded téged sem veszünk szakértőnek -100-al :DD
  • finizlik
    #62
  • fergusonpapa
    #61
  • Komolytalan
    #60
    Ház ha ennyi a hozadéka a Win8-nak, akkor x86-on senkinek, ismétlem senkinek nem éri meg váltani. Új gépekre lehet azt raknak, de ennyi.

    "főleg teljesítménybeli javulást fog hozni"
    Hazugság. Minden egyes windows verzió LASSABB azonos hardware-en. Win7 is lassabb mint az XP. Kellett hozzá az SSD és a filléres memória, hogy igazán elterjedjen, mert 2G memóriával, noti vinyóval egy tetves lassú trágyadomb.

    "fejlettebb erőforrásgazdálkodással"
    Ja, lefoglalja az összes memóriát, csinál belőle cache-t, a kernelt meg kiswappeli a g.cibe? Merthogy Win95 óta az egyre fejlettebb erőforrásgazdálkodások mind ezt csinálják.

    "gondtalanabb működéssel"
    El se indul - nincs gond.

    "beépített vírusítóval"
    Amit csak az a vírus nem fog megkerülni, amelyik nem akar. F.sza is lesz, hogy innen kezdve csak egy vírusirtóra kell optimalizálniuk az álcázó technikájukat.

    "mi kell még?"
    Valami konkrét érv. Legegyszerűbb: olcsó lesz. Akár ingyenes.

    "Aki most Vistáról vált Windows 8 ra"
    Az egy orbitális ökör. Mármint aki Vistát használ. A cégünknél a Vistás laptopokat downgradeltük XP-re (mert az ingyen volt), akkora fos volt a Vista.
  • WoodrowWilson
    #59
    XP mennyit futtat?
  • Evil Merodak
    #58
    Saját megfigyelésem alapján csak attól félek hogy a 8-as még több process-t fog futtatni mint a 7-es és annyival lassabb is lesz.
    Sajnos a Win7-is sokkal több process-t futtat mint az XP és annyival lassabb is.
    :(
  • who am I 7
    #57
    na most már neked is -100.Okos ember lehet, aki az ezsgé hasznos-nemhasznos bohóckodására alapozik
  • B0nFire
    #56
    Szard össze magad!
  • Namelesske
    #54
    Nem írtak drivert hát istenem? Az XP-re sem fognak hát istenem... dejó. Nekem kell meg még több millió másik usernak. Ja igen egy az egyben az MSE van beledrótozva, csak úgy leoptimalizálva, hogy észre sem veszed... De mondjuk biztos szakértő vagy : Hozzászólásainak hasznossága: -37 (11/24) ;)
  • finizlik
    #53
    Sírnom kell
  • lived
    #51
    Hát nem tudom!
    Én máig XP-t használok.
    A Vistat kipróbáltam (használni nem használtam mert egy nagy rakás k@k1)
    A 7-et használni akartam, de számomra nem nyújtott annyit ami miatt érdemesnek láttam volna a váltást xp-ről.
    Viszont a 8 már nagyon bejövős! Minden szempontból egy nagy előre lépés lesz szerintem. Én már várom nagyon.
    És szerintem még sokan vannak ezzel.
    8-ast tarolni fog és nem bukni!
    Ezek valami szemétládák akik előre lehúzzák hogy kicsit oda piszkáljanak a Microsoft orra alá. A sok birka ember (mert azok) pedig ezt elolvasva majd, pont ezért nem vesznek.
    Bezzeg ha elkezdik reklámozni, hogy holnap a kutyaszar milyen f@sza arcápoló, akkor minden nő azzal fogja kennie a pofáját utána, mert birkák és beeszik!
  • duke
    #50
    Nemtom mi bajuk van az XP-vel jo az meg.
  • finizlik
    #49
    Vista azért lett lehúzva mert egy szutyok instabil szemét. (Még Sp2 után is ez a véleményem).

    Nem írtak drivert a gyártók? Hát istenem... Mindig linuxnál is ez van felhozva, pedig ott is a gyártók basznak írni.

    Beépített vírusirtó? Kinek kell?! Olyan csodás mint a Windows Defender meg az MSE. Arra jó hogy ne jelezzen a win, hogy nincs fenn semmi
  • Namelesske
    #48
    Jobb lenne befognák a pofájukat az ilyen idióta piaci elemzők. A Vistát is az ilyen károgás miatt hurcolták meg. Arról senki nem akar beszélni, hogy leszarták a hardvergyártók, meg basztak drivert írni. Meg minden gyökér mindent rendszergazdajoggal akar futtatni.

