Teljes, 2 perces előzetes a tavasz legnagyobb scifijének

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sztem neked se az erõsséged , hogy összeadd, hogy 1+1=2, attól, hogy a cikk a filmrõl szól ÉS? a film az 1911-ben kitalált történetbõl építkezik még ha nem is 100%-osan,
ezt hasonlítani máshoz ostobaság
Semmire nem emlékszem már a 4 könyvbõl,ami itthon megjelent-vagy csak annyi volt meg-,csak annyira,hogy iszonyatos élmény volt olvasni..volt olyan kötet,amit egyetlen vonatút alkalmával kivégeztem és kész voltam tõle a végére...Ha csak picit is visszaad belõle a film...
Hát a John Carter inkább Space Fantasy vagy Sword and Planet mûfajú, ezek általában a sci-fi és a fantasy mûfaj elemeit egyaránt felhasználó alkotások.
Igazad van, nehéz nem észrevenni a hasonlóságot. Viszont aki olvasta Edgar Rice Burroughs és Frank Herbert könyveit amik elõbb készültek, és utána látta a Star Wars filmeket, érthetõen pont fordítva látja a hasonlóságot.
Burrough, Princess of Mars -> Flash Gordon -> Star Wars
Frank Herbert, Dune -> Star Wars
Star Wars origin

immovable #7
Igazad van, egy dolog a történeti hasonlóság, és másik a képi megvalósítás.
Lehet hogy szegényes a fantáziám, de pl. az aréna jelenetnél sárga homok, kör alakú aréna, lépcsõzetesen emelkedõ lelátó, rajta az üvöltõ tömeg, akik a hadifogjok és egzotikus vadállatok küzdelmét nézi. Hogyan máshogy tudnád filmre vinni, hogy ne hasonlítson más korábbi filmre, köztük a Star Wars-ra.
Fene tudja, lehet hogy csak egy sima popcorn film lesz. A fickó amúgy miért ugrik olyan böszme nagyot? Alacsonyabb gravitáció miatt?
Azért engedtessék meg az írójának saját magától lopni, ha már a Tarzant hozod fel 😄
Felsorolt filmek meg fikarcnyit sem merítettek az eredeti 1912-es könyvbõl, mi? Viszont várhatóan mivel Disney film, sokkal visszafogottabb lesz a könyvnél.

1911-ben is volt már plágium. 😄
immovable
Csak hogy a cikk a filmrõl szól, nem az eredeti "mûrõl". Szövegértelmezés nem erõsséged látom.
eléggé idiótaság egy 1911-ben íródott mûnél nem eredetiségrõl beszélni
Sci-fi? Nem inkább fantasy?

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

immovable
Tarzan a SW 1-2 díszletei között. Eredeti.
Nekem is SW 1-2-3 hatása van, viszont így már látszik, hogy hogy nézhettek volna ki az Avatar Na'vi-k hexapodként 😊 Volt benne még egy kis Prince of Persia (onnan importálták a homokot is), meg néhány egyéb emlék, amit most nem tudok filmhez kötni 😄
Nekem olyannak tûnik mint ha Vader nagyúr eljövetele elõtt játszódna olyan 10.000 évvel.
Eddig jónak tûnik... remélem nem csak ész nélküli effektezés és 3D szarságból fog állni mint a mostani ótvaros tucat-kacat filmek(tisztelet a kivételnek).

El kéne már fogadni,hogy nem csak 16 éves popcorn zabáló hülye gyerekek járnak moziba, hanem vannak értelmes emberek is akik a történetekre is kíváncsiak nem csak a beállva bambulásra.( ja persze,tudom az idióták többen vannak...)

El. Psy. Congroo.