    A Windows 8 kikapcsolt Metro felülettel rengeteg újdonságot főleg teljesítménybeli javulást fog hozni, fejlettebb erőforrásgazdálkodással, gondtalanabb működéssel, beépített vírusítóval mi kell még? Aki most Vistáról vált Windows 8 ra annak megfelelően nagy váltás lesz. Aki meg még a Windows 7-et koptatja ráér a kiterjesztett támogatás megkezdésekor váltani a következő Windows-ra, csak hagyjuk már ezt a hangulatkeltést könyörgöm.
  • Sequoyah
    #47
    Azért nekem csorog a nyálam rendesen 1-2 ultrabookra (említett zenbook, vagy samu series 9). Csak annyi kell, hogy lecsatolható legyen a képernyője:) Sajna a hardver nem ott van, hanem a billentyűk alatt, szal ez nem lesz ilyen egyszerű.
  • who am I 7
    #46
    Igen, ha 250ért egy olyan erősségű tábla lenne, akkor már azt mondanám, hogy na!Nem azt mondom, hogy nem szépek az ultra bookok vagy ilyesmi..de ez még 1 bőr az eleve öreg laptop generációról.A táblát erőltetném mint jövőt...vagy csak egy billentyűzet legyen, amiből holografikusan kijön egy megjelenítő 10-20 vagy 30 coll méretre vetítve :D
  • Sequoyah
    #45
    Most láttam 300ért egy ASUS Zenbookot, az gyönyörű, kicsi és erős is viszonylag.
    Na egy olyanért fáj a szívem, de még az a 300 is sok... Ha ugyanez tábla lenne, és 250k HUF, akkor nagyon erős pozícióban lenne egy 150k-s hozzáképest harmatgyenge iPaddal szemben. És ettől nem leszünk messze...
  • finizlik
    #44
    Én nem mondok semmit mert Vista után a Win7 nek én bukást jósoltam pedig az eddigi legjobb oprendszer a Win7!

    Bár még bőven ráértek volna 2-3 évet ezzel a Win8 al
  • who am I 7
    #43
    tudom, de azért ne fél millió legyen már..akkor inkább veszek egy 15-ös gamer laptopot...jóval olcsóbban, jóval erősebbet.Azoknak nem látom értelmét, csak max ilyen almafan emberek veszik meg, akik képesek egy mac airért is egy vagyont kiadni.Meg nem elég előremutató :S
  • Sequoyah
    #42
    Azért az ultrabookok elég erősek, csak nem játékra. Corei5 (i7 is van), SSD, 4 giga ram azért nem gyenge, és közepeske grafikus hardver is bele van integrálva.
    Mindezt 10-13 colban, gyakorlatilag egy tablet méretében.
    Bármilyen windowst, és tipikus üzleti alkalmazást könnyedén elvisz, ami egy tabletről vagy netbookról (telefonról ne is beszéljünk) messze nem mondható el.
  • who am I 7
    #41
    és ez a lényeg.Számomra ezek nem alternatívák, amíg nem elég erősek.Addig a telefonom is jó annyira, mint ezek a cumók.Persze, szövegszerkesztéshez, meg netezéshez elegendőek.De másra nem....Tervezés, játék, full hd filmnézés pl., zeneszerkesztés.
  • [HUN]FaTaL
    #40
    Úgy legyen. :)
  • Sequoyah
    #39
    Maradjunk a realitásoknál:) Egy ultrabook akkora mint egy tablet, egy gamerlaptop viszont nem tudja azt amit egy ultrabook (kicsi és sokáig megy). De amúgy szép álom:)
  • Lack
    #38
    Várjuk ki a végét. Mindenesetre nekem nem tetszik ez a mobilgépekre való felület. Az lenne jó, ha a felhasználó legalább telepítéskor dönthetne, hogy egy az eddig megszokott felülethez hasonlót használ, vagy ezt a merőben új "érintős" megjelenést. Valószínűleg ez így is lesz.

    Szerintem a win7 még jó néhány évig kiszolgálja a felhasználók nagy többségét, ezzel eltolja, vagy meghiúsítja a win8-ra való váltást. Én személy szerint egyelőre nem fogok 8-ra váltani, legfeljebb egy próba erejéig. Kíváncsian várom.